Motor 2.0 TDI
165 témat v tomto fóru
-
Zdravím chcem sa opýtať neviete čo stým môže byť Škoda superb 3 dnes ráno auto po naštartovaní zasvieti chyba zhavenia ktorá stále bliká na diagnostike píše chybu 7934 snímač ovládače plniciho tlaku.. 20241206_190647.heic
-
- 1 odpověď
- 952 zobrazení
-
-
-
Škoda superb 3 combi 4x4 140kw DSG. Jsou tu nějací majitelé uvedené specifikace? Zdá se mi že můj Superb docela hodně žere. A nemám s čím srovnat.. Dálnice na tempomat 140km/h cca 7.5l. Předchozí model stejné specifikace pouze bez DSG bez problémů kolem 5l. Díky za vaše ohlasy.
-
-
- 188 odpovědí
- 103,8tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
zdravim viete niekto prosim vas posudit ako je na tom dpf 2.0 110kw 238000km dik
-
-
- 18 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den, jsem tu nový a potřebuji poradit. Mám škoda Superb 3, 2016 roku, 2.0 TDI. Po nějaké době se mi rozsvítila kontrolka motoru ,dal jsem to na OBD II diagnostiku a ukázalo mi to chybu první svíčky žhavení. Dneska mi v práci auto stálo 2 dny venku a rozsvítila se mi spirálka která začala blikat,po diagnostice mi to ukázalo tyto chyby : P2563 - turbocharger TC 07934 - turbocharger boost control position... Poraďte prosím jestli je to něco závažného či ne a popřípadě jak to vyměnit svépomocí. Budu vděčný za každou radu, děkuji.
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, dnes při studeném startu (3 stupne nad nulou) mi na volnoběh takto ucukával motor, až do doby, kdy se auto zahřálo. Chtěl bych se zeptat, co zde může být za problém? Děkuji 06fe92b1-66f1-46ea-9d1e-16318d56d511.mp4
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý deň, Už nejaký čas mám problém z AdBlue. Vyskakuje mi kontrolka motora- oranžová každých 400-800km aj vždy keď to zmažem. Menil som NOx senzor a nepomohlo ani to. Skúšal som dolievať do AdBlue nejaké čističe a možno len predlžovalo vyskakovanie kontrolky. Ďakujem za odpovede
-
- 4 odpovědi
- 9,4tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Zdravím přátelé, setkal se někdo z Vás s touto chybou? Smazat jde, ale za čas vyskočí zas. Na přístrojové desce nic nehlásí. Sup 3, 2.0 TDI 110kW 2018
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Hello, I have a problem with my Skoda Superb 2.0 TDI DFGA 3v Sportline DSG7. Тhe car turns over but won't start. I tried to charge the battery, but the problem continues, I also tried to give me current from another car, but it does not want to start. Did anyone else had same issue? Any help would be much appreciated. I am attaching a log of the car from VCDS. Log -TMBJH7NP1J7527985-20241011-1604-165684km-102951mi.txt
-
- 0 odpovědí
- 463 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám Superb 3 2016 2.0tdi 110kw. Potřebuji koupit svíčku a našel jsem pouze svíčky za 2,5-3 tisíce jednu. Chci se vás zeptat jestli neznáte nějakou alternativu, a nebo tam musím koupit ten originál. Děkuji Kód svíčky - BE PSG007
-
- 3 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravim kolegy, milovníky a uživatele Superbu, Už dlouho si lámu hlavu, jestli se mi od koupi nezvedla nějak spotřeba. Protože si myslim, že jsem měl dřív nižší. ...poslední dobou jezdím kolem 5.5 - 6l/100km, všude po forech čtu, jak umí jet za 4.0 - 4.5 a tak podobně. Já nikdy nešel pod 5. Superb III, po FL, r.v 2022 5tý měsíc, uvedeno do provozu 11tý měsíc (auto je liftback, nikoliv kombi). Koupeno ze Škodovky s nájezdem 31tis. Je teda fakt, že je na 18kách pneu. Z Brna do Bratislavy 5.5l/100km, místy jsem jel 150km/h, většinou ale 130-140 - bylo celkem vedro, venku kolem 33°C, klima zapnutá na 19°C, třetí stupeň větrání (…
-
- 5 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
začalo mi klepat v přední části palubní desky, nejspíše od motoru. Nevíte co to může být? IMG_1280.mov
-
- 0 odpovědí
- 775 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Po výměně roztavených čidel G505 a G450, mám stále chybu ve VAG u čidla G450 - nefunkční. Prosím jak se ve VAG přizpůsobí nové čidlo v řídící jednotce, Superb model 2016. Děkuji.
