Přejít na obsah

1.8 TSI svolavaci akce


5icz

Doporučené příspěvky

Tak to me zajima, mam 1.8TSI vyrobene v dubnu 2009, dej vedet jakych motoru se to tyka. Netyka se to tech vadnych napinaku rozvodoveho retezu (viz diskuse v sekci Yeti a svolavacka Audi na tyhle motory )? Je to v podstate jediny znamy nedostatek techto motoru, kdy pri startu muze dojit k preskoceni rozvodu kvuli spatne konstrukci napinaku. Mas take motor kod BZB?

Editováno: , autor: Marty8
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Na začátku září jsem dal auto na svolávací akci "přestavovač vačkové hřídele". Od té doby auto jezdí nějak jinak. Má tendenci cukat, záběr přijde později než by příjít měl. Vydává nějaké nové zvláštní zvuky. Může to s tím zásahem v rámci svolávací akce souviset? Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

mám OII 4/2009 a v červnu mi v rámci svolávačky měnili přestavovač a dali poslední SW ze Supa. V pátek (53 000km) se mi v koloně po Praze na volnoběh rozsvítíla na tom do toho dne jen bílém MAXI DOT displeji velký žlutý nápis kontrolka poklesu tlaku oleje a hláška netočit více než 4000ot/min. Byl jsem 1km na Jarově a tam mi řekli, že už podobnou věc viděli a že nic nenačetli, tak jsem odjel na meškané jednání.

Pak ale do kopce se mi zdálo, že auto málo táhne a plyn se propadá a tak jsem se stavil ve svém servisu v tukasu. Tam měli plno kvůli přezouvání gum a tak jsem chtěl odjet, ale už to nešlo nastartovat. Technik pak auto sice nahodil, ale po každé s různou prodlevou.

Dnes - vadný napínák, přeskočení zubu. Zítra sundají hlavu a uvidí se, jak moc je to poškozené. Motor normálně běží. Pokud by byla vada na hlavě, prý by šel motor asi celý ven.

Proč tu kladku neudělali již při výměně přestavovače? Četl jsem výše, že nebyla svolávačka a že je nás malé procento. Jak malé procento?

Průser je. že mi záruka zkončila v červnu :( Má smysl se nějak bránit? Nechce se mi platit X desítek tis. když o tom průseru šKODA ví.

Díky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj kolegové - mám dotaz když to čtu,jak jste spokojeni s benzinem u Supa,jaká je spotřeba hlavně ve městě. Chci si auto objednat,zase se mluví o faceliftu od 22.týdně 2012 a ted nevím jak dál. Hlavně mě auto slouží na město krátké pojezdy a roční nájezd max. 10 tisíc km a vzhledem k tomu nevím zda není zbytečné jít do dieslu,když nafta je cenově stejná a nyní již i dražší a pořád to klepe. Jsem z oblasti Jeseník a chtěl bych DSG a 4x4 - poradte mi - i když jsem odbočil od problému co píšete. Ještě dodatek,chci auto měkčí na dnešní silnice a sup asi adaptivní podvozek nemá - počkám hlavně na tu spotřebu. Díky

Editováno: , autor: bety06@seznam.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri najezdu 10.000 za rok je nesmysl uvazovat o dieslu. Diesel by se ti vyplatil nejdriv za 10-15let a mimo toho benzin ma spoustu jinych vyhod. Jinak myslim, ze kombinace DSG+4x4 se v supu dela jen pro benzin 3.6 a naftu 103kw, coz jsou vykonostne uplne jine ligy. Adaptivni podvozek sup nema.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...