Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.4 TSI

1. Zahájeno uživatelem Hurikan88,

Hoši takový menší problém, nevím jestli to má cenu pročítat celé téma ale dneska se mi stalo... Asi 20km zahřívám motor s volnou nohou a když vyjedu na dálnici a chci to trošku odpíchnout, podřadím na 5ku a plnej plyn, výkon auta mi udělal to že jednou tahalo a hned po sekundě ne, pak zase po sekundě tahalo a pak zase ne, ztrácel výkon na chviličku.... Stalo se mi to poprví a mám nalítáno 14tis před servisem... Měl to už někdo? Špatnej benzín? Tankuju u Benziny nebo Agip...

2. Zahájeno uživatelem kancim,

Ahoj,mam octavii 2 FL rv.09 1.4 TSI 90 kw najeto 165 00 km. Asi před měsícem se mi začalo ozývat hučení z motorového prostoru. Hučení se projevuje na 4,5,6 stupeň a to pouze při akceleraci plynu. Jakmile sundám nohu z plynu hučení přestane. Neví někdo co by stím mohlo bejt? Popřípadě na kolik vyjde oprava.

3. Zahájeno uživatelem Pekac4,

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost, z kama může téct olej (viz foto) je to všude v okolí levé poloosy, na posilovači řízení i na krytu baterie. Případně jestli s tím mužů chvílí jezdit. Mám audi 1.4 tfsi r.v.2009 ale myslí, že koncerny jsou vesměs stejné. Diky moc

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Pekac4,

Zdravím, prosím prosím o radu. Sporadicky se mi stává, že po nastartování mi kolísají otáčky 800-400 klesne to tak 3x na těch 400 a pak se to ustálí s tím, že celé auto mírně vibruje a jde slyšet, že motor neběží správně. K tomu slyším nějaké klepání "pod nohami spolujezdce" ..vše přestane po přidání plynu. Zde https://youtu.be/9qQ2kd646FQ odkaz na video, kdy to dělá mírně ale přece. Děkuji za jakékoliv odpovědi. :) btw. mám sice audi a3 1.4 tfsi 92kw 2009, ale myslím si, že skupina vw se moc neliší.

• 0 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem datel.1,

Přeji hezký den borci, chtěl bych se zeptat. Zakoupil jsem jetou Oktávku 1.4 TSI 2012 po jednom starším pánovi (najeto 64xxx a pravidelná kontrola v servisech škoda). Zkoušel jsem po zahřátém motoru na provozní teplotu jen tak (stál jsem na parkovišti) roztůrovat motor, kolik vlastně zvládne. Pomaličku a velmi z lehka jsem přidával plyn a otáčkoměr se mi zastavil na 4000 ot./min. ... Je to normální jev ? Mají tyto motory nějaký omezovač na otáčky motoru ? Předem mockrát díky za každou odpověď !

6. Zahájeno uživatelem 123luks,

Zdravím mám Octavii 2 po fl 1.4 tsi. A při nízkých otáčkách cca 1500-2000 mi auto jako povukava. Není to pravidelne. Diagnostika ukazuje chybu P2188 Systém příliš bohaty pri volnobehu - 1.rada valcu Prerusovany Setkal se s tím někdo nebo nevíte čím by to mohlo být? Díky za každou radu

• 2 odpovědi
    • 4,4tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem addaamm,

Zdravím, neví někdo náhodou nebo nemá přímo udělané na 1.4 tsi 90 kw otevřené Ramair sání s tepelným štítem? Ramair teda nemá přímo sání na 1.4 tsi motor , ale jestli nekoupil třeba níže uvedené a dá se tam napasovat. Kupříkladu tohle: (80mm je průměr vzduchové hadice) https://www.highperformanceparts.cz/sportovni-kit-sani-ramair-jet-stream-na-vag-19tdi-130ps-80mm.102670 Díky za odpověď.

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Wiktor86,

Zdravím mám problém u dvojkové Octavie po faceliftu, umřela mi řídící jednotka, údajně se musí koupit originální za 70 000. Setkal jste se s tím někdo, existují i jiné varianty,nebo opravdu musí být originální nová?

• 1 odpověď
    • 2,3tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Michal55,

Byly zanesené karbonem. Viz fotky. Najeto necelých 170 000 km.

