Motor 1.8 TSI
27 témat v tomto fóru
-
1.8 TSI 132 kW Maximální výkon/otáčky [kW/min-1] 132/5100–6200 Maximální točivý moment/otáčky [Nm/min-1] 250/1250–5000
-
-
- 149 odpovědí
- 97,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zakládám téma Motorovy olej pro 1.8 TSI III.gen Jaký olej používáte, jak často provádíte jeho výměnu. Rád tedy dopním, že olejová náplň v tomto motoru je dle literatury 5,2l. Já provádím výměny oleje co 15 000km. První výměna byla provedena za motorový olej splňující specifikaci VW 504.00 (Castrol Titan-Edge FST LL 5W30). Teď před dlouhou cestou (cca 10 000km) do Norska budu měnit opět za Castrol Titan-Edge FST LL 5W30. Nicméně pak přemýšlím o změně oleje na nějaký 5W40. Momentální nájezd mám 21 000tkm - zatím sem nedolíval ani kapku oleje. U služební O3 1.6TDI jsem za 24tkm dolil už 2l.
-
-
- 35 odpovědí
- 34tis zobrazení
-
-
-
Tady se můžete rozepsat podrobně o spotřebách. Ideální je napsat údaje z PP (průměrná spotřeba, průměrná rychlost, ujetá vzdálenost, doba jízdy, včetně fotografií), popsat ujeté trasy a styl jízdy. A nakonec konfrontovat průměrnou spotřebu podle PP s výpočtem podle ujeté vzdálenosti a načerpaného paliva (přesnějších výsledků se dosáhne až po několika natankováních).
-
-
- 113 odpovědí
- 44,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat těch, kdo mají Octavii 3 s motorem 1,8 TSI 132kw, jak jsou na tom se spotřebou oleje. Od kamaráda od Dálniční policie vím, že tam dost dolévají, nevěděl ale přesně kolik(nejezdí s tím jen on). Jenže vím, že podle policejní spotřeby se nedá soudit, protože tomu dávají dost na prdel a tak by mě zajímalo, jak jsou na tom běžní uživatelé. Nyní mám O2 1,8 TSI a zavažuju koupi O3. Prosím uveďte i jakou viskozitu oleje používate a na jaký jezdíte servisní interval.(longlife nebo pevný 15.000). Všem díky
-
-
- 11 odpovědí
- 14,8tis zobrazení
-
-
Úpravy Škody Octavie 1,8 TSI od APR Octavia 1,8 TSI je i po motorové stránce velice schopné auto. Motor má z výroby značné rezervy, takže chiptuning je téměř "must have". Už jen se základní úpravou řídící jednotky na APR Stage 1 se dá dostat na 251 koní a 404 Nm viz graf. Pro ty, kterým se to zdá málo je zde i pokročilejší úprava APR Stage 2, která je kalibrovaná pro použití sportovního výfuku, se kterým produkuje 256 koní a 412 Nm. Tato úprava sice na první pohled nepřidává tolik k maximálnímu výkonu, její hlavní cíl je ale výkon ve vyšších otáčkách, kde je nárůst velice výrazný a má citelnější výkonovou špičku posazenou do vyšších otáček, která více přispívá ke sportovn…
-
- 1 odpověď
- 15,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den. V servisu mi řekly že se musí vyměnit sání. Zřejmě vířivé klapky. Když bych se pustil do výměny za nové, musí se udělat nějaké nastavení klapek ? Nebo se to srovná jízdou?
-
- 0 odpovědí
- 897 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pri vyberani sviecky pri teplote motora tak 60-70C sa dalo otocit tak 5x, potom uz svieckou nejde hybat. No nastriekani penetracneho spreju, nastartovani auta este to slo o 1/4 otacky. Tam a spat uz to nejde. Ake su moznosti? Bude sa to dat v pripade pouzitia sily a strhnuti zavitov aj bez vyberania hlavy ?
