Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.9 TDI-PD

1. Zahájeno uživatelem Tomualdo,

Ahoj vsem, asi resim podobny problem, jako vetsina lidi tady na foru. Kontrolka oleje se rozsvitila a ted resim co dolejt. Doma mam olej Castrol Edge 0w-30 (505 00). Myslite, ze na doliti jde pouzit? Co nevidet budu olej menit. Norma VW o 505 00 rika: odpovídá ACEA B2-96, oleje pro všechny typy naftových motorů, včetně přeplňovaných, výměna 15.000 km Tak a ted me ukamenujte, pripadne poradte. Predem diky T.

• 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem lukash188,

Ahojte, uz dlhsiu dobu neviem prist na chybu, preco mi auto netaha tak ako by malo pekne odspodu. Tak som si konecne kupil kabel ze spravim logy, ale ako laik v diagnostike tieto logy neviem jednoznacne vyhodnotit. Nalogoval som kanaly 1,3 a 11 tak ako to uz bolo niekde spominane. Pre istotu som spravil viac logov aby to bolo viditelnejsie. Taktiez mam problem so zhavenim a spolu s tym so startovanim za studena(pri minusovych teplotach). Uz kedisi som tu o tom pisal, ale temu mi zamkli s tym ze sa to uz riesilo. Bohuzial, preluskal som cele forum, ale konkretne moj problem som nenasiel. Diagnostikoval som v akcnych clenoch rele zhavenia a cvaka, takze by malo byt OK. Ale…

• 10 odpovědí
    • 13,8tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Pepsi Octavia,

Zajímalo by mě, kdo tuto Octavii má, tak jaké má s ní zkušenosti jako celek. Uvažuju o koupě této motorizace. Také by mě zajímalo, jak jede. Tudíž pružnost motoru, max. rychlost, spotřeba. Popř. výkonové srovnání a spolehlivosti motoru s jinou motorizací TDI na Octavie. Díky

• 61 odpovědí
    • 39,5tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem kapo1222,

Caute. dnes som isiel na svojej octavii a zrazu prestala tahat a strasne zacala dymit taky bielim dymom. dym isiel aj z vyfuku ale aj z motorovej casti. Neviete cim by to mohlo byt??? Mam skoda octavia 1.9 TDI 4x4 74 kw r.v. 2001 motor ATD, najazdnnych ma 168000 km. Dakujem za vase rady

• 14 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem kapo1222,

Zdarec borci. Mam problem ze nieked po vypnuti motora sa mi zasekne zhasinacia klapka a auto potom nejde nastartovat. Musim ju manualne napravit. Neviete nahodou co treba spravyt aby sa to pekne vracalo naspat same??? Mam skoda octavia 4x4 1.9 TDI PD 74kw r.v. 2001 kod motora ATD

• Negativní
    • 8 odpovědí
    • 4,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem reyder,

Ahoj, prosím pouze odborníky který mají s tím zkušenost jestli mi mohou poradit. Mam octavii 2002 1,9TDI PD 74kw 4x4 na které mi sem tam vynecháva turbo a mám možnost ho vyměnit za relativne zánovné turbo s roomstru r.2008 1,9 TDI PD. Na čtyrkolce jsem se díval že je výfukové potrubý stočeno nahoru kvůli kardanu, nevím ale jestli kvuli tomu není na 4x4 speciálni turbo, resp jestli lze použít s roomstra? samozřejmě vím že jsou tam jiné uchyty na hadice. Díky za rady.

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem RaKa,

Delší dobu mi mizí olej. Naposledy jsem dolil 300ml a po 1700km na mě znovu začala pípat kontrolka. Vím, že se do TDI olej dolévá, zvláště když je to longlife, ale tohle už není normální. Takže mě čeká oprava. Motor ATD - 74kW TDI PD. Mám to sice čiplé, ale na krk tomu moc nešlapu. Jezdím i častěji krátké vzdálenosti (10km). Na můj vkus trochu smrdí, ale garny říkal, že je to normál. Kde začít?

• 29 odpovědí
    • 17,8tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Smoker87,

Mohl by se někdo k tomuhle vyjádřit. v motorovém prostoru slyším zvláštní nepříjemné klepání. hodně věcí jsem vyměníl a pořád se to ozívá. Když jedu je po zvuku. vše je na obrázku popsané.

