Motor 1.8 20V
159 témat v tomto fóru
-
-
-
zdravim. diagnostika mi hlasi špatné signály od čidel hmotnosti nasávaného vzduch a čidla teploty nasávaného vzduchu. Na mjauto.cz jsem našel tyto součástky - váhy vzduchu BOSCH značené : BOSCH-0280218002 (3.860,-) a BOSCH-0986280205 (2.250,-) - samostatný snímač teploty nasávaného vzduchu 1537950,fc104001 (310,-) je tam uveden i pro motorizaci 1.8 92kW prosím o radu jakou váhu koupit a hlavně kde najdu to samostatné čidlo teploty vzduchu. V aut. servise nevědí, někdo říká že je již přímo součástí váhy. Jenže tam je 5pin konektor a na obrázku z mjauto je zobrazeno čidlo s 2pinem. Díkes moc za radu
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
nazdar ja by som mal jeden taky problem mam octaviu 1 generacia motor 1.8 20 V slx bez turba rok 98 a neviem nikde zohnat prirubu na sacie potrubie chcel by som tam dat sportovy filter (sisku). Viem ze existuje cele potrubie ale ja potrebijem iba tu prirubu original priruba je hranata a ja potrebujem okruhly otvor no co vam budem vysvetlovat viete ocom hovorim. Za nejaku stranku kde sa to da objednat by som bol vdacny diki.
-
- 5 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
zdravim všechny, před nedávnem jsem u své 1,8 20V typ AGN r.v 98. řešil problém se samovlným chcípáním motoru, kdy nechtěl po té nastartovat. V aut.s. vyčistili pouze škrtící klapku. Po několika diagnostikách, kdy neukazla nmic nebo pouze sporadickou chybu snimače otáček došlo k smovolnému chcípnutí a rozsvícení vykřičníku nechal vůz odtáhnout. Ve 21.00 my byl nabídnut neautorizovaný servis Byla provedena púostupně výměna : hallův snímač, snímač otáček, zapalovací cívka na 2 válci, palivový filtr. Vždy vyměněn 1 díl - testy - opět ta samá chyba. Už se zdálo vše OK. Auto už nechcípá, ale tak cca po 3 týdnech došlo k záškubu a "zaseknutí" plynu. Auto neragovalo vůbec na …
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahojky lidičky,mám na Vás dotázek ohledně mého autíčka. Stává se mi že při řazení a sešlápnutí spojky vylítnou otáčky tak zhruba o 100.Auto jede dobře a jen toto mě nějak vadí a je to nepříjemné.Nevíte náhodou co by to mohlo dělat? Všem moc děkuji za rady a přeji krásné svátky.
-
- 4 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
prosím o radu kde najdu u oct 98 1.8 20V palivový filtr a jak se mění nikde jsem návod nenašel.Musí se taky zaplnit palivem jako u nafty nebo ne.
-
- 8 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj už jsem to sem dával.Mam přepálenou hadici v motoru a chtěl jsem poprosit jestli by mi někdo neporadil jak se ta hadice jmenuje nebo jaký má číslo.Popřípadně jestli by byl někdo tak ,hodněj a hodil by mi sem etku děkuji.Už ji totiž potřebuju koupit je to strašněj smrad protože mi to jde do topení tady je foto jinak přemejšlim že bych ji koupil úplně komplet
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
ked ju chcem nastartovat tak mi nechce otocit starter ani nevyda ziaden zvuk ale baterka je uplne nova aj svetla svietia aj okna sa daju spustit len neviem preco nechce otacat starterom ani ho netukne poradte ci v tom je iba neaka malickost alebo ho mam dat do servisu? prosi o radu
-
- 6 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi mam menší problém , při zapnutí klíčku u benzinových motorů se má na pár vteřin rozeběhnout pal.čerpadlo a doplnit tak benzín do pal. systému, před nastartováním. Mně to ale nefunguje - nesetkal se někdo z vás s tímto problémem ? Mam Oct. 1.8 92kW 97 rok výroby. Předem dík Milan
-
- 4 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Potřebuji poradit, kdo tušíte, pomozte, díky: když startuji motor AGN 1,8 bez T, tak startér točí normálně, pak se vše jakože zapne, ale motor točí cca 2-3 sec jen něco kolem 100 ot/min (nevím přesně, ale vypadá to, jako když je motor naskočenej a leze z těch basových brumlavých otáček (sory za terminus technicus) do volnoběžných 900/min. napadlo mě slabá baterka, ale startér točí normálně. Nebo že by měla síly na nakopnutí jen tak tak a mate mě stále stejný zvuk startétru? Omlouvám se, pokud znalcům připadá můj dotaz idiotský:-)
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím....mám Octavii 1.8 20v r.v. 1997, mám zařeznou čtvrtou rychlost a jede mi 175 km/h a potom tam dam pátou rychlost a vubec to nezrychluje..nevíte čim by to mohlo být?
