Motor 1.9 TDI
1 250 témat v tomto fóru
-
custe mam octavii 1,9tdi 66kw a mam takovy problem kdyz jedu a vyradim tak auto jakoby vynechavalo ale kdyz zastavim tak to prestane nevite co to dela a proc diagnostika neukazuje nic
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Jaký je tam rozdíl? AGR je ventil pro zpětné vedení spalin že? ALH ho tedy nemá a to je jediný rozdíl mezi těmito motory? třeba motory 1,9TDI AGR 66kw a ALH 66kw nebo 96kw? v principu jsou stejné jen se vymění kompomenty typu turbo, spojka, vstřiky, soft? Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 23,7tis zobrazení
-
-
-
Zdravim, moja Octavia akosi casom prestala zvladat nemecke dialnice. je to TDI 66kW MR2000 ma cosi okolo 90000 km, ziaden chiptuning. Zacalo sa to kolisanim vykonu pri maximalnej rychlosti - take jemne pohupavanie a potom co to nakoniec prestalo je to z vykonom postupne kazdym mesiacom o cosi horsie. Podla vacsiny for co som pozrel to podla mna vychadza na vahu vzduchu, kazdopadne chcem poziadat o vas nazor. V prilozemom subore je meranie na VAG kategoria 01 skupina 03 10 a 11 v 3 stupni od 1600 ot. naplno do 3000 ot. Niesom automechanik a taketo meranie som robil prvy krat, takze nemam skusenosti o ktore by som sa mohol opriet, kazdopadne ako som pisal, podla dielenskej …
-
- 41 odpovědí
- 31,4tis zobrazení
-
-
Čau chlapi, mám problém... přistudeném startu mi to naskočí v pohodě, ale při teplém startu naskočí tak na 4-5 otáčku, někdy i více!!! můžete mi poradit, co by to mohlo být? jen se modlím, aby to nebylo čerpadlo... jinak mám 1.9 TDI, r.v. 99, asi 170 tis.
-
- 10 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím Vás, menil tu už niekto dolné uloženie chladiča? Mám ich vybité a chcel by som vediet či sa to dá vymeniť aj bez demontáže chladiča.
-
- 0 odpovědí
- 815 zobrazení
-
-
Víe mi niekto poradit ako sa da zmeriat plniaci tlak turba
-
-
- 25 odpovědí
- 22,5tis zobrazení
-
-
Pořád mi mizí voda, auto nekouří ( jinak než obvykle), v oleji voda neni a ani se nepřehřejvá. Voda šíleně moc tlakuje a z pumpy ani odjinud z trubek to neteče. Když jedu (i dálky), tak voda nemizí, ale stačí jedna noc stání a voda je fuč ( cca 2-3 dcL). POMOC!!!!! Jo motor TDi 81 kW, AGR výroba 2000
-
- 7 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Zdravim mam takový dokaz. Mám v plánu kupovat vstřiky race 520 a zajímal by mě Váš názor. Našel jsem je v cenovém rozmezí 9 až 12 tisíc. Potom jsem narazil na CHIPforum.cz na jednoho maníka, kterej je prodává za 6500. Po telefonické domluvě se mi zaručil, že vstřiky co nabízí jsou vyrobeny v Itálii firmou Fratelli Bosio. Přijde mi trošku divné takovej cenovej skok. Nemáte s tim někdo zkušenosti? Nerad bych si koupil ty Polské šmejdy které nic nevydrží. Předem děkuji za Vaše názory
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdarec , už delší dobu sháním vývěvu na svoji octu vrakáče sou sice plný ale na všech je vyvyklanej ten nátrubek. A nová je celkem ranec taže bych řešil bud opravu nebo jestli někdo nemá jednu navíc? Nepřišel někdo na způsob jak to třeba opravit ?dá se to vůbec nějak opravit?
