Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Jakej je váš názor na to jestly může opakované přelití motoru olejem ovlivnit jeho životnost nebo vlastnosti,kromě toho že olej uniká kde může.Vlivem vyšího tlaku oleje. Dnes sem kontroloval olej po cca 10000 km od druhé servisní prohlídky při které jsem upozornoval na předchozí přelití olejem a zase mam zhruba půl centáku nad maximem. ps.vym že sem barbar když nekontroluju olej,ale vždy nato nák zapomenu když si říkám že je nejvyší čas mrknout na měrku.
-
-
Ahoj pročítal jsem forum a neco jsem nasel neco nenasel a tak se chci zeptat vas co mate tento motor. pritelkyne rodice si koupily vuz s timto motorem je to rok 02 a cca 155tis najeto auto zere olej tak cca 3l na 200km nikde nic netece.do toho se rozsvicuje kontrolka motoru a na diag.pise lambda 1a2 zadny signal.chtel bych vedet od nekoho kdo uz to opravoval tak kolik to muze cca stat?vim ze takhle od boku je to tezke a jestli to ma vubec smysl nebo to hodit ze skaly.Vim ze dokud se motor neotevre je to strileni od boku ale treba je to nekdo kdo mel stejny problem. ps:pod autem zadne louze a auto docela huli + docela smradek. Diky Kuba
-
- 22 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, mam taky mensi problem..Ked pridam jemne plyn, asi na 1 sekundu sa ozve piskotavy zvuk, od otacok cca 2000 to prestava.. Ked sa na volnobehu pohravam s plynom jemnym stlacanim, pri kazdom stlaceni zapocujem jemny piskot. Auto ma najazdene 169 tisic kilometrov, remen som menil asi 1000km dozadu, v napinacej kladke som premazal lozisko vovnutri (mazivom AK2), premazal som aj lozisko vodiacej kladky. Este pre info, mam aj klimu (dlhsi remen). vedel by mi prosim niekto pomoct? stalo sa to uz niekomu? Tak trosku sa obavam, ci sa nezacina ozyvat alternator alebo olejove cerpadlo.. Dakujem vopred za kazdu radu
-
- 15 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, předem se omlouvám za mé vyčerpávající otázky které Vám hodlat položit a i když jsem se zde snažil odpoveďi nalézt - tak jelikož dosud jsem jezdil vždy do autorizováneho servisu a nyní se chystám na tyto maličkosti sám tak nechci nic pokazit -ještě dodám, že konkrétně mám Fábii Combi v motorizaci 1.2 HTP 47kW 12V ( typ 6Y ) - verze po faceliftu tedy rok 2005 ? - najeto mám cca 140 000 km 1) olejový filtr hodlám použít MD 427 + olej Shell Helix 5W-40 ( dosud jsem jej vždy dával ) - popř. ještě uvažuji nad Castrolem 5W-40 - tady nemám žádné otázky 2) vzduchový filtr MD 9624 - bohůžel asi jsem hledal špatně, ale nenalezl jsem kde přesně se vzduchový filtr …
-
- 34 odpovědí
- 72,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj ahoj ahoj! Dnes jsem zakoupil Fabii 2003 1,2 HTP Můj problém: Motor na volnoběh když auto stojí vydává takové divné vibrace..cukání motoru Je to cítit že to malilinkato hýbe s celým autem. Na volnoběh je motor tak na 700 otáček a mě se to zdá neskutečně málo.. na octavii 1,6 na volnoběh bylo 1000. Nezpůsobuje to cukání toto podtáčení motoru? Auto normálně v provozu úplně super jezdí.. maximálně spokojen.. jen ten volboběh se mi zdá divný. Napadlo mě že vynechává válec nebo něco ale to je kravina dle spotřeby to funguje jak má. 6,0 průměr. Poraďte prosím =) Díky moc. Ondřej
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
Mam takyto problem. Vlastnim Fabiu I 1.2 HTP 2003, 90 000km. Pred pol rokom som menil rozvody. Od vtedy mam problemy pri startovani. Raz nastartujem bez problemov , inokedy az na 2-17x(maximalne co som skusal). Par krat sa mi stalo , ze som vobec nenastartoval a prisiel som k autu po dvoch dnoch alebo po par hodinach a auto nastartovalo na prvy raz. Startovanie nie je zavisle na teplote ani na vlhkosti. Menili mi aj sviecky a rele palivoveho cerpadla. Tiez od vymeny rozvodov mi drnci nieco akoby rele o plast v priestore pod palubnou doskou v priestore sedadla vedla vodica. Myslim , ze by to malo mat suvis s vetranim a kurenim. Prosim o radu. Dakujem
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím.. Mám jeden dotaz, možná bude hloupý, ale nemám s chipováním žádné zkušenosti a z toho co jsem našel tady na foru v tom také nemám úplně jasno, tak mě kdyžtak hned nekamenujte. Mám 2 měsíce starou Fabii Combi 1.2 HTP. Jsem s ní vcelku spokojen a na moje ježdění plně dostačující. Jenže před několika dny jsem se dozvěděl že budu muset cca 2 roky 1.2 HTP provozovat na německých dálnicích (cca 60 000km). Kdybych to věděl dřív, tak volím úplně jinou motorizaci, ale stalo se. Můj dotaz zní, zda-li je možné nějak docílit snížení spotřeby při rychlostech 130 -150km oproti továrnímu nastavení třeba chipováním?? Díky za rady..