-
- 3 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
zdravím, včera mi při rychlosti cca 50km/h auto spadlo do nouzaku a rozsvitla mi ikona žhaveni na displeji (spirála). Auto žádnou chybu neukázalo. Zastavil jsem, vypl motor, chvíli počkal a pak zase nastartoval a chyba byla pryč. Dneska jsem jel v Praze taky cca 60km/h a opět auto do nouzaku, zase chyba žhaveni. Zastavil jsem, vypl motor, počkal a za dvě minuty nastartovalo normálně a dojel jsem domů v pohodě +1h. Mam Superba 3 140kW, 2.0TDI 4x4. Je bezpečný s tím jezdit a nebo hned servis? Zítra jedu na víkend pryč cca 180km tam a pak zpět. Vag čtečka ukazuje tohle - --------------------------------------------/- 9126 Skoda: P00A…
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím dočetl jsem se zde na fóru že kvůli špatným startům by se měl vyměnit ventil nastavovače vačky s tou skříní ale vzhledem k tomu že auto bylo tenkrát kvuli tomu po servisech a stálo to raketu a problém zůstal rozhodl jsem se tedy pujčit si to z druhého superba prvně než za to vyhodím 10 tisíc ...ale s motorem 110kw nicméně po vymontování jsem zjistil že ventily jsou jiné tak jsem vše vrátil jak bylo a ten superb 110kw měl velké obtíže nastartovat ale už jede ale diagnostiha začala psát chybu P001600 a ten můj 140 kw jen točí a prd ... přitom jsem vše jen víceméně vyndal a vrátil
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, mám problém se supíkem 140 kw DSG, auto za studena, když vyjedu jede v pohodě, nijak zle se nechová, ale jak se zahřeje, tak cca po 20 minutách jízdy v průměru začne poškytávat během jízdy. Všiml jsem si toho u 3 a 5 převodu někde mezi otáčkama 1200-1900(než přeřadí dál), dělá to i při dobrždování bez plynu, kdy jen klesá rychlost. Na ručičce otáčkoměru jde vidět pří škytnutí, jak se trhaně pohybuje. Nedávno jsem jel na chatu, prudší kopec, horší cesta a auto mi podřadilo chvíli i na 1 převod a hle, všiml jsem si toho, že to dělá i u 1. převodového stupně. Takže 1,3,5... Nevíte čím by to mohlo být způsobeno? Vyloučil jsem vstřiky, objednal jsem totiž nové, vy…
-
- 0 odpovědí
- 836 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den, pri zarazenem D auto vibruje, Kdyz je studene vice, po case se to trochu zlepsi. Nevite cim to muze bejt. Je to dost neprijemne. Dekuji za kazdou radu
-
- 3 odpovědi
- 841 zobrazení
-
-
Zdravim Vás, Preventívne som nalial od značky PRO-TEC (čistič palivového systému a vstrekov Common rail) a od vtedy mám problémy. Konkrétne čierny výfuk a častejšie regenerácie. Diagnostika chyby nezistila. Máte s prípravkom nejaké skúsenosti?
-
- 3 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, mohl bych vás poprosit o radu? Dnes jsem byl na prohlídce vozu VW Touran (ano vím škoda fórum) ale jde mi o stav motoru - 2.0 TDi 110kW EA288evo. Vůz vše ok, ale motorový prostor vypadal na 4lete auto s 100k velmi špinavý a po sundání krytu motoru jsem si všiml skvrn on oleje u 1. 3. a 4. vstřikovače (viz foto) a malá skvrnka byla taky pod railem. Co mě ovšem překvapilo je to, že u druhého vozu se stejným motorem (ale nájezdem asi 140k) byly skvrny na stejném místě, jen o něco větší. Nevíte prosím o co se jedná nebo zda je to na závadu? Měl jsem za to, že s pravidelnou péči by se tohle objevovat s takovýmto nájezdem objevovat nemělo. Moc vám děkuji za rady. J
-
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dá se přes VCDS zjistit aktuální tlak oleje. Případně kde to najdu . Jde mi jen o informativní údaj.
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, umi mi nekdo poradit ve ktere ridici jednotce najdu test akcnich clenu prednich dolnich klapek pred chladicem?
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den chtěl bych jse zeptat když jedu tak kolem 20-60km/h tak když přidám plyn tak tam neco vrci jako kaminek nebo neco jen kdyz pridam plyn,pak pusim a nic potom kdyz jedu rychleji tak to nedela jen pri mensi rychlosti nevim jestli to je normalni(jde to spatne nahrat je to tichy ale slysim to kdyz jsem se ptal spolujezdce tak nic neslysel) nevím jestli jsem blbec díky za radu
-
- 0 odpovědí
- 564 zobrazení
-
-
Ahoj všem, minulý týden, když byla ta úmorná vedra, přišel jsem na nepříjemný zvuk u auta, ale za TEPLA, nikoli za studena. Jeden zvuk je jakoby šustivý a druhý je jakoby "cvrček", kdyby volný řemen příslušenství.. Zajímavé je, že ty zvuky se ozvývají JEN, pokud mám DSG vyřazeno na P, tedy není žádný kvalt. Jakmile dám D, nebo R a auto stojí na autoholdu, krásně si přede, jako by nic.. Nahrál jsem oba na Youtube, tak prosím, kdo můžete poslechněte: Odkaz na 1. video (šmajdání, šustění): https://youtu.be/apdIHbNISNM Odkaz na 2. video (cvrček): https://youtu.be/rvkD3ZBCJVA Podotýkám, že…
-
- 15 odpovědí
- 12,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím všechny. Moje DPFko je asi po smrti, vzhledem vysokému nájezdu 330 tis. mi nebylo doporučeno čištění, kvůli možnému velkému opotřebení katalyzátoru. Rozhodl jsem se pro výměnu za jiný použitý kus s nižším nájezdem. Moje otázka: má se něco při výměně nastavit přes diagnostiku?
-
-
- 9 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj nemuže mi někdo poradit kde ho přesně najdu tento senzor nebo popřípadě fotku děkuji moc
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, jdu si pro radu. při studeném motoru, se někdy stane, že když pustím plyn (pouze na 2. stupni převodu) a nechám vozidlo samovolně dobrzdit motorem, tak začnou otáčky lehce skákat a nejsou stabilní (nikoli pokaždé), cuká při tom i vozidlo. Někdy je to intenzivní hodně, někdy málo, na videu to jde vidět zrovna málo. Diagnostika je čistá. Vstřiky jsou OK. Nafta je kvalitní. Najeto 224tis. 2.0 TDI 140kw Děkuji za případné rady. IMG_8475.mov IMG_8476.mov
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
- 1 sledující
-