Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI
71 témat v tomto fóru
-
Jaký nájezd vám vydržely vstřiky. Mám Roomstera 1,4 TDi BNM od nova a repas jsem musel provést po 265000. Začalo to zvýšenými vibracemi motoru na volnoběhu. Třáslo se od toho celé auto. Po provedení diagnostiky (u PD se dá změřit tlak na jednotlivých vstřicích) mi byla doporučena oprava. Jeden vstřik měl malý tlak a tak nebyla jistota rozprachu paliva a při případném kapání by mohlo dojít k propálení pístu.
-
- 1 odpověď
- 4,2tis zobrazení
-
-
-
Všimol som si vlhkú hadičku na vední prepadu paliva. V servise mi oznámili, že sa tým už stretli a na počkanie mi hadičku vymenili. Cena za opravu bola 6,84 EUR. Auto má 60500 km
-
- 4 odpovědi
- 7,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, uniká mi olej z průchodky do motoru hned vedle palivového čerpadla BOSCH. V průchodce jsou 4 dráty a je připevněna dvěma matkami k motoru. Dolní matka je od oleje a teče poměrně hodně. Čerpadlo, chladič oleje i blok jsou také zašpiněné od oleje, ale nejvýraznější unik je u té spodní matky. Vypadá to na těsnění kolem oné průchodky. Prosím o radu při řešení případně s identifikací závady. Auto jede normálně, ale celý podvozek je od oleje. Předem díky za rady, nejsem odborníkem proto berte s rezervou mé technické komentáře. Motor 1.9TDI PD BSW. Přikládám foto.
-
- 1 odpověď
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zadar lidi. Měl bych dotaz. Auto jsem koupil s tempomatem, ale nefungovalo. Koukal jsem na pedály spojky a brzdy, znamky o montazi(dodatečné) ani památky. Jen originální izolace žádný připojený kabel od temp. Myslel jsem že někdo namontoval jen páčky. Pak jsem se dozvěděl, pokud je v paměti závad chyba, tempomat nepůjde. Diag. mi píše snímač hladiny/ teploty oleje signál chybí. Mám Roomster 1.4tdi 59kw rv.07 je tento snímač na vaně? Protože teď jsi nevybavuju zda-li jsem ho tam viděl a to si měním olej sám . Nebo najdu ho někde jinde? Děkuju
-
- 4 odpovědi
- 7,3tis zobrazení
-
-
Ahoj škodaváci, měnil jsem těsnění pod dandemakem protože nafta či olej prolínal a bylo dosti viditelné. A po pár set km se to objevilo znovu. Řekl bych že je to nemoc PD motoru. Těsnění plechové. Nemáte s tím zkušenost někdo?
-
- 7 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
-
-
Ahoj škodováci, potřebuji poradit se škodou fábia 1,9 tdi 77kw r.v. 2008. Dnes ráno jsem nastartoval, motor okamžitě naskoči a stejně tak rychle zhas.Pak už jsem nenastartoval. Žádná kontrolka označující nějakou chybu nesvítí, kontrolka imobilizéru normálně zhasne jak má. Podávací čerpadlo také zabzučí, tak asi naftu tlačí. Nemáte prosím někdo skušenost s tímto problémem?
-
- 3 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravím po týdnu stání fabia 2 1.4 tdi nelze nastartovat blika immo a žhavení ,chyba se zobrazuje i na 2 kličích ,řešil toto už někdo??
-
- 2 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj škodovaci uměl by někdo z vás vyřadit EGR ventil pomocí diagnostiky? Chci zaslepit, mám DPF. Nechce se mi dávat 3500kc. Děkuji.
-
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
zdrávím vespolek mám docela velký problém s motorem,neustále mi jde nafta do oleje,vymněnili jsme tandemové čerpadlo,přetěsnili všechny vstřiky originál sadama,práci mi dělal melouchem člověk který dělá v ofigo Škoda servisu,nikdo neví čím to může být. nemáte někdo zkušenost?
