Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektrika

Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty..

1. Zahájeno uživatelem keras,

Prosím neřešil jste někdo? Nedávno jsem dělal na F2. Udělalo se v pojistkovce jednoduché přemostění pojistky zapalovače. Nelze to zde udělat třeba kódováním? Popř. jak nejjednodušeji toto zapojit? Díky

• Líbí se mi
      • Díky
    • 11 odpovědí
    • 6,1tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem AdamN,

Zdravím, nevíte někdo jestli scala má kontrolku hladiny ? Asi dvakrát mi došla voda v odstřiku a nikde nic nehlásilo. Nemám odstřik předních světel tak jestli to není kvůli tomu netuším. Díky

3. Zahájeno uživatelem béďo,

Ahojte. Prestalo mi fungovať celkové sťahovanie okna na vodičových dverách. Tá druhá poloha, keď chcem okno stiahnuť úplne musím tlačidlo držať. Poistky čo som pozeral sú pre obe okná na ľavej strane spoločné. Ďakujem za rady.

• Líbí se mi
    • 2 odpovědi
    • 3,9tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem vladimirko,

Prosím porad´te, mám Scalu rok 2021 a od té doby se mi občas objeví porucha tempomatu. Už jsem to měl 3x v servisu na záruční opravu a je to stále stejné - občas nejde, pak zase funguje. Jsem z Prahy, tak pokud znáte nějaký opravdu dobrý servis ( jezdím k Auto Branka Prosek) tak mi poradte kak s ním.

5. Ahoj všichni, dávám na vědomí že na mém vozidle Škoda Scala 1.0 81KW r.v. 4/2021 proběhla Servisní akce : 90U4099001 Panel přístrojů-pojistka kr 01 Auto šlo na reklamaci kvůli něčemu jinému. A tohle se jim tam rovnou objevilo v zakázkovém listě. Zřejmě to nesvolávají ale udělají až tam člověk přijde s něčím co vyžaduje servis. Pokud máte někdo k tomu poznatky napište.

6. Zahájeno uživatelem pinokio57,

Hello.Can you tell me which fuse corresponds to the OBD.(skoda scala2019)

• 0 odpovědí
    • 1,3tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Luboun,

Zdravím. V jiném vlákně jsem řešil problém s naší Scalou a to kompletní vybití baterie pod 12V po 2 denním stání jinak pravidelně používaného auta. Následně auto nastartováno kabely a cesta do servisu, kde po několika dnech testování na nic nepřišli a auto nám v pátek jako "zdravé" vrátili. Zakoupil jsem tedy voltmetr do zapalovače a zapůjčil multimetr přímo na baterku a měřil. 1. Ráno po 12 hodinovém stání (předtím 100km jízda) ukázal "zapalovač" 11,8 V, ale auto překvapivě hned nastartovalo. 2. Při jízdě přibližně prvních 20-25min na zapalovači trvale 14,6-14,8 V 3. Po cca 25 minutách na zapalovači převážně 13,1 V, jen při jízdě z kopce se zařazenou rych…

8. Zahájeno uživatelem petersony,

Dobrý den, mám dotaz k funkci AirCare, kterou je možné zapnout v ručním nastavení klimatizace Climatronic. Po přepnutí do manuálního nastavení je možné zvolit položku AirCare a tuto pak aktivovat. Jedná se o nějaký doplňkový filtr, který se musí zařadit vždy ručně? Pokud je to filtr, proč není automaticky zařazen po zapnutí automatické klimatizace a musí se vždy zapnout přes manuální ovládání? Děkuji.

9. Zahájeno uživatelem ladas,

Ahoj, mám malý problém s otáčkoměrem, který mi i při vypnutém zapalování ukazuje 500 ot/min, a následně v celém rozsahu ukazuje o 500 ot/min víc. Neví někdo, zda to jde nějak sw kalibrovat zpět?

