Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty.....
118 témat v tomto fóru
-
Prosím o pomoc. Mám škodu Karoq, nafťák, 110 kW, objem valcov 1968 cm3, 4x4x, rok výroby 05/2019. Auto má ťažné zariadenie od výroby. Cez víkend som skúšala napojiť auto prvý krát na starý prívesný vozík. V kufri pri rezerve som našla medzikus, ktorý sme použili na do-prepojenie vozíku a auta. Následne keď som skúšala či fungujú smerovky a brzdové svetlá, nič nefungovalo. Palubný počítač mi taktiež neohlásil, že bol pripojený vozík (ani neviem či mal ohlásiť). Prívesný vozík určite viem že je funkčný, nakoľko sme ho následne napojili na starú fabiu kombi a všetky svetlá na vozíku fungovali správne. Je možné že som niečo pri prepájaní zabudla alebo treba niečo manualne nas…
-
- 4 odpovědi
- 13tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, je možné že by se čidlo, zda je zabržděno posunulo níž? Přijde mi, že po servisní 30ti tis. prohlídce když mám sešláplou brzdu stejně má auto snahu přípravy na rozjezd. A když ve vypnutém stavu rukou zmáčknu brzdový pedál tak než cvakne tak je docela dlouho. Dá se to prosím nějak štelovat?
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, nesetkal se někdo s tím, že po zapnutí zapalování se ozve krátké (vteřinové) zabzučení. Stává se mi to pouze občas, většinou po delším stání. Přijde mi to podobné rušení autorádia z reproduktorů. Ale jistý si úplně nejsem. Možná ještě zkusím před zaparkováním vypnout rádio, abych to vyloučil. Jedná se MR2020, Infotainment Bolero. Od začátku to určitě nedělalo. Nejsou zapojeny žádné externí přístroje ani zásahy do elektroinstalace. Děkuji za vaše názory.
-
-
- 31 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
-
-
Začal jsem mít zajímavý problém. Když jsem auto kupoval tak nebyla taková vedra. Začaly mi minulý týden hlásit přední vnitřní senzory překážky, ale jenom někdy a hlavně při brzdění. Hledal jsem na fórech, někde jsem vyčetl že by to mohl dělat rámeček RZ. Tak jsem ho sundal, RZ jsem přilepil oboustrannou páskou a hurá, problém je pryč. Spodní hrana rámečku byla moc přesazená a senzory byly dost blízko.
-
-
- 18 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dnes som realne vyskusal ako funguju cuvacie senzory. Nielenze vydavaju akusticky signál bliziacej sa prekázky ale zabezpecia aj zabrzdenie auta ked ste uz v kritickej vzdialenosti. Bol som z toho prekvapeny nakolko som o tejto funkcii nikde necital ze to takto fungule, ale je to v celku uzitocna funkcia. Pisem len moj postreh o ktorom mozno nevedia doterajsi majitelia.
-
-
- 59 odpovědí
- 47tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Ahoj je tu někdo z okolí Česká Lípa, Liberec, Mladá Boleslav kdo se rád zaobírá různým změnama vylepšením a doděláním různého osvětlení interiéru. A snesl by spoustu otázek zda toto či ono jde a jak na to, nebo po případě by dodělal nakodoval. Mám karog Ambition plus 125let.A chybí mi tam nějaké ty věci. Ujme se někdo prosím
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj. Koupil jsem si LED žárovky do zpátečky a úplně nevím jak je vyměnit. Mám takový pocit, že budu muset vyndat celé světlo. Poradíte mi prosím. Nikde jsem nenašel žádný normální návod a už vůbec ne video návod. (Manuál je na hov..) jen pro ty, kteří místo rady budou strašně inteligentní. Moc děkuji za rady
-
-
- 12 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Na voze s Kessy jsem narazil na jednu nepraktikou věc. Pokud vystoupím z vozu, zavřu dveře, otevřu kufr odeberu věci a kufr zavřu, pak musít jít ke dveřím a zamknout auto dotykem na kliku. Druhou možností zamknutí by bylo dálkou, ale vytahovat klíč s taškama v ruce je ještě horší varianta. Chybí mi zamčení vozu z kufru. Nepřemýšlel někdo nad nějakým řešením ? A nebo případně existuje varianta, jak to vyřešit a auto používat, tak aby se auto zamklo po zavření kufru ? Díky.
