Motor
Podfóra
88 témat v tomto fóru
-
Ahoj, žádám o rychlou radu. Víte někdo (jistojistě) jaký přesně olej do DSG pro Škoda Superb 2, 3.6 FSI, r.v. 2011? Mám na mysli číslo originálního oleje...
-
-
- 63 odpovědí
- 68,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Úvodem - nevím, jestli je popsaný problém věcí samotného motoru, anebo toho, co je od převodovky dál. Vzhledem k tomu, že v kondici samotného motoru mám momentálně větší důvěru, než ke zbytku "pohonu", tak to píšu takto obecně do sekce motory. O co jde, pozoruji u auta vibrace a to ne jen tak ledajaké... pokud mám zařazený 2. a 3. převodový stupeň a jedu třeba z mírného klesání kdy doslova jenom hladím plyn, auto se rozcuká. Prakticky to vypadá tak, že autu na chvilku poklesne tah, pak ho zase zvýší atd. furt do nekonečna respektive do doby, kdy buď plyn pustím, anebo na něj trochu víc šlápnu. Přijde mi, jakoby se někde hádal nějaký regulátor a motor nebyl sch…
-
- 1 odpověď
- 7,5tis zobrazení
-
-
Dobrý deň. Kúpil som siSuperb 2 combi 2.0 TDI 103kw 2012 ročník cffb a dnes mi pri jazde zaseklo 5 rýchlostný stupeň a nejakú chvíľu to nešlo vôbec preradiť.potom to pri použití väčšej sily sa podarilo.stalo sa mi to tri krát počas jazdy.pri voľnobehu všetko dobré radí. Spojka má 10 000km nabehaných od výmeny. Vďaka za rady a odpovede.
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
zdravím osazenstvo. obracím se na vás s problémem, který mě hodně štve. já vím, že automat pri "D" se přepne (já tomu říkám - do módu mezi D a S) když např. jedete do kopce, nebo máte těžší nohu na plynu... OK, OK, to beru... ale problém je ten, že mu to pak zůstane i deset minut - a já už dávno jedu normálně po rovince - nebo dolu kopcem -a ten blbej automat řadí pořád zbytečně později a při vyšších otáčkách... až pak znova cca po 10 minutách se přepne do normálního ("ekonomického) "D" módu... měl jsem dva superbi (2015 a 2014) a při obou to dělalo stejně... může mi prosím někdo poradit, jak se toho zbavit, aby mi to zbytečně neřadilo př…
-
- 2 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, jak se dělá základní nastavení snímače podélného a příčného zrychlení?? Dík.
-
- 8 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
-
-
Zajímalo by mne, jestli je možné dohledat, že ŘJ byla přehrávána. Je nějaký log, kam si to řídící jednotka zaznamenává?
-
- 0 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
ahoj, chystám sa kúpiť vozidlo no pri jazde robilo presne niečo podobné ako je závadka na obrazku.. ide o superb 3 1.8tsi 7st.dsg rv2016 robilo mi to sporadicky aj na superb 2 ktorý som uz predal a myslel som že tam bola dsg nejaká vadná no teraz robilo niečo podobné aj v tomto o ktoré mám záujem, riešil to niekto?
-
- 1 odpověď
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás vespolek, mám prosbu hlavně na Ty klubáky, kteří již u tohoto auta měnili kompletní spojkovou sadu i s dvouhmotou. Od jaké firmy jste brali spojku? LUK, Valeo, Sachs? Začalo mi dělat to, že na 4. převodový stupeň pri prudkém přidání plynu a sepnutí turba mi vyletí o cca 500 ot/min. otáčky motoru. Z toho usuzuji, že je v háji spojka nebo přítlačák a tak mně čeká výměna. Najeto aktuálně 267 tisíc. Nebo je zakopaný pes někde jinde? Zavzdušněný systém spojky? Repasoval jsem zadní třmeny, jelikož při stahování mi popraskaly manžety :-) Díky za postřehy Dan
-
- 2 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, nikde jsem tuto chybu nenašel, ani tady, ani na rosstechu ani na googlu tak jak je u mě zvykem, nemožnou chybu oznamuji Při jakékoliv jízdě, ať už 160 na tempomat, 50 ve městě nebo cokoliv, jsem před 2 dny začal pociťovat mírné škubání, jen sem tam jako by vynechal jeden válec, dneska mě to nedalo a načetl jsem paměť závad a motor byl čistý, i když jsem se bál a trošku jsem to předvídal, že mě to spíš přišlo od převodovky než jak od motoru, protože jsme si při škubancích povšiml poskočení otáčkoměru. A ejhle: VAG PRO císlo: RJ0AM300048M Název: RJGSG DSG AG7 431 Kódování: RJ03 0000020 Software: 9058 Chybové kódy nalezeny SAE P1725 :21 Por…
-
- 15 odpovědí
- 15tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim panove, nenasel jsem tady bohuzel tema, kde bych nasel odpoved, tak snad nezakladam duplicitni tema. Na konci tydne se pojedu podivat na Superba II 2,0 TDI 103kw 4x4 a chtel bych pomoci kamaradovy cinske diagnostiky HEX-V2 a VCDS 17.8.0 overit stav DPFka. Dneska se mi povedlo pripojit k autu od kamarada a spustit zakladni diagnostiku chyb, ale nikde jsem tam nenasel nic k DPFku. Mohli byste mi jako zelenacovi poradit kde presne bych tuto informaci mohl najit nebo me odkazat kde tuto informaci muzu dohledat? Strycek google mi zatim moc nepomohl. Predem diky za pomoc a trpelivost.. Vojta
-
- 2 odpovědi
- 10,3tis zobrazení
-
-
-
Mám takový problém pujčil jsem auto kamarádovi na 3 dny a od té doby převodovka řadí furt kolem 2000 otáček a auto je takový mdlý na pokyn plynu jako v nějakým ekonomickým módu. A když přidám víc plynu tak to zase podřadí o 3 stupně z motoru zahřmí a letím dopředu ale zase moc. Kamaráda jsem se ptal co stím dělal tak že nic jen jezdil aby mu to nevzalo náhodou litr na víc. Nevíte co s tím dá se resetovat dsg na normální styl jízdy a odezvu plynu?