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 15 odpovědí
    • 5,3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Snowboarder,

Ahoj. Mám objednanou Scalu, ale chtěl bych tam dodělat hlídání mrtvého úhlu. Jde to? Na e-shopu Škoda ty zpětný zrcátka s diodami jdou dokoupit. diky

• Pozitivní
    • 14 odpovědí
    • 12,1tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem petron,

Zdravím dnes mně na palubní desce vyskočil žlutý trojúhelník s vykřičníkem (V návodu je zobrazena jako oranžová.) žádný jiný další symbol tam nebyl. Netušíte někdo o co jde ? Hledal jsem v návodu v symbolech a mělo by to být spojeno vždy s nějakým varování dalšího symbolu. Jak píší v návodu (Společně s jiným kontrolním světlem signalizuje varování) Měl jsem pouze trojúhelník. Po dalším startu se již neobjevil. Škoda Scala 1.0 TSI 85 kw najeto 8220 km. děkuju za odpověď

• Líbí se mi
    • 4 odpovědi
    • 34,8tis zobrazení
  12. Ahoj, dnes se mi po připojení diagnostiky rozsvítila (nebo spíš rozblikala) oranžová kontrolka snímání tlaku pneu. Po opětovných startech se kontrolka už nerozsvěcí, ale nejdou nastavit tlaky (když chci zmáčknout tlačítko SET), protože funkce je momentálně nedostupná. Dá se to nějak spravit přes dlouhý kódování, abych nemusel do servisu?

13. Zahájeno uživatelem Znedlob,

Čau, když vypnete parkovací asistent přes křížek v infotaimentu, pípají vám senzory dal v pozadí? Musím nakonec ještě zmáčknout tlačítko u ručky. Docela zvláštní. Dále… svítí Vám zadní brzdová světla, když šlápnete na brzdu a je vyplé zapalování? Všiml jsem si, že když stojím na brzdě a vypnu auto, tak brzdová přestanou svítit. Kouknete mi prosím, jak to máte u svých aut? Díky

• 1 odpověď
    • 1,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Kubanec scala,

Prosím vás kluci nevíte na co slouží tento kablik na volantu do tlačítek do padel to není

15. Zahájeno uživatelem keras,

Zdarec, na co je ta červená ledka na dveřích u řidiče??? Dříve to byl ukazatel tzv. safe locku. Když se zmáčklo dvakrát (nebo 1x, už nevím) DO tak to znamenalo, že se nedá dostat ze zamčeno auta ani zevnitř. Tady to bliká furt. Přitom alarm to nemá. Tedy pokud se nenakoduje. To je jen kontrolka zamčeného auta???

• Díky
    • 3 odpovědi
    • 5,5tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem OZracing,

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda lze přepnout view virtuálního kokpitu i jinak než tlačítkem na volantu? Např. přes diagnostiku.. Nechal jsem si vyměnit volant za novější model a na něm přepínání nefunguje což vzhledem k tomu že view neměním oželím, ale potřebuji jen nastavit mé oblíbené view, které jsem používal před výměnou. Děkuji

• Líbí se mi
    • 8 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Luboun,

Zdravím, nerozumíte někdo, co znamenají chybová hlášení (viz příloha). Zlobí nás občas různé funkce (infotainment, občas nesepne kamera, teď nejdou automatická okna). Už nám bylo měněno radio, nějaká jednotka "telematiky", asi 3x aktualizace sw, ale pořád se něco dalšího po přechodném zlepšení pose.. Ten "zkrat" ve výpisu asi nebude sw záležitost. Díky za názory

• 10 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem keras,

Ahoj, všiml jsem si, že když jedu sám tak je zapnutý a svítí oranžově airbeg - passenger "on" jako, že se dopředu nesmí dát dětská autosedačka. Když ale jede spolujezdec tak nesvítí nic. Takže je airbag taky zapnutý. Chápu to správně, že je to jen kontrolka na varování, aby tam tu sedačku nikdo nedal když je sedadlo spolujezdce prázdné?