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravim s dotazem, Mám motor 1.8 20V AGN '97, čili hliníkový sání a mám kamaráda co prodává z bouračky 1.8 20V s plastovym sánim. Koukal sem, že rozdíl by měl bejt akorád v samotnym sání, váze vzduchu, zapalovacích kabelech, airboxu.... Nevim jak je to z řídicí jednotkou a se škrtící klapkou. Ví ještě někdo co dalšího je tam jinak oproti starý verzy?...a má smysl se do toho pouštět?...pokud by to byli jenom tydle díly, tak to klidně předělám, bo bych je měl asi za pár kaček... Vim sice že turbo z toho rozhodně neudělám, ale ta novější verze má snad lepší průběh točivýho momentu a možná i malinko menší spotřebu. Předem díky za reakce.
-
- 8 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
-
-
Mam mensi problem a nejsem si jist, cim by to mohlo byt. jde o teplotu kapalin. Rucicka mi skoro porad ukazuje teplotu na 0. Pri jizde rychlosti cca nad 90 uz zacina ukazovat na provozni teplotu. Kdyz zpomalim apod, teplota opet klesne na 0. Motor 1.8 20V rv 97. Diky za rady...
-
- 15 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, budu potřebovat vyměnit výfukové potrubí od motoru (1,8 92kW bez turba 97 rok). Nevíte kolik stojí? Nový prodávají snad jen v kompletu s katalyzátorem - hrůza peněz, ale kato mám v pohodě, tak počítám, že se to snad nechá navařit? Poraďte, díky
-
- 9 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, pročetl jsem to tady nahoru a dolů, ale nenašel jsem, jaký by asi tak měl být "citelný účinek za jízdy" , který nastane, když váha vzduchu funguje jak má. Dnes jsem na cestu do práce váhu odpojil a kromě občasného houpnutí otáček při volnoběhu se mi zdálo, že autí jede stejně, ne-li malinko líp jako s váhou - tedy je živější, rozjezd plynulejší, spotřeba +/- stejná (pozn. pro majitele TDI: tedy velká ) U benzínů jde kontrolovat jenom hmotnost vzduchu při volnoběhu (tam jsem v normě), nebo lze nalogovat a následně vyhodnotit i hodnoty při zatížení? A nebo se na to mám vykašlat a rovnou koupit a ) repasovanou ve Škodovce nebo radši b ) novou Bosch nebo …
-
- 11 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, potřebuju poradit s mým specifickým problémem u octy I. Volnoběžné otáčky jsou normální pokud auto stojí. Ale když jede i minimální rychlostí, tak vylezou asi na 1500. Např. když dojíždím na červenou a vyhodím kvalt, tak jsou ot. na 15cti stovkách, když zastavím, tak spadnou. Další problém je v tom, že při nižší rychlosti se zařazeným rychlostním stupněm(třeba při brždění z kopce) motor tahá asi do 2000 ot.(tzn. nebrzdí ale přidává). Na počítači nebyla zjištěna žádná chyba, nechal jsem vyčistit škrtící klapku, vyměnil termostat a furt stejný. Četl jsem tady snad všechny příspěvky, ale tnto prblém nikdo nepopisuje. Poraďte, dík.
-
- 11 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravim všechny a mám dotaz... Neví někdo k čemu slouží "plastová krabice"(viz. obrázek) vedele expanzky na servo kapalinu? Podle mého nějaká pumpa, ale nevim na co, popřídadě k čemu.... A co víc, začalo se mi zní ozývat divný cvakání v pravidelnym intervalu, tak proto se ptám, bo se mi asi zase něco sype Předem díky.
