Podvozek
160 témat v tomto fóru
-
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jestli by jste někdo nevěděl jak zapsat do TP Felicie 1.3 MPI 55kw 1998 alu kola Auriga 15" určené pro model Citigo ( pokud možno co nejlevněji). Případně kde na ně sehnat typový list. Moc děkuju za pomoc. Specifikace disků Škoda Auriga 15" Rozměry: 5,5J x 15", ET 41Pneu: 185/55 R15
-
- 0 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
-
Chmmm... se svojí popelničkou bych rád do lesa... zkušenosti? nápady? rád bych zvedl světlou výšku vozidla a přitvrdil hlavně zadní nápravu (aby nešla tolik propužit při naložení)
-
- 9 odpovědí
- 20,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, potřebuju poradit, mám problém s brzdovým pedálem u Felicie 1.3. Je tvrdý a nejde sešlápnout. Když nastartuju a chci se rozjet, auto je zabržděné (i když je ruční brzda vypnutá). Auto parkuje už asi měsíc v hodně vlhkém počasí a sněhu. Ještě před týdnem jsem se rozjela ale při prvním brždění byly slyšet zvuky připomínající drhnutí. Zajímá mě v čem je zakopán pes a jestli je možné auto zprovoznit vlastními silami. Děkuju předem za rady! Káča
-
-
- 9 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl jsem se zeptat Jakou nejmenší tloušťku mají mít kotouče? Jako kdy je čas je vyměnit?
-
- 20 odpovědí
- 19,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nazdar vedel by niekto poradiť nedávno som menil komplet brzdy na felde 1.3 mpi nakoľko mi chodil pedál až dole som myslel že sú opotrebované platničky tak som všetko vymenil aj prasiatka všetko je nove ale auto slabučko brzdi pedál je tvrdý ale ako náhle naštartujem ide až na podlahu keď stlačím pedál v nutrí je počuť syčanie ako ho stlačím.Hadicu od sania som skontroloval je ok ! môže to byt aj hlavný valec ?
-
- 1 odpověď
- 6,9tis zobrazení
-
-
nazdar môžem dať na starú zadnú nápravu nové brzdy, aké mala už Felicia? stará by ostala iba náprava a oska pretože má inú rozteč dier http://automax-autodiely.sk/oska-zadneho-kolesa-favorit-do-1292-11532430-p-1079.html zadný plech, valčeky, pakne, lanká a bubny by boli z felicie
-
- 4 odpovědi
- 7tis zobrazení
-
-
Pěkný večer Jak je moc težké přemontovat 1 díl výfuku ? A jak se tam strká ten uhlíkový kroužek. Dík za odpovědi.
-
-
- 3 odpovědi
- 6,7tis zobrazení
-
-
Ahojte, prosim vas chcel by som sa s vami poradit a prediskutovat moj problem. Pri prejazde po nerovnostiach, alebo pri otacani volantu na mieste sa mi oziva klepavy zvuk od riadenia. Na aute su nove ramena, capy, aj homokineticke klby, tlmice, ulozenie, gumy. Po porade na feliciaklube som vymenil aj riadenie. Kupil som ceske nie cinske a ten zvuk je tam stale bez akejkolvek zmeny. Spoj medzi volantovou tycou a riadenim dole pri pedaloch je dobre utiahnuty. Uz som vymenil vsetko co stym moze mat docinenie a furd to robi. Jedine co ma napada je volantova tyc, myslite, zeby to mohla ona vydavat ten zvuk ? Alebo zeby nove riadenie bolo rovnako zle ako stare…
-
- 2 odpovědi
- 9,7tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás... Mám menší problém s autom... Už dlhšie sa to deje... Predná ľavá brzda (od vodiča) brzdí dobre, no nevracia ju správne (myslel som že to je zrejme valčekom v strmeni) akurát, dnes som valček v strmeni vymenil, no aj tak ho nevracia... Kde môže byť chyba? Brzdí, ale nevracia... Hadičky od brzdového valca (rozvádzača) a strmeňa, som nemenil, ale mám ich kúpené... Vedel by niekto poradiť? Alebo vedel by niekto o niekom, kto by mi poradil? Ps. jedná sa o Felícia 1.3 mpi ročník 2001 asi Ďakujem za rady...
