Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Ahojj, prosím o radu už nevím s stim. Rozlétlose mi turbo kkk tak sem koupil repas taky kkk, dal novej IC i hadice, vahu vzduchu i čidlo tlaku co je u ic ale furt to auto nejede jako předtím. Turbo zabere až po 2000 ot a do te doby je to mrtve. Zkousel sem i zvonu seřídit regulaci turba a auto ožilo ale až při přepení tak 2.5mm a nwm jestly to není moc. I rozvody jsou seřízeny, podtlakove hadicky nove i měřeny podtlak. Poradí mi někdo.
-
- 6 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravím. Potreboval by som poradiť. Počas jazdy mi vypne motor. Pri otočení kľúča sa nič nestane, po chvíli normálne naštartuje - niekedy sa to stane hneď pri štartovaní. Keď sa to stane pri vyššej rýchlosti tak iba stratím výkon ale po pár sekundách(možno 5) ide auto normálne ďalej. Bolo to na diagnostike a tou sa nič nezistilo.
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravim,mám škodu fabii 1,9Tdi 74kw a už asi rok a půl se snažim přijít na zvuk který se ozývá z palivového filtru. Zvuk je slyšet pouze pokud auto stojí přez noc chvilku po nastartování začne zvuk cca 1minutu. Pokud se ihned rozjedu zvuk přestane po chvilce. Při pohledu na palivový filtr je vidět jak hadice vycházející z ventilu palivového filtru cuká.Když zvuk přestane tak i hadice přestane cukat. Palivový filtr je nový. Přikládám zvuk v motorové části a zvuk v autě WP_20171107_003.mp4 WP_20171107_004.mp4
-
- 7 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Ahoj jsem novacek.Mam Fabii 1.9 tdi pd.Trápí me vec jedu např po kostkach s vymolama a motor sebou jakoby vynechaval.Muze to delat pedal?Jelikož jsem do tet elektrycky neměl...A druhy dotaz Kdyz lehce pridavam plyn muze byt rychlost 1,2 tak je citit jakoby auto bylo pridusene.Zkousel jsem na volnobech a podle palubaku staci se lehce dotknout plynu a spotreba jde normalne nahoru..Takze nejaky mrtví bod na pedalu neni nebo je to vlastnost u techto moturu?Omlouvam se,ale jak rikam jsem tak trochu novacek...Dekuji za veskere info...
-
-
- 3 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, Mám takový problém koupil jsem vuz primo od Skodovky, kdy majitel dal svuj vuz vymenou za novy.. jedna se konkretne o vuz skoda fabia 1.9sdi najeto 379tis. km.. vuz mel servisni knizku a byl pravidelne servisovany.. meneny olej po 12tis km a rozvody po 90tis.km ... Nicmene jsem vuz koupil dle vyjadreni skoda servisu s vadnym vstrikovacim cerpadlem...to se pri zkusebni jizde projevovalo obcasnym cukanim vozu ... vuz jsem zakoupil i s touto zavadou... nakonec se ukazalo ze byly spatne i vstriky ... takze jsem vymenil čerpadlo, vstriky, rozvody, termostat.. a kompletne vse nastavil .. predvstrik atd... ale auto melo stale vysokou spotrebu a nechtelo tahn…
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Kolega má Fabii s 1.9 SDI a posední dobou se v autě ozývají divné zvuky, jejíž zdroj nedokážu identifikovat. 1. Zvuk je výrazně slyšitelnější uvnitř vozu než venku z motorového prostoru. 2. Zvuk se ozývá pouze při jízdě na neutrál, jakmile je zařazeno a je jedno zda motor táhne nebo brzdím motorem neozývá se. 3. Zvuk je jako kdyby byla někde obrovská vůle, na ložisku nebo na ventilu takové až zvonivé chrastění kdy máte dojem, že to musí co nejdříve upadnout, zařadíte a zvuk okamžitě zmizí. Zastavíte, uvnitř vozu zvuk jasně slyšíte, vylezete ven a venku to není slyšet nebo to zaniká v zvuku toho "traktoru" 4. Zezačátku to bylo slyšet občas, není…
-
- 3 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj kolegové, chci se zeptat na Vaši zkušenost. Mam 2 roky fabii r.v.2005 výše uvedenou motorizaci a v pátek večer se mi po startu z ničeno nic rozsvítila kontrolka. Auto jede normáně akorat když ho chcípnu tak má tendenci udělat ještě 2 tempa a zavibrovat. V sobotu sem v praci udělal diagnostiku a načetlo mi to závadu na vadný motor klapky saní. Něco málo sem si přečet na netu ale nechce se mi hned měnit. Měl někdo takový problém? pomůže čištění? diky za odpovědi. PS: omlouvám se pokud se už řešilo, ale jiné vlákno s tímto problémem sem nenašel.
