Motor 1.9 TDI-PD
172 témat v tomto fóru
-
zdarec,čas od času při prudším zešlápnutí plynu se stane, že jako by auto ztratilo výkon, prostě se odstaví turbo a motor točí max. 3000 ot., pak když pustím plyn a znovu zešlápnu, tak problém zmizí a motor zase pěkně táhne. Tohle se nestává pokaždé ale jen občas a jak říkám, stačí jen pustit plyn, znovu sešlápnout a je to ok. Pak je ještě problém, když je motor studenej, tak to v tahu začne škubat s celým autem a to právě v případě že je to turbo odstaveny, ale jak je motor zahřátej tak to nedělá. A nevím jestli to všechno má vliv na spotřebu nebo ne ale dlouhodobá spotřeba podle palubního pc i podel ujetých km je 9 litrů, což na velice klidný styl jízdy je až až. Takže …
-
- 1 odpověď
- 3,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím zkušené, prosím o konzultaci. Zhruba před měsícem jsem si měnil termostat u mé 01 74Kw. Na volnoběh hodně padala teplota, tak jsem koupil WAHLERa a vyměnil. Zlepšení bylo, ale ne až takové jaké jsem očekával. V porovnání s O2 TDI to topilo míň, což může být určitými rozdíly (nemám přídavné předehřívání v okruhu). Každopádně nový WAHLER byl lepší a držel teplotu motoru lépe. Dnes jsem byl na 40km vyjížďce a zjistil jsem že - teplota při jízdě lehká noha 50-55 °C. Do kopce tak 70 ale hned to zase padne. Auto netopí, takže skutečně ten motor je studenej, je to vidět i na spotřebě (cca + 2l).. co mě zarazilo... když jsem sahal na hadice vedoucí do chladiče... horní do…
-
- 12 odpovědí
- 15,5tis zobrazení
-
-
ahojte prosim o radu. niekedy mam problem s volnobeznych kolisanim otacok medzi 900 az 1000. prejavuje sa to pred zohriatim motora na 90. potom je uz vsetko OK. otacky su na 900 a prudko vyskakuju na 1000 a potom spadnu spat na 900 a takto sa to opakuje az kym sa nezohreje motor na 90. tento problem som tu uz riesil, bolo spinave palivove cerpadlo a nafta bola velmi znecistena. ked som odstranil tieto problemy tak sa otacky viac menej ustalili ale niekedy este aj tak "poskacu". teraz som menil zadne brzdy a nad lavym kolesom som si vsimol nejaku zvlastnu hadicku. bola len tak jemne zastrcena niekde do priestou nadrze?kufra? da sa lahko vybrat a lahko dat spat. nepodaril…
-
- 5 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás chlapi. Mát takový problém a potřeboval bych od Vás poradit. Vlastním už rok Octavii 4x4 1.9 TDI-PD 74 KW r.v 2000. Můj problém spočívá v tom, že mi nepřipadá normální, aby se v autě dalo normálně jet 50 km/h bez toho, aby to muselo tak příšerně dunět.To se nedá poslouchat ani rádio a když už tak hodně nahlas a to už je ale otravné. Když jedu 50 na trojku neduní, ale řve motor už má nějakých 2200 ot. dám 4 dunění jako blázen jasně, už to má jen 1500-1600 ot. Vím měl bych jezdit kolem 2 tis. což je tak na tu trojku, ale to neslyším opravdu nic jiného, než kravál od motoru a chvění celého auta. Už jsem vyměnil setrvačník i se spojkou,(na volnoběh se celé auto tř…
-
- 10 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
caute potkal se me motor a mam kod motoru ATD,mam moznost mit AXR a otazka zni jestli bude vse ok nebo je tam zapotrebi nejake vychytavky nebo neco upravit a tak podobne navic mam ctyrkolu,ale tam asi problem nebude,prijdou me uplne stejne ale radsi se ptam nez ho koupim.a nevite od ktereho roku se montovali AXRka?vsem diky
-
- 1 odpověď
- 3,9tis zobrazení
-
-
zdravim vsechny..najde se zde nekdo kdo rozumi turbu?.koupil jsem pred tydnem O/II r.v.2005..uz pri zkusebni jizde se mi zdalo ze turbo nezvykle piska.mel jsem zkusenosti s jednickovou octavou ale tohle jsem slysel poprve.bylo to v nizkych otackach srovnatelne se zvukem prijizdejici sanitky s pustenym majakem..po par kilometrech se to rozpiskalo daleko vic a zvuk uz byl vice kovovy.ted je v servisu a i kdyz je tam pristup jako k penezum podarilo se mi tam nacpat mobil a vyfotit turbo bez hadice..je to cele ,,ocesane,,jako by to drelo o dno odlitku..myslim si ze doslo k axialnimu posunu turbiny..zajimalo by mne jak se to mohlo stat.ta vrtulka je sjeta i v mistech kde uz ne…
-
- 63 odpovědí
- 50,7tis zobrazení
