Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

1. Zahájeno uživatelem rimsy2,

Ahoj, existuje možnost zprovoznění Homelinku? ŠA nenabízí u žádného modelu nicméně VW má řadu variant pro různé modely. Říkal jsem si zda teoreticky šlo uchytit / napojit?

2. Zahájeno uživatelem jtfcobra,

Prosím ví někdo jak se dokoduji jízdní režimy když to v RS nemam Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk

3. Zahájeno uživatelem foter,

Poradí odborník či je možné trvale cez diag.zásuvku vypnúť štart-stop systém octávia III 4/2013, 1,6TDI-cr?

4. Zahájeno uživatelem jtfcobra,

Ahoj mam octavia 3 RS ale nemam tam to tlacitko na mody a ten zvuk do repro dá se dodělat?

5. Zahájeno uživatelem Soso,

Čaute. Riešim problém že jeden môj známy si po búračke rozhodol že si urobí facelift predných svetiel. Samozrejme sa s nikým neporadil a vznikol problém. Tak mi to priniesol aby som sa na to pozrel. Pôvodné svetlá boli základné halogény a namontoval si tam síce tiež základ faceliftové ale tie už majú led modul na parkovacie a denné svetlá. Tak som sa pozrel do schém a dotiahol som do svetiel chýbajúci káblik k led modulu. V práci mám prístup ku faceliftovej octavii s takými svetlami takže som si okopíroval kanály prispôsobenia pre Leuchte4 TFL LB4 a Leuchte5 TFL RB32 plus všetky parametre s nimi súvisiace. Kedže mám len VCDS 15,7 tak nemám popisky v long coding pre túto …

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 4,4tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Petr73,

Ahoj, měl jsem v opravě na lakování dveře, které se demontovaly. Po zpětné montáži se po otočení klíčku vypíše porucha airbag. Pravděpodobně se musí odmazat porucha v diagnostice. Lze to udělat nějakým zásahem (vyndáním pojistky) aniž bych musel do servisu ? U nás teď v souvislosti s covid mají otevřeno jen do 16 hod, údajně to budou dělat 30 min (?) a musím přijet nejpozději v 15hod. To kvůli práci úplně nestíhám. Díky Pítr

7. Zahájeno uživatelem antiS,

Ahoj, máte někdo zkušenosti s předěláním na virtuální kokpit u faceliftované Octavie III (mám verzi RS)? Je to vůbec možné? Zde na fóru se mi nepovedlo bohužel nic najít.

8. Zahájeno uživatelem cryean,

Ahojte mam problém s tachometrom, z nicoho nic mi prestal ist, auto stalo na mieste od 30,12, co je uz cca 8dni, nic na nom nevidim, s kamosom sme skusili skontrolovat poistky, vybrat srubky a vysrubovat ho ale nic sme nevyriesili, kable su pripojene a nejde, neviete kde moze byt problem? Myslite ze je dead? Jedna sa o octaviu 2013 1.6TDI CLHA

9. Zahájeno uživatelem lh13,

Ahoj, poradí někdo? Chtěl jsem si dát na auto zadní faceliftové světla, koupil jsem si k tomu i přechodky a po zapojení mi u pravé lampy nesvítí spodní proužek (viz.foto v zeleném kroužku). Nedokázal by mi někdo poradit, jestli může být někde chyba v zapojení a nebo to bude vada té lampy samotné? Mám origo na autě obyčejné ne - LED světla a toto jsou ledkové, nemůže být problém třeba u tohoto? Nemá se něco na diagnostice pozměnit? Jinak co jsem přeměřoval zkoušečkou, tak přechodky jsou v pohodě, šťáva tudy protéká...ale spodek pravého světla se nerozsvítí, viz. foto. Děkuji za každou radu, mrzí mě to, vypadají na autě dobře ale mají malou chybu, že nesvítí, jak mají 🙂🙂

10. Zahájeno uživatelem HonzaVo,

Ahoj, neřešili jste už problém s přístrojovkou u OIII - nefunkční tachometr, občas nefunkční všechny ručičky? V případě že ano, prosím o kontakt na ověřeného opraváře. Děkuju Honza

11. Zahájeno uživatelem guam,

Potřeboval bych schémata zapojení související se spojkovým pedálem. Vede k tomu 5 drátů, takže to nebude jeden dvoupolohový spínač, jak jsem se domníval. Díky za pomoc.