-
- 75 odpovědí
- 29,9tis zobrazení
-
-
Zdravim Chcem vas poprosit o radu ako vypustim na fabii komplet obsah chladica??? co je 5,1 litra chladiacej kvapaliny . Lebo som vypustil len asi polovicu dakujem za rady
-
- 1 odpověď
- 4,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
...včera som zistil, ze mi niekde uniká olej. Nakoniec to pretekalo cez viečko kde je umiestneny olejový filter. Myslel som, ze je to tesnením ale ked som vybral celé viko aj s filtrom tak som zistil, ze je rozdrbana ta vecička kde sa nasadzuje olejovy filter. Je to taká plastová tyčka. Je na nej napísane , ze pa66gf35. Neviete presny názov tejto vecičky resp. dá sa to bezne v mototechne kupiť?
-
- 9 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
poradte mi prosim co s tim, 1,2 htp 2004 47 kw, sviti kontrolka motoru a auto cuká 17811 - system recirkulace spalin - regulacni rozdil - prerusovany 16555 - system prilis chudy (1.radavalcu) - prerusovany 16497 - obvod teploty nasavaneho vzduchu - vysoky vstupny signal - prerusovany 17851 - ventil recirkulace spalin, signal prilis nizky - prerusovany 16490 - obvod mereni absolutniho tlaku saciho potrubi/barometrickeho tlaku - rozsah provoznich hodnot - prerusovany 16514 - obvod snimace O2 - chybna funkce (1. rada valcu snimac 1) - prerusovany 17564 - snimac tlaku v sacim potrubi - zkrat obvodu na kostru nebo rozpojeny obvod - prerusovany prosim poradte
-
- 4 odpovědi
- 6,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, jsem bezradný a prosím o velkou pomoc. Prošel jsem si témata a nic stejného nenašel, jednou sem se tu i ptal před rokem ale nyní mám více poznatků. Fabia 1.2 HTP 40Kw, najeto 90 000. Měněna dvakrát cívka !!! Měřeny tlaky ve válcích dvakrát, v jednom servise špatné, ve druhém říkalli naprosto v pořádku. Po druhé výměně cívky prej motor šlape jak má, ale mě se nezdá. Celé auto se třepe, po ujetí asi +/- 50 km po opravách (výměna cívky), před rokem i teď začne blikat oranžová kontrolka motoru, hlavně při delším stání na křivovatce, při jízdě vše OK. Před rokem mi to samé přešlo do stále svítící kontrolky a nechce to jít přes 2000 ot. sem v koncích a nevím co s tím,…
-
-
- 85 odpovědí
- 23tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, hladal som tu vsade ale rovnaky problem som nenasiel. Ak je vonku teplota okolo 0°C tak pri rannom nastartovani je pocut z motora taky retazovy zvuk (niekedy klepotanie). Po zahriati motora tento zvuk zmizne. Moze to sposobovat stav oleja? Pretoze by som mal v najblizsich mesiacoch menit. Alebo je to rozvodova retaz? Ale ak je to retaz preco potom zvuk po zahriati zmizne? Inak vykonovo auto slape normalne. Mam 1,2HTP 12V. Dakujem za akukolvek radu.