-
-
- 1 odpověď
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, vcera po uz chladnejsich nociach som startoval 1.8tsi EA888 3.gen 2015 a prve dve sekundy pocut (podla mna) hrkanie retaze, ale: - diagnostika neukazuje ziadny DTC - posun nasavacej vacky oproti klukovke je 0.0 stupnov - posun vyfukovej vacky oproti klukovke je -0.3° alebo aj 0,0 - snekovy napinak retaze (revizovany v 3.gen) je vysunuty vonku na tri zavity z 7 dovolenych (oficialna prirucka VW) video https://www.youtube.com/shorts/7O91BDjpFZc video 2 otvorena kapota: https://www.youtube.com/shorts/fwJkcLLEYkw zatial cez telefon mi technik vravel ze to moze byt nekvalitnym olejom (castrol edge 5w-30, dva krat som menil za 20tkm), ale minul…
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, chtel jsem se zeptat zda nemate nekdo zkusenost s chybou p2014 sací potrubí runner pos snímač/switch circ bank1. Podle chyby jsem myslel ze bude problem se senzorem tlaku a skrtici klapkou. Klapku jsem vycistil a senzor vymenil. Chybu jsem zkusil pote vymazat diagnostikou, ale po par kilometrech se objevila znovu. Nasel jsem v jinem tematu ze pokud cistim klapku, je po znovu pripojeni ji potreba pres diag. nastavit, ale bohuzel pres moji diag. to nejde. Sama se predpokladam nenastavi, takze muze to byt kamen urazu ze se chyba znovu objevuje?
-
-
- 4 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, u octavie 3 1.8TSI se mi rozsvitila cervena kontrolka oleje (nizky tlak oleje). Nechal se vymenit olej, tlakove cidlo a vycistila se olejova vana, zmeren tlak oleje a vse v poradku, diagnostika bez chyby. Bohuzel problem se znovu opakoval. Uz jsem se chystal na výměnu olejoveho cerpadla, ale mechanik si vsimnul strihnuteho tesneni na nejake prirube (bohuzel si nepamatuji co presne to bylo). Auto jsem si vzal ze servisu na zkousku, jestli to nezpusobuje toto tesneni, ale znovu cervena kontrolka. Rozsvitila se mi pokazde kdyz jsem zastavil, nikdy ne pri jizde. Po vyse uvedenych ukonech, bylo auto vzdy bez chyby, ale cca po 300km znovu a jak uz jsem psal vzdy pri za…
-
- 1 odpověď
- 5,8tis zobrazení
-
-
Zdravim neví někdo co věští svíčka od oleje? Díky za info
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, řeším takovou zapeklitost a potřebuji někoho kdo by vyzkoušel na volnoběh povolit víčko pro dolévání oleje na 1.8čce 3 generace, moje má podtlak jako kráva - víčko je potřeba silou zvednou. Zkoušeli jsme to na 1.4TSI EA111 a tam je cítit malinký podtlak, což si myslím že je správně. Předem díky za ochotu. PS: motoru samozřejmě nic nehrozí :-).
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, rád bych věděl, zda někdo má na svojí oktávii předělávku na LPG, zajímají mě Vaše zkušenosti, spotřeba, servis, tankování apod, díky.
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, při servise se mi podařil zalomit plastový konektor malé cívky u motoru viz foto. Může mi někdo poradit co je to zač a ideálně nějaké číslo pod kterým se dá koupit nový? Samice (ta modrá část) je ok. Zlomená je ta šedá koncovka. Díky
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Kdy (stáří/nájezd) byste u 1.8 CJSA nechali: 1) Kontrolovat napínák? 2) Vyměnit komplet rozvody? Děkuji ;-)
-
- 0 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, Vlastním Škodu Octavii 2015, 1.8 TSI, manuál. Auto má nyní najeto 81.xxx Km. První majitel. V poslední době jsem si všiml, že při zařazení zpátečky dojde ke kopnutí, ať je spojka sešlápnutá sebevíc. Při jízdě a řazení bez meziplynu dochází k podobnému jevu, jen v menší míře. Další věc je, že při jízdě s zařazenou rychlostí bez šlapání na plynový pedál auto značně jakoby brzdilo motorem. Nemáte někdo prosím podobnou zkušenost, popř nějaké typy co by mohlo být špatně? Auto bylo před 3.5tkm v servisu, "bez problému". Předem díky,
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Tak už mám naježděno asi 1500. A venkovní teploty byly docela nízké. Přesto provozní teplota oleje je stabilně kolem 104 stupňů (v rozmezí 102-106). Pokud to vytočím, tak jde krátkodobě i na 110, pokud jedu dlouho z kopce, tak i na 98. Dle manuálu je vše v pořádku, ale skutečně? Vždycky (odchován staršími auty) jsem si myslel že teplota je kolem 90. Ale tím se asi vždycky myslela chladící kapalina. Olej je asi vyšší. Jsou mé úvahy správné?
