Motor 1.8 TSI
70 témat v tomto fóru
-
chcel som si vymeniť olej v motore a nevedel som odkrutiť výpustnú skrutku olejovej vane - je tam torx , ale T40 sa otáča a T45 tam nevojde. Je na to nejaký špecialny kľúč ?
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahojte , neviete co znamena chyba Intake manifold runner control P3138 regulation deviation (vid prilohu). Auto obcas pri rozbehu cukne okolo 1800 otaciek inak ide OK aj spotreba je OK .Na VAG som si vsimol ze skacu otacky na volnobehu od 820 do 860 za min. Skrtiaca klapka vycistena aj adaptovana + nova lambda ,sviecky . Motor 1.8 TSI BZB 118 KW. Dik za odpovede...
-
- 0 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi chci se zeptat mužů u superba 1.8tsi vyměnit motor za tfsi diky
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl sem se zeptat jaký blow off ventil by jste mi doporučili aby byl slyšet odfuk vzduchu Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem Jsem majitelem Supa 2,8 rv 07 a jsem tak spokojen, ze chci zase Supa a premyslim o 1,8TSI. Muzete pls něco rict o spotrebe a celkove spolehlivosti motoru? diky MOC Castor
-
-
- 28 odpovědí
- 28,1tis zobrazení
-
-
Ahojte. Mam otázku, jestli náhodou nekdo z vás neřešil neco podobného. Za jízdy při zařazené rychlosti a zataceni doleva se mi začne ozývat takové jakoby chrceni. Kdyz vyslapnu spojku, nebo jedu na neutrál, je ticho. Stejne tak při zataceni doprava. Chrci to proste jen při sebemenším zatoceni vlevo a zařazené rychlosti. Ložisko v kole mechanik vyloučil z důvodu, ze na neutrál je ticho. Dekuju moc
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahojte. Ked prisla jar tak som si vsimol divnu vec pri startovani mojeho Superbu. Ked je motor zahriaty na 80 a viac stupnov, tak pri starte pocut akoby sa nieco "šuchalo! na sucho. Bližšie zachytenie zvuku vo videu. https://www.youtube.com/watch?v=3Qmgv9JOvjE&feature=youtu.be P.S. Vodna pumpa menena na cca 45k km ... rozvody, tensioner este neboli. P.S. 2 - Autobo bolo na prehliadke a nic mi k tomu nepovedali Ak by ste niekto rozoznali zdroj tohoto pazvuku, velmi by mi to pomohlo.
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Přeji Všem krásný den, 1) Mohl bych se zeptat zda někdo měnil olej v DQ200-DSQ7 a popř. jakým způsobem? Už vím že je tam 1,7L akorát si nejsem jist složením. Měl by tam být G 052 171(synt.) , ale prý byla svolávačka zrovna na syntetický olej v dsg nechat si ho vyměnit za mineral G 052 512A2(min.), mám SII 2009 1.8tsi 118kw CDAA DQ7 Elegance. Našel jsem http://eshop.zp-automatic.cz/katalog/skoda-superb-7-rychlostni-dsg-dq200/05-olej-do-automaticke-prevodovky-dsg-dct-1-litr/72/ Olej který má obě specifikace kromě A2, a 2 filtry vnitřní a vnější ? Věděl by někdo rady ? VIN dám během dne. 2) Věděl by někdo prosím kolik "dává" turbo na supovi ? 3) Co montáž Blow-Off ve…
-
-
- 7 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
neví někdo prosím přesně kde se tento snímač na motoru 1,8TSi, CDAA nachází ? Nejlepčejší by byla fotka. Díky za pomoc
-
- 5 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak jsem tady po 4 letech a porad s tim samim autem,tedy ( 2008 11 ) Supem II 1.8 TSi DSG.K dnesnimu dni najeto POCTIVYCH 135.600 km.Auto primo z Boleslavi z vyvoje po jejich managerovi.Verte nebo ne,ale jezdim bez ZAVAD i kdyz musim priznat,ze se na me vztahovalo hned nekolik svolavacek,ktere jsem pro jistotu vyuzil.1. vymena modulu nastaveni vackoveho hridele,2. vymena prednich mlhovek,3. vymena oleje v prevodovce i kdyz jinak avizujou ,ze v 7-dmi stupnovem DSG je bezudrzbova.Musim podotknout,ze jsem nemel zadny problem pred svolavackama ani po nich se zminenymi dily.Auto me svoji spolehlivosti zatim nesklamalo.Dodrzuju pravidelne servis ve Skodovce , kupuju nove pne…
-
- 3 odpovědi
- 9,1tis zobrazení
-
-
-
Ahoj všichni. Při prudším zrychlování je slyšet rychlé cvakání ze zadní části vozu jakoby cvakalo nějaké relátko. Může tento zvuk způsobovat vadné palivové čerpadlo nebo vadný regulátor tlaku paliva? Diagnostiku jsem zatím nezkoušel. Děkuji za rady, kde hledat problém.
