Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty..

1. Ahoj, cca. týden zpátky jsem si všiml, že mi nesvítí pravé potkávací světlo, v pohodě jsem ho vyměnil za nové, a zase svítilo jak má. Předevčírem jsem zjistil, že blbne, někdy svítí a někdy ne, nevím co s tím a rád bych se poradil před návštěvou mechanika. Předem díky rady.

• 0 odpovědí
    • 854 zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Thortgar,

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, na jednu záhadu mého start-stop systému. Trvale mi píše na Infotainmenu příliš velký sklon. Ať už stojí na rovině nebo v kopci. Pořád má s tímto problém. Jak chybu vymazat? Jak vlastně vyhodnocuje sklon? Díky za rady

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 1,1tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Mardukos,

Ahoj Rapidáci..Předem se omlouvám za nové téma ale nikde jsem nenašel co jsem hledal Když otočím klíčkem tak se mi ukáže na maxidotu servis ale když se podívám na info a servis v rádiu tak mi to ukáže že servis proběhl před 5 dny a výměna oleje taky tam je teď nevím přesně ale asi až za14000 km..žádný grilovaný kuře na přísrojovce nesvítí...prosím o radu čím by to mohlo být?? předem děkuji 1.2tsi 81kw 2016

• 0 odpovědí
    • 1,2tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Ajfl,

Má někdo bližší info k tomu, jak funguje, reaguje, jaký je algoritmus? Ze začátku fungoval tak nějak rozporuplně (nebyl jsem zvyklý), pak vše v pořádku, naučil jsem se, ale teď už se poslední dobou vymlouvá, že nelze aktivovat asi týden ... Netuší někdo? Zatím vím, když je Start/Stop aktivní: - když otevřeš dveře, auto zhasne motor a je potřeba znovu nastartovat - když otevřeš okénko, vše v pohodě (na čekačky na něco fajn) - sám se zapne, pokud uplyne nějaká doba (možná to měří kapacitu bat, netuším) - spouští se až pokud je auto v klidu a pustíš spojku (tedy pokud někam doletíš bez rychlosti a dobrzdíš, nespustí se) - posilovač mu bere energii, takže po pohn…

5. Zahájeno uživatelem Durannn,

Ahoj všem, mám takovou funny storku a zároveň problém, který se v ní naskýtá. Přesně před rokem, když jsem byl na 4leté servisní prohlídce (svíčky atd), jsem převzal ze servisu auto a po kontrole motorového prostoru jsem si všiml, že kabeláž (nejspíše k lambda sondám, viz foto níže) je uvolněná, resp. nedrží ve sponkách a pravděpodobně se to pohybem a vysokými teplotami dostalo do takové fáze, že se izolace kabeláže v místech zlomu natrhla. Bohužel nemám foto tohoto stavu, což teď beru jako chybu. Na toto zjištění jsem obratem volal do servisu, jestli si náhodou nevšimli toho, když už to je servisní prohlídka, že tam kabeláž lítá, není upevněná ve svor…

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  6. Jak jsem inzeroval v tématu aliexpress.com - co sa da kupit v příspěvku http://forum.skodahome.cz/topic/131644-aliexpresscom-co-sa-da-kupit/page-4#entry2166928, podařlo se mi zprovoznit automatický spínač - přepínač světel, koupený zde: http://www.aliexpress.com/item/AUTO-LIGHT-SWITCH-SENSOR-MODULE-AUTO-HEADLIGHT-SWITCH-FOR-SKODA-2015-FABIA-2013-2016-RAPID-RAPID/32682117364.html Cena vč. dopravy, bez cla (na balíčku bylo napsáno CAR STICKERS) 1489 Kč. Zde je návod a pár poznatků z montáže. 1. Jak demontovat vypínač světel je notoricky známé. V poloze 0 se zatlačí ovladač dovnitř, pootočí se doprava směrem k parkavačkám a je odjištěno a jde vysunout ven. …

