Motor 2.0 MPI
130 témat v tomto fóru
-
Ahojte, mám docela zajímavý problém, se kterým si nevím rady. Zkusím to co nejlépe popsat co jsem vypozoroval: Když jedu cca 110 - 120 km/h na tempomat nebo bez něj, to je jedno, tak se stane to, že jako kdybych najednou pustil plyn (rychlost jde dolů), auto začne prostě brzdit motorem, jako by tam přestalo jít palivo a po sekundě nebo dvou zase plyn naskočí a auto jede dále. Vypozoroval jsem, že se to stává většinou když mám míň než půl nádrže benzínu, dále v různých rychlostech, už se mi to stalo i při 80km/h a nestává se to při každé jízdě. Jsem z toho docela v pasti, protože fakt nevím čím by to mohlo být. Dneska se jde měnit palivový filtr a spojka, tak nevím jestli…
-
- 3 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, můj motor má nějaký divný klepající zvuk, nevíte čím by to mohlo být? Zní to trošku i jako díra u výfuku nebo u svodů, na rampě jsem to ještě neměl takže jsem se na to nedíval. Zajímá mě jestli náhodou neřešil někdo něco podobného. Díky.
-
- 5 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, zajímalo by mě, jaké otáčky cca máte po nastartování studeného motoru. Mám octavii 2.0 AQY řeším to, že mi autu po nastartování nedrží zvýšené otáčky, ale do cca půl minuty spadnou na volnoběžné, jako by byl motor už zahřátý. Především při teplotách pod nulou (klidně -10) mě to zaráží. Věc, která s tím možná souvisí - delší starty, motor točí cca 4 vteřiny, nechytá hned. Nesetkal se s tím někdo? Na co se zaměřit? Děkuji
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, zdravím všechny škoďáky, myslíte, že má smysl chipovat motor 2.0 85kW ? Je to totiž už dost technologicky zastaralý motor, a co jsem se jen tak mezi neznalci ptal, říkali, že získám max 5kW, což za ty prachy nemá vůbec smysl. Co bych všechno potřeboval a kde by se to dalo sehnat k vlastnímu chipování ? To by měl být přecejenom kabel ke kompu + soft, a vzhledem k tomu, že se živím jako programátor by to nemuselo být pro mě tak těžké... Díky za názory
-
- 61 odpovědí
- 22,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám závadu na Octavia benzín rok v. 1999. Ráno po nastartování když je trochu chladno je to OK, otáčky při startu vyskočí na 1200 a ihned klesnou na 900. Když se přes den oteplí tak startuje na 500 otáčkách (někdy i méně), a auto rozklepe a chcípne. Pak druhý start už je lepší, ale někdy to chytne až na třetí start. Pokud je motor zahřátý tak to chytá bezvadně. Na autě je udělaná hromada věcí kvůli této závadě.... svíčky, zapalovací kabely, lambda sonda, váha vzduchu, čidlo teploty, vyčištěná nádrž, palivoví filtr. Zatím nic nepomohlo :-(
-
- 0 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Na diagnostice servisu mi bylo zděleno, že mám slabou účinnost katalyzátoru. Po sešlápnutí plynu je cítit slabší výkon. Jediný katalyzátor za rozumnou cenu jsem našel u Automediku za 3360,- a potom kolem cca 2000,- universální http://www.aaavyfuky.cz/index.php?skp1=katalyzatory-univerzalni - jaký je rozdíl mezi universálním katalyzátorem a tím od JMJ ( předpokládám že universální je konstrukčně stejný jen se liší vnitřním průměrem trubky na vstupu a výstupu ) - kat z vrakoviště jsem zavrhnul, protože jsou povětšinou braný z aut s nájezdem 100-120t km tak si nedělám iluze o jejich kvalitě - potom jsem ještě narazil na rezonátor, který může kat…
-
- 0 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, měl bych dotaz : auto : Škoda Octavia 2.0 mpi závada : slabý výkon motoru, auto jede na tři válce, na palubním pocítaci pulzuje symbol diagnostiky motoru během servisu zjištěno : upálená hlavička jedné z cívek provedena práce : výměna zapalovacích kabelů + výměna všech svíček ( i po výměně problém přetrvává ) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dá se nějakým způsobem otestovat, aby jsme vyloučili problém s cívkou, když tři válce páli a jeden ne ? Případně co by mohlo být ještě za přičinou problému ? …
-
- 0 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, ztrácí se mi olej v autě. Zkoušel jsem auto odstavit na čistou plochu cca 12 hodin a po kontrole nebyla na zemi pod motorem ani kapka oleje. V diskusi jsem se dočetl že tyhle motory rády papají olejíček, ale jeden litr na 600km mi příjde docela hodně. Ročně najedu cca 35.000km což by při takové spotřebě oleje dělalo 58 litru ! Hlavně mám auto přestavené na LPG kde používám trochu draží olej. Nějaký tip, rady kde by mohl být problém ? kód motoru : AZJ Díky
-
-
- 20 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Ahoj. Potřeboval bych poradit. Mám motor 2.0 benzin, 85kw, r.v. 2001. Už skoro pravidelně svítí kontrolka kontrola motoru. Po napíchnutí na počítač hlásí vždy jen bohatou směs. Auto nepravidelně cuká při přidání plynu. A do toho mi mizí olej ale pod autem nikdy žádná skvrna není. Jeden automechanik mi řekl ze určitě jde olej do motoru a ze to není vůbec dobře. Když jsem byl v autoservisu u někoho jiného tak ten zase tvrdí ze do motoru olej nejde protože jsou čisté svíčky. Ale zase mi nedokáže vysvětlit kam tedy ten olej mizí. Nemáte stím někdo zkušenosti? Díky moc za každou radu.
