Motor 1.6 TDI CR
175 témat v tomto fóru
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat majitelů OIII s 1.6 TDI 77kw, zda jim jejich auto "žere" olej, případně kolik. Já mám najeto 20 tis. km a nedolíval jsem nic, ale soused kupoval do firmy dvě Octávie s tímto motorem a jedna z nich začala od 27 tis. km "žrát" litr oleje na 1000km, což mě přijde šílený. Samozřejmě auto reklamoval, ale podle servisu je to v normě. Docela mě to vyděsilo, tak jsem se chtěl zeptat jaké jsou zkušenosti. Pozn. Druhá octávia, která byla kupovaná ve stejný den je v pohodě a nežere oleje ani kapku, tedy jak říkal soused zatím....
-
-
- 53 odpovědí
- 29,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravicko, resim na moji O3 2013 problem s mizejici vodou. Najeto mam cca 115000km. Vymenil jsem rozvody a vodni pumpu, ktera tekla. Problem na zhruba mesic zmizel a dnes rano pri kontrole nadrzka na chladicku opet 2cm pod minimem. A jeste mi spatne topi. Hadice k radiatoru jsou teple. Takze by to mohl byt ucpany vymenik? Diky za pripadne rady.
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím máme takový menší problém. Přítelkyně na své oct3 natankovala za 180kc benzin a dojezd nafty než natankovala ji budíky ukazovali cca 50km. Okamžitě mi zavolala a motor neprotacela. Co mám s tím vozem vše udělat? Stačí jen vysat nádrž natankovat naftu a v pohodě odjet? Nebo je potřeba i pal filtr a ještě něco? Prosím poraďte má to auto asi měsíc nájezd 100000km 1.6tdi 77kw 2013 moc vám děkuji Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk
-
- 7 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
ahojte TMBJG7NE2G0186020 mam mat podla vin variabilne casovanie rozvodov? foto motora: Ďakujem
-
- 6 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
piskot z tlakovej nádobky turba,ktorá nejde samotne vymeniť (aspoň teda momentálne) ... OCT III,MR 2014,najazd.58tkm,CLHA
-
-
- 14 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Mám takový problém s autem. Když dám tempomat nebo začnu rychle zrychlovat, tak mi začnou prapodivně skákat otáčky. Jedná se o DSG Myslím, že video bude nejvhodnější Problém: https://youtu.be/G4k1qNxr9VI Neměl někdo z vás podobný problém? Nebo neví někdo jak tohle vyřešit? Díky
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, koupil jsem golfa 7 , pri volnoběhu huci , má najeto 183 tisíc km co to muze být ? Díky na jakékoliv info
-
Prosím o radu? Mám OCT III 1,6 TDI 77 KW (2013), mám nastavený proměnlivý interval. Za rok najedu cca tak 12 000 km. Zvažuji, že bych si nechal změnit interval na pevný!!! Platí se něco za změnu intervalu v servisu??? Jaký olej by jste mi doporučili na pevný interval, zajímá mě i značka??? Díky, za info.
-
-
- 19 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Pozdravujem, riešil už niekto výmenu turba na motore 1,6 TDI ? Mám najazdených 105.000 km a dnes mi turbo počas jazdy odišlo...potvrdené mechanikom, že je KO a treba jeho výmenu. Auto som kúpil ako nové ale vtedy v r. 2013 len s 2r. zárukou. Olej som menil pravidelne po 10tis km, vždy len Castrol 5/30W Proffesional, dochladzoval som turbo voľnobehom vždy po rýchlej jazde a tak podobne, nemám žiadny chip ani iné úpravy. Doprial som autu vždy všetko čo bolo treba...neviem čo som zanedbal alebo prečo odišlo... V ŠkodaAuto ma "potešili", že nové turbo 1606.-€ + práca... !! Riešil už niekto niečo podobné?