7. Cca před rokem už jsem měl objednaný modul pro sklopení skla vnějšího pravého zrcátka při zařazení zpátečky. Tehdy mě zaujal návod instalace do F3, která má identickou elektroinstalaci jako Rapidy, od @wirer: Fabia III - Sklopenie skla spätného zrkadla pri spiatočke. Výrobce modulu Max je z Ukrajiny a vzhledem k tamnímu dění už vloni k jeho dodávce nedošlo a nezbylo než čekat, jestli Max začne komunikovat. Situace na Ukrajině není jednoduchá a je myslím všem dobře známá... Nicméně si mi nyní Max ozval, že žije v Praze a na Ukrajině teď obnovuje výrobu těchto modulů. Otázkou je už "jen" doba doručení zásilky z UA do ČR - časově zhruba prý 3-6 týdnů. Cena činí p…

• Pozitivní
    • 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Chamaco,

Zdravým, prešiel som všetky príspevky v tejto téme ale nenašiel som to čo potrebujem. Včera večer keď som sadol do auta a naštartoval a zapol svetlá tak sa mi nechceli vôbec zapnúť. Vypol som a zapol ich a aj tak nesvietila ani jedna. Asi pol hodiny predtým ešte svietili. Tak som vypol motor a vytiahol kľúč. Znova naštartoval a už svietili. Dnes ráno som šiel do práce a tento raz mi nešlo kúrenie, respektíve ventilátor sa nezapol ani po pól hodine jazdy. Tak som zastavil znova vypol motor a vytiahol kľúč. Keď som naštartoval tak sa zaplo už aj kúrenie aj s ventilátorom. Môže to celé nejak súvisieť a kde by mohla byť chyba. Vie mi niek…

9. Ahoj, mám takový problém a docela spěchám protože se chystám na dovolenou a tohle přišlo "nejvíce" vhod. Byl jsem dneska v Best Drive doplnit klimatizaci do svého Rapida rv 03/2017 EA211 1.2Tsi 66kW, mám manuální klimatizaci a 6 let jsem medium nedoplňoval. Říkal jsem si že už by to bylo nejspíše vhodné a vzhledem k tomu že se chystám na dovolenou. Bohužel nastal problém, zatímco při cestě z práce do servisu vše fungovalo v pořádku, po úkonu servisu mi přestala klimatizace chladit úplně a funguje jen vnitřní okruh ventilátoru (tlačítko nereaguje). Přijel jsem zpět do servisu, provedli celý úkon plnění znovu a klimatizace již chladí, ALE tlačítko p…

• 0 odpovědí
    • 1tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Rapiďák1122,

Zdravím měnil jsem klapku V68 pro regulaci teploty a po sestrojení mi diagnostika vyhazuje chybu 01087 základní nastavení climi provedena a chyba se furt objevuje prosím o radu kde muže byt chyba

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Karel P.,

Dobrý den,nefunguje mi třetí brzdové světlo. Ještě jsem nekotroloval pojistky,ale všechno jinak funguje

• Díky
      • Negativní
      • Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem mr.slim,

Rapidaci, pouzivate tento modul spolu s telefonom? Ak hej aky model a kde ste ho kupili?

13. Zahájeno uživatelem jorokw,

Nesvítí modrá kontrolka (ani po zapnutí klíčku). Potkávací a denní světla svítí, jen ty dálkové nejdou zapnout. Jo a nejede ani světelná houkačka - ani ň. Zkontroloval jsem pojistku 36 v pojistkové skřínce. Kontaktu ošetřil kontoxem. Vůbec netuším... nemohlo by to souviset s kodováním, které proběhlo před měsícem (změna serv. intervalu na fix. 15 000)? Trhám si vlasy...

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Elpin,

Zdravím všechny. Mám celkem kuriózní případ (nebo jsem úplně blbej :D). Nejdou mi stahovat okna v autě. Respektive všechny fungují, ale jen tlačítky od řidiče. Tlačítka na ostatních dveřích nic nedělají. Ze začátku takhle nešly stahovat jen ty zadní, ale teď už ani to u spolujezdce. Mám takový pocit že to začlo loni před zimou když jsem z auta vyndal baterku abych ji na zimu dobil. Myslel jsem si, že je to možná nějaká bezpečnostní funkce, ale nevím kde to hledat? Jediné co mě napadá, tak že se přerušil nějaký kabel, ale to by potom přece nešly stahovat vůbec? Takže jsem z toho trochu jelen. Díky za jakoukoli radu.