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, vlastním Octavku 1 - 2.0 benzin , 85 KW, r.v. 03, 161 tis. KM Neustále svítí kontrolka "systém výf. plynů" , kontrola lambda sondy a katalyzátoru proběhla a vše ok. Včera za mnou jel známý a říkal, že jet za mnou je zážitek. Auto "smrdí" - dalo by se přirovnat ke staré škodovce či motorce. Do kabiny se dostává smrad např. když stojím na světlech Jelikož jsem laik, rád bych ocenil jakoukoliv radu, zkušenosti a kde začít. Díky
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahojte, už si nevím rady, tak zkouším zda-li by mi tady někdo neporadil. Na kamarádově Octavii se mi za jízdy začala objevovat kontrolka chceck engine. Pořád to mělo souvislost s první lambda sondou, nevím teď přesně kod chyby, ale bylo to vždy řada 1 sonda 1 bez aktivity sporadická, Samozřejmě jsem několikrát sledoval jak lambda chodí, chodila hrozně málo od 0,040 - 0,045, občas se chytla a fungovala klasicky od 0,x00 - 0,x00. Docela se i zvedla spotřeba. Tzn, jsem usoudil, že už to asi bude mít za sebou a koupil novou originální. Po výměně to fungovalo asi dva dny a dnes zase ten samý problém. Zase chodí v setiných místech, místo desetiných a rozsvicuje kontrolku.…
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, stává se mi že když nastartuju rozběhne se čerpadlo sekundárního vzduchu na plné točky je to takovej rachot že se až lidi otáčejí, občas se mi to stává i při zahřátým motoru když stojím na semaforu a běží to chvíli na volnoběh pokud normálně jedu tak se mi nerozbíhá. Díky všem za nápady
-
- 3 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Tak už si opravdu nevím rady .Když vyjedu ze studenýn motorem ,tak fachčí jak hodinky.po zahřátí,začne střílet do výfuku.Diagnostika hlásí 166686-Válec 2 Zjištěno zapalování vynechává.16684-zjištěno vynechávání zapalování. Vyměnil jsem svíčky .Kabely na podzim dávané nové. Může to být modul zapalování?Jak to zjistit?
-
- 5 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Zdravim Při studenem motoru mi motor naskoci v zapeti chcipne po dalším startu ve velmi nizkych otáčkách pokud slapnu na plyn motor se zacne dusit a po poseckani 2-3min /zavisi to na venkovni teplote/ pracuje motor uplne normalne. Poradte mi prosim co by to mohlo byt dekuji za kazdou radu!
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se zeptat kolik tak může stát výmena příruby chlazení? děkuji za odpověd
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravim, potreboval bych jako ,,amater" poradit se svitici kontrolkou elektroniky na palubovce.Mam Octavii combi r.2001, 2.0 benzin/85 Kw, kod m.AQY. Kdyz se kontrolka rozla poprve domnival jsem se, ze jsou stare svicky(byly original a motor ma najeto pres 250 tisic) a spatne spaluji. Auto bez seslapleho plynu a s zarazenou rychlosti zacinalo cukat.Take vykon sel dolu a spotreba nahoru. Po vymene svicek bylo vse chvili ok, ale pozdeji kontrolka opet blikla.Diagnostika pozdeji ukazala, neaktivni lambdu( ta pod motorem). Lambda je uz taky nova( samo ze original Bosh).Po vymene opet bylo asi tyden vse v poradku, spotreba sla vyrazne dolu a tah motoru byl mnohem lepsi.…
-
- 10 odpovědí
- 12,4tis zobrazení
-
-
zdar chlapy!! dnes jsem byl poprvé s autim ho napojit na počítač a ten ukázal chybu v signálu s lambdy a ten tipek mi říkal, že je to buď vykuchanej katalysator, nebo špatná lambda, že se to pozná na emisích!!ale podle zvuku to vypadá na ten kat, že je kuchlej!!ve škoda servise mi řekli 21000,-KČ, což je vcelku pálka, tak mě zajímá čemu všemu to škodí na autě?? jedinej problém kterej je s tím způsobenej je cukání motoru při volnoběhu, tak by mě zajímalo co se sere dál!! poopřípadě jak ušetřit, jestli se to dá sehnat někde levnějš nebo 21K se mi dávat nechce!!