-
-
Zdravím. Chci se zeptat jak poznám, když jsou u naftového auta nízké kompresní tlaky ve válcích. Mám OCT1 1,9/96kW a starty teď v těch mrazech jsou přímo hrozné. I když nechávám třeba 3x žhavit, auto chytý až třeba na čtvrtý pokus, zezačátku dost kouří a běh motoru je nepravidelný. Vím že je to teď normální že jsou starty problémové, ale toto mi připadá až dost...ještě jsem tedy neměnil žhavičky.... Díky
-
- 8 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
-
-
Zdravím před dvěmaa dny mi začalo auto ráno pocukávat aa včera to začlo dělat neustále. Vagem my vyběhla závada Adresa 01 ------------------------------------------------------- Řídící jednotka: 038 906 019 FJ Komponent: G000SG 1376 Kódování: 00003 Opravna #: WSC 31480 TMBKS21U928553105 SKZ7Z0A1188540 2 Nalezeny chyby: 18074 - Ventil cerpadla/trysky valce 1 (N240) El.zavada v obvodu P1666 - 35-10 - - - Sporadicky 16685 - Valec 1 Zjisteno zapalovani vynechava P0301 - 35-10 - - - Sporadicky Readiness: N/A prej při sporadicky ta chyba je jen nekdy. Po smazání chyb to nakou dobu jde a pak to zace zacne dělat. A včera evidentne jelo auto…
-
- 1 odpověď
- 7,2tis zobrazení
-
-
Mám problém ze ztrátou chladící kapaliny. Nejdříve mi chladící kapalina odcházela přepadem, ale jenom při větším zatížení, poslední dobou je to opačně. Při krátké jízdě dojde ke ztrátě kapaliny. Pokud, ale auto zastavím a vypnu zapalování, po otevření výčka vyrovnávací nádobky mi kapalina nacouve zpět. V nádržce je podtlak.Nikde to neteče, pokud to nevycestovalo přepadem. Olej OK, kapalina je čistá, motor normálně startuje a i jede. už jsem vyčerpal včechny nápady.naběháno 270 000 km.
-
- 41 odpovědí
- 20,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, tak mě uběhl interval 15 tis. a s tím přišla i údržba motoru ( vozidla ).... potřebuji koupit olejovy + kabinový ( pylový ) + vzduchový a palivový filtr.... ALE !!!!! po jaké značce a od koho to koupit ??? Na trhu je totiš široká nabídka filtru od značky FRAM, MANN, DELPHI až po STARLINE apod...tak z čeho vybrat ??? :feve: ... navíc mám pocit že někdo z fóru je tu schopen tyto díly sehnat za lepší peníz, nevíte kdo to je ??? díkec....
-
- 12 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravím,mám o1 combi 74kw,jednu z posledních a nemůžu si pomoct,zima žádná nebyla, a přijde mi že žere víc než by měla. tam kde jsem jezdil to samy s starší 81kw, tak ted jezdim až o litr víc, a měl jsem i 02 2.0tdi a žrala aspon ve městě taky mín..kdyz to porovnam tak 81kw- 5.8l, 2.0tdi 6.2l, a 74kw 6.9l..po městě ted asi 500 km v klidku po večerech a jsem na 6,9l zatímco s 81kw jsem jezdil bez problémů do 6l, a 2.0tdi tak max 6,2l. co tak hledat a případně měnit??díky..J
-
- 8 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
ahoj, po ranu mi vyskoci volnobeh na 3000ot pokud neslapnu na plyn tak neklesne je to vaha? 1.9PD r.v 2000 ty hrubky si nevsimejte
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám dotaz, pořídil jsem motor TDí PD 96 kilowat a zajímá mě, kolik se do takového motoru vejde oleje? Abych hned při první výměně nepřelil a nemusel jak "osel" odlévat! ) Díky za odpovědi
-
- 22 odpovědí
- 13,6tis zobrazení
-
-
zdar pani. chcem sa opytat ci mi neviete poradit kde by mohol byt problem na mojom aute Seat Alhambra 1.9tdi 96kw r.v.2003, naj. 226000km, pri starte zadymy ale nie klasika cierny dym ale zda sa mi skor bledy ! voda mi nemizne a je cista, zhavice su nove, olej pravidelne meneny, chod motora super, a spotreba sa mi vidi dost vysoka okolo 7.5l / priklad 120km/h - 7.5l +/-, kolesa mam 225/45/17 / pravdu povediac cakal som priemer okol 6 l- 6.5l ... pri dalsom startovani sa to sem tam tiez zopakuje dym skor bledy ako cierny ... vopred dakujem za rady pani co som pocul vraj by to mohlo byt tesnenie pod hlavou - ale to by mi mala miznut asi voda .. ta je rovnako a je cista sk…
-
-
- 32 odpovědí
- 17,7tis zobrazení
-
-