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem lukash188,

Ahojte, vcera som menil stare turbo za repasovane kedze uz boli s nim problemy a auto padalo do nudzaku. Pred vymenou turbo zapinalo pekne okolo 1800 ot., teraz po vymene za repasovane zapina okolo 2700 ot. Vcom by mohla byt chyba??? Octavia 4x4 PD 74kw r.v. 2002 210000km

• 3 odpovědi
    • 3,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem PetrC,

Když jsem ji kupoval, měla nalítáno 200 000km. dnes po 3 letech má 300 000km. Za těch 100tkm po 3. měním vstřik. Zatím nevím na kterém válci se vysral, ale ty dva předešlé byly na prvním. co až mě to v servise rozhodí, a řeknou že je to zase první válec? Co tam mám špatně?není možné, abych pořád měnil vstřik na prvním válci a ostatní bez problémů. za posledních asi 40tkm se mi zvedla spotřeba na 6.5 z původních 5.8 a taky mi to víc kouří. Naftu beru z 90% na jedné pumpě, na jednom stojanu a je to značková pumpa. přidávám do každé nádrže aditivum, beru vždycky plnou a celou ji vyjedu. V tom už asi nic víc nezlepším. Ještě je možné, že mě to kazí špatně zapojený dálkový st…

• 3 odpovědi
    • 7,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem kapo1222,

V prvom rade sa ospravedlnujem ze som zalozil novu temu a temu ktoru som uz raz zalozil len mi ju zrusili. Takze zdar pani. Mam skoda octavia 1.9 TDI PD 4x4 r.v 2001 Moj problem: Pri studenom starte mi kolisu otacky. ked nastartujem tak otacky su cca 950 a potom klesnu na cca 900 a zase sa vratia na 950. takto to roby asi nejake dve minutky potom to prestane. A auto mi pri starte aj trochu podymuje. Ako nahle ma auto prevadzkovu teplotu motor vypne a nastartujem kolisanie otacok je prec - vsetko ide ako ma. Neviete cim by to mohlo byt??? Dakujem za vase rady a odpovede.

• 4 odpovědi
    • 10,6tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem oranger,

Zdravim, pri akceleraci se cele auto cca pri 1500ot hrozive rozduni a rozvibruje, pod 1500 je to OK, nad 1500 taky. Je tohle u TDi PD normalni nebo jsou KO silentbloky motoru nebo je problem jinde? Diky

• Pozitivní
    • 10 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Jessy,

Zdravím, Plánujem trochu zvýšiť výkon, a niekde som sa tu dočítal o výmene turba z 96 kw verzie... To moje (z okty 4x4, 74 kw PD) potrebovalo vyčistiť, a tak ma napadlo, že by som tam rovno šupnul to väčšie. Problém je v tom, že neviem, aké ma turbo z 96 kw ver. označenie, a tiež neviem, či to bude fungovať bez ďalšieho doladenia, ktoré plánujem až neskôr ... Nevie niekto poradiť? Dík

• 1 odpověď
    • 3,4tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Bohuslav,

Chci se zeptat jestli se vejde intercooler z Octavie II do Octavie I ?

• 3 odpovědi
    • 3,3tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem lukash188,

Ahojte. Jedna sa o Octaviu 4x4 74kw, r.v. 2002 . V poslednej dobe, uz vyse pol roka, mi zacalo dost pisat turbo. Nie je citelna ziadna strata vykonu, ani VAG nevyhadzuje ziadnu chybu. Proste len turbo dost silno piska. Cim by to asi tak mohlo byt??? Dik za help

• 2 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  16. Zdar všici, nevíte co by mohlo být takový hvízdnutí po vypnutí motoru, které se ale objevuje míň i při jízdě při přeřazení. Vypadá to jak kdyby si to pořád něco nastavovalo. Motor 1,9 TDi PD 74 kW. Uz je to OK.

• 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem kapo1222,

Nazdar chlapi. Ospravedlnujem sa za zalozenie novej temi. Mam skoda octavia 1.9 TDI 4X4 PD r.v. 2001 Asi pred pol rokom menene turbo, vaha vzduchu magneticky ventil plniaceho tlaku turba, vycistene komplet sanie. Auto islo doteraz ok ale posledne dva dni sa mu nejak nechce.´Pred tym ked som mal 2000 otaciek pekne ma vtlacilo do sedacky ale teraz nie. TURBO IDE pocut ho ako jemne pisti. Neviete cim by to mohlo byt??? Dakujem za vase odpovede.