-
-
- 7 odpovědí
- 11,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, budem meniť palivový filter a musím aj hadičky ktoré idú z neho. Po dlhšej jazde mi cez hadičky/tesnenie filtra neviem presne tečie nafta. Vie poradiť niekto aký priemer hadíc tam ide? 1.9tdi 74kw. 2000 ročník, a či treba originálny diel , alebo stačí kúpiť napr. dva metre hadice a z toho si odrezať koľko budem potrebovať. Ďakujem za rady.
-
- 5 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
...tema o oleji tu uz sice je, ale nikde jsem nevidel hlasovani za ten nejlepsi - prosim tedy hlasujte, diki
-
-
- 15 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Chtěl bych na své Fabii 1.4 TDI vyměnit termostat. Lezl jsem pod autem a jediné co jsem našel je viz foto. Je to termostat ? Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, mám obecný dotaz, jestli jsou na trhu i padělky žhavicích svíček BERU či BOSCH nebo nějaké nekvalitní. Potřebuji vyměnit žhavicí svíčky na 1.9SDI (mám 3 špatné!!). Originál je BERU GN855. Zjistil jsem, že ve Škodě je mají za cca 500,-Kč, oficiální prodejce BERU je má za 418,-Kč (např. auto Kelly) a všude jinde stojí (dle Googlu) od 160,- do 250,- Kč! Obdobné je to u žhavicívh svíček Bosch (pro 1.9SDI je to typ Bosch Duraterm 0 250 202 022). Co s tím? Mám se bát nakoupit ty levnější svíčky např. BERU? Mohou to být padělky? Máte někdo špatnou zkušenost se svíčkami BERU či BOSCH zakoupenými levněji v nějakém obchodě s autodíly…
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám problém? nebo poznatek a chci se zeptat, zda máte podobnou reakci motoru.... když stojím na místě a prošlápnu plyn, tak otáčky vyletí hned do 4000 a hned zpět na volnoběh. Když se rozjedu na 1ku, nebo na 2ku a jedu cca 20km/h a vyřadím a pořád auto jede a prošlápnu plyn - tak dlouhá reakce na otáčky (i třeba 2s) a poté je otáčky drží nahoře taky cca 2s. Máte toto stejné? nebo řešilo se toto tady někde? na Diagnostice nic není. Díky
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahojte, na mojí Fabii combi 1.9SDI r.v. 2003, 337t km mi po cestě na dálnici z Prahy na Brno najednou přestal táhnout motor a následně po vyřazení rychlostního stupně úplně zhasnul. Po opětovném nastartování se na volnoběh celý klepe, na plyn reaguje jen velmi málo a kouří modro-šedým kouřem. Do té doby ani poté nesvítila žádná kontrolka na palubovce. Olej a filtr měněn pravidelně co 10t km, naposledy v 3/2017 pri 328tkm, vždy 5w40 Shell. Vzduchový filtr a palivový filtr originál Škoda, měněn 5/2016 při 310t km. Naftu beru různě podle potřeby, levnější i dražší. Naposledy tankováno před cca 500km plná nádrž na levnější pumpě. V autorizovaném servise po odtažení mi řekli, …
-
-
- 16 odpovědí
- 17,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém se Škodou Fabia 1.9sdi, přítelkyně jela z práce domů, a prej tam něco bouchlo a už se to nechtělo rozjet. Motor běží v pohodě, ale když zařadím rychlost a pustím spojku, tak auto stojí na místě a začne něco bouchat ve předu. I přesto že jsme auto tahali na laně, motor vyplý, zařazený neutrál, tak to pořád bouchalo. Nevíte někdo co by to mohlo být? Převodovka? Díky všem za veškeré odpovědi
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se dělaly horní kryty na motor Fabie 1.4 rok 2006. Děkuji za odpověď.