• 6 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Telephone,

Můžete doporučit pro Rapid funkční kabel pro nastavení řídící jednotky? Mám kabel, který mi fungoval na Fabii II, ale s Rapidem si nějak nerozumí. Našel jsem toto: http://www.aliexpress.com/item/VAG-COM-409-1-Vag-Com-409-1-KKL-OBD-2-USB-VAG409-1-Cable-Scanner/2034280821.html?ws_ab_test=searchweb201556_6_79_78_77_91_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9 . V popisu sice píší, že je z roku 2015, ale v dalším textu je zase uvedeno, že je pro auta do roku 2004. Tak nějak nevím ...

16. Zahájeno uživatelem Mara08,

Ahoj všichni, neumíte někdo nakódovat xenony? Nebo nevíte někdo o někom? Je to na rapida r.v 2016 (před FL) 1.4 TDI. Předem díky

• Pozitivní
    • 8 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem rokane,

Zdravím,prosím o radu,přestalo se mi ztlumovat denní svícení při zapnutí směrových světel.Děnní svícení je led originál přímo ve světlech.Rapid je po fc r.2018 model19. Jak to mohu nakódovat? Předem díky

18. Zahájeno uživatelem Curas44,

Dobry den vsem, Chtel bych se zeptat zda se nekdo setkal s nefunkcim osvetlenim interieru. Nejde zadne svetlo ani v kufru. Pojistka kontrolovana. Napeti na pojisce tez kontrolovano a je ok. Dekuji za odpovedi.

19. Zahájeno uživatelem Atrani,

Zdravím, mám v Rapidu MR16 zapojenou kameru Viofo a119mini do skříně (viz. foto). Jedna odbočka s 5A pojistkou jde na pozici vyhřívání předních sedadel a druhá s 5A pojistkou na ostřikovače a páčky pod volantem. Vše funguje normálně. Ale pokud nabíjím baterii (nabíječka ctek mxs 5.0 new), tak se kamera po nabíjení už nerozjede. Je potřeba vyměnit ty 5A pojistky za nové a pak zase frčí. Ovšem po změření multimetrem pojistky nejsou přepálené a vydávají akustický ton. Nabíjí to dle fáze nabíjení max 14,4V, měřeno multimetrem. Nejsem elektro, tak proto se ptám, zda před nabíjením vždy ty 2 odbočky od skříně odpojit nebo dělám něco špatně? …

• 0 odpovědí
    • 705 zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem OndřejČer11,

Zdravím mám problém u rapida 1.2 tsi 77kw. Když mám nastavenou teplotu na 21 stupňů například tak cítím jak fouká teple a po chvilce mi foukne studeně a takhle furt dokola zapnutí AC nemá vliv ani funkce auto nebo natvrdo nastavený větrák. Také jsem si všiml že někde u nohou řidiče vydává zvuk jak když mrmlá kulička v nějakém uzavřeném plastovém kalíšku pokud se tomu dá rozumět.

• 0 odpovědí
    • 1,1tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem paslik,

Zdravím, neřešili jste dodělání signalizace rozsvícení potkávaček v režimu AUTO? Někdy je to na hraně, kdy nevím zda to už automatika chytla a svítím. Zřejmě asi někam vyvedenou ledku z pojistky potkávaček ? díky

22. Zahájeno uživatelem Simon278,

Smazat prosim

• 0 odpovědí
    • 649 zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Tomas1428,

Zdravím, rád bych se zeptal zda někdo dělal dodatečnou montáž osvětlení nohou do Rapida 2015. Děkuji za případy rady a tipy

• 1 odpověď
    • 1,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem MATY585,

Zdar chalani. Tak dneska som povymienal parkovacky,osvetlenie ECV vnutorne ziarovky vse za biele led.Na moje potesenie vsetko svieti ako ma a nastastie nic nesignalizuje na palubke

25. Zdravím, nemáte někdo nějaký tip na co se zaměřit ? Nefunguje mi přední ostřikovač čelního skla, zadní funguje, motorek nevydává žádný zvuk. Hadičky ucpané také nejsou. Zkoušel jsem dávat už i nový motorek a výsledek stejný, dostal jsem tip, že by to mohlo být komfortní jednotkou ale před tím než to dám nějakému auto elektrikáři, rád bych si zkusil pomoct sám. Nenapadá vás něco co ještě omrknout ? Děkuji mockrát za jakýkoliv tip D.

• Díky
    • 1 odpověď
    • 2,6tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.