-
-
- 13 odpovědí
- 14,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdarec, dnes se na mé 1.6TDI 77kw při večerní cestě domů asi 300m před barákem objevila červená kontrolka s hláškou "málo chladící kapaliny" dojel jsem k baráku, otevřel kapotu a s hrůzou zjistil, že okraj motoru je celý zaliskaný vodou s olejem a expanzka je úplně prázdná. Předpokládám tedy, že mi nevydrželo těsnění pod hlavou, případně celá hlava. Samozřejmě tady nehledám řešení, to budou hledat v autorizáku. Budu sem však psát poznatky, ze servisu a opravy. Hned na začátek si ale, pokud moderátor nebude proti, dovolím několik dotázků... Mám tam záruku mobility. Mohu počítat s tím, že mi někdo (autorizák) půjčí náhradní auto? …
-
- 10 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravíčko, teď v mrazech jsem zpozoroval, že pokud mám zahřátý motor a stojím někde na neutrál, tak když mi otáčky klesnou na 500 tak se motor tak divně rozvibruje. Není to nic hrozného ale cítím to. Když je teplo tak to nedělalo. Čeká mě výměna oleje, tak je na to upozorním, ale to bude až po těch mrazech a to zas asi dělat nebude. Momentálně mám v nádrži Efectu od Benziny. Když jen mírně přidám plyn, tak že se otáčkoměr jen mírně zvedne, tak vibrace přestanou.
-
- 5 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Riešil už niekto na tomto motore výmenu škrtiacej klapky alebo súvisiacich vecí? Počas jazdy mi začala blikať kontrolka žhavenia a pri vypínaní motora bolo cítiť samozápal a zatrasenie. To isté druhý deň. Na ďalší deň však už bolo všetko v poriadku a žiadna kontrolka nebliká ani nesvieti, žiadny samozápal pri vypínaní ani zatrasenie. Motor má najazdené cca 96 tis. km. Po prečítaní chýb je výsledok - problém škrtiacej klapky: 5295 - Throttle Valve Actuator Module (J338): Motor Circuit P2102 00 [032] - Signal Low 5296 - Throttle Valve Actuator Module (J338): Motor Circuit P2102 00 [032] - Signal Low 5297 - Control Circuit for Throt…
-
- 6 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, může mi prosím někdo poradit, kde je schovaný olejový filtr na octavii1,6TDI, 77kw, rv. 2014? Hledal jsem ho snad všude ( kromě hození auta na zvedák, oddělání spodního krytu a hledání tam), na netu nic není. Dvojková octavia měla filtr pěkně nahoře viditelný a snadno dostupný. Díky moc
-
-
- 4 odpovědi
- 12,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, dneska jsem si všiml že nádobka na kapalinu mi drží jen ve dvou plastových úchytech na straně u tlumiče a pak už jen na hadicích a má tim pádem obrovskou vůli.....na spodní části je takovej jakoby úchyt, kterej je zastrčenej do otvoru v karoserii,ale je tam úplně na volno....tak se ptám jestli někdo neví jak to tam správně má držet....přijde mi, že buď v tom otvoru musí být nějakej protikus tý baňky a nebo tam ta baňka musí držet nějak jinak, ale snad ne tak jako teď , že to má vůli že baňka poskakuje 2cm do výšky......v etce ani DP jsem k tomu nic nenašel
-
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, na firemní OIII 1.6 TDI jsem dnes sundaval přední kola a našel jsem zajímavou věc. Olejová vana je obalená izolací, která je v mém případě prokousaná od myší. Někdo podobné zkušenosti?