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 6tis zobrazení
  10. Ahoj všichni. Již delší dobu pozoruji zvýšené klepání motoru . Na volnoběhu to je OK, ale v otáčkách to prostě klepe. Pročítal jsem vše možné, koukal na videa atd. Přikládám i video mého motoru. https://youtu.be/KjMzPnwQT_c Všude říkají, že je to buď řetěz, nebo přestavovač vačky. Rozvody mám udělané nové včetně přestavovače- někdy před 25 000 km. Pro klid duše jsem znova zkontroloval časování - vačky jsou v požadované pozici. Pod jedním videem byl komentář, že zvuk se sklidnil po výměně svodů. Ty jsem kontroloval hledal, co by mohlo být důvodem k výměně. Našel jsem malou netěsnost pod těsněním, tak jsem ho vyměnil. Při té příležitosti jsem zkont…

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 8,1tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem tomas.t3,

Zdravím nemám někdo nějakou zkušenost s touto chybou?

• 1 odpověď
    • 3,2tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Krystofcurik,

Zdravím, dnes mi vyskočil na amatérském zařízení OBD2 chyba v DTC throttle valve control system malfunction P154500 přeloženo podle google jako skrtici klapka neboli EGR chci se Vás zeptat jak velký problém to je, je ho nutno řešit hned momentálně jsem vytíženy praci a auto potřebuji k ježdění. Co se týče chyby zaznamenal jsem takovy chrasticí zvuk uvnitř, který pochází z kastliku spolujezdce z venku to nijak slyšet není zhruba 700-800ot a jakmile přidám trošku plynu chrastici zvuk přestane. Otacky nepadají a starty jsou v pořádku. Kontrolka motoru nesvítí. Určitě bych chtěl prvovyrobu EGR ventilu a nevim jaky čas to zabere opravit. Octavia 2 1.4Tsi FL 90kw Děkuji.

• 3 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem joodla,

Chci se zeptat, mám škoda Octavia 1.4 TSI,jede nádherně,ale při jízdě jsem zpozoroval takové jako by drhnutí, při vymačknutí spojky to přestane,nebo když z lehka přidám plyn, poradíte co to může být? díky

• 8 odpovědí
    • 4,2tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Michal55,

Ahoj. Při výměně rozvodů jsem narazil na vůli v uložení ojnice na klikovém hřídeli. Je tohle v pořádku? V ETCE jsem nenašel vymezovací podložky, které by tam eventuélně chyběly. Umí to někdo fundovaný (ten, kdo motory opravuje) říct? https://youtu.be/xqi_7Y6uzoU Děkuji.

• 4 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem bumbrlik88,

Pri zahratem motoru my na volnobeh neco piska(hvizda) z motoroveho prostoru poradte

16. Zahájeno uživatelem Kaulder,

Ahoj hoši, mám pár dní nové auto z bazaru. ŠO 1.4 TSi 90 kW 2012 Při ohřátém motoru cítím záškuby motoru na neutrál. Otáčkoměr záškuby neregistruje. Zatím jsem to pozoroval jen při lehce zahřátém nebo zcela zahřátém motoru. Po studeném startu záškuby neregistruji. Nějaké nápady, co by za tím mohlo být? Děkuji :-)

• 8 odpovědí
    • 6,2tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem havrosh,

Ahojte, je mozne ze auto nemeri teplotu noveho oleje? Po cca 40km me maxik ukazuje ----. Nepredpokladam ze by byla teplota <50°C. Nemohlo se stat, ze by v servise nezapojili nejake cidlo??? Jedna se o Octavku 1.4 TSI/90/CAXA Prvni serviska, prechazel jsem z LL oleje na pevnej interval 15tkm

• 11 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Octavia9988,

Zdravím, Mám takový problém mám octavii 2 1.4 tsi 90kw.A stává se mi že pri rozjezdu z 1 na 2jku spadnou otáčky až 1100 otáček.Ostatni rychlosti to nedělají.Na fóru jsem podobné příspěvky nenašel byl bych rád za pomoc. Předem děkuji za ochotu :)

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem tomas.t3,

Ahoj, Motor má nepravidelný volnoběh a VCDSka vypisuje tuto chybu. Jedná se o ventil podtlaku kdesi?Nemáte někdo ponětí, kde ho najdu v motoru abych překontroloval hadice, případně ho vyměnil. Děkuji