-
- 14 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Nedávno jsem koupil Škodu Octavii 1,8 20v.Jezdí celkem bez problémů.Kolega si koupil stejný typ tak jsme si je vyměnili a zjistil jsem že ta moje slaběji táhne při nižších otáčkách.Na tomto foru jsem se dočetl že to může dělat váha vzduchu.Na netu jsem si objednal váhu vzduchu Starline 004.Asi jsem šetřil na nesprávném místě.Po výměně začalo auto škubat při přidání plynu a spotřeba nešla pod 10,5l.Při výměně jsem si všiml že jeden vývod je menší.Bosch má oba vývody 70mm a Starline 70+68mm.Má to na tu závadu vliv?Dík za Váš názor.
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, prosím o radu: mám 1.8 bez turba, najeto cca 220.000 a na volnoběh mi někdy, ne vždy, trošku kolísá motor. No není ani znatelný pohyb ručičky otáčkoměru, ale doprovází to takové citelné zvuky, no něco jako malé kopance z motorového prostoru. Těžko se to popisuje slovy, protože to není až tak výrazný,ale poznat to je. Tak abych věděl, až pojedu na servis, jestli jim to nahlásit, nebo to patří k věku a počtu km. Díky.
-
- 8 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Mám problém u O1 92kw rv97. Asi měsíc se mi stává, že ráno přijdu k autu, nastartuju a to okamžitě zdechne. Napodruhé už běží normálně. Dělá to jen při prvním nastartování, pak když auto stojí i půl dne, tak už startuje hned. Co to může být? Mám strach z imobilizéru.
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
V prvom rade tu setkych zdravim. OCTAVIA 1,8 20V r.v. 1998 Mam taky problem... pri zabre motora do kopca alebo pri vyssich otackach sa mi prehrieva. pri prehriati mi nezopína ventilator dochladzovania na chladici. Termospinac na jeho zapinanie je vymeneny za novy a je to ten co tam ma byt, bol objednavany podla vyrobneho cisla vyrazenom na starom. Termostat je ties vymeneny takze musi otvarat a zatvarat vonkajsi okruch chladenia. napriek tomu sa mi stale auto hreje. Vie mi niekto poradit preco tomu je tomu tak?
-
- 3 odpovědi
- 5,1tis zobrazení
-
-
Ahojte. Ted bych vám rád popsal co se mi stalo s O1 1.8 20V 92kW. Jsou tomu asi už 2 roky co jsem si kupoval tuto octavii. Popravdě řečeno, jezdím pořád, nebyl den kdybych někam nevyrazil. Rok výroby je 1997. No mám jí téměř 2 roky, a nikdy nebyl žádný problém, na to že je stará 10let jsem si ji vychvaloval. No ale jednoho dne mě hodně zradila, chovala se jako by nic, ale už týden předtím než se to stalo jsem zpozoroval, divný zvuk v motoru, co se týká výkonu žádný rozdíl v tom nebyl, táhla pěkně. Ale to vrčení, nebo chrastění bylo divné, připadalo mi to jako řetěz někde u ventilů, v horní části motoru, při volnoběhu nešlo nic slyšet, jen v určitých otáčkách když jsem v…
-
- 32 odpovědí
- 15,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, vie mi niekto poradit v com moze byt problem ak su privysoke hodnoty CO. Bol som na EK a povolena norma pre CO je 0,5 a namerana bola 8,3. Kamos spravil diagnostiku a lambda sondy su OK. Moze to byt katalyzatorom alebo riadiacou jednotkou? Je to Octavka 1,8 20V r.v.98
-
- 4 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Prosím potřebuju poradit měnili jsme olej u mojí oktávky 1.8 20V a zjistili jsme že z motoru jde hadice která vede do sání.ten spodek co jde do motoru je umělohmotnej a je utrženej.Chtěl jsem se zeptat jestli se ten díl jmenuje sací trubka olejová díky
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahojte mam taky problem že sa mi obcas stane že ked startujem motor tak jak keby mi to slapalo len na tri valce, nedavno som menil sviecky, myslel som že je to tym ze su už po ,no zial nie, este tolko k tym svieckam že stvrta sviecka bola cela od oleja a technik sa ma pýtal že ci som teraz niekedy menil olej v motory?...ja reku hej menil asi 200 km dozadu a on nato že urcite rychlo som nalieval olej lebo do O1 1.8 sa musi pomaly liat! ...a od toho mam aj sviecku od oleja, no a tak som myslel že je to tym že ide to chvilku len na tri valce, ale sviecky vymenene a znova mi to spravilo. Prosim poradte co s tym? Strasne ma to sere ked rano nastartujem a ako keby traktor tak t…
-
- 10 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-