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám 1,9 RS. Nastartoval jsem a rozsvítila se na mě kontrolka chladící kapaliny. Dolil jsem mezi rysky. Za cca týden znovu, takže jsem to začal sledovat.....pár dní byl zase klid, pak jednou prijedu a koukam, ze nádobka je skoro prázdná, opět doliju a prolezl jsem odkud by mohla kapalina utíkal. Špatně těsnila hadička u expanzní nádobky, dal jsem lepší sponku a překontroloval nádobku, jestli není prasklá. Teď kapalinu nedolívám, ale stále hladina kolísá. Jednou je po příjezdu hladina pod MIN, tak odfouknu víčko a srovná se. Jednou je mezi ryskama a po odfouknoti vyleze treba 2-3 cm nad MAX. Každý den je to prostě jinak. Auto nekouří, teplota motoru v pořádku, v oleji…
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Dobry den potřeboval bych poradit.Fabia 2004 1.4TDI 261000km pravidelně servisovaná padá do nouzového režimu logu nerozumím http://leteckaposta.cz/283642528 dělal jsem ho na trojku do kopce díky za rady
-
- 4 odpovědi
- 5,3tis zobrazení
-
-
Zdravím odborníci. Omlouvám se,že zakládám nové vlákno,ale nenašel jsem konkrétně problém co právě řeším.Vlastním Fabii 1,4TDI r.v.2003.Dnes jsem byl na STK a prošel bez problému,ale stalo se,že po měření emisí,kdy technik vytáčel auto do max.otáček se mi někde pod palubkou,nebo spíš od motoru ozývá lehké klepání,ale pouze při stání na volnoběh.Klepání jsem zaregistroval,když jsem z STK odjížděl.S tímto jsem se již u tohoto auta setkal a to když jsem měl za sebou nějakou delší trasu 100 a více km a zastavil jsem na křižovatce.V poslední době se to ale neobjevilo.Přivádí mě to k tomu,že klepat to začne když je motor zahřátý.Napadá někoho čím by to mohlo být? Děkuji za kaž…
-
- 17 odpovědí
- 17,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, potreboval by som poradit od vas ohladom výkonu auta. Uz dlhsie moje auto trapy chyba: 17569 - snimac teploty saciho potrubi (G72) - preruseni / zkrat na plus Myslel som si ze problem bude v snímaci G72 ktorý sa nachadza na sacom potruby pod svetlometom. Tento snimac som kúpil nový a vymenil lenže nepomohlo. Skúšal som aj druhu vahu vzduchu a taktiez nepomohlo. Mal uz niekto podobný problem ? Chybu mam iba ti jednu podla vagu...a aj pri vymazani mi ju znova nacita. Auto stratilo vykon, pomale rozbiehanie..do 2000 otacok na 4 je to uple lenive a do kopca ani nehovorim... Skupina 007 mi zobrazuje teplotu velmi men…
-
- 3 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Tak se podařilo upravit turbo do Fábie RS. Až bude v autě a bude odladěno , tak dám info....
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni, včera jsem jel z Kunratic po Jižní Spojce domů. Motor byl již zahřátý a já chtěl předjet kamión. Podřadil jsem z pětky na čtyřku, pustil spojku, přidal plyn a ozvala se rána. Jako bych vzal igelitový pytlík naplněný vzduchem a práskl ho. Auto se nevytočí na víc jak 2500 - 3000 ot./min., a v těchto otáčkách zní hrozně surově. Před cca 2tis. kilometry jsem měnil turbo, rozvody, vodní pumpu, filtry a provozní kapaliny. V garáží při pohledu zhora jsem nenašel nic neobvyklého. Nikde nic neteče, nikde nic nesmrdí. Nemáte s tímto nějaké zkušenosti? Jedná se o motor 1.9TDI, 96kW Fabia. Děkuji moc!
-
- 4 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj potřebuji poradit od 3 rychlostního stupně pokud mi otáčky klesnou pod 1500 tak se celé auto rozvibruje. Pokud spadnou na 1300 přidám plyn vibrace se utlumí a auto táhne plynule. Dvouhmotu to nemá do Fabií 1.9 TDI 74 kW PD naštěstí dvouhmotu nedávaly. Žádný Chip žádné úpravy
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, chtěl bych se zeptat. Odešel mi motor a chtěl bych poradit zda ve Fabii 1. generace je shodný motor s Fabii 2. generace pod kódovým označením BNV. Jedná se opravdu o stejný motor. Na netu jsem našel právě motor do Fabky 2 generace se stejným kódovým označením, ale nevím jestli by pasoval do té mé. Díky za odpovědi Pavel
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, v pátek jsem prorazil olejovou vanu, jel jsem pak ještě cca 20km, až pak, když jsem dojel do cíle jsem zjitil, že vytekl olej, napůl spadlý plastový kryt vany kontolka nic nehlásila. Odtahovkou do servisu, kde dali novou vanu, olej, filtr, kryt. Zdálo se vše v pohodě. Druhý den jsem jel domů. Po 57 km mi začla blikat červená kontrolka s 3x pípnutím, zastavil jsem, hladina oleje v normálním stavu. Tak jsem dojel domů ještě cca 80km, zvuk motoru, jízda i spotřeba -vše v normálu. Několikrát ještě kontrolka blikala, pípala. Dnes v servisu mi na VAGu žádnou chybu nenačetli, vyměnili mi čidlo tlaku - mechanik projel auto, a po zahřátí motoru opět kontrolka blika…
-
- 9 odpovědí
- 39,4tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi. Mám problém se svojí Škodou Fabia 1.9SDI rv.00. Když chci nastartovat tak se rozsvítí žhavení na čtvrtý až desátý pokus. Původně jsem myslel že je to způsobeno vadným relé 109, tak jsem jej vyměnil, ale problém přetrvává. Prosím o pomoc.
-
- 15 odpovědí
- 15,4tis zobrazení
-