Motor 1.9 TDI PD
512 témat v tomto fóru
-
Ahoj, nikde jsem tady nenasel navod na vypousteni chladici kapaliny. Mozna je to pro vetsinu samozrejmost nebo se mi ho jen nepodarilo najit. Kazdopadne jsem se tento vikend dal do jeji vymeny. Vypoustel jsem pomoci odpojeni spodni hadice chladice (vyteklo dost malo kapaliny) a nasledne rozpojeni spodni hadice od chladice oleje (tudy vyteklo kapaliny vice, ale urcite to stale nebyla cela napln). Expanzku jsem mel celou dobu otevrenou. A problem je, ze nove kapaliny se mi tam potom vlezlo jen 3,5 - 4 l. Pritom by tam melo byt cca 7 l. Kde jsem udelal chybu? Prece neni mozne, abych vypustil jen polovinu. Jedine co me napada je, ze se mi nevypustila kapalina z topeni…
-
- 9 odpovědí
- 15,5tis zobrazení
-
-
-
ahojte, 1.9tdi 77kw. Po vymene rozvodov vo VCDS kanal 4 skupina 4 natočenie vačky nastavene presne na 0 ako má byť ,,ale stúpla spotreba z 0,5 na 0,7 na volnobeh a za jazdy je tiež cca o liter viac ako by malo ...skúmal som túto hodnotu potom ešte a stále je tam presne 0 ale ukazuje mi 0 aj pri naštartovanom motore bez zmeny ,,,je možné že snímač vačky je nefunkčný a preto je rozvod zle nastavený a zvýšena spotreba?motor ide pekne štartuje na ťuk ale za zohriateho motora od vtedy točí niekedy dlhšie ,,, závada v pamati nie je žiadna, kabeláž od snímaču vyzera byť OK Pred vymenou rozvodov v pohode 0,5 na volnobeh diky
-
- 6 odpovědí
- 17,6tis zobrazení
-
-
Mam dotaz, Na své druhé Octavii combi r.v. 2/2005, 1.9Tdi 77KW, BKC, (dotazeno z DE), mám nalítáno cca 196tis. Km, jsem vymenil turbo - po 13 letech preventivne (hvizdalo KKK), dale udelany vstriky u Dieselpoweru, kdy odesel egr a chladic (udelano rolbarem). Pri vymene vstiku bylo vymeneno v Dieselpoweru jeste spatne “vahadlo”, dan original. Posledni dobou se mi stava, ze se nepravidelne ozve zvuk od motoru, resp. Je slyset pres stred pristrojovky. Takovy bzucivy jev. Nekdy se to stane pri 80km/h nekdy pri 130km/h a vice a pod plnym plynem. Zkusil jsem to nahrat, je to zvuk jako sekacka. Zacne to vrcet. Tento jev se projevi pri slapani na plyn. Navic se to s…
-
- 4 odpovědi
- 9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat. poslední dobou, když zařadím rychlost a jedu kolem 2000 otáček, tak motor “rachta”. Dělá to jen v tahu. Na volnoběh ne. Nemůže to být nějáké ložisko nebo řemen? Přikládám i zvukový záznam. Nový záznam 4.m4a
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, jsem lépe řečeno takový lajk na to abych poznala co to je. Mám Škoda Octavia II 1.9 TDi 77 Kw, motor BXE bez filtru pevných částic po faceliftu. Když nastartuju, tak na volnoběh co slyším, tak klimatizace v intervalech škrábe. Není to ani kapalinou. Byla včera měněná a dělá to prostě dál. Je to auto v poloelektrice. A klima je zrovna ještě na tlačítka. Při zapnutí klimatizace je interval normální a nedrhne se. Už nevím co dělat. Děkuji za každou jen myšlenku co Vás napadne.