-
- 20 odpovědí
- 35,6tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, nedávno sa mi objavila olejová škvrna na mieste viď. obrázok. 5-6x som to utrel na sucho a potom to prestalo. Vie mi niekto poradiť odkial sa to nabralo? Z prevádzkových náplní mi nič nechýba. Ďakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdaravím všechny oktávisty. Koupil jsem také jednu a marně hledám technické data- množství náplně(nádž, olej atd) ale také krouťák motoru atd. Prosím o info
-
- 4 odpovědi
- 8,8tis zobrazení
-
-
-
Zjistil sem, že mám celé víko ventilů postříkané od oleje atd. a jako příčinu (možná ne jedinnou) jsem identifikovat ulomený regulátor odvětrání - ten plastový disk na víku ventilů. Vede z něj trubka do víka a ta se odlomila. Lze čekát nějaké zádrhele při výměně? Jde mi hlavně o to, aby se ten zbytek plastového nátrubku dal vytáhnout z toho víka a nespadl k ventilům ... sundavání víka není operace, do které by se mi chtělo. Jak tam vlastně drží? U nového není žádné těsnění, jen plast se zoubkem.
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, vlastnim octavii combi 1.9 tdi 2000 81kw a pred 2 dny mi zacalo delat to , zek kdyz vypnu motor tak po vypnuti motor jeste jedno cukne, jakoby chtel znovu nastartovat nebo co. Vite nekdo kde by mohl byt problem pripadne kolik stoji oprava ?
-
- 3 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravim vsechny. Mam OCT I 1,9 TDI 81kw ASV ... Mam problem ze kdyz seslapnu plyn na zem a hned pustim tak slysim tak pri snizovani otacek pod 2 tis. zacne z motoru vychazet divni hluk. Neco jako stare lozisko nebo spinave lozisko takove huceni ono to pri volnobehu pak prestane.. Nevi nekdo co to muze delat.Dela to i pri jizde a sem tam mi spadne turbo do nouzaku. dik
-
- 8 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám OCTU 1,9 TDI, ASV, 81 kw, r. v. 2001. Vzhledem k tomu, že jsem měl roztrhaný mikrořemen (řemen pohánící alternátor a klímu), tak jsem koukl sem a četl jsem názory že to může dělat volnoběžka altíku, tak jsem jí vyměnil i s tlumičem vibrací. Dal jsem nový řemen zn. Bosch a hle, po tisíci kilometrech jde vidět, že řemen opět ubývá. Když jsem to měl rozdělaný, tak nebylo nikde vidět, že by to někde dřelo nebo tak něco? Nemá někdo nějáký nápad??
-
- 8 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, momentálně mám v octavii 1.9TDI 81kW (r.v.12/99) najeto 430kKm ještě původní vstřiky a rád bych je preventivně vyměnil. Jaké byste doporučili? Dále mám možnost mít trysky z Volva 5v 2.5TDI 103kW nevítě jaké tam jsou vstřiky? Měly by být kompatibilní, ale nevím jestli nebudou pro 81kW slabé. Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
mam problem nad ktorym si dlho lamem hlavu a neviem prist na pricinu kupil som octaviu 1.9tdi 81kw ASV 2004 na aute vyhadzuje cez VAG iba jednu chybu s EGR(nieco ako vysoky tlak) takze EGR nefunguje nefunguje mu ani chcipaci ventil N239 a nevyhadzuje chybu ale viem ze nejde, pozeral som k nemu aj vedenie a je paradoxne v poriadku pomenil som asi 3/4 hadiciek a stale nic EGR NIC N239 NIC neviete mi poradit ako mozem zistit ci vobec v tych troch ventiloch mam tlak? dakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
ake maju presne rozmery tie podtlakove hadičky, k turbu, k EGR, k snimacom? kazdy tu pise ine rozmery. 1.9TDI, 66kW, 1999. Dik.