• 6 odpovědí
    • 5,4tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem touareg3,

Zdravím chlapi, chcem sa spýtať či už niekto toto zrkadlo premontovával. Diel: 657 072 538. Do zrkadla musia ísť ďaľšie káble pre stmievanie a ešte som sa dočítal, že pri spiatočke sklo nakloní smerom dolu na obrubník. Ja mám pravé obyčajné, bez stmievania. Sú v konektore vo dverách, kam sa pripája toto zrkadlo už káble aj pre stmievanie, alebo všetko dorobiť? Dík. Ako je to s tým náklonom skla?

20. Zahájeno uživatelem janptacek,

Kdysi jsem měl Škoda Octavia a v manuálu bylo u seznamu a schématu pojistek napsáno, o jakou pojistku se jedná. Od té doby jsem to v žádném manuálu Škoda nenalezl. Nemáte náhodou pro Scala, koupil jsem v září 2021, nějaký takový popis? Děkuji Honza

21. Zahájeno uživatelem chicacherrycola,

Zdravím, chcu se zeptat, zda je 12V zásuvka napájená stále, nebo se po vypnutí motoru po určité doby odpojí od elektřiny? Jde mi o dashcam, abych ji nemusel pořád vytahovat z elektřiny, aby to nevysosalo baterku, když např. týden nikam člověk nepojede. Nebo je lepší si sehnat USB-C kabel/redukci a napájet kameru z něj (za cenu pouze jednoho volného USB-C portu pro SmartLink).

• 3 odpovědi
    • 4,5tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Tazzilla,

Ahoj, nemá prosím někdo zapojení 10pin konektoru sedačky/pinout? Chtěl bych dát sedačku ze scaly/Kamiqa do jiného koncernoveho auta a nesedí mi kabeláž, tak potřebuji zjistit co je co. Předem díky za každou radu.

• 0 odpovědí
    • 1,4tis zobrazení
  23. Zdravím, Mám problém s parkovací kamerou na Scale (Style, MY 2020, Paket extra). Parkuju se zařazenou zpátečkou. Pokud zapnu zapalování (při startování i bez) zatímco je zpátečka ještě zařazená (při startování se sešlápnutou spojkou), obraz parkovací kamery ihned naskočí. Když ale vyřadím a zařadím zpátečku zpět - třeba při vyjíždění z úzkého místa - už naskočí jen Pomoc při parkování (senzory) a kameru musím zapnout ručně ikonkou na obrazovce, což při vyjíždění je vážně opruz. Po rozjetí nad 15 km/h a vypnutí pomoci při parkování, nebo při jejím vypnutí tlačítkem u řadící páky a opětovném zapnutí to funguje normálně. Taky to funguje normálně, když nastartuju …

• 5 odpovědí
    • 12,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem petulko,

Ahojte už sa mi častejšie stalo, že ak zapnem vyhrievanie sedadla niekedy nezačne hriať. Volant hreje a sedačka nie. Ak vyhrievanie vypnem zapnem občas naskoci ale väčšinou to riešim zastavím vypnem motor naštartujete a sedačka začne hriať. Operadlo som mal menené neviem či môže byť tam chyba. Ako zákon schválnosti keď som sa zastavil v servise sedačka hneď hriala 😁.

• 7 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Danigo,

Zdravím, mám asi trošku blbý dotaz, ale nedá mi to spát. Plánuji nákup Škody Scala, v provedení Style a mám dvě varianty, jedna je koupit ze skladových vozů a mít ho ,,hned", nebo si ho nechat na konfigurovat a mít delší dodací lhůtu, můj dotaz spočívá v tom, že jsem našel přesně vyhovující skladový vůz, akorát nemá volbu jízdních režimů, kterou bych chtěl. Ta stoji při nakonfigurování do 2500 Kč. Chci se zeptat, zda je to jen softwarová a tlačítková záležitost a lze dodělat později např. v servisu nebo prostě musí být hned z výroby jinak už dodělat nelze. Díky.

• Pozitivní
      • Díky
    • 11 odpovědí
    • 17,1tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.