-
- 3 odpovědi
- 1tis zobrazení
-
-
Mám Octaviu II a dnes pri jazde sa ozvala silná rana z motora(podobná výbuchu petardy)Auto stratilo úplne výkon ide ledva na 2 rýchlostný stupeň.Palubny počítač nehlási žiadnu chybu.Mal niekto takýto problém?Dakujem
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, dnes po náročnej vyše 800 km ceste do Rakúska mi auto začalo nepríjemne klepať za jazdy (video v prílohe). Klepanie sa stupňuje s otáčkami motora, pri určitých otáčkach je to intenzívnejšie. Mohlo by podľa vás ísť o ojničné ložiská? IMG_1098.MOV
-
- 3 odpovědi
- 5,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, chcel by som poradiť a uistiť sa.. Mám octaviu 1.9tdi 77kw. Ráno som ju kúpil auto bolo uplne v poriadku všetko fungovalo ako malo, skúšal som aj hadicu od chladiča bola makká, auto kurilo rychlo sa zohrialo nebol problem. cez den som na ňom behal a ok aj kurilo atd len pri preradovaní sa ozívalo turbo, o tom som vedel ale vraj problem žiaden nebol. Večer som šiel asi 15km, mrzlo, zohrialo sa asi len na 70stupnov ale kúrilo. O 4 hodiny cca. som šiel domov obklukou vyskušať na dialnicu. Kym som prišiel na dialnici sa v pohode zohrialo na nejakych 70stupnov a potom som šiel 110 auto sa zohrialo pekne na 90stupnov a po par km som pridal či ťahá nehučí atd. auto sa…
-
- 9 odpovědí
- 22,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, uz tak před 2 týdny mi auto začlo škubat, po nastartování to bylo v pohodě, poslední týden se to rapidně zhoršilo, už nepomohlo 1 nastartovat znovu, ale nejméně 3x. Předevčírem mi vyskočila kontrolka motoru, dal jsem do na diagnostiku z Číny a hlásí mi to chybu uvedenou výše, byl jsem u známého a říkal že vstřik má vyšší hodnoty než by měl mít. Takže se bude muset měnit buď vstřik nebo kabely ke vstřikům. Zajímal by mě váš nazor, zda - li podle uvedené chyby by to mohly být pouze kabely. Děkuji za odpověď. (Omlouvám se jestli tu již tohle téma je ale nemohl jsem ji najít)
-
- 1 odpověď
- 6,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, stalo se mi 3x během týdne že mi motor z ničeho nic zhasnul a zustali rozsvícené kontrolky. Stalo se mi to vždy když někam přijedu, nechám zapnutý motor a otevřu dveře že vystoupím a jen se zvednu tak motor zhasne. Při opětovném nastartování motor běží normálně a stalo se mi to vždy pouze při vystupování a otevření dveří. A když třeba popojedu o kus dál a udělám to samé, tak motor nezhasne. Je to prostě náhodně. Žádná kontrolka na palubce jako porucha nesvítí. Mám najeto 198000 r.v 12/2005. Baterie dva roky stará. Maxidot, manuál převodovka, Rozvody měněny před 20tis. km. Auto garážované a 2x se mi to stalo při jízdě z práce - tudíž celý den stálo auto na mrazu -…
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
-
Při vypnutí motoru se ozve takové zadrnčení nebo zarezonování do ztracena. Dělá mi to už delší dobu, ale dřív to bylo jen po vypnutí motoru po dělší jízdě (20km a víc). Teď to je při každém vypnutí motoru. Zjistil jsem, že se ten zvuk ozývá od ventilového bloku. Přiložil jsem obrázek na kterém je vyznačený. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
-
-
- 79 odpovědí
- 42,9tis zobrazení
-
-
