Přejít na obsah

Motor 1.8 TSI

6 témat v tomto fóru

1. Motor 1.8 TSI 132 kW

• 24 odpovědí
    • 23.1k zobrazení
    • 6 odpovědí
    • 15.9k zobrazení
  2. Motorový olej

• 9 odpovědí
    • 8.7k zobrazení
  3. Chip tunning

• 2 odpovědi
    • 2.1k zobrazení
    • 4 odpovědi
    • 2.4k zobrazení
  4. DSG omezení na 250 Nm

• 13 odpovědí
    • 13.5k zobrazení

• Aktuální příspěvky

• Tak jsem zjistil, že pokud poslouchám hudbu přes YT music, tak navigační pokyny normálně fungují, ztlumí se hudba a zazní celý pokyn. Pokud mám puštěné rádio, tak se ani neztlumí a navigační pokyn zazní částečně normálně a částečně potichu. Vůbec nevím, čím by to mohlo být. Předpokládám, že stejně to bude fungovat u jakékoliv hudby z mobilu (spotify, vlc...)
    • Nejjednodušší a nejlevnější řešení to určitě je, ale že nejlepší, bych asi netvrdil. Ano, Start Stop se tím vypne a inteligentní dobíjení potlačí. Battery Control Module (J367) je slave jednotka Gateway (J533) a komunikují spolu přes LIN. Odpojením se komunikace přeruší a zůstane nesmazatelná chyba.   Kromě Start Stopu, nezávislého topení a regulace alternátoru to taky sleduje stav nabití a teplotu baterky nebo aktuální zátěž. Kompletně neregulované "hloupé" dobíjení některým baterkám taky nedělá úplně dobře. Zrovna EFB baterky nemají rády neustálé přebíjení. Tím nechci tvrdit, že inteligentní dobíjení je dobrá věc, protože to životnosti baterky taky určitě neprospívá. Ani jedno není v tomto případě ideální. Vím o případech, kdy auta s takhle odpojeným konektorem najezdily desítky tisíc kilometrů bez jakýchkoliv následků. Pořád je to ale riziko. Problém může nastat klidně i u F3, když bude baterka před smrtí, ale auto to nebude mít při odpojeném konektoru z čeho vyčíst. Selhání ABS/ESP už je asi extrém, ale samozřejmě, že výrobce oficiálně neprohlásí, že je to bez následků a klidně ten konektor můžou všichni odpojit. U ročníku 2016 se obě věci dají v vypnout diagnostikou bez zásahu do elektroinstalace a omezování funkcí dalších systémů. Mým záměrem není tvrdit, že je tento postup špatný a neměl by se provádět. Spíš jsem chtěl podat informace, co to může obnášet. Odpojovat bez patřičných znalostí konektor, u kterého nevím, co všechno tím můžu ovlivnit, mi nepřijde jako nejšťastnější řešení.
    • Autor píše, že nosič novej a na jiným autě funguje.
    • Zdravím, vlastním Škoda Superb I 2.5 tdi a při přidání vice plynu do zatáček mi začne škubat a chtěl bych se optat, zda někdo neví jestli je to nějaká vada nebo spíše jen nějaký elektroniký stabilizační systém, který jen předvídá a brání před smykem ? Předem moc děkuji za odpověd
    • @bennoch69 ako som písal vyššie...v živote sa s tým nestretli (Prý to vidí prvně a divil se tomu i sám vedoucí servisu). Myslím si, že toto ich učia na školeniach...tváriť sa že to v živote nevideli a tú frázu.   K padajúcej sedačke..."udělají terčíky proti sobě a reklamace se uznává pokud se pootočí o dva ty výstupky za které se drží to kolečko a myslím že říkal za dva dny pokud se otočí víc výměna"   Ja za 2 dni som najazdil cez 700km...sused možno 10km...tak to je fakt ku.va systém reklamácie za 2dni/2zúbky takže ak sedanka pozvoľna padá menej, je to ok? hmm...ako pozerám výbavu auta, nikde nevidím položku samo padajúca sedanka a ani v mojom návode to nie je...takže asi normálne nie je žiadne padanie pri zdravom rozume. ale ok, v tom koncepte logiku ani nečakám už...   Volant som reklamoval 3x, to natočenie...pri poslednom ma pustili do servisu a nastavil som si to sám, chlapík len fixol nastavenie. skús si vypýtať prípravok na fixáciu volantu pri geometri..nech ti len ukážu...a hneď pochopíš, prečo to nedokážu dať do roviny...tyčka opierajúca sa o sedanku...založil ju medzi nohy a ako vyliezol kopol do toho a bolo po nastavení. po opätovnej geometri v ŠA mi doniesli von auto zase s pootočeným volantom, takže otočka a šlo sa s ním späť. už rovný volant rozhasili ako predtým, takže pri každej geo u nich kontrola pred preberaním   Ak chceš mať normálne nastavený volant, choď mimo autorizáku, alebo si tam dones poriadny prípravok na fixáciu volantu  
  • Vytvořit nový...