Motor 2.0 TDI PD
369 témat v tomto fóru
-
Jen me tak napadlo, ze se tu zeptam, jake mate zkusenosti s eresovou oktavkou v dieselu, co se poruch tyka. Ja uz toho zacinam mit tak akorat dost. V zari ji budu mit 4 roky, najeto 124 000. Auto jsem na par vyjimek myl vzdy jen rucne, nikdy ho nehonim studene, turbo nechavam dochladit, staram se o to jak o maly decko. Jezdim do autorizovaneho servisu. Prvni takova drobna zavada bylo cidlo vyfukovych plynu - par tisic, ok.. Jiz nejakou dobu se mi stavalo, ze mi auto padlo do nouzoveho rezimu, na displeji se zobrazilo Motor do dilny a zacala blikat oranzovat spiralka. Nedokazali presne odhadnout, co to muze byt, ale pry asi turbo. Je fakt, ze to auto nemelo poradne vyk…
-
- 10 odpovědí
- 39,6tis zobrazení
-
-
-
zdravím,opět mám malí problém s mou 2.0TDI BKD 2005 a sice startování. nevím jestli se to tady řešilo,pokud ano tak sory za spam nenašel jsem. PROBLEM:Startér občas nepohne ani motorem (jako kdyby byla baterie vybitá) není to pravidelně.někdy 1x za týden,někdy 2x za den. Baterie měřena v servisu a v pohodě altelnátor taky ok. Měl sem na tom nakodovanou skandinávii a borec co sem u něj byl mi tam hodil sev.ameriku a postříkal konktakty,některé byly zaoksidované. Prý se uvidí podotýkám,že pokud startér motorem otočí tak to chytne vždy na šup a je jedno jestli za tepla,nebo studena.Váš nazor? mám podezření na vadný startér,možná uhlíky,nebo de do skratu,špína...neví…
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahoj,nejde přímo o OII. Ale vím,že tu je mnoho zkušených lidi co tomu rozumí a snad mi řeknou kde je chyba.. V příloze je video,které ukazuje nepříjemné pískání od řemene. Když na řemen naliji kapku vody zvuk zmizí. Kde může být chyba?? díky za každou radu..snad z toho videa něco poznate http://uloz.to/xJRcdRu2/20131015-130052-mp4 zapomněl jsem uvést,že rozvody byly dělány před 40 tisici km a řemen před 15 tisici..
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, poradíte mi prosím, který Senzor odchylky tlaku G450 je správný pro 2,0 TDI 103kW PD - typ motoru BMM ? Dle ETKY to je 076 906 051 A, dle eshopů 07Z 906 051 B,tipuji že 07Z 906 051 B. Dále mám problém se "žvejkavým" zvukem (viz. příloha) při studeném motoru od klínového řemene, který cca po 10min zmizí - v autoriz. servisech měnili již myslím volnoběžku?, tak i řemen (po dvou návštěvách...), jednou na chvíli pomohlo mýdlo (známý technik)... nenapadá vás někoho, kde může být problém ? Původně mi to dělalo při teplotách pod bodem mrazu, ale postupně to začalo dělat i při 20-ti stupních Celsia. A ještě poslední věc - kromě problému s G450,doporučili byste …
-
- 11 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Ahoj,potřeboval bych poradit kde seženu opravnou sadu na snímač polohy ovladače plnícího tlaku, háže mi to stále chybu nízký signál! prí je na to ta opravná sada a stojí kolem 3000,-
-
- 5 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, přijela OII po už několikátem vystřídaném servisu a plný chyb. Cca rok špatně startuje, ve skupině v poli 4 by mělo byt nastavení rozvodu, resp. uhel vacky a kliky, vim ze z vyroby to je na 0, tohle je uz ale trochu moc, ne? Rozvody někdo dělal před 25tis. km Pak padá do nouzáku, když se tomu víc naloží, senzor tlaku nasávaného vzduchu pořád držel konstantní tlak, bez ohledu na jakoukoliv jízdu, ten se vyměnil a už ukazuje, ale ještě tam je problém s tím vstřikem na 2. válci. Přijde mi to hodně zvláštní, že všechny ukazují více méně stejně, tenhle jde nějak špatně. Víko jsme sundali, kabely vypadají ok, jsou dopasované, nepoškozené. Nějaký nápad…
-
- 0 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-
-
Pátek,16,Srpen,2013,14:08:35:55832 VCDS verze: SVO 11.11.5 Addresa 01: Motor Labely: SVO\03G-906-021-BMM.clb Objednací èíslo øídící jednoky: 03G 906 021 MC HW: 03G 906 021 AB Systém a/nebo verze: R4 2,0L EDC G000SG 9948 Kódování: 0000172 Èíslo dílny: WSC 28126 260 72843 VCID: 6CD19DC64F51EF78ED4 1 Fault Found: 005658 - Žhavicí svícka válce 1 -Q10 P161A - 000 - prerušení info o závadì: Stav závad: 01110000 Priorita závad: 3 Frekvence závad: 1 Kilo…
-
- 4 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravim octavka mi za studena zhasina , nastartujem po par sekundach zdochne a nereaguje na plyn, musim nastartovat 3-4x potom uz ide normalne robi to len za studena aj to nie stale diagnostika nepise nic neviete co by to mohlo byt? dakujem.