-
-
- 4 odpovědi
- 7,9tis zobrazení
-
-
Zdravim. Potřebuji radu, už nevim co s tim autem dělat, rozebirame s mechanikama vše v servise furt nemužeme najit zavadu. Jedna se o Fabii 2 1.4tdi Problem začal takto: ztratil se vykon,ale auto ještě něco ujelo. Potom se začalo kouřit černě a to docela dost, zkontrolovali jsme turbo a to bylo v oleji, tak jsme tam dali repas sadu a začalo se kouřit bilym dymem. Dnes jsme zkontrolovali turbo a je tam opět olej. Taky jsme zkontrolovali naftu a z palivoveho filtru vyteklo něco hodně černeho, ale v potrubi od nadrže teče čista nafta - což je divne. Filtr zitra vyměnim. Zkontrolovali jsme kompressi na valcich a maji 9.5-10 je to ok? Na c…
-
-
- 6 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
-
mam problem,ze mi neskoro zapina turbo.(viem ze sa toci stale)iba na lepsie pochopenie.nabeh turba je pri kazdom preradeni na vyssi prevodovy stupen dlhsie.pocas toho ked turbo nezabera,dost dymi vyfuk na cierno,aj na volnobeh ked mu stupam.ako nahle pocitim zaber turba,dym prestane.v podstate ked sa drzim v spektre otacok cca 2300 a viac,je vsetko OK.turbo,nehuka,nepiska,nevydava divne zvuky.priklad:idem na dvojke,preradim na trojku,zoslapnem kludne aj na podlahu plyn,nic sa nedeje,ziadny vykon iba dym z vyfuku,po par sekundach zacne tahat dobre a dym prestane.toto sa deje nakazdom prevodovom stupni.jedna sa o motor 1.4tdi 51kW (BNM).roomster rok 2009,najazdene 281000km,…
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
zdravim chalani.prosim,vie mi niekto korektne povedat ci mam v roomster 1.4 tdi 51kw jednohmotu,alebo dvojhmotu?na nete sa pise aj tak,aj tak.tak ako teda?niekto kto to vie na 101 percent?vdaka
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Mam roomsta 1.4 51kw a nad 120km/h (3000 ot) hodi do mudzoveho rezimu maxidot vypise EMISE rosvieti sa kontrolka motoru a VAG pise "horni medze plniciho tlaku prekrocena". Ma roomster n75 neviem ho nikde najst a cudne ze pri 1,2,3 sa da tocit do 4000. Niekto niaky napad?
-
- 7 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Zdravim, Z niceho nic mi prestala Skoda Roomster startovat, vymenil jsem baterii a porad nestartuje. Prikladam video pokusu o start. Dekuju moc za kazdej komentar a snahu o pomoc trim.9319D2FC-F07B-4F45-BE28-CB035989BD0E.MOVtrim.9319D2FC-F07B-4F45-BE28-CB035989BD0E.MOV
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám veliký problém. Jedná se o Roomstra s motorem 1.9 TDi 77Kw kód BSW. Stav tachometru 151000tis km. Problém je se spotřebou oleje, jedná se o hodnotu 5l na 1500km. Nechal sem vyměnit gufera ventilů, osobně sem kontroloval turbo, jak vůle tak zkouškou s odpojeným výfukem a výtlakem z turba, ani z jedné strany to olej nehází. Měřil jsem i kompresi, která je výborná, rozdíl mezi válci je max 0.2Mpa, a průměr je 3.4Mpa. Sem s toho už mimo, nenapadá někoho nějaká další možnost kudy může olej unikat? Ještě podotknu že netěstnosma na motoru to není, olej se spaluje a hulí to modře.
-
-
- 19 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, měl bych dotaz, od kdy se do Roomstera 1.4 TDI zacalo montovat DPF? A je to velký problém? Chtěl bych koupit rok výroby 2009/2010 s nájezdem do 60-80 tisíc. Díky
-
- 15 odpovědí
- 13,8tis zobrazení
-
-
Škoda roomster 1,9Tdi,77kw,r.v.2007. Prosím o radu,před 2lety jsem auto koupi a občas se rozvítila kontrolka motoru a nápis emise do dílny,Po třech nastartování zhasne.auto,jelo vžy normálně ale poslední dobou svítí konrolka skoro každý den a občas přejde do nouzáku a stratí výkon.Napřed se ojevovaja chyba-17932-relé palivého čerpodla-J17-přerušení nebo zkrat na kostru.Relé vyměněno,nepomohlo.Přidala se chyba -17957-magnetický ventilpro omezení plnícího tlaku-přerušení,zkrat na kostru a chyba-18027-relé žhavících svíček-přerušení srat na kostru.Proto se ptám kde hledat závadu nebo porušení kabelů.Kde tyto kabely vedou společně nebo mají společnou svorkovnici.Nikdo si stím…
-
- 1 odpověď
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jaký je správný interval pro výměnu oleje ve fabii 1.4 TDI 59KW, BMS? Nevyznám se v onech názvoslových Longlife apod. Mám nyní tento olej.
