Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Nápravy,převodovém ústrojí, tlumiče, pružiny, kola...

1. Zahájeno uživatelem l79,

Dobrý den, jelikož budu snad v brzké době majitelem vozu, budu potřebovat ještě přezout na zimní pneu. Zeptám se kdo jezdí zimu na 18" na čem jezdí? Těch pneu co se dají sehnat moc není . Přemýšlím asi o Hankook W320 nebo Nokian WR SUV3. Nový vzorek má Semperit (Speed Grip 3), ale to je novinka, takže majitelů asi moc nebude. Z "lepších" značek se dají sehnat snad jen Dunlop Winter Sport 3D, což je už docela "starý" vzorek, na kterém jsem jezdil na OII. Můžu se zeptat zda-li má někdo s těmi Hankooky nebo Nokiany zkušenost? Většinou má Nokian hlučnější gumy, což by mi trochu vadilo, ale třeba tenhle vzorek nehučí... Teď se to odzkoušení zimních pneu docela nabízí .

2. Zahájeno uživatelem octabin,

Kodiaq 1,4 tsi 4x4 manuál 3/2018 10tis km s DCC už nějakou dobu pozoruji jemné klepání jako by od zadní nápravy,je jsou to takové malé slabé tukance, Spíše při jízdě pomalejší jízdě, takové tupé rány. Řešil to už někdo? Typuji že by to mohl být podobná problém jako u S3.

3. Zahájeno uživatelem Kodík,

Ahoj, přemýšlím o podložek na Kodiaq 1 dopředu 1.5cm a vzadu 2cm. jen se bojím abych nezničil ložiska a celkově podvozek + gumy. Je tu někdo kdo má a má na ně najeté alepson 20000km?

• 0 odpovědí
    • 357 zobrazení
  4. Ahoj, od koupě ojetého auta na podzim 2024 řeším hluk od kol, který je ale nepravidelný. Přisuzoval jsem to zimním pneumatikám, ale po přezutí na letní se celý problém spíš zvýraznil. Pokud jedu po hladkém asfaltu, nic není slyšet, pokud je asfalt hrubší, slyším výrazné hučení v nepříjemné frekvenci. Kamarádův Kodiaq je na stejném úseku krásně tichý. V servisu nic nenašli, všechno na podvozku prý ok. Mohou to být ložiska kol? Hluk se nijak nemění se zatáčením, je to úplně jedno zda jedu rovně či do zatáčky. Na štěrkové cestě k domu slyším hučení už při velmi nízkých rychlostech. Další hučení, tentokrát konstatní se ozývá mezi rychlostmi 90-100km/h, někdy při mírném sešláp…

5. Zahájeno uživatelem rastamax,

Zdravim - uz dlhsie je počut od podvozku rano pri rozbehu auta zvuk ako ked niečo drhne na sucho, stale pri cca do max 10 km rychlosti cca po 5. metroch rozbehntuia niečo sa zopne vypne alebo neviec čo.... a šupa hluk jak to škripne, cez den to uz nespravi a nespravi to stale. ten zvuk je niešo cca na 1-2 sekundy ako ked sa niešo piskne šuchne skor zgrapne zadrhne ale nič sa nedeje auto ide normalne, radi normalne ale ludia az pozeraju co je to za zvuk - hm nejaka rada čo to može byt ? prikaldam video - tu je ten zvuk taky skresleny ale je to šupa každe rano a možno aj dvakrat ale cez den uz nie edit: 2.0 tdi / 4x4 / dsg / 140 kw dfha / r.…

6. Zahájeno uživatelem Mustafa,

Ahoj, primárně bych potřeboval Škoda číslo origo 20" kol, který se dávají na Kodiaq. Pokud byste ho měli, tak bych za něj byl rád. A když už jsme u toho, tak se to tu může pojmout i jako vlákno o kolech na Kodiacích

7. Zahájeno uživatelem petr0412,

Mám Kodiaqa 2.0TDI 110kW 4x4 + paket pro špatné cesty, pneu R18/235/55. Najeto cca 45tis. km. Řeším dva problémy, které nevím, zda spolu mohou souviset. 1/ Auto mi trochu (mírně) táhne doprava - zejména pod plynem, nutí mne to korigovat volantem doleva (na obvodu volantu cca 1-2cm). Auto má komplet udělanou geometrii i nové brzdy vepředu (destičky i kotouče). 2/ Při řazení (manuální převodovka) mi občas jde trochu tužšeji řazení - dráhy jsou ok, takovéto přehoupnutí uprostřed mezi jednou a druhou rychlostí. Přemýšlím, zda to nemůže být na výměnu oleje v převodovce a rozvodovce vepředu? Nebo nemáte někdo s podobnými problémy zkušenost? Díky, P.

