Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Poslední dobou se mi čím dál více a častěji stává (nepravidelně), že jakmile dám nohu z plynu, tak auto nebrzdí motorem, ale dál trochu přidává plyn a samo trochu jede. Neměl jste někdo taky tento problém ? I dle PC motor bere palivo, takže se mi to nezdá. Je to 1.2 47kw 80 t. najeto
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
-
Už bolo dosť napísané na túto tému, ale ohľadom nádobky sa iba konštatovalo, kde je umiestnená a to v pravom podbehu. Ja stojím teraz pred problémom ju demontovať, včítane EMV (N80). Preto týmto by som chcel poprosiť ctených čitateľov tohoto fóra, kto má skúsenosti s týmto problémom, aby mi poradil, ako na to. Ďakujem.
-
- 4 odpovědi
- 8,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím mám dotaz, v bazaru jsem si vybral Fabiji 1.2 47kw najeto 171000km. Při projednávání koupě vozu, mě prodejce upozornil na svítící diagnostiku motoru. Chci se zeptat co to může být, a jestli vůz koupit či se raději pohlédnout po jiném voze. Děkuji za odpovědi.
-
- 10 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Hľadal som uspokojivú odpoveď súvisiacu s preplnením nádrže palivom a možné problémy s tým súvisiace. Nenašiel som. Viem, že palivová nádrž je odvetravaná cez odvetrávací systém s nádobkou s aktívnym uhlím, elektrický spínacím ventiom, hadičkami do atm. Čo sa stane pri preplnení celého odvetrávacieho systému? Pokiaľ niekto vie odpovedať na túto praktickú otázku, poprosím o odpoveď. Ďakujem
-
- 6 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
Vo fóre som nenašiel odpoveď na túto otázku. Alebo je to nutnosťou pri funkčnom EGR (najazdené 198 tis. km). Jedná sa o motor AZQ r.v. 2003, 1,2 HTP . Nechcem zažiť nepríjemné situácie na ceste (predbežné opatrenie). Preto prosím o odpoveď. Ďakujem.
-
- 4 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Posledné 2 roky na motore AZQ (1,2 HTP combi r.v.2003, najazdených 198 tis.km-okrem rozsvietenia žiarovky porúch motora po cca 5 tis najazdených km-nevysvetliteľná porucha autorizovaného servisu predajcu- 4 x vag nezistil žiadny problém-nezodpovednosť a moja chyba že som auto nevrátil) auto jazdí bez nejakých zvláštnych problémov doposiaľ, ale teraz každý mesiac musím dopĺňať chladiacu kvapalinu. Nebadať žiadnu vonkajšiu netesnosť-kontrola servis. mechanikom. Okrem toho, že sa chystám ošetriť egr? (nemá z tým nič spoločné, ale z dôvodu tej signálky motora - emisie pred 1/2 rokom stk, emis. kontrola v poriadku). Žeby bolo poškodené tesnenie pod hlavou valcou? (prevádzková…
-
- 2 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
serus... mam fabiu 1.2 HTP ,47 KW, 2003 ,AZQ .... auto ide normalne prebehujem všetko auto je ppc len sem tam sa stane že točim 2900-3000 a potom jak brzda auto cukne a dalej otačky nejdu plyn na podlahu a nič a otačky skaču 2900- 3000...rano zase ked auto je studene normalne všetko pohoda... kolega povedal že to je čidlo tlaku vzduchu vyčistil mi ho tak mesiac bol pokoj a potom zase .....a popri tom svieti kontrolka taky vodovod :D žlta neviem čo to je
-
- 9 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, vím, že na toto téma je tu již mnoho variací, ale symptomy mé poruchy mi přijdou trochu jiné, než aby to byl napínák nebo cívky. Auto má najeto 80 000 Km, včera jsem dojel delší cestu (vše v pohodě), dnes dopoledne jsem ještě přeparkovával na zahradě a dvě hodiny na to už s ním nepohnu. Normálně nastartuju, jen to škube, ale motor po chvíli zhasne. Pokud přidám plyn, začne práskat (podobný zvuky jako u urvanýho výfuku, takový to "rally" práskání) a třást se, když povoluju spojku, jde z toho i sytý bílý kouř. Může i tohle být cívkama? Je pravda, že v posledních měsících na volnoběh motor trochu skákal... Díky!
