Motor 1.9 TDI
1 250 témat v tomto fóru
-
Dobry den Prednedavnom som kupil Skodu octaviu 1999 1.9 Tdi 81kw ... asi po mesiaci sa mi z ničoho nič stalo že za jazdy vypla ... tak som vymenil palivovy filter .. nepomohlo pretoze po prejdeni asi 500 km opať scipla za jazdy ..na diagnostike nič nezistili .. tak som si myslel že by ešte mohol byť zadrbany koš v nadrži .. tak sa to prečistilo a opať som prešiel asi 500 km a octavka zdochla za jazdy.. a rovno na semafore.. je to celkom odvaha na tom jazdiť .. ked nikdy neviem kedy ma nechá .. neviete čím to može byť ??
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Octavii I, 1.9 Tdi 81 KW. A co mě zajímá, při jízdě na dálnici do Brna se mi rozsívitla kontrolka ESP (oranžový trojůhelník s vykřičníkem) a bylo okamžitě cítit úbytek výkonu. Začalo to jakoby lehce cukat, jakoby to chtělo táhnout, ale hned to povolilo a znovu (to když jsem nechal plyn sešlápnutý). Dalo se s tím dál jet, ale byl jsem schopen jet tak, že jsem lechtal plyn, takže rychlost byla podle toho, jak byl kopec. A když jsem plynový pedál sešlápl trochu více, zase bylo cítit cukání a nezrychlilo to. A při zastavení na benzince a vypnutí a zapnutí motoru ta kontrolka už nesvítila, rozjezd super, motor táhl, turbo jelo, a po 5 minutách se zase rozsvítila …
-
- 1 odpověď
- 6,3tis zobrazení
-
-
-
nemenil nekdo prosim horni tesneni olejoveho chladice???Jestli ano kde jste ho objednali?? Byl jsem uz ve 3 skoda prodejnach a objednavka podle jejich etky byla 3x na hovno. Prece neni mozny,ze zrovna ja mam jedno auto z milionu aut s jinym tesnenim nez ostatni??!!Ten vzor toho tesneni jsem nakreslil jak ma vypadat. Diky za pomoc!!!
-
- 34 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Na novych zhavicich svickach jsem jezdil cca. 700km, pak mi jedna odesla, myslite si, ze je to vyjimka nebo bezny pripad. Jeke pouzivate/doporucujete vyrobce. A jaky je vas nazor na zaruku u techto spotrebnich veci? Neni prece mozne rict, ze se to muze stat.... Skoda Octavia I , TDi, 1.9, 81kW
-
- 22 odpovědí
- 18,7tis zobrazení
-
-
Zdárec, koupil jsem před půl rokem Octavii 81kW,2001. Asi po ujetí 3000km začalo vypínat Turbo v 2800ot/min od třetí rychlosti výš. Na dvojku drží klidně až do červenejch. O tom toho je tu napsaného mnoho. Co mě víc znepokojuje je cukání motoru v otáčkách do 2500ot/min. Když autu naložím skoro k podlaze tak vůbec necukne. Cuká pouze, když dám plyn do určitý polohy a auto nechám plynule zrychlovat. Je slyšet něco jako škytání. Dělá to jak za studena tak za tepla. Taky se mi zdá, že v nízkých otáčkách, když je auto ve větším tahu (např do kopce, ne na rovině) začne více vybrovat, jako by nebyly vyvážené kola. Poraďte prosím někdo kdo máte zkušenost.
