Motor 1.6 TDI CR
175 témat v tomto fóru
-
Při jízdě sem tam sporadicky bliká zbavení po vypnutí kontrolka zhasne.Vag píše chybu 0402 (0032) system zpetneho vedeni vyfuk.plynu prutok priliš velky ,vyměněn EGR ventil za novy zhaveni blikne zase stejná chyba.nemáte nekdo zkusenost čím to může být????
-
- 1 odpověď
- 4,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím všetkých, chcem sa poradiť s problémom, auto jazdí ale začínam mať problémy ktoré sa prejavujú hneď po štarte... Auto začne trhať a šklbať, má nepravidelný chod a má tendenciu zhasnúť, po zohriatí už všetko ok, tankujem prémiovú naftu, batéria je nová... Nechcem to tak nechať a tváriť sa že sa nič nedeje pretože jedného dňa asi neodídem :-) Má niekto z Vás skúsenosti s podobným problémom? Vopred ďakujem za rady...
-
- 8 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové prosím o pomoc, koupil jsem starší Oc3 1.6tdi 2017 dsg 150000 km, ovsem od prvniho dne me trápí chyba která vyskakuje 4x do tydne z pravidla z rana po studenem startu, zapnou se větráky na plny koule,přestane ukazovat teplotu motoru a vyskočí teploměr, píše mi to (motor přehřátý) zkontrolujte chladící kapalinu! Kdyz auto trochu projedu a znovu nastartuju už je vše ok. Diagnostika ukazuje na nevěryhodny signal čidla vyf.plynů které bylo vyměněno za nové, ale chyba se stále po ránu ukazuje, vyměnil jsem i čidlo teploty chlad. kapaliny i čidlo u turba a problém stále přetrvává, prý se může jednat o vadnou řídící jednotku, už pul roku s tim jezdim po ser…
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Při jízdě v jakékoli situaci spadne do nouzaku začne blikat kontrolka a po vyčteni chyb je P164b00 chyba čidla tlaku oleje neví někdo co s tím prosím?
-
- 14 odpovědí
- 12,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, už se mi po třetí stalo (najeto 11tkm), že po nažhavení motor déle točil, asi 3-4 vteřiny a pak naskočil. Chvilku docela nekultivovaný nevyrovnaný zvuk, za okamžik se srovnal a běžel tak jak má. Teplota kolem -2 stupňů, auto odstaveno přes noc venku. Jinak jindy startuje krásně. Používáné palivo Agip včetně aditivace VIF. Jak vám to startuje v těchto teplotách?
-
- 37 odpovědí
- 18,5tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás pani, prosím o radu, názor. Mám 1,6TDI, CR od jesene., 150.000km, kupované v SR. Parkujem vonku a teraz keď sú mínusové teploty tak sa mi nedá naštartovať. ALE nie vždy! Vyhadzuje to hlášku "kontrola stability /ESC/", svieti oranžová ikonka stability a auto je ako zablokované - vôbec nereaguje. Vytiahnem kľúč, zamknem, odomknem, 2x, 3x aj 4x a auto naštartuje. V škodovke som bol, na diagnostiku, že pravdepodobne treba vymeniť celú riadiacu jednotku. Nemáte s týmto "úkazom" nejaké skúsenosti? Dík.
-
- 13 odpovědí
- 31,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám octavku 2017, a někdy se mi stává, že se mi za jízdy objeví na obrazovce přehřátá spojka a začne blikat kontrolka motoru. Když zhasnu motor a zase nastartuju tak kontrolka zmizí. děkuji za rady
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravíčko, chtěl bych se zeptat, zda je předepsaný interval výměny palivového filtru, nějak neumím dohledat kdy by se měl měnit
-
-
- 17 odpovědí
- 28,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, měl jste někdo podobnou zkušenost? Po startu se rozsvítí kontrolka motoru (oranžová), začne blikat kontrolka žhavení a počítač zahlasí chybu Start Stop a tato funkce je nyní nefunkční - stejnak jsem ji nepoužíval, tak ji alespoň nemusím vypínat. Štve mě ale ta diskotéka na palubovce. Auto jede úplně normálně. Octavia 3, 1.6 TDI 77kW převodovka DSG, rv 2013, najeto 152000 km Večer jedu na diagnostiku, tak uvidíme co nám chytrého napíše. Diagnostika ukazala chybu ve skrtici klapce, zaseknuta na 92℅ Nek nejake napady? Zitra se kdyztak objednam do porsche.