zdravim vas potreboval by som radu a nasmerovanie k problemu....pred nejakou dobou my odletel spodny aj pravy bocny kryt motora a od tej doby sa my nejde zohriat motor na 90st.mozno to s tym nic nema....ale proste je to odvtedy...kym som tam tie kryty nemal tak som tu teplotu neriesil,lebo som myslel, ze to proste iba viac chladi....kryty som kupil,osadil a stale nic. bolo my poradene ze by som mal vymenit termostat lebo cez diagnostiku bolo vsetko ok,a pokial by bola porucha na snimaci teploty kvapaliny tak, zevraj by to tam ukazalo. termostat je novy od skodovky a furt nic. asi pred mesiacom som menil rozvody+vodnu pumpu(GRAF), mal som tuto pumpu uz aj predtym a bez p…
-
- 12 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
-
-
-
Prosím poraďte. Mám Škoda Octavia 4x4, 1.9TDI, 74kW, nečipovaný, r.v.2005, najeto 90000. Při otáčkách 2300-2400 se ozývá dunění nebo vibrace, jsou spíše slyšet než třeba cítit z řadící páky nebo pedálu spojky. Je to závislé na zařazeném převodovém stupni, nevíce to dělá na 6, méně na 5,4, na 3 skoro neznatelně. Duní to i když přidávám plyn, i když brzdím motorem. Na těchto otáčkách jsem schopen vyladit sešlápnutí plynu tak, že to přestane. Pokud mám vyřazeno a motor vytočím na tyto otáčky, vibrace nenastanou. Dunění je slyšet více na zadních sedadlech než na předních, ale to může už být způsobeno spíše akustikou kabiny. Na výkon motoru ani spotřebu to nemá žádný vliv…
-
- 2 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
zdravím všechny, chtěl bych se optat převážně majitelů vozidel s touto motorizací kolik mají spotřebu oleje? Mě ve škodovce při koupi nového vozu (škoda octavia tour) varovali, že spotřeba oleje u tohoto motoru je běžná i "několik" litrů na 15 000 Km. Jaké s tím máte zkušenosti ? Žere to skutečně tolik oleje? Díky za odpovědi
-
- 10 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
-
-
Zdravíím...s Octavkama jsem začatečník, koupil jsem 1,9Tdi 74kw, kombík 4x4. V bile barvě, ale to už je jedno:D...co se tak doslycham, že je motor PD, ktery ma nějake časté zavady. Jak poznam, jestli tenhle motor mám a v čem je vlastně blbej a kazí se?? Diky Viťa
-
-
- 28 odpovědí
- 17,8tis zobrazení
-
-
ahoj mám octavii 1.9 tdi 96kw a asi pár min po staru, motor sebou začne občas divně poškubávat.teplý motor se chová dobře. na diagnostice bylo pouze čidlo teploty,to jsem dal hned nové a závada se projevuje stále. Dále je novej palivovej filtr. vstřikovače dle diagnostiky studený/teplý motor v toleranci-množství vsřikovaného paliva na válec. a ted babo rad?
-
- 4 odpovědi
- 5tis zobrazení
-
-
Lidi nevíte jestli je totožný intercooler z 1.8T jako z 74kw 4x4 PD 2001?
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
jaké turbo pasuje bez jiných úprav na motor 1.9 TDI PD 74kw ctěl bych tam dát 81kw nebo 85kw Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravim. Dal som si nachipovat novokupenu octavku TDI 96kW na 116kW. Testy sa nerobili na brzde ale na 3 prevodovom stupni pocas jazdy. Zaradena 3 na 1000ot/min, pedal na podlahu a na 5000 ot/min. Nacitali sa povodne hodnoty, nahrala sa nova mapa a zas to iste po uprave. Chcem sa opytat, ci je chip OK. Nejako sa mi nezdaju povodne hodnoty co sa tyka max krutaku a otacok a tak isto po uprave. Co som cital by mal byt seriovy max krutak okolo 2000 ot/min no ja som mal az pri 2770 pred upravou a po uprave az pri 3070ot/min. Diki za kazdu odpoved.. http://imghost.sk/image/360230-1905201104.jpeg
-
- 15 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, nevěděl jsem kam přesně toto téma zařadit a nakonec jsem to umístil do sekce motor. Můj problém spočívá v tom, že když mám motor studený, tak při jízdě kolem 2000 otáček slyším od motoru divné rezonování a drnčení. Při zahřátem motoru je to lepší. Auto má najeto 15 000 km, lonské výroby. 1,9 TDI 74 kW O1 Tour. Čím myslíte že by to mohlo být? Auto jede pořád stejně, jen to drnčení. Díky za odpovědi
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Rád bych věděl, jaký je rozdím mezi těmity vstřiky: Injectors for the PD130/150 part number is 038 130 073 AL or 038 130 079 BX Taky jestli se dají kombinovat. Např:odešel mě vtřikovač na prvním válci a chci nový. MUSÍ být stejného typu? Díky
-
- 24 odpovědí
- 27,4tis zobrazení
-