• 5 odpovědí
    • 4,6tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem kapo1222,

Zdravym vas paniDnes ked som isiel rano do obchodu tak som autom presiel po par vecsich mlakach pri krajnici cesty. A asi po 600 metroch mi auto zrazu spomalilo a nesiel pridat plyn. motor som vypol a hnet nastartoval a auto malo na volnobehu otacky cca 1200 a na palubnom sa mi blikala kontrolka - co ma tvar ako cievka.Plyn sa nedal pridat ani pocas jazdy a auto stale drzalo otacky cca 1200. Domou som nejak zasiel cca 3km. a auto som odstavil. Asi po hodinke idem pozret k autu ze co to mohlo byt nastartujem a auto malo normalne otacky na volnobehu a dal sa mi aj pekne pridat plyn a blikanie kontrolky zmyzlo!!!Neviete co to mohlo byt?? a co to mohlo byt sposobene tym ze so…

• 4 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Diesel2006,

Ahoj všem skušeným borcům. Jak si člověk všimne ,že je v prdeli váha vzduchu ? Kamoš mi říká,že motor normálne funguje dál,ale prej nechce jet do otáček:feve: Třeba je to i slabší v tahu? Jak to lze jednoduše zistit? Cez diagnostiku,nebo ? Anebo třeba opačne - jak zistím,že to mám v pořádku ? Hodne lidi říka,že to občas zlobí,tak proto se ptám - jaké jsou příznaky. Moc krát dekuji všem

• 6 odpovědí
    • 9,6tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Diesel2006,

Ahoj všem, jaký jsou podle vás ideální otáčky pro řazení ? Aby bylo jízda ekonomická,a aby se motor nerozbil:smich: Díky všem za dobré rady...

• 11 odpovědí
    • 20,7tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Diesel2006,

Ahoj Všem, před týdnem jsem si dotáhnul Octávku z Nemecka 1,9 TDI-PD 74KW r.v.2006 / 119tis km. Je to můj první nafťák,takže teť si užívam tah motoru od nízkych otáček,a fantasticky nízkou spotřebu. Ovšem kolega z práce mi to kazí tím,že mi poslal link na cenník vstřikovací třisky Přiznám se,že jsem nečekal,že stojí 10 - 15 tis kč kus ! Proto si chci dát poradit od skušených borců - co delat nebo nedelat aby vstřisky vydrželi. Nebo kůli čemu to vlstne odchází? Co může delat člověk jako prevence? Jak často se to stáva,nebo je to závada spíš výnmečne ? Dekuji všem za dobrý rady...

• 5 odpovědí
    • 6,3tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem redick00,

Zdravím všechny, jsem možná líný procházet celé fórum i když prošel jsem ho docela dost a přesto bych se chtěl zeptat hlavně majitelů tohoto motoru. Jaké je svezení s tímto motorem? Zatlačí to alespoň trochu do sedačky:-) Od motorů s výkonem 66 KW je tam nějaký veliký rozdíl? Maximální rychlost, kterou jste s tím jeli?(a myslím po rovince a ne s kopce:-) ).Mám objednanou Octavii Tour s výše uvedeným motorem. Tak jestli jsem neudělal chybu i když, teď už je to stejně jedno :-)

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem kapo1222,

Zdravím vas. Nevie niekto nahodou kde sa daju zohnat hadice napr od vzduchoveho filtra, skratka vsetky co vydno v motorovom priestore. chcel by som ich mat v modrej farbe. Da sa to niekde kupit??? Dakujem za vase odpovede a rady.

• 10 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem koluch80,

Zdravím mam problém na octavii combi 2003 96kW.Jde mi od motoru divný zvuk.Měl jsem podezření na ventilátory od klimy.Jenže to jsem vyloučil po té co jsem je podložil a oddálil od plastu.Bohužel zvuk se stále nezměnil.Poté jsem si všiml že mi kmitá docela dost napínací kladka.Ale nezdá se mi že by byla špatná kladka,neboť když jsem ji chtěl oddělat od řemene,tak jsem měl co dělat.Po zajištění a sundáni řemene jsem zkoušel hýbat s kadkou,ale ta se mi zdá v pořádku.Nějak extra se nehýbe do stran(asi necelý 1 mm).Zkuste poradit.Díky

• 5 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Pavel PD,

prosím o radu, kde konkrétně najdu čidlo teploty motoru. OI, 2003 96 KW, PD

• 2 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.