-
-
- 8 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, minuly tyden mi zemřela moje fabia II, motorizace 1,4 tdi, r.v. 2009 kód motoru BMS. Po asi 70 km jsem zaznamenal nepatrné horší start a po nějakých 2km se začal z motorové části ozývat klepavý plastový zvuk. Potřeboval jsem dojet kousek mimo frekventovanou silnici a po asi dalších 5km tiché KO. Nikde nic nebouchlo jen se ke klepani přidalo ještě piskani. Dále auto nešlo nastartovat. Zkoušeli jsme sundat klíňák - alternátor to není. Nyní si s tím mechanik neví moc rady. Na diagnostice neodpovídají 2 vstriky. Zapujcili jsme jiné a problemy trvají dal. Auto mame z bazaru a na tachometru je asi 140 000km. Neresil …
-
- 5 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím, pořídil jsem si Fabii II. 1.4 TDI, rok výroby 2008. Po tom, co jsem četl recenze, kde jí chválili ohledně spotřeby, musím konstatovat, že to není můj případ. Ať se snažím jezdit sebevíce šetrněji, tak na delší trase se pod 6 litrů nedostanu. Neřešil někdo obdobný problém a neví v čem by mohl být zakopaný pes? Žádná kontrolka na mě nesvítí, žádá závada na diagnostice není (nebyla diagnostikována motorová část, protože naše domado diagnostika to neumí načíst).
-
-
- 14 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
Mam dotaz. Do teploty -7 auto jede bez problémů,ale od -8 auto napoprvé chytne a běží,nechavam ho tak 3-5minut bezet nez to oskrabu,pak se rozjedu a po 50metrech auto chcípne. Po 4-5 pokusech zkoušení natocit nic a pak necham asi 5minut stat zkusim natočit a hle auto chytne a huraa jede se. Tankuji jen Benzina a Omv. Co to muze delat? Dekuju
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, auto delsi dobu stalo (par mesicu) a kdyz se nastartovalo tak se mi rozsvitila kontrolka motoru a chybu to v pc nahlasilo jako "buzeni zhaveni" nesetkal se s tim nekdo? Chyba nelze smazat, takze kontrolka sviti porad. Predem diky za jakekoli info.
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám Fabii II motor 1.9 TDI, najeto 138 000, rozvody dělány ve 115 000 (komplet i vodní pumpou). Opravuje se mi prasklá hlava. Otázka je jestli můžu použít původní rozvodový řemen nebo musím dát nový? Jednou sem tu četl, že když není moc starý, tak můžu dát ten původní, ale moc se mi to nezdá......Děkuji za info
-
- 9 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, včera se mi rozsvítila kontrolka poruchy řízení motoru. VAG hlásil chybu čidla tlaku výfukových plynů. Chybu jsme smazali, zdálo se to být v pořádku, ale po opakovaném nastartování opět svítila. Opět jsme chybu načetli, tentokrát to bylo opět čidlo tlaku výfukových plynů - zkrat. Máte někdo zkušenost s touto poruchou? Je třeba vyměnit čidlo, nebo by mohla být závada někde na vedení (hadičky, nebo kabeláž)? Kde se toto čidlo na ROOMSTERU z roku 2007 nachází? Děkuji S pozdravem Luboš74
-
- 4 odpovědi
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravim prosim omluvte moji cestinu neziju v cechach uz 10 let hlavne omluvte muj pravopis. Mam skodu fabia 2 1.9tdi 105 koni anglicka verze volant v pravo ale to by nemel byt problem. Kdyz jsem auto koupil z druhe ruky melo najeto 41842km ted ma 54717km. Problem se nezhorsil. Muj problem: nastartuju auto mam v neutralu zmacknu spojku az dolu drzim 1-3 vterin a pustim rychlejsim tempem jako za normalnich podminek tak me tam neco klepne. Jde te to z motorove casti u spojky,prevodovky. Je to metalicky zvuk. Kdyz poustim pomalu tak to nedela. Dela to i v rychlostech to jedno ci radim nahoru ci dolu ale ne porad zalezi jak rychle ji poustim. Nemuzu ji porad poustet pomal…
-
- 7 odpovědí
- 7tis zobrazení
-