12. Zdravím, nezkoušel jste někdo na před faceliftovou Octavii dávat zadní lampy z faceliftové Octavie ve variantě LED? Mám Octavii modelový rok 2016 a měl jsem na ní původně LED zadní lampy, které jsem vyměnil za faceliftové LED (ty s výraznějším C) a včera jsem si všiml, že po odemknutí/zamknutí vozu mi tlumeně svítí brzdová světla a zadní mlhovka. Zhruba po 10 minutách od zamknutí vozu vše zhasne. Po odemknutí vozu se opět rozsvítí tlumeně (přepínač světel na nulové poloze, CH&LH aktivní, ale v nulové poloze samozřejmě nejde) Netušíte někdo, kde by mohl být problém? Předpokládal jsem, že když měním "LED za LED", tak nebude problém, ale ev…

13. Zahájeno uživatelem kerim1,

Ahoj, potřeboval bych poradit ? Pořád nemůžu přijít na to proč mi nefunguje přisvěcování mlhovek do zatáček? Když jsem vozidlo kupoval, tuhle funkci by to mělo mít. Díky za info

14. Zahájeno uživatelem Aldamir,

Zdravím všechny. Možná se to již zde řešilo. Koupil jsem si sadu pneu i s disky, ale nejsou tam ty ventilky TPMS. Mám rezervu a nepotřebuji takou věc. Dá se někde vypnout, aby mně neotravovala kontrolka? Díky předem za odpověď.

15. Zahájeno uživatelem sc555,

Zdravím, stala se mi na mé Octavii 3 scout věc, že se mi rozpadla 12V zástrčka do zapalovače, následoval samozřejmě zkrat. Vyměnil jsem přepálenou pojistku pro 12V zásuvky a zásuvky už běží. Ale nefunguje zásuvka pro přívěs. Všechny pojistky i pod kapotou jsem proměřil, všechny převádí žádný problém. Pro tažné by měly být pojistky F28, F38 a F44. Obávám se zda neodešla řídící jednotka pro rozpoznání přívěsu J345. Mohlo se to tím zkratem stát? Určitě se chystám na diagnostiku, pokud tu nebude nějaký tip v čem by to ještě mohlo být. Díky za radu.

16. Zahájeno uživatelem exer20,

Ahoj, dokázal by mě někdo poradit na který pin přivést 12V (a zem) aby se mě rozsvítilo podsvícení budíků ? Po facelift. A jak si je pichnou na stole na diagnostiku. A kdyby jste měli přímo schéma přístrojovky byl bych vděčný !

17. Zahájeno uživatelem Q37,

Zdravím všetkých. Potrebujem poradiť so "zapnutím" kúrenia. Ide o Octaviu 3, combi, 2.0 TDi, 110 kW, 8/2013. Kúrenie časom mierne strácalo na intenzite, aj pri polohe na max, ale teraz po výmene chladiacej za novú nemrznúcu nekúri skoro vôbec. Okruh odvzdušnený, radiátor horúci na rúrkach prítoku aj odtoku, aj od strany spolujazdca (plastový obal radiátoru), motor ovládania klapky nastavenia teploty funguje (otáča ozubeným protikusom na telese kúrenia). Chyba ale asi bude, že nedokáže otvoriť klapku vnútri telesa kúrenia, neotvorí prietok vzduchu radiátorom. Viete niekto poradiť, ako nejako dočasne provizórne otvoriť klapku kúrenia na max, bez demontáže cel…

• 2 odpovědi
    • 11,5tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem memory2,

Ahoj všem. Mám pocit ,že vyhřívání sedadel není u mojí OIII žádná sláva. Mohu porovnat s Fabii II ,která má jen dvě možnosti nastavení síly topení. OIII má 3 možnosti. Bohužel se mi zdá že se sedačky rozehřívají poměrně dost dlouho. Pokud srovnám právě s Fabií II tak tam za 20 vteřin musím přepínat z 2 na 1 aby mě to nepálilo. Tady i když dám 3 stupeň sedačka se rozehřívá jen velmi pomalu. Dokonce mám pocit že se naplno rozehřeje až když se ohřeje motor auta což je teda dost nelogický. Byl jsem na výměně oleje a rovnou jsem jim řekl ať to zkontrolují. No udělali to tím způsobem že to napojily na pc a samozřejmě jim to žádnou chybu nehlásilo. Dnes už v těch servisech jsou …