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, již delší dobu pozoruji jemný rachot od motoru, který při akceleraci zesiluje. Známý automechanik to tipuje na opotřebovaný setrvačník. Máte někdo zkušenosti, jak se tato závada projevuje a jak dlouho je možno ještě jezdit s touto závadou? Je třeba pak vyměnit spojkovou lamelu i když by byla v dobrém stavu? Uvažoval jsem i o výměně za jednohmotový setrvačník, ale prý pro motory 1,8TSI existuje pouze dvouhmotový, takže záměna není možná. Mám najeto ca. 175 tis. km.
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj všem,potřebuji radu.... mám 1.8 TSI 7dsg a cca v 38000km se mi rozvitila kontrolka EPC, jel sem do Tukasu,kde vyloučily chybu brzdového spínače a našli chybu v HRDLE ŠKRTÍCÍ KLAPKY. Bohužel už mi propadla záruka tak sem klapku musel koupit a nechat vyměnit.Zhruba do 3 dnů se znova rozvístila kontrolka EPC,s tím, že je to opět hrdlo škrtící klapky....znova výměna, vymazali chybu at zkusím jezdit dál...... moje poznámka: (když se mi EPC rozsvítí, zastavím a vypnu motor,chvili počkám zase nastartuju EPC už se nerozvítí nebo po chvili zhasne,jedu dál,ale nefunguje tempomat) O pár dní později jedu znova se svítícím EPC rovnou do servisu.Zkusili ještě přePinovat elektro…
-
- 6 odpovědí
- 14,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Co způsobuje škubnutí motoru 1,8 TSI, při ostřejší akceleraci v 1500 otáčkách? Auto od 800 otáček zrychluje, v 1500 se chvíli kousne a pak již plynule táhne až k omezovači. Nebo je to fakt normální jev? Dle servisu vše OK, diagnostika bez chyb. Děkuji za odpověď
-
- 13 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
-
-
Ted mi volali ze servisu, ze na mem 1.8 TSI se ma v ramci svolavaci akce vymenit vackova hridel. Nekdo podobne postizeny?
-
- 14 odpovědí
- 28,7tis zobrazení
-
-
O víkendu se mi při zrychlování a řazení z dvojky na trojku ozvala z motorového prostoru slabá rána. Motor přestal táhnout, po chvíli se rozsvítila kontrolka elektroniky motoru. Motor měl zvuk jako šicí stroj. Následoval odtah do servisu, kde zjistili vadné vysokotlaké čerpadlo paliva. Vyměněno za nové v rámci záruky.
-
- 0 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
-
-
Při servisní prohlídce mi udělali flash ř.j.motoru za novější.Od té doby se mi zdá ,že auto pořádně netáhne.Zkusil jsem natankovat jinde,a je to pořád to samé.Je možné,že by to dělal ten soft.?A co jiného by to ještě mohlo dělat?
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím Vas:-) Muj dotaz smeruje jak dlouho se zajizdi 1.8TSI - SUP II. Jak se zajizdeni u tohoto motoru projevuje, mate vlastní zkušenost? Sníží se spotřeba? Bude motor lepe ovladatelný? Jak jste se chovali vy ke svému motoru pro zajizdění? Já jezdím max 3000 ot/min , jednou jsem pretahl asi na 3200 ot/min :-) Děkuju za postřehy a rady:-)
-
- 9 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Kdyby to nahodou nekoho zajimalo (nenasel jsem to jinde na netu), tak tady jsou pomery prevodovych stupnu pro 1.8 TSi DSG: 1: 16.71 2: 10.09 3: 6.8 4: 4.98 5: 3.8 6: 3.07 7: 2.57 Zajimave je, ze 7st DSG ma 2 stale prevody (tabulka vyse uz je i s nimy) - 1. je pro rychlosti 1-4 a 2. pro 5-7
-
- 2 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-
-
Tak jsem se dnes stavil u kamaráda ve Škodovce,něco jsem mu dělal na navi a ze srandy jsme on-line napíchli mého Supa a nechali projet jednotky a ejhle,pro mojí motorizaci byl nový Flash.Takže pokud někdo máte tuto motorizaci,můžete si to nechat přehrát. Moje stará verze byla 00030 a nová 00050.
-
- 6 odpovědí
- 7tis zobrazení
-