-
- 7 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Cau chlapi, mám problém se svojí octavii 1,9tdi 81kw. Ted v zimě při studeném startu mi zacne rvat kontrolka teploty a blikat .. po chvíli kdyz jedu tak to prestane. Přitom chladící kapalinu mam dimenzovanou do -25. A ted byli nanejvis -2 .. Stalo se to uz nekomu ?? jak ste to popripade resili ?? diky moc za odpovedi
-
- 11 odpovědí
- 13,9tis zobrazení
-
-
Čau kluci na 1.9/66KW mi pod čerpadlem podtlaku prolíná olej. Nejspíš to bude těsnění a chci se zeptat jestli není nějaká zapeklitost při výměně a na co dát pozor. Co jsem se koukal tak to drží na třech šroubech. Díky za rady H
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Mám následující problém na Octavii, už dvakrát mi praskla napínací kladka, na místě které jsem označil ve fotografii ( na fotce néní ta prasklá tu jsem nevyfotil) http://kaja20.rajce.idnes.cz/105NIKON/#DSCN3168.jpg
-
- 15 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám 1,9 TDI 66 KW. Letošní zimu mi začala špatně startovat, pokud se teplota blíží nule nebo je pod ní. Točí, ale naskočí až po delší době. Děsím se přicházejících mrazů. Co si pamatuju, tak loni a předtím žhavení svítilo cca 10s pokud byla zima a to jsem žhavil i 2x nebo 3x za sebou a pak naskočil motor krásně, teď mi zhasne vždy po cca 4s a starter točí dlouho. Jak zjistím, jestli jsou špatné svíčky anebo něco jiného? Pokud je teplo, tak start jde a pokud je motor zahřátý, tak točí taky dlouho, ale to už jsem si zvykl. To mi říkali, že to tyhle Oktávy to dělají, že padá nafta nebo co :-) Poradíte někdo, kde zjistit ty svíce ? Díky.
-
- 8 odpovědí
- 24,1tis zobrazení
-
-
Problém s únikem nafty někde u čerpadla. Bok čerpadla (jak jsou výstupy) zablitej naftou + motor. Trubky jsou utažený a ze vstřiků to neteče. Nevim k čemu je ten prostřední šroub mezi trubkama na čerpadle, hledal jsem to v příručce ale nic jsem nenašel :-( Plus samozřejmě zavzdušnění (ale jen po zahřátí motoru).
-
- 4 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Zdravim,prosim o radu.Mam Octu 1.9Tdi 66kw r.v.99.Pri jizde zhasina motor,nastartuju a po nekolika km zase chcipne.Je to bez skubani,jako kdyz se vypne klicem.To samy je i u volnobehu,bezi to 15-20min a pak zhasne.Palivovy filtr je novy.Nesetkal se s tim nekdo?Predem diky.
-
- 9 odpovědí
- 20tis zobrazení
-
-
-
Ahoj chtel bych se zeptat jestli tu muze byt neco ve smyslu zeptam se a odpovim jen co se tyce turba. JA totiz nemuzu najit jak bych mel zjistit ze me odesla banka naklaneni lopatek podtlak tam jde ale nenaklani octavia 1,9tdi 66kw 2001. Pokud to je blbost tak to smazte
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
V pondělí se mi vysral motor v mým miláčkovi: OI - 1.9 TDI 81kW, '99 Přímo na Jižní Spojce v dešti.. Do toho mi klek mobil, pekelný chvilky, odtah domů do Příbrami... 330t najeto bez problémů.. A teď se utrh píst či co, prostě na jednom válci je vyraženej vstřik i svíčka nahoru, paseka, hnus. Tak teď kupuju motor na vrakáči ve Vršovicích. Prej pěknej.. Kód sice nesedí, ale prej je motor stejnej.. Doufám, že vše klapne. Všem škůdkářům držím palce, ať jim ta jejich nalítá aspoň těch mejch 330.000 km!
-
- 6 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Hoj chlapci, mám tady zase prosbu o pomoc s Octávií 1,9 TDI 66kW r.v.99 Auto táhne, od nějakej otáček zpomalí a pak se zase hned roztáhne. Diagnostika hodila tohle: 17656 - Plnící tlak regulační diference P1248 -35-10 -- sporadicky 17958 - plnící tlak regulační diference P1550 -35-00 Pak jsem si ještě všiml, že jak je v motoru palivovej filtr (asi uhlí), tak z něho vede do čerpadla průhledná hadička - přívod paliva. A v tý hadičce je vidět jak je nafta strašně nabublaná. Je to možný? A co znamenaj ty chyby? Díky za rady a tipy.