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  20. Ahoj, mám Octavii v kombíku 1.4 TSI 90kw rok 2009. Motor je CAXA. Najeto 175k kilometrů. Auto jsem cca 2 měsíce zpátky koupil. Byly na něm dělané nové rozvody, protože auto bylo myslím skočené a byl tam měněný olej. Nicméně jsem asi prvních 14 dní jezdil bez problémů. Až jednou jsem si všiml, že mi kolísají otáčky na volnoběh po studeném startu. Jasně, že otáčky vždy vyletí nejdříve nahoru, ale pak se mi dostali až tak dolů, že auto chcíplo. Až se motor zahřál, tak to už nedělalo. K tomu se mi pak rozsvítila kontrolka motoru. Jel jsem s tím k prodejci a zároveň k člověku, který auto servisoval. Chybu vymazal s tím, že chyba hlásila bohatou směs paliva a dal mi aditivum, ž…

• Pozitivní
      • Negativní
    • 5 odpovědí
    • 8,9tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Lukáš Forbelský,

Nazdar všichni. chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s motorem 1.4TSI 90 kw. Před pár dny se mi rozsvítila kontrolka řídící jednotky a po navštívení servisu a napíchnutí na diagnostiku mě bylo řečeno,že mi motor někde nasává falešný vzduch a že by bylo potřeba to rozebrat a najít,odkud to nasává falešný vzduch. Motor má při nastartování tendenci se dostávat pod 600 ot. a má tendenci jakoby sám od sebe "chcípnout" . Má někdo zkušenosti s touto procedůrou ? zajímá mě hlavně na kolik by tohle celé mohlo vyjít. Auto má nalítáno cca . 99tis Km, Rok výroby 2009. Díky za jakoukoliv radu

• 2 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem S3divak,

Zdravím, neporadí někdo kde by mohl být zakopaný pes.Vůz má najeto 170xxx a prostě netáhne,jedná se o vw Passat variant r.v.2008.Zatim jsem vyměnil jen vzduchový filtr,ale žádná změna.Mel jsem před tímto vozem Jettu se stejným motorem a ta jela jak z praku,dosáhnout rychlosti přes 200km/h nebyl problém,ale Passat stěží 165km/h.Pri jízdě do lehkého kopce 5 rychlost a nezrychluje,přitom ze spoda jede relativně dobře,přisuzoval jsem to váze vozu o proti Jette,ale v tom to nebude.Jinak Passat nemá nejmenší problém, studené starty bez rachtani,zvuk motoru klidný a kultivovaný.Nerad bych to dával do autorizaku,kde budou měnit všechno možné a já se nedoplatim :( Vůz byl na …

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem kancim,

Ahoj, Cca před 2 měsíci se mi v kabinovém prostoru začal ozývat kovový zvuk. Tento zvuk se začne objevovat při zařazení 3.stupně a sešlápnutí plynového pedálu, naplno se projeví až po zařazení čtyřky a výše. Podotýkám, že se projeví pouze při akceleraci - stačí i malý dotek plynového pedálu. Při zastaveném vozidle a zařazeném neutrálu je ticho i když jedu například 100 km/h mam zařazený kvalt, ale nešlapu na plynový pedál tak je taky ticho. Převodovku jsem již nechal repasovat ( p.Sixta - Kosmonosy ), kde mi měnil ložiska na obou hřídelích a ložisko na diferáku. Přikládám sem video: https://www.youtube.com/watch?v=B-1pyxK4_tk&feature=shar…

• 0 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem datel.1,

Předem se omlouvám, že zakládám nové téma, ale nenašel jsem v sekci "Moror 1.4 TSI" právě to co hledám ... Takže čau borci, potřebuji radu. Chystám se vyčistit škrtící klapku na 1.4 TSI 90 kW (CAXA). Je potřeba po vyčištění nastavit klapku přes diagnostiku, nebo se seřídí sama ? Na klapku jako takovou chytat nebudu, protože se to nemá, jen chci opatrně pomocí spreje očistit případné nečistoty a nasadit zpět. Proto si nemyslím, že by byla potřeba nějaké VAG nastavování... ? Někde jsem četl, že nastavení klapky se provede odpojením baterie na několik minut a po znovuzapojení baterie se má jen pootočit klíčkem na polohu zapnutí zapalování (nestartovat) a klapka si najde svo…

• 2 odpovědi
    • 4,3tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem rostama,

Ahojte moje 1.4tsi najeto 212000km a na krytu motoru nahoře lehký olejovy film po odkrytovani povlak na motoru,je tam taková trubicka ze které jde při nastartovanem motoru vzduch tak to vypadá ze to jde odtud.Je to ok nebo je nějaký problém,prikladam foto. dik R.

• 2 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.