-
-
- 19 odpovědí
- 16tis zobrazení
-
-
dobry den, pred tydnem sem v mem aute zpozoroval zavadu..jedna se o to,ze kdyz nastartuju auto,tak motor hned po nastartovani jakoby se nechtel roztocit do normalnich otacek ve volnobehu..jako kdyby benzin jednou sel a nesel,faze sou tak 2 sekundovy..buble to,otacky sou hrozne nizky,kdyz slapnu na plyn,tak se nic nedeje,chcu se rozjet,ale pri pridavani plynu se nic nedeje..chipne to a po druhem nastartovani znova..po treti uz motor normalne vyjeden na 700-800 otacek na volnobeh a muzu jet.. stalo se me to tak 3x ted v lete..baterka je 3/4 roku stara,stavu do starteru dodava bez problemu,nalitano to ma 127 tisic km co s tim? diky
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim,mel bych ohledne cukani a skubani. Při studenym motoru na jednicku kolem 2600ot/m. mi prijde ze ma tendenci jakoby brzdit motorem a to samy dela na dvojku kolem 2800ot/m. ale uz i cuka. kdyz to rozjedu dam trojku a zastavim a znovu se rozjedu tak je klid....delsi dobu sem jezdil skoro na vypary:-D tak jestli se tam nemohl dostat nakej bordel nekam:-) nebo jestli to nemuze delat deravej vlnovec??? fabia 1.2htp 47kw 85000km rok:2003
-
- 22 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, od začátku co mám F 1.2HTP 2004 se na autě vyskytuje problém, že při startování auto 3x zapípá (výstraha) ale bez symbolu na displeji. Dělalo to sporadicky někdy 1x za 6 měsíců někdy 3x za den, teplý studený motor na tom nezáleží. Na serviskách nikdy nic nezjištěno - prý to nic nepíše, až při poslední zjištěna nefunkční ŘJ ABS. Nedávno jsem si měnil svíčky a asi po 200km přestal fungovat motor, po odtahu a opravě zjistili v servisu že vyhořela zapalovací cívka i se svorkovnicí a vypálenou pojistkou. Byla doporučena výměna i zbylých 2 cívek (byly načaté) a tak jsem je vyměnil . Motor jede , spotřeba klesla, ale to pípání už je snad při každém 2 - 3 startu. Poradít…
-
- 8 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na mé 1.2 HTP (2007, 80tkm) po nastartování ( ať je zima nebo teplo je to jedno) mi asi tak zhruba po minutě začnou vylétávat otáčky, vyloženě jako by si začala sama přidávát, přidá si 2x, 3x a zase dobrý. Je to vyloženě vždy když auto déle stojí, třeba přes noc. Nestává se mi to za teplých startů a ani když auto zastavim třeba na 2-3 hoďky. V pondělí jsem vyměnila palivový filtr ale včera po nastartování ten samý problém. Nemá někdo podobnou zkušenost?
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim mam takovej blbej dotaz:-D muze mit pocasi vliv na akceleraci??? Kdyz jedu odpoledne z prace a je kolem 25stupnu a vic tak mi fabka nechce moc tahnout proste rve a nejede a kdyz jedu vecer nebo rano a je treba kolem 15 stupnu tak jede jak raketa...jen by me zajimalo jestli uz mi hrabe nebo je to normalni nebo to mam nejak resit. htp 47kw 90tisic km r.v. 2003
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím , po servisní prohlídce mám takový dojem, že motor na pátý rychlostní stupeň nejede tak volně jako dříve. Ta pětka mi připadá spíš jako když jedu na čtyřku, při rychlosti okolo stovky mi točí otáčkoměr 3000 ot. přičemž předtím to točilo méně. Je možné že při nějakém nastavování elektroniky může dojít k takovému posunu? A ještě jedna věc-mimo mísu:pakliže jsem navštívil jiný servis než Škoda ale přesto tam provádějí autorizované prohlídky dle předpisu výrobce /jsou i levnější/ dostal jsem od nich Záruku mobility s odkazem na jejich tel.číslo v př. poruchy. Předtím Škoda servis mě odkazoval na jejich telefon a v pojišťovně mne zase odkazují na jejich telefon i v p…
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím Mám takový problém.Při volnoběžných otáčkách motor šlape bez problému ,ale při přidání plynu začne blikat kontrolka mazání a už nepřestane (jen někdy).Olej je hned pod maximem takže tím to není.Měnil se před 1000Km.Dávala se tam místo syntetického oleje polosyntetika.Motor má najeto 99 tis KM. R.V 2005.Děkuji za rady
-
- 11 odpovědí
- 12,2tis zobrazení
-
-
Ahojte, dnes som si pytal olejovy filter a dali mi iba vlozku... Tak teraz som trocha neisty ci to je to co potrebujem do mojej fabky. Este by ma zaujimalo ci na skrutke do olejovej vani je ta podlozka (resp. tesnenie) z kovu alebo z nejakého ineho materialu, napr. guma?