-
-
- 6 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nelíbí se mi, jak svítí vnitřní stropní středové osvětlení. Jsou to bludičky ve kterých jsou (asi) klasické žárovky. Zbytek auta mám v LEDkách. Tuším, že tyto lampičky v LED byly součástí nějakého paketu, který jsem nebral. Nezkoušel někdo do tohoto osvětlení dát LED žárovky? Lze nějak jednoduše světlo rozdělat? Pokud ano, tak jak? Díky za tipy.
-
-
- 23 odpovědí
- 14,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Skúsil som v tejto appke vypnúť štart-stop použil som Start-stop function deactivation (voltage method), ale keďže sa moc nejazdí, prišiel som asi až po týždni na to, že to na MR2020 už asi nefunguje. Teraz som použil Start-stop function deactivation (climate unit method), ale počas cesty do a z prace to nemám kde skúsit či to ide, uvidím neskôr až nám popustia trošku uzdu. Skúsil som aj Turn lights: polite blinks count zmeniť z 3 na 4 bliknutia, ale tiež bez úspechu. Eng. moc neovládam, preto myslím, že robím niečo blbo. Pri tom SS už napäťová metóda na novších autách nefunguje, tak asi aj u MR2020. Nenašiel by sa tu niekto čo by sa podelil o skúsenosti s kódovaním v Car…
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
-
Dobrý večer ve spolek, dneska se mi během odpolední jízdy (cca 15.50-16.50) 3x objevila přes celý maxidot výstražná ikona srážky od Front Assistant. Ráno už jsme jeli cca 45km, pak zpět cca 45km (celou dobu nic) a s mírnou pauzou následovala tato jízda s výstrahami. https://www.youtube.com/watch?list=PLIabY34X0auftEhpAZSOwvOEldFCL1frB&v=NO7YkOhdRO8&feature=emb_logo Jen se objevila, pár sekund svítila a byla fuč. Auto nebrzdilo, jelo pořád stejně pod plynem. Silnice suchá, nikde ani živáčka, nikde ani mrtváčka. Včera jsem auto opucoval vapkou, maska je komplet přeleštěná hadrem. Nevím, čím by to mohlo být. Nějaký velký hmyzák?
-
-
- 4 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj lidi, nemáte nějaký tip kam umístit externí zásuvku na 12V? Vzhledem k mému nízkému nájezdu a jen občasným jízdám jsem bohužel nucen průběžně nabíjet baterii a nebaví mě neustále otevírat kapotu. Zapojení do zapalovače v interiéru mi také úplně nevyhovuje. Člověk musí furt otevírat oka, dveře, nemůže zamknout auto ... Chtěl bych udělat nějakou externí zásuvku, do které bych jednoduše zapojil ten cig-plug konektor nabíječky. Jediné, co mě napadlo, je udělat odbočku ze zásuvky v zavazadlovém prostoru, protáhnout průchodkou do zadního nárazníku a umístit zespodu nárazníku vlevo vedle tažného zařízení (viz obrázek). Myslím, že instalace by by…
-
-
- 6 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Nevíte prosím k čemu jsou tyto kabely (zelený a bílý) u rezervního kola? Přijde mi to jak kdyby to nebylo originální, ale nějaké dodělávané, ty samolepky co drží kabely už byly odlepené a nedržely. Na konci je něco ve fólii, nějaké čidlo?
-
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Tak včera se rozsvítila kontrolka EPC a nefunkčí start stop. Ve středu jedu do servisu tak jsem zvědav co to bude za závadu.