-
- 17 odpovědí
- 38,2tis zobrazení
-
-
chlapi, mám octaviu sedan 2003 ambiente 1.9 TDI 66 kW AGR nedávno som sa definitívne rozhodol zaslepiť EGR ventil, nakoľko som ho najprv chcel iba vyčistiť, ale bol vcelku zasratý, tak som vyčistil aj sanie a EGR ventil zaslepil dvoma záslepkami, plus podtlakovú hadičku som cca. v strede rozrezal, vopchal závit zo skrutky a stiahol pásikmi autíčko šlo o poznanie lepšie, hlavne zdola, ale možno aj preto, lebo som prečistil aj váhu vzduchu. teraz sa mi to nejako vrátilo do starých koľají. spotreba mi síce klesla priemerne o cca. 0.3 litra / 100 km, ale ten ťah zospodu sa mi nejako vytratil. podtlakové hadičky sú v aute pôvodné, auto má cez 200 000 km, turbo už …
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych radu. Dnes jsem si měnil olej a jelikož mi nejede klima, tak jsem se répal v expanzním ventilu (bohužel). Hrál jsem si se šroubkem na něm a až jsem ho povolil, tak jsem zjistil, že ten šroubek drží hadici na ventilu a jelikož je tam tlak, tak mi ta hadice objímka hadice povolila a vypustil jsem si část chladiva, okamžitě jsem šroub dotáhl, ale nejsem si jistý těsností. Otázka je, jestli tam jet nějaké těsnění, které se mohlo poškodit nebo to těsní jen na sucho??? Děkují
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Může mi někdo poradit jak se projeví nefunkčnost ventilu regulátoru tlaku co je umístěný nahoře vpravo na krytu od kliky - http://www.skoda-dily.cz/eshop/028129101e-ventil-regulatoru-tlaku.html Jde mi o to, že mi začal olej týct snad kolem všech těsnění: pod podtlakovým čerpadlem, pod víkem hlavy valců, i pod víčkem pro nalévání oleje do motoru. Všude to začalo během 3 měsíců.. Co je špatně??
-
- 1 odpověď
- 5,5tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové Stále mi cvaká motor za tepla i studena je to jako šicí stroj :-( hydro stavy jsou dělané ale nevím co s tím dál. poraďte mi prosím. přidávám video na yotube předem moooc děkuji http://youtu.be/QeEKlzzhas4
-
- 4 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Potrebuji poradit...Pri nastartovani se rozsviti kontrolka asr a motor nema zadnou silu.Divne klepe a bojim se s tim jezdit.Muze mi nekdo poradit na co se podivat atd... Turbo do nouzaku nikdy neslo,Uz si nevim rady....Na vagu to pise 17 849-ventil recirkulace spalin 17 552-meric hmotnosti vzduchu 17 660-ventil pocatku striku 17 957-magneticky ventil ome…
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím! :-) Asi dva roky mám průběžně drobný problém s padáním ručičky teploty chladící kapaliny. Poslední dobou už je to ale hodně často, ručička mi padá během jízdy několikrát a nebo neukazuje vůbec, takže jsem se rozhodl zkusit vyměnit čidlo chladící kapaliny. V nabídce jsou ale dva typy senzorů: dvou- a čtyřpinový, navíc čtyřpinový je ve dvou provedeních (větší a menší piny a navíc rozdíl ve tvaru přípojky...). Můžete mi někdo zkušenější poradit, které čidlo koupit pro Octávii 1.9 TDI 81kW, ASV, r.v. ´04? Moc díky!
-
- 2 odpovědi
- 6tis zobrazení
-
-
Ahoj kluci.Potřeboval bych poradit.Kámoš přijel domu a za deset minut chtěl přeparkovat auto a užn nenastartoval.Auto vždicky chytne a hned zdechne jeko kdyby blbnul imobilizer.Jenže kontrolka od ima normalně zhasne a neblika.Ale zato bliká žhavení a z vagem se jednotka motoru nespojí.Abs a jiné jednotky ano ale motor né.Skoušely jsme i vyměnit relé ale je to stejné. Nemáte někdo napad či skušenost?
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-