-
- 2 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Poprosil bych o radu a zkušnosti, dostal jsem OIII 1,6TDi 81kW jako náhradu za Supa I 96kW vlastně spokojenost, jen vcelku obrovský rozdíl v chuti předjíždět ve vyšších rychlostech mám někdy pocit, že je to zase nějaké ekologické udělátko a motoru trvá než se rozhodne zrychlit nemám závodní ambice, potřebuji toto jen k občasnému předjíždění mimo vesnice mám cenu u tohoto motoru ( do provozu 01/2017, nejeto ca 10tis km )uvažovat i chiptuningu na 104kW?? vydrží to motor, převodovka, .... nebo si jen zadělám na problémy s motorem díky předem za rady
-
-
- 19 odpovědí
- 26,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, měl bych dotaz, zda u motorové verze O III 1.6 TDI 66kw, CLHB je jedno, či dvouhmotový setrvačník. Nějak se v servisech nedokáží shodnout Díky za info
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Čaute borci, mám takýto problém a v servise mi týpek na to povedal len toľko, že to robí každa druhá Octavka. Ide o to, že keď vytočím volant doľava stačí aj mierne napr. kruhovy objazd + noha na plyne, z pokojneho motora sa stáva traktor. zvuk motora sa zmeni na neprijemne vrčanie. pri jazde rovno, resp. vytočením volantu doprava + noha na plyne je zvuk konštantný-pokojný. deje sa to pri akejkoľvek rýchlosti, či do kopca, či z kopca. Daný jav sa nebadať ak idem bez nohy na plyne. Stretli ste teda niekto s niečim podobným keď to robí podľa servisáka každá druha Octavka?! Vďaka.
-
- 2 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Ahojte, mám síce Octaviu III, ale motor je 1.6 TDI CR. Zaujíma ma názor skúsenejších majiteľov a možno nejakých ľudí, čo robia priamo v servise. Moja Octavia bola na záručnej oprave po tom, čo začala vibrovať spojka a niečo začalo drnčať pri zaradení jednotky a pohybe na voľnobeh - údajne vymenili celú spojku aj so zotrvačníkom (mala najazdené 28-tisíc km). Odvtedy sa mi však nezdá zvuk motora po zohriatí. Pri studenom chode je všetko OK, ale po zohriatí na prevádzkovú teplotu, resp. dlhšej jazde, vychádzajú pri zaťažení motora divné zvuky. Natočil som ich a dávam tu ako prílohu. Otázka znie, či je to u tohto typu motora normálne alebo nie? Toto je môj prvý diesel tak to …
-
- 1 odpověď
- 7,7tis zobrazení
-
-
Po vynulování servisu a ujetí asi 2000 za dva měsíse se rosvítil servi nyní , v přístrojovce ukazuje že výstraha není aktivní , čas od servisu 56dní , počet km od servisu 2150km ,paměti závad prázdné.Poradíte někdo?Vynulování provedeno přez kanál nulování WiW.
-
- 2 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Pantvo skusal tu niekto vymenit klasicky vzduchovy filter za nejaky sportovy?nemyslim hrusky.Ak ano aky a s akym vysledkom?
-
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Nazdar chalani pred týždňom som bol na pravidelnej servisnej prehliadke (po 30 000 Km) v autorizovanom servise kde mi vymenili olej (longlife) s nástavec filtra tesnenia avšak hneď po tomto servise sa mi zvýšila spotreba cca o 0,5-0,7 l a tiež sa mi zdá že hlučnosť..tak sa chcem spýtať je to normálne od vtedy som najazdil niečo okolo 250 km
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Jen pro zajímavost vám tady vložím pár fotek rozebraného motoru od kolegy. Auto je po havárce,uletělo rozvodové kolo a motor se trošku "potkal". Auto je od kolegy a spravujeme ho pro něho,ne na kšeft. Ještě vznikla zezadu motoru prasklina na bloku,vade tam vodní trubka a ta bohužel při nárazu vyrval kousek bloku,půjde to na zavaření. Při potkání jsou všechny hydroštely v pr...i,hlava s ventilama jde na kontrolu a uvidíme co dál.
-
-
- 8 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám 1.6 tdi 77kw do provozu únor 2013. Volal mi servis škoda, že mám příjet na dílenskou akci. Týká se výměny přepadových hadic, nevim zjakého důvodu prostě přišla hláška z fabriky. Tak pokud Vám nikdo nevolal ověřte si jestli se Vás to netýká. S pozdravem Jarda
-
-
- 11 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-