-
-
- 3 odpovědi
- 6tis zobrazení
-
-
Zdravím, pár dní zpátky mě zničehonic za jízdy povolila trocha brzda (nebrzdil jsem zrovna, ale byla patrná změna při následným brždění). Měl jsem za to, že se trochu zavzdušnili brzdy. U ''známýho'' v servisu se mě na to koukli a že prej je naprasklej brzdovej váleček a lehce prolíná kapalina (bylo by potřeba vyměnit oboje zadní). Že i s novejma dvěma hadičkama to bude za 2,5k. To si říkám, že je vcelku dost, když váleček stojí cca 300,- a hadička 50,- (beru v potaz, že by museli i vyměnit olej). No, ale co se chci zeptat, je cena adekvátní a mám to nechat opravit v servise, nebo na to mám poslat známýho kutila a nakoupit komponenty sám? Jasný, v servisu bych měl ''jist…
-
- 8 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, dostal jsem škodu felicii. Rok stála v garáži a mám takový problém, otáčení volantů je strašně tuhé, při zatáčení člověk musí fakt zabrat, aby se volant otočil. Dříve to však bylo podstatně lepší, kde by teda mohl být problém? Předem děkuji za odpověď.
-
- 5 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Vie mi niekto poradiť čo sa dá robiť s tým ak je v riadení mierna vôla? Keď pootočim trochu volantom kolesá sa netočia hneď ale tyč od volantu až do motorového priestoru áno. Vôla teda bude zrejme niekde v motorovom priestore. Dá sa to nejako vyriešiť aj bez investícií? Niečo opraviť? Alebo je tam nutná výmena súčiastok? Nerád by som do toho moc investoval, chcem to auto predať a ak sa to dá svojpomocne opraviť bol by som rád.
-
- 11 odpovědí
- 17,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mohli by jste prosím poradit? Při poslední jízdě se u u mé felicie začal za zadu ozývat zvuk jako když o sebe třou železa, tlumeně. Dělá to pouze při nastartovanem motoru, ale i na volnobeh už na parkovišti. Nejvíc to dělá pokud v autě sedim sam (105kg). Když někdo v podobné váze sedí na spolujezdci je vše ok. Felicia ma najeto cca 110 000, 1996, 1.3. Díky za odpověď.
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
ahoj. tečie mi hadica čo je na serve, neviem ktorý chumaj ju spravil z dvoch častí mám v pláne zhodiť potrubie a starú hadicu odrezať a navariť tam medzikus so závitom M22x1,5. Našiel som doma hadicu, zrejme hydraulickú, so šrobenim M22x1,5 čo som prečítal jedine tak to že je na 275 barov. hadica je neporušená, skoro ako nová a nepoužitá. budem ju môcť použiť ? nebude vadiť že ležala neiekolko rokov v skrini ? či ju nejak neoslabilo ? čerpadlo dáva max. 90 barov. ako tesnenie by som dal hliníkovú podložku a ešte aj ten Loctite na závity pre istotu aby sa to nepovolilo. čo vy na to ? bude to OK a vydrží to ? dávam aj foto z hadice ... Díki
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat co by mohlo být za problém s řízením. V případě, že chci zatáčet, tak musím volantem točit více než předtím, abych vůbec zatočil. Točit volantem jde lehce, bez žádných zádrhelů. Nemohlo se někde něco povolit, nebo vyskočit ? Díky moc za rady....
-
- 1 odpověď
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdravičko měl bych dotaz dnes jsem měnil brzdové hadičky na obou dvou kolech a jak jsem měl zvednutý předek tak při zařazené rychlosti jsem normalně mohl točit s kolama a rovnou oběma, zkoušel jsem tam dat jedničku i dvojku a stejně nic. je tohle normální že to tak dělá nebo kde bych hledat zavadu? a při nastartovaném motoru mě to má snahu tahnout dopředu... před zimou jsem nechal vyměnit prasklou vnitřní manžetu a ted po zimě se mi vcucla dovnitř jako by tam nebylo žadne mazivo... ještě jeden dotaz: při 90 se mi ozyvá takový divný zvuk od kol a mění se to při mirnem zatačení v pravo nebo i v levo... diky za odpovědi
-
- 4 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Dobry den, mam dotaz ohledne gum 175/70 r14 na feldu 1998 combik. Muzu za celkem dobrou cenu koupit alu 14 i s temahle gumama, vim ze v technicaku nejsou, spis by me zajimalo kdybych je zapsat nechal jestli se nanich da normalne jezdit. Pri zataceni a najeti do diry jestli se vejdou do podbehu. Diky !