-
- 26 odpovědí
- 23,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, kúpil som si superb 3T 125Kw automat, a chcel som sa opýtať či na križovatke na červenej mám radiť z D-ka do N-ka, alebo proste len držať brzdu na D-ku, či nejako neškodí to, alebo to. Za odpovede vopred ďakujem, Martin :)
-
-
- 14 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravim mam supa2 125kw dsg.. vždy keď naštartujem a idem napr do mesta tak cca minutku dve nechám auto naštartovane kým sa nepohnem.. no posledny týžden sa mi stáva že po preradení z P do napr R alebo D mi niečo zavrzgá zvuk ako uloženie tlmičov.. po trase 17km za priatelkou ked zaparkujem a skúšam preraďovať tak to nerobí.. dnes som išiel z práce 10min pred odchodom som si naštartoval a ked som išiel domov tak nič nevrzgalo.. par dni dozadu ked som išiel z prace tak som si vopred nenaštartoval takže po naštartovani som po minutke odchadzal a ked som prišiel domov a parkoval tak to zavrzgalo aj po jazde z prace domov (cca 6km) prevodovka radi v poriadku bez problemov (t…
-
- 0 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Nazdárek, mám asi 14 dní nového SII s motorem TDI CR 125 kW s DSG. Právě to DSG v režimu D se mi nějak nezdá. Jde o to, že mi přijde,že to ten motor dost tejrá. Při 50 km/h to hazí za 4, při 60 už za 5 a při 65 km/h to tam dává 6-ku. Převodovka řadí při nějakejch 1200-1700 ot.,což mi přijde, že motor dost podtáčí, úplně to drnčí na silenblocích. Řadím si teď sekvenčně, což funguje parádně, ale zkrátka proto jsem DSG nekupoval. Režim S řadí na můj vkus o poznání lépe, ale zase to přeřazuje až v dost vysokých otáčkách, což má podstatný vliv na spotřebu. Přitom jsem jezdil s předváděcím SII s motorem 2,0 TDI PD 103 KW s DSG a tam to řadilo podstatně lépe, na to konto jsem s…
-
-
- 50 odpovědí
- 43tis zobrazení
-
-
Na servise mi nasli unik oleja z pomocnej,uhlovje prevodovky, snad to pisem spravne. uni je tu : Aka je narocnost vymeny tesnenia a veci okolo toho ? Vraj nemaju v tom servise na to pripravok alebo co . V inom servise vraj opravovali a dodrbali opravu ze po 4,000 km to odislo uplne cele(kaput) . Chlapik mi radí zohnat pouzitu uplne inu , vraj origo stoji 2,500€ co sa mi nezda , ked na skodadiley som nasiel za cca 850€ . Riesim to este len par dní tak skusim ci sa stym niekto nestretol .
-
- 2 odpovědi
- 8,6tis zobrazení
-
-
Nazdar. Dnes ked som sa tak pomaly popohynal na semaforoch v zapche mi napadlo, ci je lepsie pri takom stati prehadzovat stale do polohy N, alebo to radsej nechavat na D-cku? Ked stojim na brzde a mam D-cko, tak motor aj viac huci a trocha akoby triasol s celym autom, ked to hodim do N-ka, tak to trasenie prestane a aj hluk je mensi. Rad by som vedel, ci to je pre tu prevodovku dobre, alebo to radsej nechavat stale v D-cku? Vdaka.
