Přejít na obsah

Klepání od motoru při volnoběhu


Doporučené příspěvky

Zdravím odborníci.

Omlouvám se,že zakládám nové vlákno,ale nenašel jsem konkrétně problém co právě řeším.Vlastním Fabii 1,4TDI r.v.2003.Dnes jsem byl na STK a prošel bez problému,ale stalo se,že po měření emisí,kdy technik vytáčel auto do max.otáček se mi někde pod palubkou,nebo spíš od motoru ozývá lehké klepání,ale pouze při stání na volnoběh.Klepání jsem zaregistroval,když jsem z STK odjížděl.S tímto jsem se již u tohoto auta setkal a to když jsem měl za sebou nějakou delší trasu 100 a více km a zastavil jsem na křižovatce.V poslední době se to ale neobjevilo.Přivádí mě to k tomu,že klepat to začne když je motor zahřátý.Napadá někoho čím by to mohlo být? Děkuji za každou myšlenku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamoš měl něco podobnýho, sice na passatu B5.5, ale po lehkým přidání plynu to přestalo a byla to volnoběžka alternátoru, tak zkusit mrknout i na ni. Což by možná vysvětlovalo i to, že to začalo dělat až potom co to začal točil do max. otáček (což mě na nich s*re).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem tohle klepání už registroval dřív a vždycky to bylo po delší jízdě,když bylo auto zahřáté,nebo projeté.Nevím jak přesně to nazvat.Teď v poslední době to neklepalo,protože jsem žádné delší trasy nejezdil,ale tím jak to protočil aby se motor zahřál to zase začalo.Jak se pozná vadná volnoběžka?Když mám otevřenou kapotu,tak přes ten rámus nic moc slyšet není.Klepání je slyšet hlavně z kabiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak když jsem auto natočil dneska,tak samozřejmě nic neklepalo(v kabině to slyšet nebylo).Zvedl jsem kapotu a poslouchal kde by co klepalo.Ono se u tohoto motoru dost těžko poznává co je normální a co ne,ale mám trošku pocit,že mírné klepání je slyšet od řemenice,ale nevím jestli je to od volnoběžky,nebo od klimakompresoru.Není to ale nic strašného.Prostě ten motor má takový klapavý zvuk.Třeba se pletu,ale myslím,že na té STK by mi ten mechanik při měření emisí řekl,že je někde něco špatně.Neřekl nic.

Editováno: , autor: miki966
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně řečeno si iluze nedělám a taky mám pochybnosti o tom,že by mi něco řekli.Spíš mě štve,že nemůžu přijít na to,co to klepání způsobuje?Už vidím když půjdu do servisu,tak nejdřív vymění volnoběžku,pak spojku klimakompresoru a já nevím co ještě a nakonec se klepání zjeví znovu.Je to zapeklitá situace.Jo a ještě jeden poznatek,ale to je asi normální,že když pustím spojku, při neutrálu samozřejmě,tak jsou vibrace citelnější.Zmačknutá spojka motoru odlehčí a je míň hlučnej.Myslím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to bohužel už netuším, jen k tomu servisu záleží jestli chodíš do autorizovanýho nebo ne. Já si kousek od práce našel sice "garážovej" servis, ale jsem nadmíru spokojen má ho otec a syn a vždy všechno vyřešili/opravili ke spokojenosti, ceny jsou taky dobrý a ještě pokecám :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Autorizované servisy jsem už ze seznamu vymazal.Tam se neopravuje,ale mění.I když ke spokojenosti,ale za draho.Uvidím,počkám jestli to zase začne klepat a zkusím to vypozorovat od kud by to mohlo být a pak se obrátím na známého mechanika.Je to garážový servis,levný a vcelku dobrý.Jen nemá to moderní vybavení,ale o to v tomto případě nejspíš nepůjde.Trochu se bojím,aby to nedělal ta spojka klimakompresoru,ale ta si myslím,že by zlobila při sepnutí a ne při volném protáčení.Co myslíš? Aspoň se tedy domnívám,že Fabky r.v.2003 měli,resp.mají spojkový klimakompresor.

Editováno: , autor: miki966
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdar. Nejpodobnější téma tomu mému, tak se pokusím oživit a přikrmit. Mám divný zvuky v kabině. Přidám plyn, nerachotí, volnoběh rachotí. Vyšlápnu spojku, tak je klid, pustím na neutrál, tak rachotí. Není to moc výrazný zvuk, ale je tam a otravuje. Auto mám cca měsíc a půl, najeto zhruba 1000 km. Je to 1.9 tdi 74kW, cobmi. Najeto 226k a předchozí majitel měnil spojku,  rozvody, včetně pumpy, převod. olej sám. Pravděpodobně věděl co dělá, ale věřte tomu. Mechanika mám, ikdyž žádný kamarád a tak za ním jdu raději s hotovou věcí.  U Octavie jsem díky fóru přišel na prasklou hadici odvzdušnení klikové skříně,  tak třeba poberu i toto, ačkoliv jsem amatér.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...