-
-
- 62 odpovědí
- 28,8tis zobrazení
-
-
Dobry den mam prozbu odešla me vodní pumpa na motoru prosim vas jaky doporučujete vyrobce ,a poteé teplotní čidlo dekuji za radu kde a mam koupit
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Občas se mi stane,že při jízdě začne padat teplota motoru.Někdy spadne tak do půlky, někdy úplně.Po chvíli jízdy se zase začne vracet nahoru.Pak třeba půl dne nic a zase to samý.Jednou když byla teplota dole tak jsem sáhl na hadice co vedou k chladiči a ta horní byla teplá,ovšem ta spodní skoro studená.Že by termostat?
-
- 69 odpovědí
- 28,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj. Máte někdo zkušenosti s 2.0 MPI a ethanolem???
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
-
Ač jsem tento motor chválil, došlo i na mě a musím řešit první problém s ním. Motor má najeto 161 000 km. Před pár dny jsem čistil sprejem sedla ventilů přípravkem od firmy BERNER. Přestože bylo v návodu uvedeno, že se má vyndat vzduchový filtr a stříkat sprej do sání, já jsem raději odpojil vedení sání až za váhou vzduchu, aby to nešlo přes ní. Postupoval jsem podle návodu. Nevím, jestli to má se ztrátou výkonu něco společného, ale druhý den, když jsem s autem jel, měl jsem pocit, že na dvojku hůř táhne. Na 3-4-5 to bylo lepší, ale měl jsem pocit, že to není ono. Natankováno jsem měl na BENZINĚ, takže žádný JZD. Nezávisle na tom mi to samé řekla manželka - rozjezd na jed…
-
- 2 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Chtěl jsem se zeptat (ne jen majitelů 2.0), jestli jste už jste někdo absolbovali tuhle přestavbu, popřípadě jak jste dopadli. Mám možnost mít kompletní motor s elektřinou atd. ze Seatu ibiza 2.0i 16V 110kW a chtěl bych předělat hlavu na octaviácký spodek. Elektroinstalace včetně vstřiků, řídící jednotky atd. by byla tedy z 16V, takže v tomhle by zase takový problém nemusel být. Nechal bych si udělat na zakázku kované písty + těsnění pod hlavu, jelikož 16V měli jinak udělané ventily. Chtěl bych jen vědět, jestli mě budou čekat nějaké větší komplikace, popřípadě na co si dát pozor a jestli už jst eněkdo takovou přestavbu dělal. Děkuji.
-
- 10 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny členy a majitele aut zn. Škoda. Pročítál jsem celé fórum, narazil jsem X krát na problém, který mám, ale nepodařilo se mi ho vyřešit ani postupem různých návodů zde na fóru, tak bych se k tomu chtěl vrátit. Jedná se o motor 2.0i 85kW AQY a Octavii 2001 - pro upřesnění. Proběhla výměna oleje - nyní Castrol magnatec 10W-40 - dolito přesně po MAX. - vymazání blikajícího SERVICE na palubovce přes čudlíky KM a HOD. Někdy (ne pokaždé) se rozbliká kontrolka žlutého oleje (žádná akustická signalizace). Automaticky jsem pročetl manuály zde na fóru + dílenská příručka a hned proběhla výměna čidla stavu (kvality) oleje za originální díly - nový. Problém se nevy…
-
- 18 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, na své Octavii mám ve VAGu následující chyby: 17526 - řada válců 1 - sonda 2: obvod vyhřívání - přerušení P1118 - 35-00 17606 - řada válců 1 - sonda 2: el.chyba obvodu vytápění P1198 - 35-00 19667 - Výfukové plyny: řada válců 1 - sonda 1 Zpětná vazba P3211 - 35-00 svítí oranžová kontrolka motoru, spotřeba je normální 1) Je pravděpodobně v háji 2. lambda sonda za katalyzátorem ?? 2) Může to souviset se škubáním motoru při akceleraci mezi 1500 - 2000 otáčkami ?
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-