-
-
- 88 odpovědí
- 47,8tis zobrazení
-
-
Ahojda panove, mam prosbu, kamaradka ma kamarada, oba pracuji v Praze. Onen ma takovy problem, Ma S2 s nejakym benzinem, bohuzel kamaradka neni technicky typ, pry ten nejlepsi benzin co do toho jde dat ( 3.6 ??? )... bohuzel vice z ni nedostaneme ... Problem je nasledujici, kdyz vjede do tunelu ( predpokladam v Praze ) tak se auto zacne dusit a uz mu tam pry samo 2x chciplo ... coz uznejme neni moc prijemne ... V autorizaku s tim byl, pry je vse v poradku ( klasika ). Auto jako klaustrofobika muzeme snad vyloucit Celkem me ten problem zaujal, nedame to dokupy? Cim by to mohlo byt? Cidla tlaku? Je v tunelu trosku jiny tlak? U nas na vesnici …
-
- 3 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravim mam Superba 2.0 TDI 103kw....celkovo som z toho auta dost sklamany este som nezazil take prejavy pri radeni rychlosti....podotykam ze mam komplet vymenenu spojku aj so zotrvacnikom kedze mi praskla ta pruzina na pritlacnom tanieri. Idem o to ze pri radeni smerom nahor citit aj pocut pocas preradenie taku akoby zotrvacnost resp. Medziplyn, cim.vyssie otacky tym je to hlucnejsie, robi to iba pri radeni nahor nadol je to super a vsimol som si ze ked bolo vonku - teploty tak to nerobilo nazaciatku vobec ale a ked sa trosku ohrial motor teda aj olej....neviete co to moze byt auto uz mam 2 roky ale toto mi dost kazi zazitok z jazdy ta spojka na tom aute je katastrofa...…
-
- 2 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, chystam sa vymenit olej v prevodovke ( 6 stupnova manualna) v mojom superbe CFFB 2.0TDI CR r.v 2012 ale netusim aky olej tam ide. Na skoda dieloch mi pod VIN pise ze viacero olejov je vhodnych ale niekde som cital zeby tam mala ist specifikacia 70-75w a niekde su oleje 70-90w a teraz neviem ktory je spravny ked vraj pri pouziti zleho oleja je problem s radenim oleja za studena
-
- 0 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Při podřazovani z 3 na 2 mi převodovce zacina cvakat a dela takovy sptny pazvuk ..auto se začina lehce třeast..vypada to na spojku a setrvak..chci se zeptat jake s tim mate zkušenosti a kolik by to mohlo stat vyměnit.jak v origo servisu tak v obyc. servisu..dekuji za odpovedi..
-
- 5 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-
-
Automatická převedovka základní nastavení poradíte jak se provádí? Adresa 02: Aut. převodovka Labely: SVO\02E-927-770.clb Řídící jednotka SW: 02E 300 052 S HW: 02E 927 770 AL Díl: GSG DSG AG6 511 2108 Revize: 51112 Seriové číslo: 00000911280425 Kódování: 0000020 Dílna #: WSC 35110 377 09999 VCID: 2443B10CE76BFD66D5-8070 1 nalezena chyba: 01087 - zakladni nastaveni neni provedeno 000 - - info o závadě: Stav závad: 01100000 Priorita závad: 0 Frekvence závad: 255 Počítadlo resetů: 60 Kilometry: 264176 km …
-
- 1 odpověď
- 17,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dneska jsem absolvoval výlet do Rakouska cca 500km ale před cílem cca 20km z niceho nic jde lehce přes zuby 2 a 4řka...spojka normálně zabírá, neprokluzuje atd...cestou zpět do Brna 2jka jde v poho ale 4řka si obcas škrtne...jsem z toho celkem mimo :-( Co by to mohlo být? Ostatní kvalty 1 3 5 jak po másle a 2 4 horší a 6 tka , zpátečka taky ok..
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, take vam obcas DSG pri podrazeni vcelku dost cukne? Anebo pri dojizdeni, kdyz skoro zastavim, ale pak se rozjedu, tak dost hrube cukne s autem. Diagnostika nic nehlasi, adaptacni hodnoty smazany. Nedela to pokazde, jen obcas. Odesláno z mého ASUS_X008D pomocí Tapatalk
-
- 3 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Dobry den potrebujem pomoc mam problem z dsg na skoda superb 2.0 tdi 170kw za jazdi mi prevodovka vypina niekefy na 3 min a hned naskoci niededy sa mi rosvieti esp a vypne komplet motor ide do otaciek musim zadtavit vypnut a ide zase mal som uz aj mechatronik na repas ale stale to roby, mam do nacipovany nebude to aj tym? Mechanik vravel jefine komplet nova len ci to bude ta mechatronika diky za rady
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Mám celkem čerstvě DSG v SII asi 4 měsíce. Jezdí to samozřejmě suprově. Ale přece jenom mám jeden dotaz. Pokud jedu úplně krokem v koloně z kopce tak na manuálu jsem tam samozřejmě kopnul neutrál a šteloval jsem to jen brzdou. Tady s DSG pokud se úroveň svahu a rychlost jízdy "potká" nešikovně tak automat furt připojuje/odpojuje motor do tahu a mírně to škube. Prostě svah je tak mírný že tíha auta nestačí motor roztočit bez zapalování ale když to motor připojí a zapálí tak by to zase jelo moc rychle. Přijde mi že to musí tu převodovku/spojku dost trápit když to vlastně spojku drží furt v prokluzu. A zde zásadní dotaz - není lepší jet z toho kopce krokem také n…
-
- 2 odpovědi
- 10,9tis zobrazení
- 1 sledující
-