-
- 4 odpovědi
- 19,8tis zobrazení
-
-
Dobrý večer. Ví někdo, co to je? :-) Viz. obrázek. Děkuji
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím vás , předně se omlouvám jestli zakládám nové téma ale jsem tu nový a potřebuju poradit, při prvním studeném startu se mi tak 2x týdně rozbliká žhaveni na druhé nastartování už se to neobjeví. Motor 1,6 CR 77 kw, diagnostika nahlasila 2 závady sporadické které vyskočí současně. dokázal by please někdo poradit po čem jít. Za případné rady děkuji
-
- 6 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím mam problem mam Octavii III 1.6 tdi77kw 2013 143km pri akceleraci neco cvaka němuž na to přijít a ještě porad drzi 1000 otaek i po zahrati nevim co stim i v tom to čase pořád jede vetrak ale alen teplota je pora 90 zadna kontrolka nesviti a diagnostika ma 0 zavad prosim o radu jestli se nekdo stimhle setkal
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Octavia III 1,6 TDi 81 Kw. Vždy po nastartování po celou dobu až do vypnutí se od motoru ozývá chraplavý zvuk něco jakoby sportovní filtr nebo výfuk, ale vše je originál. Na straně okolo vzduchového filtru, váhy vzduchu a potrubí vedeného k turbu. Celé jsem to rozebral, zda tam není někde díra, ale na nic jsem nepřišel. Pokud mněl někdo podobný problém můžete mi poradit?
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Čau mám Octavia III 1.6 Greenline 81 kW po nastartování a studeném motoru se mi od pravého předního kola ozývá drnceni. Přikládám video YouTube. Potom co se motor ohřeje to přestane. Neví někdo co to je? https://youtu.be/FFPBUs1Gv_8
-
- 2 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Napájení vstřikovacího ventilu A - přerušení. Také je v ŘJ motoru chyba P0562 Napájení - napětí příliš malé. Obě chyby sporadicky. Projevem je, že se rozsvítí kontrolka motoru, motor běží na 3 válce a pochopitelně nemá výkon. Po vypnutí zapalování a novém startu zase jede normálně. Někdy to nepomohlo a bylo třeba chyby smazat přes diagnostiku, aby to zase jelo Vstřik A byl vyměněný za nový, nepoužitý. Situace se opakuje. Takže vstřik v tom byl nevinně. Auto je vyrobené v roce 2015, model 2016, najeto 126 tis. km. Neví někdo kde ještě hledat?
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, nestává se vám někomu, že když jedete na "konstantní" plyn, čas od času vám to auto cukne - jakoby naráz nejde nafta a hned zase jde, prostě takový vteřinový výpadek. Pouze ale za podmínky konstantní jízdy - bez tempomatu. Díky, L.
-
-
- 67 odpovědí
- 39,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, u Octavia III, 1.6TDi, 81kW mi zacal tect olej, pravdepodobne to bude u remenice klikove hridele. Kdyz jsem to rozebral, tak jsem zacal hledat aretacni body, ale kdyz zaaretuji vacku, tak mi nesedi cerpadlo, asi o cca1cm. Mam to tedy rozdelat a pote dat do aretacnich bodu a dotahnout remen? Nebo si oznacit remen a dat to tak jak to bylo doted - auto jezdilo bez problemu. Musi se nejak aretovat klikova hridel, pri povoleni remenice, prosim? Nenasel jsem kde a jak by to bylo mozne. :-( Dekuji moc za vase rady. Prikladam foto. Lada
-
- 5 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, poslední dobou sleduji takový drobný problém. Dnes už podruhé za 14 dní auto při plném plynu na trojku kolem 2,5-3 tis ot. na chvíli trochu ztratilo výkon. Bylo to jakoby člověk v 2,5tis trochu ubral plyn a ve 3tis zase přidal. Ale stalo se to teď podruhé, jinak řekněme tak 30x to bylo v krásně lineární průběh výkonu. Neví někdo co by to mohlo být? Diagnostika je naprosto čistá. Nemohlo by se jednat o trochu prituhlou regulaci turba? Díky všem za rady, už jsem z toho auta nešťastný.