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
čau škodováci, prosil bych o radu.diagnostika mi vyhodila chybu čidla teploty nasávaného vzduchu a svíti mi kontrolka elektroniky motoru.mám OC II 2,0 Tdi 103 kw PD mr 2008 mam jí cca půl roku. nevím kde přesně to čidlo je a jaký to má vliv na chod motoru popřípadě na spotřebu,tak kdyby se někdo našel kdo by mi to vysvětlil byl bych mioc vděčný. díky moc
-
- 5 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
-
-
Omlouvám se pokud už tohle téma je založený, ale nenašel sem ho... Poslední dobou jsem zjistil ze od motoru ide jako by "sičení" jako není to nic hrozného ale ten zvuk tam prostě je řešil sem to z mechaniky a prej by mohla být volnobezka alternátoru řešil to někdo popřípadě je to náročná výměna, dráha výměna? Mechanik mi říkal ze by to nějak neřešil, ale mě ten zvuk proste sere :-)
-
- 7 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
-
Dobry den, Planujem kupit oktaviu , max 4 ročnu, tato splna moje požiadavky ale obavam sa že su stočene kilometre, Jake mate nato nazor, poradte. http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/12628686?goFrom=list
-
-
- 17 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Nazdar. Potrebujem informáciu. Ak zapnem ECON tak je pískanie veľmi slabé. Ale ak vypnem ECON tak je dosť silné. Rozmýšľal som, že ak vypnem Econ tak aj tak klimu nezapne keď je teplota -2. Tak prečo je pískanie silnejšie. Ak niekto kto to číta tak ho prosím nech sa pozrie na napínak klinového remeňa. Lebo ja keď zapnem akože klimu aj keď ju asi nezapne lebo je vonku zima, tak ten napínak mi dosť silno trasie. Pozrite ako je to u vás.
-
- 4 odpovědi
- 7,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám O II s tímto motorem a zajímalo by mě jaké jsou optimální otáčky motoru resp. jde mi o to, jaké nejnižší otáčky můžu držet, abych nekurvil motor, převodovku nebo setrvačník. Standardně se snažím udržovat otáčky nad 1500, podle zvuku by motor snesl i nižší, okolo 1200, ale říkám si, aby něco netrpělo. Samozřejmě při zrychlení podřazuji a snažím se zrychlovat z otáček okolo 1800-2000. Nejhorší je to ve městě, kdy 4ka je moc málo a trojka zbytečně moc... Jaký na to máte názor?
-
- 7 odpovědí
- 12tis zobrazení
-
-
Ahoj, Potřeboval bych poradit. Na palubní desce mi občas svítí kontrolka "systém kontroly výfukových plynů". Nicméně ja jsem zjistil s výfukovými plyny to nemá asi nic společného. Na diagnostice mi to píše následující chybu. Někde jsem se dočetl že by to mohl být senzor váhy vzduchu nebo nějaký kontakt. Včera jsem se na to díval a zdálo se mi že váha vzduchu tak nějak píská. Nemáte někdo zkušenosti co by to mohlo být a co s tím? Díky za rady 2 závad nalezeno. 000275 - cidlo teploty nasavaneho vzduchu (G42) P0113 - 000 - signal prilis velky info o závad ě : Stav závad: 01100000 Priorita závad: 2 F…
-
- 2 odpovědi
- 25,5tis zobrazení
-
-
Zdravím , máte někdo zkušenosti s instalací popoff ventilu na tento tip motoru ? děkuji za rady
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím mám menší problém nebo spíš mě trápí nešvar u mého motoru 2,0L tdi 103kw? Nevém jestli už to tu někdo řešil co jsem procházel fora tak jsem našel jen podobné závady. Takže mám 2l tdi a převodovka DSG při rozjezdu a při druhém a třetím rychlostním stupni mě cca pži 2000t otáčkách zapíská něco někde kolem turba,ale je to piskot ne houkání prostě to udělá ppppsssssszzzzpsssssss a když neuberu tak se to drži akdyž přidím tak se z toho stane ssssssszzzzzz a pak to ustane. Mechanik ze škodovky mě řekl že je to klasický problém těchto motorů a že je to nevyvážení lopatek v turbu a že by to neřešil,ale lidi kolem když jedu se otáčejí co to jede že to tak píská.... Je to t…
-
- 10 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
-
-
Zdravim chlapi, potřebuju radu. Nedávno jsem zakoupil OII 2.0TDI 103kw a asi po 2 mesích mi odešla sací klapka. Ptám se, zda je možné ji vyměnit za sací klapku z 1.9 TDI 96KW ? Děkuji moc Jarda
-
- 7 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den jedná se o motor 2.0tdi 125 kw BMN PD minulý týden se mi rozsvitila kontrolka hladiny oleje protoze vim ze PD olej proste zere tak jsem to neresil dolel jsem asi 3deci a jezdil jenomze dneska se kontrolka znova rozsvitila tak jsem se podival na merku a ubylo ho docela dost pritom jsem najel za ten tyden jen asi 300km. zajímaly by me vaše názory kama by to mohlo utikat...koukal jsem do nadrzky s chladici kapalinou ta je cista vicko od oleje na sobe taky nema emulzi ale to by spis pribyval kdyby do nej sla voda...potom me napada uz jen pres krouzky coz se mi ale moc nezda a nebo turbo ze by ho hnalo do koleru....za kazdy napad budu vdecny. jeste dodavam ze najeto …
-
- 3 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám octavii 2006 rv 2,0 tdi najeto cca 200 000 km, po výměně jednoho vstřiku. Starty i v mrazu jsou bez problémů, všiml jsem si jedné věci - mám roomstera 1,9 tdi - ten žhaví dle teploty 3-7 vteřin a pak chytne bez problémů, ale octávka žhaví vždy jen 3 vteřiny (žhaviče měněny před rokem při 120 000), chytne bez problémů také ale po startu motor párkrát sebou jako škube ve zvuku volnoběhu, jako by v naftě byl vzduch, máte s tím někdo zkušenost? Díky moc.