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, kolik má papírově tlačit sériové turbo u octavie 1,9TDI 81kW, r.v.2002. Na co vše dát pozor při koupi této motorizace.Díky
-
- 3 odpovědi
- 8,4tis zobrazení
-
-
Mam problem ze je vysoka spotreba u motoru 1.9tdi agr PP zkazuje normalne.. Mesto tech 5litru ale skutecna spotreba je 8litru tak jsem to napojil na diagnostiku a mely hodnoty 1. -0,30 2. +0,40 3.(to vubec nenaslo) 4. +0,45 tak bych od vas chtel poradit protoze jsem to tady nikde nenasel jestli je ten treti vstrik v prdeli nebo co stim je.. Chod motoru se zda byt v pohode jen za studen a obcas i za tepla pri rozjizdeni a jen trochu plynu zacne auto cukat jak kdyby sel na dva valce a kdyz pridam tak dobry.. A z oleje je cejtit nafta mam chip od firmu autochip na 85kw. Prosim o radu protoze me to auto zivi a nemohl bych si dovolit aby auto bylo nepojizdny diky..
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám Škodu Octavii 1,9TDi, 66kW, motor ALH, r.v. 2004. Už třetí den se mi ozývají z motorové části divné zvuky (vrčení) při otáčkách za minutu 1800 - 2000. Pod a nad všechno v pohodě. Start v pohodě. Nevím čím to může být, uvažuju že by to mohlo být otevírání přívodu do turba ? Nejsem si však jistý, musím s autem jezdit a opravit jej můžu nechat až za týden, doufám, že nebude pozdě. Rád bych byl taky v obraze a porovnal vaše názory s názory techniků v servise. (moc jim nevěřím) Děkuji za vaše názory Jirka
-
- 7 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Pozdravujem vsetkych priatelov a fanusikov Octavii. Obraciam sa tymto na Vas s prosbou o pomoc pri hladani povodu zavady na mojom kociary. Moj kociar "SKODA Octavia 1.9 Tdi" ma r.v. 12/2001 a je to COMBi 1U, 66kW, najazdene cca 150 000km. O co ide? Ide o to, ze auto mi v poslednom obdobi zacalo hrat na nervy a zacina sa to podobat na celkom slusnu adrenalinovu jazdu, ked clovek nevie, kedy mu zhasne motor. Bol som s tym v autorizovanom servise, kde to napojili na diagnostiku a vysledok? Auto je v poriadku. Ako sa to sprava? Hlavne necakane a nepravidelne. Pri prvom rozjazde mi auto naskoci ako nove, ale uz po niekolkych minutach sa zacne prejavovat tzv. cukanie motorom…
-
- 6 odpovědí
- 17,7tis zobrazení
-
-
Zdravim Škodováky, pomůže někdo s problémem na Octě I tdi, r.v.97? Po napíchnutí se objeví sporadická chyba s označením 00765 - snímač dráhy regulačního šoupátka. Auto má najeto nějakých 200tis a táhne jak má, jen někdy teď spíše častěji zakolísají otáčky motoru, někdy se lehce zvednou a někdy to dokonce chcípne. Jsou tam nové vstřiky, přívod a přepad nafty ok, čidla pedálů ok, potenciometr plynu se zdá dle vag ok. Vypadá to na čerpadlo, ale nevím jak to tam vypadá atd... Děkuji za jakékoliv postřehy či zkušenosti. Pavel
-
- 9 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, nikde som nenašiel zrovna tento problem tak sa chcem opýtať, mám octaviu 66 kw motor AGR , rok 2000, kupil som tam novú váhu vzduchu pierburg, auto ide horšie ako šlo zo starou váhou, spotreba vyšla asi o liter hore, a auto pri akcelerácii zakúri, dá sa s tým niečo robiť poradte, dík
-