-
- 9 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
dobry den prosim vas,vcera sme chceli vymenit olej na fabii 1.2 HTP 47kw a nesla nam vytiahnut vlozka z toho olejoveho filtra..skusali sme to vybrat ale len sa to toci a nic...je na to niaka finta alebo ako to mame vymenit?dakujem
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, nedavno se mi vyskytla takova drobnustka. Po nastartovani motoru mi sam od sebe chcipl, delal to same i pri prijezdu na krizovatku a vyrazeni. V sevrvise nasli VAGem 16490 Tlak v sacim potr./tlak vzduchu - nesmyslny signal. Technik tvrdi ze muze byt neco s nejakym retezem nebo neco, ze mohl poskocit. Ja jsem vycistil vzduchovou klapku a prestalo to chcipat. Ale porad motor kolisa a nema vykon. Pri seslapnuti plynu prudce to pod autem jakoby bruci, skoro az prdi v rytmu valcu, zeby nekde netesnilo vyfukove potrubi? Ale ze by tohle delalo takovy pokles vykonu a zhasinani motoru na volnobehu? Stekal se s tim nekdo. Jinak 1,2 12V r.03 Pls. jestli nekoho cokoli nap…
-
- 22 odpovědí
- 12tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Dobry den, prosim kedy treba menit klinovy remen na Fabii 1.2 12/2003 najazdene 147tkm (v autorizovanom servise mi ho este ani na jednej prehliadke nemenili). A ako sa meni? Staci ho len nejako vypacit alebo treba aj nieco demontovat. A este by som sa chcel spytat, kolko asi vydrzia zapalovacie cievky, pytam sa pretoze sa chystam na 1000km trasu. (su tam s oznacenim E a made in italy, este nemenene). Ked zacinaju odchadzat, tak raz zacas vypise sporadicky vynechanie valca alebo odidu len tak zrazu bez varovania? Dakujem
-
- 15 odpovědí
- 11,6tis zobrazení
-
-
Zdravim vas moj problem pri zosliapnuti spojky na akej kolvek rychlosti bez plynu mi viletia otacky nad 3000 a nasledne spadnu . Viete mi poradit co stim je??? otacky mi mali padnut dole nie viletiet dakujem za rady doteraz som taki problem nemal . Dakujem
-
- 85 odpovědí
- 17,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Potreboval bych poradit.Mam Fabku I 1,2 HTP 40KW a nejde me nastartovat.Normalne to toci ale po druhem pokusu se rozblika a zacne pipat kontrolka tlaku oleje.Cim to muze byt?Baterka i olej v motoru jsou OK.Poradte prosim.
-
- 10 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám problém s teplotou motoru. Motor se ohřeje a ručička teploměru vyleze na provozní teplotu, vše je v pořádku. Motor je plně zahřát po několikakilometrové jízdě. Jakmile třeba vykvaltuji a ujedu 100 metrů, tak hned opadává a jakoby motor vychladnul za minutu. S tím souvisí druhý problém. Z ničeho nic mi přibyla chladící kapalina. Měl jsem jí na minimu a teď je na maximu. Všude na netu čtu o ztrátách a jak to spravit, ale to, aby přibyla jsem nikde nenašel. Nevíte co by tyto závady mohlo způsobovat? Ten ukazatel by mohlo mít na svědomí nějaké teplotní čidlo, ale ten přírůstek kapaliny mi je divný. Nemá to nějakou souvislost? (Jinak mi teď hodně často …
-
- 8 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o radu: Fabia I 2006 1,2 HTP 47 kW LPG, najeto ca 113 tis. a z ničeho nic se mi objevil problém, který spočívá v cukání auta, zejména v momentě, kdy se snažím udržet rychlost a motor nezabírá naplno. Mnohem více se to však projevuje v momentě, kdy chci couvat - auto jede na 2 válce! Zvýšila se spotřeba. Dělá to na benzín i na plyn. VAG hlásil pouze chybu buzení válce č. 2 - ale po výměně cívky a svíčky beze změny. V origo servisu škoda si s tím nevěděli rady, že za to může instalace plynu. U "plynaře" vše OK. Auto stále cuká. Další nápad v pořadí je výměna senzoru polohy vačkového hřídele. Poradí, prosí…
-
-
- 9 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahojte. Mam Skodu Fabia r.v. 2006, 40 KW 1.2 MPI. Pred tyzdnom som bol pri mechanikovy vymenit olej, vzduchovy filter, palivovy filter, pelovy filter + mi vymenil aj zadny vyfuk ( kedze tam bol nejaky neoriginal primontovany a uz bol zhrdzaveny). Po tomto servisnom zasahu som si vsimol ze auto pri plnom pridani plynu - az na podlahu, ked sa dostanu otacky na 3000 tak vychadza z motorovej casti jemny piskot (pustim plyn prestane piskat, skratka piska len ked je plyn uplne na podlahe na ktoromkolvek prevodovom stupni) A zas ked sa dostali otacky nad 3200, piskot prestal. Po druhej navsteve mechanika s tymto problemom mi vymenil zadny vyfuk za iny kus, drahsi, vraj uz nie …
-
- 7 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj, v nedeli na me pri navsteve bafl deda od pritelkyne, ktery sedla Fabii I sedan 1.2 HTP 47kW. Pry mu auto pri jizde skube. Byl s tim v servisu, tam mu diagnostikovali snimac polohy skrtici klapky a za opravu si rekli necelych 11 000. Deda to nevzal, protoze se mu to zdalo moc. Klapku pred navrhem vymeny vycistili, bez znatelnejsi zmeny. Bohuzel Skodovky jdou mimo me, proto jsem se chtel zeptat, zda se da koupit sensor samostatne (nikde jsem ho nenasel), nebo se musi koupit klapka cela. Poprosil bych i o tip na obchod, zatim jsem cely dil na internetu nasel nejlevneji za cca 4100 vc. DPH. Mam menit i tesneni? Diky za rady.