-
- 11 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Zajímalo by mě jak je to se vstřikama na OII RS TDi 125kw PD našel jsem několik obchodů kde je mají. Všechny mají základní označení 03g130073 ale za tímto číslem je vždycky ještě písmeno nebo i dvě např: 03G130073TX, 03G130073M, 03G130073DX. Takže nevím jestli jsou všechny stejné a dají se zaměnit nebo né. Předem děkuji za odpověď
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Čau kluci, včera jsem jel po dálnici konstantní rychlostí a najednou auto chcíplo. Při chcípnutí blikalo žhavení motoru. Při zastavení na výjezdu z dálnice jsem zkoušel nastartovat, ale bohužel už to pouze točilo startérem a motor nenaskočil. Nenaskočilo to ani po uplynutí delší doby. Motor točí, ale nenaskočí, jako by tam nešlo palivo. Předpokládám, že palivo do motoru nezačne ani nasávat, protože to nemá kam hnát. Někde jsem se dočetl, že by mohla být příčina v kabelovém svazku pod víkem. Nevíte prosím někdo o tomto problému něco víc? Addresa 01: Motor Labely: SVO\03G-906-018-BMN.clb Objednací číslo řídící jednoky: 03G 906 018 HB HW: 03G 906 018 EB S…
-
- 6 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
Auto : Octavia 2 , 2.0 TDI PD , 103KW DSG , najazdených 168 000KM , r.v 2007 Problém : Cukanie auta vyradené v N alebo v P , hlavne pri zahriatom motore (aj po výmene zotrváku) Pokus o riešenie problému : výmena zotrváku v autorizovanom servise (bol naozaj rozsypaný) , spojka ostala pôvodná (údajne v poriadku) Zdravím všetkých , týmto príspevkom by som chcel poprosiť niekoho zdatnejšieho , kto má skúsenosti s týmto motorom , či by mi náhodou ešte nevedel poradiť . Aj na základe častých problémov so zotrvákmi , spomínaných tu na fóre aj vďaka Vaším radám som problém cukajúceho auta začal čo najskôr riešiť a navštívil som autorizovaný servis a nechal si skontrolovať zot…
-
- 14 odpovědí
- 20tis zobrazení
-
-
čau, nevíte někdo co by mohli zanmenat tyto chyby? Ve visu jsem to nenašel. Adresa 01: Motor Labely: SVO\03G-906-016-BKD.lbl Řídící jednotka SW: 03G 906 021 LD HW: 03G 906 021 AN Díl: R4 2,0L EDC G000SG 9902 Revize: --H07--- Seriové číslo: SKZ7Z0H4731768 Kódování: 0000072 Dílna #: WSC 73430 790 00000 VCID: 6CD24A6B3617 2 závad nalezeno. 012547 - motor klapky saciho potrubi (V157): vadny P3103 - 000 - - info o závadě: Stav závad: 01100000 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 5 Kilometry: 170071 km Indikace času: 0 Datum: 2000.00.00 Čas: 07:41:15 info o záv…
-
- 5 odpovědí
- 17,8tis zobrazení
-
-
Chci si zvýšit volnoběžné otáčky na 900, ale nedaří se. Našel jsem i postup, ale nefunguje, hlavně ne login, zkoušel jsem 12233 a také 26262. Nic. Neví někdo jak to udělat ve VCDS na Octavii 2 TDI 2.0 Address 01: Engine Labels: Redir Fail! Control Module Part Number: 03G 906 018 HB HW: 03G 906 018 EB Component and/or Version: R4 2.0l PPD1.2 G 2148 Moc díky
-
- 0 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
již třikrát došlo k ulomení šroubu (osky) u napínací kladky,poprvé po 12 000km od repase hlavy,podruhé po ujetí 1 000km a potřetí po ujetí 6km, vše bylo uděláno přesně a odborně a přesto se to stalo a není zjištěna příčina,setkal se s tím už někdo? je to motor2.0 TDI bkd 16V z roku 2005.
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-