Přejít na obsah

ako funguje asr na o II????


ondriso

Doporučené příspěvky

to máš tak...ASR ti má snižovat krouták a to tak že přec ECU sníží výkon motoru nebo přibrzdí protáčející se kola...jak si poznal, že ti kola nepřibrzdí?...to je totiž témeř nepostřehnutelný...zkus si ASRko vypnout pak poznáš rozdíl,,,budeš moc hrabat až do zblbnutí... :palec2:

spozoroval som to tak, ze mi netrasie brzdovim pedalom a ani ziadne ine podivne zvuky nepocujem... co som napriklad u focusa pocul...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ASR pouze snižuje otáčky motoru tím, že jakoby ubere plyn - kola tak mají větší možnost opět přilnout k vozovce. 

EDS - elektronická uzávěrka diferenciálu je schopna do určité rychlosti přibrzdit jedno kolo - to které ztratilo adhezi. Nikdy jsem u O2 nepozoroval, že by při tomto zásahu nějak vibroval pedál. Jen je slyšet takové jakoby chroupání od kola. Ve tmě je také patrné poblikávání světel - to jak pracuje čerpadlo ABS  zatěžuje tak elektrickou síť.

P.S. nevím jak OII, ale u Octavia 1 mohlo být ASR a nemuselo být EDS.

Editováno: , autor: tomina
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak, jak píše lancelot...každopádně když máš EDS tak elektronika přibrzdí kolo na povrchu z horší adhezí a tím se přenese vetší hnací sílá - moment na kolo s lepší přilnavostí a tím pádem je auto řiditelnějsí atp, jak je psáno výše...to je ale mimo téma.

Každopádně, při aktivaci ASR ti nebude pulsovat pedál jako u ABS...tam jde totiž hlavně o zásah elektroniky do ECU a tím pádem ubírá moment motoru aby se kola zase chytla...poznáš to tedy podle projevu motoru...mírnýmu prokluzu i tak nedokáže zabránit, podobně jako ABS blokaci kol (vždy se mírně bloknou...až pak ABS povolí a kola odblokuje).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...