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Při průjezdu zatáčkou mi to v přístrojové desce několikrát zapíská jako by docházel benzín (rezerva). Všechny náplně jsou v pořádku. Kontrolka se žádná nerozsvítí. Co to může být?
-
-
- 7 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim mam dotaz co muze z motoroveho prostoru vydavat klepavej zvuk(takovy tatatatatatata)??? dela to jen tehdy kdyz nastartuju ujedu nakej 500 metru zastavim vypnu motor a za 10 minut nastartuju...myslim ze to de zleve strany
-
- 9 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Nazdar Škodovkáři Řeším problém s mojí fabií r.v.2003 1,2HTP/47KW Vypis z VAS : 16517 - rada valcu 1 - sonda 1: signal je pomaly 16514 - rada valcu 1 - sonda 1: chyba v el. obvodu 16556 Řada válců 1 - systém dávkování paliva - příliš bohatá směs Opraveno : Paliváč 3bar - žlutá Lambda před - žlutá svíčky - žlutá Kat - žlutá cívky - žlutá čidlo teploty - žlutá zavřu oči - žlutá :-) Naposled když jsem vyměnil ten paliváč tak bylo vše OK,motor šel za plynem krásně do otáček.Jo …
-
- 0 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Popraskaly mě kolínka u trubky odvětrání motoru a jelikož v servisu originál neměli dal jsem tam panceřovanou hadici. Vše funguje ok, ale včera jsem se díval, že se v trubce objevil nažloutlý sliz nalepený po celém vnitřním obvodu trubky. Jezdil jsem tak cca 1/2 roku - není něco špatně?Stačí jenom vyčistit a jezdit dál?/Fabia 1,2 HTP 40W./Děkuji za odpověď..
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám takový měnší problém. Svítí mi kontrolka řízení motoru a VAG hlásí chybu 16490 - tlak v sacom potrubí/tlak vzduchu (G71/F96)- neverohodný signál. To by nebylo ještě tak hrozné, auto normálně jede není problém, ale když při zahřátém motoru zastavím a vyřadím na volnoběh, tak otáčky napřed spadnou normálně na asi cca 900, ale potom hned se sami zvýší pomalu na 1600 ot,pak zase klesnou na 900. Vše se opakuje 3x a pak volnoběh drží normálně. Měli jste někdo podobný problém. Díky za rady Martin
-
- 7 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim vas Potrebujem Poradit Na mojej Fabii sedan 1.2 ked pustim plynovy pedal alebo nasledne pridam na 1,2,3, auto trhne!!! Najviac na 1 stupny to auto proste trha velmy silno mam vymenene vsetky silentbloky motorove aj prevodovkovy . Trhaju aj vase HTP-CKa ked pustite alebo pridate plyn ??? Moze to byt daco spolocne zo spojkov ? Zotrvacnik ??? opotrebovany ? V servise mi povedali ze trha kazda fabia uz som z toho na nervy len peniaze to auto hlta a ziadny vysledok . Dakujem za odpovede . Este raz zopakujem silentblokmy sa moj problem nevyriesil .
-
- 11 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Chcel by som Vás poprosiť o jednoduchú radu. Ďakujem.
-
- 11 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj Mám problém s přehříváním Fabie 1,2HTP 40kW, najeto 96000, z roku 2007. Po výměně hlavy jsem ujel cca 1500 km během 14 dnů a zničehonic za jízdy kontrolka teploty a vyvařená voda vychlístaná venku. tak jsem to dolil a druhý den v pohodě, ujeto 400 km. Včera jsem jel do města a po 5km zase pára zpod kapoty. Teplota v tu chvíli ukazovala normál 90°C, chladič byl jen hodně vlažnej. Všude po motoru je nachlístaná kapalina. Dneska už to dělá taky. V servisu už teď nikoho neseženu, Prosím teda o radu, čím by to mohlo být (napadá mě zaseklej termostat, nebo zavzdušnění) a jestli je normální člověk schopnej něco udělat. Jo a koukal jsem kudy to stříká, ale na volnobě…
-
- 13 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
- 1 sledující
-