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem, po mnoha letech opět návrat ke značce škoda. :) Trochu mi vadí fakt, že jsem pořídil vozidlo s kessy a zároveň obdržel klíče s vystřelovací planžetou. Chtěl bych sehnat klíč (klidně přestavbu) na takovou verzi kdy se "mechanický klíč" bude třeba ručně vysouvat z pouzdra. Přeci jen je potřeba jen v případě nouze, když by kessy nefungovalo. Otravuje mě, že se mi poměrně často klíč v kapse otevře... Mám na mysli něco jako je na obrázku... Nevíte někdo o něčem? Díky Luckyn
-
-
- 18 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, nemáte někdo zkušenost s možností využití "svorky 87" (pojistky č. 3-10 na držáku pojistek B v motorovém prostoru) ke spínání relé. Vzhledem k tomu, že motorovém prostoru na žádné pojistce "spínané +" není, tak jsem hledal a zjistil jsem, že na některých pojistkách je také při zapnutém zapalování +12V a po uspání motoru 0V. Pojistku č.5 nemám osazenu, tak jsem si říkal, že bych ji mohl využít. Dle schématu by se mělo jednat o výstup spínaný hlavním relé (J271). Mám akorát trochu obavu, aby to neovlivnilo některé systémy motoru, které jsou na sv. 87 připojeny. Na fóru jsem diskuzi na toto téma nikde nenašel.
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím, uvažuji o koupi Karoqu s motorem 1.5 TSI a pořád váhám, jestli objednat volbu jízdních režimů (eco, normal, sport). Adaptivní podvozek mít nebudu. Je v těch režimech opravdu nějaký zásadní rozdíl nebo to nemá moc smysl? Díky předem za názory.
-
- 7 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den. Lze nějak udělat, abych mohl odemknout karoqa mobilním telefonem. A nebo nevíte jestli škoda něco takového plánuje?
-
-
- 2 odpovědi
- 5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chci se zeptat, Pár krat se mi teď na dovolene stalo, že při jízdě mi zazněl zvukový i světelný signal nezapnutých pásu. Sice na zadnim sedadle byl ten krční polštářek, ale to snad neni žádná hmotnost, aby si auto myslo, že tam někdo sedí. Nemate někdo podobnou zkušenost?
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahojte brali sme do firmy 4ks Karoq 1.6 TDI manual a na vsetkych je rovnaky problem ( preblikuje pristrojovy panel ) . MR 2020 Ma niekto podobny problem ? IMG_8275.MOV
-
- 5 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdarec. Už se mi pár krát stalo, že při startu i vypínáni motoru tlačítko nereagovalo hned na poprvé, ale až po několikate. Nastalo se vám to taky?
-
-
- 8 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak můj klokan je asi nějaký zakletý, resp. si žije svým životem ... včera jsem najezdil pár set km v dešti, po příjezdu domů jsem embéčko zaparkoval do garáže, zamkl přes kessy a zavřel garáž. Dnes ránu přijdu do garáže, odemknu kessy, sednu do embéčka, nastartuju a slyším nezvykle hlučný motor ... a najednou koukám, že všechna čtyři okna jsou stažené. Nepředpokládám, že by si embéčko v garáži okna samo stáhlo ... bo třeba chtělo vyvětrat vlhko v interiéru ... Tak uvidíme odpoledne, až přijdu k autu, zda budou okna opět stažená, když jsem odcházel, tak jsem desetkrát zkontrolovat, že je auto zamčené, i okna jsou nahoře. Napadá mě jedině, že nějaká kuna mohla …
-
-
- 6 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
.
-
-
- 94 odpovědí
- 64,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zajímavé řešení ale s výhradami od Škodovky. Snad má šetřit akumulátor co se týká dobíjení atd. https://www.garaz.cz/clanek/stop-start-lze-vypnout-snadno-a-navzdy-trva-to-par-sekund-21003800#seq_no=2&dop_ab_variant=356220&dop_source_zone_name=autoweb.web.nexttoart&dop_req_id=GBCMFvNwuXy-202005152014&source=article-detail
-
-
- 2 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-