• Pozitivní
    • 29 odpovědí
    • 9,3tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Tomas666,

Kecá mi palubní počítač, spotřeba,tak o půl až o litr, což by se dalo asi i snést,na to nijak zvlášť nehledím,jen jsem to počítal podle tankování po asi 5ti nádržích a každou zvlášť. Dlouhodobá o cca 0.5l ukazuje míň a tankování cca 0.5l az 1l na jedné nádrži . Dál ukazuje míň venkovní teplota a to o cca 2-4 stupně. A to mne teda štve, páč vylezu z auta je hyc jak kráva ikdyž to ukazuje 25stupňů. Dá se to nějak řešit třeba korekci v budíkách? Jedná se o OIII 2013 1.4 TSI s černobílým maxidotem.

20. Zdravím, nedávno jsem si koupil Octavii III MY2016 a dodělával jsem tam některé funkce (vše originální, dle originálních návodů, kabeláže, atp.). Některé nové díly jsou z po FL Octavie, ale dle techniků mají bez problému fungovat. Mám infotainment Columbus MIB2, Gateway GW MQB HIGH Nedaří se mi však nakódovat některé funkce tak, aby to fungovalo správně. Kamera v čelním okně mi hlásí, že nemá základní nastavení, modul není korektně nastaven a data jsou "nepravidelná" (data set implausible). Vím, že na kalibraci je nutné mít "plátno", aby mohla kalibrace proběhnout, nebo se pletu? Případně netuší někdo, jak opravit ty zbylé chyby…

21. Zahájeno uživatelem OKI7,

Vymazal som servisný interval cez budíky a hodilo mi olejový interval 15000 km, následne som vymazal cez VCDS lebo som chcel 30000 km a už mi to stále dá 15000 km, Poradí niekto ako vymazať aby to dalo variabilný na 30000 km ?

22. Zahájeno uživatelem Metox,

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo již neřešil hlášku z palubního počítače a info obrazovky "Závada: osvětlení vozidla". Žádné bližší info, jako co a kde to nepíše (podle obrázku možná levé přední světlo). Objevuje se to po každém zapnutí zapalování. Obešel jsem celé auto a vše svítí, jak venku, tak uvnitř. Mám o3 kombi + xenony. Motorky natáčení fungují, přepínání dálkových také. Napadá někoho něco? Asi diagnostika, co? Našel jsem k tomu toto: https://forum.octaviaclub.cz/index.php?/topic/27511-porucha-světel/ , to by odpovídalo. Jaká parametrizace?

23. Ahoj všem, mám nefunkční start-stop systém. V chybových hláškách mám záznam "vysoká potřeba energie pro vozidlo". Nevíte kde může být problém?

24. Zahájeno uživatelem AlikP3,

Dnes rano jsem si chtel v aute behem cekani pritopit, tak jsem zapl nezavisle topeni. Bylo to poprve od zimy. Po chvili se zpod auta zacala valit oblaka bileho dymu. Topeni jsem tedy okamzite zastavil. Nasledne jsem nezavisle topeni zapl behem jizdy, s nadeji ze se "vypali". Po cca 20ti minutach jizdy a stani na svetlech jsem jiz zadny kour nezaznamenal. Je to normalni chovani po letni sezone ?

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Pavol S.,

Ahojte. Občas cítim z vetrákov zápach spáleného plastu (ako keby niekto pálil plast). Bolo ho cítiť či som auto vykuroval (cez zimu) alebo zapol klímu (v lete). Cítiť ho len v interiéri a nie vždy. Prídavné kúrenie podľa všetkého v aute nie je, nemám na to patričné tlačítko na ovládacom paneli. Jazdím 99% dlhé trasy. Auto: Škoda octavia III, r. v. 9/2013, diesel 110 kW. Za rady ďakujem.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.