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravim chlapy mám prosbu včera jsem měnil ložiska zadní obě dvě jelikož jsem byl na geometrii a tam mi řekli že je mám špatné takže mi ji neudělaji... no k problemu vyměnil jsem je zašrouboval dá si řict tak sem měl podle ruzných navodu a doporučení ale mám problém stím že jak jsem sundal buben se starýma ložiskama tak to gufero mělo mězi ložiskem vuli asi 4 mm jo jako zde na obrazku a tak kjsem dal i nové ložiska ale když jedu a najednou zatočím do leva tak tam vždycky rupne i jak stojim na mistě a hybu s kolem... ještě dneska zkusim zjistit zda to nedělá prasklá zdaní pružina na té samé straně snad to bude tim jinak bych to musel zase zchodit dolu a zjistit co to robí.…
-
- 4 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, chci se optat, zda máte někdo zkušenosti s předěláváním tlumičů a pružin z feliňáckých na octávové???
-
- 6 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdravím osazenstvo, jsem jako majitel Felicie nezkušený a proto jdu sem za Vámi pro RADU! Jde mi o to, že když otáčím volantem doleva, v jakémsi místě pootočení volantu mi "někde v levé části přední nápravy" klepne- je to cítit i když mám nohu na podlaze -že to jde z těchto míst. Jde jen o jedno klepnutí, při natočení kol. Při průjezdu zatáčky nic necvaka ani neklepe(když volant vracím do rovné polohy, tak i zpět v tom klepne- v tom bodě. Opravdu jen při otočení volantu, i na místě.. Mám 1.6MPI rok 1999 (najeto PRÝ 80 000) ABS,servo, při koupi byly vyměněny poloosy, spodní a rejdové čepy, Dále brzdové kotouče, destičky, geometrie je OK (jen co se týče pře…
-
- 5 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, Někdo mi říkal, že je po výměně tlumičů nutná geometrie. Není to nesmysl? Podle mého na geometrii pojedu jen pokuď vyšroubuju kulák řízení, popřípadě další součásti řízení. Pokuď se pletu, tak po jakých opravách je nutné ji udělat? Díky, Alex :-)
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Čau hoši chci se zeptat asi nevíte jak dlouhé jsou originální zadní pružiny na Felicii II 1.3 Mpi rok 1998 jen mě zajímá délka Díky moc
-
- 1 odpověď
- 3,9tis zobrazení
-
-
Čaute lidi, potřebuju poradit, nedávno mi za jízdy začalo cosi pískat, ale jen lehce, když najedu prudčeji do levé zatáčky ozve se to hlasitěji, nevím čím by to mohlo být, akorát vím že 2 nebo 3 měsíce zpět byla měněna manžeta na levé poloose a zadní ložiska, díky za pomoc.
-
- 9 odpovědí
- 12,3tis zobrazení
-
-
Zdravim chlapy potřebuju radu... podařilo se mi na kruhači při zatačení najet na patnik a trošku mi to ohlo plecháč ale nehaže to ale horší to je s gumou mám to nařizlé na dvou mistech na jednom lehce povrchově a na druhém místě to je až na drát tak bych potřeboval vědět jestli je nutné to hned měnit nebo se na tom muže ještě jet?? jsou tam 4 zimní gumy a nahradil bych to kolo rezervou letní ale zas nevím jaka bude spotřeba... diky za rady Jinak přiští vikend jedu do zlina cca 200 km tam i zpatky
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém s feldou, je to 1,3MPi 50kW, výroba 1997 poslední před FL najetý 112tisíc, před měsícem se měnily oba přední tlumiče (1 tlumič KO), pak se s ní měsíc nejezdilo a dneska sem do toho sednul a všecko v pohodě, jen když zatáčím doleva cca od půl rejdu začne něco ,,mlátit,, na levý straně jakoby od kola, rovně to je v pohodě, doprava to neudělá. Kam se mam nejdřív podívat, respektive co mam hledat nejdřív ? nerad bych něco zanedbal nebo něco takovýho.. děkuju moc :-)
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-