8. Zahájeno uživatelem karel_b,

V navodu na Kadaka pisou, ze snehove retezy je mozno pouzit jenom pro kola sirky 215, pro, 235 nesmi pry byt vubec. Coz je blbost, minimalne rychloupinaky pujdou bez potizi. Mista je pritom v podbehu hromadu s vyjimkou vzdalenosti mezi gumou a tlumicem, ta je hrozne mala. Bezne supermarketove retezy tam drhnou. Urcite pujdou bez podizi pouzit rychloupinaci retezy retezy König K-SUMMIT XL K55, ktere za kolem nevyzaduji zadny prostor - davat za ne 9000Kc se mi ale opravdu nechce. Nezkousel jste nekdo, zda je mozne pouzit nejake retezy s nizsi vyskou clanku, napr Pewag 9 XMB 79? Uvitam kazde info, nez budu muset vyplajznout devit…

9. Zahájeno uživatelem Garan,

Ahojte, Ak odstránim z originálnych 20-kolies (elektrónov) umelohmotnú odnímateľnú časť, tak skoda znak v strede je v celku tej časti a po odstránení chýba. No 56mm krytka škoda je malá (stredovým priemerom), resp nedrží. RS 2004. nemáte nejaké tipy na veľkosti nech to mevyzerá prázdne bez znaku? dikes

• 1 odpověď
    • 729 zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem FrontVypla,

Zdravím, dnes jsem párkrát popojižděl po městě vždycky cca 2km a když jsem vystoupil z auta a měl nastartováno, tak jsem slyšel syčení od výfuku. Tak jsem tam klekl vzal hadru a ucpal na pár sekund koncovky a přestalo to. Když jsem dal hadru pryč tak to zase pokračovalo. Tak to tedy jde z výfuku. Tuší někdo co by to mohlo být? Je to zvuk jak kdyby ucházelo kolo. Nekde sem četl že by to mohla být regenerace DPF ale nezdá se mi že by to dnes dělalo 3x po sobě u každé jízdy. Ikdyz Sahara mi po vypnutí motoru ještě chvíli jede. a nebo ještě někdo říkal že to děla vstřikování ad blue a že to po pár křižovatkách zmizí. zitra jedu 20km a chvíli po dálnici tak uvidím. …

• 2 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem xx30,

Mám tyto pneumatiky Hankook Ventus S1 evo2 SUV K117A 235/50/R19 a zdají se mi hlučné ( odvalování kol ). Prosím o vaše zkušenosti s jinou značkou.

• 0 odpovědí
    • 852 zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem ifkoo,

Ahojte,viete mi povedať ktorý olej mám objednat,pri tom prvom linku je písané pre haldex 4.generacie. No pri tom druhom linku už nič.Pripadne dam vin pre upresnenie kedze na stránke mi ukazuje na obe verzie že sú kompatibilné Mám kodiaq rs bitdi 2020 https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/g052145s2-olej-prevodovky-haldex-1l-baleni-19215.html https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/g052580a2-olej-prevodovky-haldex-skoda-44489.html

• 0 odpovědí
    • 865 zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Octavia31,

Může mě někdo vysvětlit proč je ve velkém TP v kolonce variabilní provedení vozidla uveden zrovna tento rozměr zimního kola 235/55 R18 100V M+S 7Jx18 ET43 viz. příloha. Já se domníval, že to je rozměr na který mohu dát řetězy. V tištěném návodu je napsáno, že sněhové řetězy se smí použít na 17" kolo. Předpokládal jsem, že návod je obecný a směrodatný je technický průkaz. Ptal jsem se ve dvou autorizovaných servisech, odkázaly mě na infolinku škody. Infolinka škody je kapitola sama o sobě. Už si dopisujeme 14 dní, dokonce mě telefonicky kontaktovali, ale odpověď jsem se stále nedozvěděl.

• Pozitivní
    • 22 odpovědí
    • 12,5tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Petr2212,

Ahoj, od samotného začátku se nám na autě ozývá zvláštní zvuk při průjezdu levotočivou zatáčkou nebo při průjezdu kruhákem. Kdybych to měl přirovnat, tak je to zvuk podobný, jako když na staré škodovce odcházelo ložisko v kole. Jakmile se vůz narovná všechny zvuky zmizí a vše je ok. V servisu mi řekli, že to mám sledovat a je pravda, že žádné zhoršení, ale eni zlepšení se nedostavuje. Teď budu přezouvat, tak ještě kouknu, jestli není něco s krycím plechem za brzdou, ale na to moc nesázím. Neáte někdo zkušenost nebo poznatky co by to mohlo být ??