-
- 25 odpovědí
- 24,8tis zobrazení
-
-
Zdravim, zacala mi svietit kontrolka motora (ta zlta), tak som to bol dat na pocitac, a vyhodilo mu chybu "O2 senzor" cislo 1, vraj su tam dve, tak chybu ukazuje cislo 1... cena senzoru okolo 100 libier... Rozmyslam, ze to kuknem aj doma na Slovensku, len neviem co presne mam hladat. diky za radu
-
- 5 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
zdarec chcu se zeptat jestli jde přes vag-com KKL změnit interval výmena oleje abych mi to pokaždé nehlásilo chybu a ten klíč se neukazoval na palubovce že to chce servis . Jestli to jde byl bych rád kdyby mi někdo napsal postup jak se to dělá a klidně i obrázky :-) mám koupenej vag přez aukro . díky za vaše rady
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím vás. Mám takový zvláštní problém. Vždy když na nižší rychlostní stupeň (1, 2) prudčeji vytočím studený motor (3000 otáček) a pustím plynový pedál, tak autem poměrně znatelně cukne. Jakmile se motor ohřeje, to škubnutí tam pořád je, ale už to není taková "pecka". Na vyšších převodových stupních po úplném uvolnění plynového pedálu je tam také velice jemné "zakucknutí". Hledal jsem tady, ale přesně takový popis chyby jsem nenašel. EPC nesvítí, motor tahá tak jako vždycky s výkonem nepozoruji problém. HTP 12V MR2006. U podobných příznaků jste tady v jiných vláknech doporučovali vyčistit/vyměnit EGR, který ale nemám, potom jsem našel zmínku o zapalovacích cívkách ne…
-
- 6 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych poradit jak správně postupovat po výměně EGR ventilu u FABIA 1.2 HTP 12V najeto 205000 km. Situace: Na počátku začali problémy s výkyvy otáček při volnoběhu až do okamžiku, kdy mi za jízdy zhaslo auto a už nešlo nastartovat. Měl jsem ho následně v opravě v neautorizovaném servisu, kde zjistili, že jsem měl zadřený EGR ventil, tak mi ho vyměnili, také pročistili škrtící klapku, vymazali chyby. Pak jsem to byl projet a vyskočila mi diagnostika motoru, tak jsem to tam odvezl zpátky a bylo znečištěno čidlo u této klapky (ale nejsem si už jistý, které to přesně bylo) - čidlo vyčištěno a chyba smazána. Nyní auto jezdí v pořádku, ale cca po 100 km mi …
-
- 1 odpověď
- 7,1tis zobrazení
-
-
Dobry den potreboval by som poradit nakolko som nikde na fore nenasiel podobny problem. Mam Fabiu Combi 1.2 47kw rv2004, musel som menit vyfuk nakolko uz kompletne prehrdzavel, tak som kupil (na odpuracania technika v skodovke) stredny a posledny diel vyfuku od vyrobcu Tyll. Vyfuk mi vymenili vsetko v poriadku, najazdil som asi 2500km a vyfuk zacal prefukovat na obidvoch spojoch, teda 1spoj - stredny clen pripojeny na prvy diel pritiahnuty objimkou a na spoji prefukuje, tak isto aj na spoji ako je pripojeny posledny diel na stredny. Posledny diel dost vibruje (orig. vyfuk, posledny skoro ziadne vibracie.) Takze by som chcel poprosit ako riesit tento problem, ci kupit vyfu…
-
- 18 odpovědí
- 19tis zobrazení
-