Dobry den, mam octavia 2 1.9tdi kod motora BXE, 208 tisic km. Prosim vas mam problem so startom, rano auto normalne fungovalo vsetko jak malo, poobede ked som chcel nastartovat sa mi po vlozeni kluca a otocenim do prvej polohy rozvietili len hodiny a po chvilke tlacidlo ASR pri radiacej pake nic viac, ked som skusal vsetko elektricke fungovalo okrem stieracov a prednych ostrekovacov, po otoceni do druhej polohy auto okamzite nastartovalo ale asi po 2 sekundach zhaslo, skusal som aj odpojit baterku ale ziadny rozdiel akurat ani hodiny uz neukazuju. Prosim vas nemate nahodou s niecim takym skusenosti?? Som momentalne v nemecku tak nemam pristup k diagnostike auto je u…
-
- 0 odpovědí
- 875 zobrazení
-
-
Zdravím, nemá někdo zkušenost s podobným problémem ? Za jízdy se najednou stane, jako kdybych sundal nohu z plynu. Zmáčknu spojku, otáčky spadnou na volnoběh a cca po 1-2 vteřinách to zase normálně jde. Stává se mě to velmi málo (za 4 měsíce asi 3x), ale je to fakt hodně blbé. Někde jsem četl, že to můžou být prodřené kabely ve svazku v motorovém prostoru. Kontrolka žádná nesvítí, diagnostika nic nepíše. Díky
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar vsichni... prosim o radu, cim bych mohl vyresit nepravidelny chod Octavky za studena(pod nulou). Start je bezvadny, chod prvnich cca 20 sekund taky, ale po uplynute dobe se zvuk motoru zneklidni, zacne “chrochtat” a je nepravidelny. VAG na motoru bez chyb, najeto 240k, za jizdy krasny chod, i po castecnem zahrati na miste. Budu moc vdecny za jakekoliv poznatky...
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Cuss, mam docela dost neprijemny problem a dost by me zajimalo jestli tu bude nejaky frajer co by mohl vedet o co jde :). Pred mesicem mi zacla rachtat prevodovka (myslel jsem si) tak jsem zajel za kamosem co ma servis a vyndali jsme prevodovku a odvezl jsem ji na repas. K overenemu zdroji. Tech prevodovek jsem tam uz navozil dost a vzdy super. A jeste se prislo ze je na aute jednohmota. Za tyden byla prevodovka hotova a prevodovkar rikal ze ji extra nic nebylo ze se divi ze chrastila... Ale dal nove 4kove kolo ze uz bylo horsi a vymezil vule v diferaku. Tak jsem nechal jednhmotu na aute, prevodovka se dala zpatky a stale to rachtalo. Tak jsem jel koupit 2hmotu... Dala se…
-
- 2 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, idem si k vam pre radu. Mam o2 pred fl 1.9tdi pd 4x4. Nejaky cas pozorujem zvlastne piskanie od prednej casti auta v pripade ze idem po nerovnostiach resp ked auto rozkolisem. Zistil som ze najviac je to pocut pri jednej az dvoch osobach v aute, pri troch ten zvuk uz dkoro nepocut. Prikladam aj zvuk z jazdy. Hlas 001.m4a
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdavim, Mel bych jen otazku poznate nekdo co to je presne za hadici ? Potreboval bych ji koupit a ten nazev nikdo z okoli nevi. Dekuji za rady, popr. Link na koupení. PS: octavia 2, 1.9 TDI, 2007
-
- 5 odpovědí
- 9tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám octávku 2 combi 1.9 TDI 77kW rok 2008 a řeším problém začali si mi při nastartování objevovat divné zvuky v motorovém prostoru. Je to nepravidelné bouchání, které přestane po zahřátí motoru. Jakmile je motor teplý už to nedělá. A také jsem vypozoroval, že bouchání přestane při sešlápnutí spojky. Jinak knity jsou citít i přes řadicí páku a spojka lehce vibruje při dotyku nohy. Stačí na pedál položit nohu a bouchání ustane, Ale jakmile spojku vypnu a nohu sundám znovu se to objeví. Mám natočeno 300 000. Ve 150 000 byl dáván nový motor a v 80 000 nová spojka.