-
-
- 9 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, nevíte, zda-li tento motor umí Launch control? Návod k obsluze mi popisuje aktivaci, ale nikdy se mi Launch control nepovedl podle návodu aktivovat. Diky
-
- 2 odpovědi
- 6,2tis zobrazení
-
-
Po roce a půl provozu (neboli najetých 25 tkm) jsem při kontrole množství chladící kapaliny v expanzní nádobce zjistil, že je v ní vrstva úsad. Po následném vysátí malého množství kapaliny zjištěny částečky úsad i v ní. Co jsem zatím vysledoval zde na fóru, problémy s úsadami / zakalením chlad. kapaliny mají spíše naftové motorizace (1,6 a 2,0 TDI). viz Usazeniny v chladící kapalině - naftové motory U mě to není tolik viditelné, to že není závadná kapalina o mnoho barevně rozdílná oproti nové G13 přikládám naředění koncentrátu. Dnes vůz přistaven do AS na posouzení, z MB následně schválen proplach a vyčistění celého vodního okruhu, a poté zap…
-
-
- 14 odpovědí
- 11,8tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Ahoj, prosím o radu. při jízdě v jakékoliv rychlosti, ale při nízkých otáčkách ( cca 1000-1100 ) je slyšet v motorové části kovové chrastění nějakého plechu. Zachrastí to i když na místě prošlápnu plyn a nechám ho spadnout na volnoběh, tak těsně před tím, než spadnou na volnoběh to zachrastí a hned přestane. Je to slabý zvuk, jako od nějakého krycího plechu, který takto rezonuje. Díky za rady. petr
-
-
- 3 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
cau, mate nekdo zkusenosti se sportovnimi vyfuky? Prijde mi, ze na 1.8 tsi to auto ma hrozne mizernej zvuk... Nechci zadny rvani na kilometry daleko, ale jen decentni podkresleni, ze to neni zadna 1.6
-
-
- 8 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak dnes mi to zahlásilo abych doplnil. Jednou sirénka, hláška a pak už jen červený trojúhelník. Asi 15km k pumpě. Víc to neotravovalo. Otevřu motor a hladina skutečně pod MIN. Otevřu víko, unikne trochu páry, odtlakuje se to (nebo natlakuje?, ale to je fuk) a rázem je hladina na rysce MIN. Přesto jdu koupit k pumpě kapalinu, ale než se po pár minutách vrátím, tak už je hladina 0,5 cm nad MIN. Přesto dolévám, ale než se dostanu k rysce MAX, tak tam naleju tak 0,2 dcl, víc určitě ne. Celé mi to připadá na palici. Kdybych jen zastavil, otevřel a zase zavřel, tak byl klid. Teplota chladící kapaliny soustavně na konstantních 90, žádný velký výkon, spíše naopak, poklidná …
-
-
- 24 odpovědí
- 12,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj Všem, mám O3, 1.8 Tsi DSG (132 Kw) jen krátce, předtím S2 nafta 2.0 DSG (103 kw) a překvapuje mě chování nové O3. Ve městě teplota 90 hodně brzo (dřív než S2 nafa) a drží se, ale jak vyjedu běžnou jízdou na okresky nebo na dálnici, tak mám 75 - 80 teplotu, je to normální? Když zase zajedu do města tak mám zase 90 konstantně. Možná jen nemám zkuenosti s benzínem, ale ptám se než jim to budu popisovat v autorizáku no :-/ Díky. Cass
-
-
- 13 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, tak dnes jsem už vůbec nenastartoval. Začal jsem startovat a napsalo mi to , abych nastartoval klíčkem !! Včera auto při předjíždění hrozně cuklo , ale potom až do dnes nic , nemáte někdo podobnou zkušenost .
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Hezké fotky z otevřeného motoru, nájezd něco přes 60tkm za 2,5roku, spalovací prostor relativně dost čistý na TSI, je tam i docela detail na kroužky pístu (olejový je opět vrtaný, místo aby měl prořezy, zkušenosti ukážou až další km), kde prdla ta pružina. https://www.drive2.ru/b/3129564/
-
- 4 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-