15. Zahájeno uživatelem PoolCreative,

Nemáte někdo tip jak legálně domontovat tažné zařízení na Kodiak Scout 4x4 2.0 TDI s nosností 2500kg na bržděný? Všude jsem našel, že to jde jen z výroby a potom máte smůlu a může být jen 2300kg. Divné je však, že hromada prodejců nabízí tažná pro Kodiak i s nosností 2500kg (tedy né oficiální servis, tam mi řekli, že mají originál s nosnosti těch 2300kg). Pokud jsou nějaké nápady.. sem s nimi. Dekuji.

• Pozitivní
    • 12 odpovědí
    • 9tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem PMN,

Dobrý den. Chtěl bych požádat o pomoc. Zná někdo rozměry brzdových kotoučů (vpředu, vzadu)? Jaké kotouče a destičky mi doporučíte? Jedná se o vozidlo: Kodiaq, rv 2018, DSG, 4x4, 140kW Style, 2.0TDI, VIN: TMBLK7NS2J8060603 Díky moc za radu a pomoc.

• 3 odpovědi
    • 4,4tis zobrazení
  17. Zdravím, jaký máte názor na druhou sadu kol? Je ekonomičtější sezónní přezouvání nebo druhá sada? Jak je to pak se senzory tlaku u druhé sady kol? Musí se to programovat nebo si je najde jednotka sama? Díky MS

• 11 odpovědí
    • 7,1tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Habi001,

.

• Líbí se mi
    • 21 odpovědí
    • 25tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Alan_kodiaq,

Zdravím, je náročné resp. drahé dodatočne vybaviť do Kodiaqu snímač RDKS? oplatí sa nad tým uvažovať?

• 4 odpovědi
    • 7,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Petr2212,

Ahoj mám na svém kodiaqu "rok staré" najeto 19tis a mám pocit že jsou v pr... brzdy ! Při brždění se ozývá ppomněrně nepříjemný hluk (nikoliv vrzání) divného tření. Pokud brzdím intenzivněji přijde mi to pocitově, ajko kdyby docházelo k "vlnění" kotoučů, prostě to vůbec není ono. Máte někdo zkušenosti, je to na reklamaci nebo něco podobného ?

21. Zahájeno uživatelem evlo,

Jaké nejmenší disky kol se vejdou přes brzdy základního kodiaqu? Myslím, že to je asi 1.5 ambition(??) s dsg, asi facelift verze. Tak pokud je víc druhů brzd, tak to bude mít ty nejmenší co jsou. A ne, nezajímá mě co je v "TP" (podle TP 215/65R17), zajímá mě realita. Tj. vejdou se třeba 16" nebo dokonce 15"?

• 2 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem masa 25,

Zdar pánové, mám otázku. Vztahuje se pneugarance od Škoda auto na pneumatiky které byly na autě při zakoupení nového vozu? Díky

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem crompl,

Ahoj, dnes jsem umýval auto a všiml jsem si na zadním podběhu u straně řidiče dirky. Tak mě napadá jestli jsem něco neztratil nebo to tam máte všichni, Je to sice kokotina:-) ale zajímá mě to. Výbava STYLE, RV 2021. Díky za odpovědi

• 2 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem DavidSK,

Štandardne sa obúvajú pneu 235/55 na disk 7Jx18, 235/50 na disk 7Jx19 ( čo sa mi zdá užší disk na šírku pneu, no výrobca má asi na to dôvod ). Pri "20" na disky XTREME alebo VEGA ( oba 8Jx20 ) sa obúva pneu 235/45, iba na disk IGNITE 8,5Jx20 je pneu 255/40. Je možné na disk XTREME 8Jx20 obuť pneu 255/40 R20 ? ( samozrejme, keď nepozerám na to, čo je zapísané - homologizované podľa TP )

25. Zahájeno uživatelem DavidSK,

Vzhľadom na vyššiu hmotnosť vozidla ( cca + 300 až 350 kg oproti Octavii, Superbu ) sa zamýšľam nad výmenou predných bŕzd, napr. niečo viac piestikové a priemer 380 mm ( oproti sériovému jedno piestu 340mm ). Okruhy asi nikto nebude jazdiť na Kodiaqu, ale občas prejazd horskými priechodmi cítim, ako už brzdy slabnú, nehovoriac ako vypadá origo kotúč po 45 tis. km. APR, RacingLine, APracing, majú momentálne problémy s dodávkami ( USA, UK ), čakám ešte na ponuky z Bremba, nemáte už niekto nejakú reálnu skúsenosť ?

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.