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam OII kombi, 1.9 TDI PD, r.v. 2005. Stala se mi nemila vec, ze se pri zaberu rozpadlo turbo na kousicky a kousky jsou jak ve smeru k motoru (nejspis i v nem), ale i ve smeru sani. Resim zda to ma cenu opravovat. V servisu kam jezdim, to vidi skepticky, protoze jak jsou kousky vsude, tak pry nelze zarucit kompletni 100%ni vycisteni sani, aby pak po celkove oprave se nejaky maly kousek neuvolnil a neznicil turbo znova. Auto ma najeto tachometrove 170tis, kupoval jsem ho ojete, a je velke podezreni ze bylo stocene. Momentalni odhadovana cena opravy je ~25tis, hodnota auta (jezdiciho) tak ~90tis. (poskrabany lak, f…
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové. Zima se blíží a tak přemýšlím, jak si zlepšit komfort cestování v zimě. Bez pochyby se asi shodnem na tom, že přídavné nezávislé topení je to nejlepší, možná by mi stačil ale jen ohřev vody jako měla OI. Cestou do práce ujedu cca 15Km přičemž první půlku mám z kopce. Než se auto ohřeje tak to samozřejmě trvá celou cestu. Dal by se tam domontovat el. předehřev vody? Je k dipozici nějaký návod? Motor mám BXE.
-
- 6 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Na Oktávke 2 diesel 77kw mi po ránu svieti kontrolka oleja po naštartovaní. Oleja je dosť (0W/30). Keď chvíľu nechám bežať motor na voľnobehu a vypnem motor a znova naštartujem, tak prestane svietiť (niekedy musím 2-3x zopakovať, aby zhasla). Olej aj filter spolu s rozvodmi som menil pred mesiacom. Dával som aj na VAG diagnostiku a nič mi neukázalo. Pár dni predtým, mi akoby strelila elektrika za jazdy (také puknutie pod palubovkou), ale len zhaslo rádio a znovu sa samé spustilo. Neviem, či to má súvis. Ďakujem za názor.
-
- 1 odpověď
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, Zoslpanem plynovy pedal pri 1500 otackach a ide to ako slimak .... prikladam LOG ,, nevie niekto pomoct co s tym ?? Dakujem. LOG-02-001-010-011.CSV
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj včera mi nastal problém s motorom 1.9 tdi 77 kw pri vymačknutí plynového pedálu na otáčky 1300 mi samovoľne spadnú na voľnobeh a tak sa to opakuje 2-3-krát za sebou bez toho aby som pohol plynovým pedálom. Pri zošlapnutí na podlahu motor dáva niekedy max 3000 otáčok a niekedy 5500 diagnostika nevypisuje nič a pedál ukazuje že je dobrý. Pri padaní otáčok z 1300 na voľnobeh ukazuje dĺžka vstreku 0. Myslite si že bude chyba v elektrike vstrekovačoch ?
-
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím chcel by som sa spýtať či už niekto menil a čo všetko ste menili. Já mám teraz v pláne meniť rozvody,vodnú pumpu,olej,filtre. Chcem dať aj vymeniť skrutky a panvy ojničného ložiska. Len neviem či vymeniť aj ložisko alebo nechať originál. Neviete náhodou na aký moment sa uťahuju tie ojničné skrutky ? Octavia II 2008 BXE 210000km chip+turbo cca 160PS.
-
-
- 12 odpovědí
- 18,7tis zobrazení
-
-
Dorbý den, od včera má motor při rozjezdu jiný zvuk než normálně, takový hrubý, nic zásadního, ale je to slyšet(hlavně při rozjezdu, ale i na volnoběh). Jeden zákazník, kterého sem vezl říkal, že by to mohla být nějaká lamela, ale nic bližšího mi neřekl. Nevíte co tím myslel? Jsem objednaný do servisu příští týden s jinou věcí, ale zajímá mě jestli s tím můžu do té doby jezdit. Hlavně co by to mohlo být s tou lamelou. Za rady předem díky.
-
- 6 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-