- 7 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, zaregistroval jsem se, abych Vás všechny, kteří jste více zkušení než já požádal o pomoc nebo jenom Váš osobní názor. Nevím zda jsem jen tak velký smolař nebo jsem obětí nějakého automobilového spinknutí, ale stalo se mi přesně tohle: V lednu jsem si pořídil auto Škoda Octavia 1.9 TDI 66 kW r.v.2OO1, stav tachometru 182 000 km, ve velice pěkném stavu jak kastle tak interiér, v motoru nic neklapalo, vše se zdálo tak jak má být. O měsíc později jsem při jízdě cca 80 - 90 km/h (2300 otáček) uslyšel ránu v motoru, otáčky mi spadly na nulu a motor už jsem nenatočil. V servisu mi bylo řečeno, že ojnice prorazila blok motoru, tudíž musí být motor celý vyměn…
-
-
- 6 odpovědí
- 18,3tis zobrazení
-
-
Cus vsichni. chtel jsem se vas zeptat jestli nemate chlapy zkusenost s turbo kitem??asi me ceka vymena turba a naskytla se mi koupe prave turbo kitu.je tam intercooler.olejovy chladic,turbo a vse,co je na fotce.je to universalni..spise se chci zeptat,co to udela s motorem po montazi?jestli neni zapotrebi nejakeho brutalniho serizeni,nebo jestli neodejde nejaka dulezita soucastka,popripade vice soucastek...?? zatim predem dikes za vsechny info a jeste pro presnost mam octu 1.9 TDI 81KW posilam foto
-
- 16 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, už delší dobu mám problém, že při opravdu nízkých otáčkách, nebo to mám také vyzkoušené při rozjezdu bez plynu, že se mi ozývá takové jakoby kovové cvrlikání. Nevím přesně jestli to je od motoru, nebo podvozku, prostě někde ze přední části vozu. Jakmile při rozjezdu přidám více plynu, tak není problém, buď to přehluší motor, nebo to nedělá, nevím přesně. Stává se mě to např. když pomalu couvám z parkoviště, z garáže, prostě všude, když jedu pomalu za nízkých otáček. Nemá někdo zkušenost, co by to mohlo být? Měl jsem to v servisu, při výměně oleje jsem jim řekl, ať na to kouknou, ale říkali, že je to taková blbá závada, že se těžko hledá, tak už nevím. Jo dělá to…
-
- 14 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
ahoj, mam 1,9 TDi 81kW a uz me tam nejakej patek docela stvou bubliny v nadrzi. kdyz mam v nadrzi okolo 1/4, zacne cukat - asi jako bych uplne sundal nohu z pedalu a pak zase pridal. nekdy se to umoudri a prestane, jindy se rozviti kontrolka. pri nizsi rychlosti i vypne motor. na diagnostice mi to pise 17656, ale s rozvodama se posledni dva roky nic nedelalo. filtr jsme za posledni tri mesice vymenil nejmin 4x, prepadovy hadicky novy,palivovy hadicky (jenom u motoru)taky, novy tesneni saciho kose, T i s gumickama... za kazdej dalsi uzitecnej napad predem diky. cus, honza
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, mám octavii 98 rok, TDi 81KW. V pondělí ráno jsem už nenastartoval, vyzkoušel jsem co se dalo a jsem v koncích. Diagnostika nehlásí nic!! Startér normálně točí motorem, až jsem vytřískal baterku. Ta silnější průhledná hadička, která vede z palivového filtru do vstřikovacího čerpadla je bez nafty a nevím proč. Hned po zjištění jsem dal nové žhavící svíčky, vyzkoušel ten ventilek, který je na čerpadle a funguje. Při otočení kíčem v zapalování svítí všechny kontrolky normálně včetně žhavení, to po chvíli zhasne a točím, točím a nic. Mechanik taky neví a už jsem dokonce i kontaktoval servis Škoda, mají čas až příští týden a já jsem v pasti, mám jen jedno auto …
-
- 6 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-