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, chtěl bych se zeptat, mám Octavii III 2016 1.6 tdi 81 kw, najeto cca. 105 000. Stává se mi, že i když není venku taková zima, tak mi auto při nastartování "škytne" a po startu má divný zvuk, když se rozjedu a dám dvojku, motor jakoby "vynechá". Stalo se mi i, že zahřáté auto po hodině točilo cca 5 s než nastartovalo. Na diagnostice mi do sporadických závad vyskočilo žhavení, váha vzduchu, ale jen jednou a vícekrát se to tam už neobjevilo. Má někdo s tímto zkušenosti? Za každou tip budu moc rád. :)
-
- 2 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mohl bych se zeptat na radu? Při vyšších rychlostech nad 150km/h cítím při sešlápnutí plynu mírné klepání z motorové části. Je to velmi tichý, ale rozpoznatelný zvuk. Přirovnal bych ho k tomu, jako když by na silnici byly nějaké příčné čáry = pravidelný zvuk. Když se přestane přidávat plyn, tak zvuk slyšet není. Nevíte někdo, co by s tím mohlo být? Mám OIII, 81kw TDI (2015). Díky moc
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Uhodne někdo, co to je? Podle poslechu to jde od rozvodů. IMG_0177.MOV
-
- 8 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, podľa tp mám mať vo svojej octe motor clha ale reálne mám clhb, dá sa nejako zistiť či bol menený alebo tam bol tento motor celú dobu? V respektive aky je medzi nimi rozdiel? Ďakujem
-
- 8 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
OIII,naj.175.000. Po výměně EGR ventilu vyskakuje stále kontrolka motoru. Diagnostika hlásí opakovaně chybu: systém zpětného ved.výfuk. plynů - průtok příliš malý. Tato chyba vyskakovala i před výměnou. Viz.foto Nový EGr funkční,vše související s ventilem pročištěno. Může někdo poradit příčiny vyskakovaní této chyby? Auto regenerace dpf se spouští,na diagnostice nic nenalezeno... Může prý souviset s váhou vzduchu?
-
- 6 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
O3,cca. 190tis. najeto,r.v.2013, původní baterie. Před rokem měnění egr ventilu. Rok bez závad. Ráno při dojezdu do práce jsem nechal zaplou směrovku a svitili mi asi obrysovky. Po 12 hod jsem chtěl odjet. Po otočení kličku zapalování se mi rozsvitili velice slabě kontrolky a motor ani ,,neškytl". Nechal jsem krátce dobít baterku přes startovací kabely. Motor naskočil a běžel normálně asi 3 vteřiny. Poté se motor sám vypnul a blikala mi cívka žhavení. Toto se opakovalo několikrát při pokusu opět nastartovat. Myslel jsem že baterie je přiliš slabá. Baterie jsem nechal druhý den dobít a po úplném dobití nastartuje bez problémů ale po 3 až 4 vteřinách se motor sám vypíná. D…
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem, už z toho začínám být vážně zoufalý řeším to tři dny a navštívil jsem čtyři servisy včetně jednoho autorizovaného, a ve všech jsme se nakonec vlastně dopracoval ke stejné odpovědi: "těsnění pod hlavou to nejspíše nebude ale kde je chyba to nevíme, proto by jsme začali postupnou výměnou dílů" -_-. A teď k závadě, stalo se mi to že jsem přijel domů a z pod palubky slyším divné zvuky, jako kdyby někde tekla voda, otevřel jsem kapotu a hladina v nádobce byla až u víčka, podotýkám že motor se nevařil. Zkontroloval jsem víčko oleje a to je bez šlemu, a voda je také čistá, po otevření víčka když je nastartovaný motor nejdou z kapaliny žádné bublinky a na plyny j…
-
- 3 odpovědi
- 7tis zobrazení
- 1 sledující
-