Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty.....
48 témat v tomto fóru
-
Dokazal by prosim nekdo v Praze nebo okoli dokodovat Auto Light Assistent (asistent dalkovych svetel)? Zapomneli jsme to pri konfigurovani auta zatrhnout, resp prodejce tvrdil, ze to Style ma v zakladu, nebo uz to obsahuje nejaky paket, ktery jsme meli v priplatcich (Dynamic, Navi, Tech, ...). Bohuzel to tak neni a prodejce to rikal jen ustne, takze to tvrzeni nelze dokazat. Idealne i s automat. steracema, tak jak to je polozka v konfiguratoru za 3500 Kc. Kamiq Style, 1.5 TSI, kameru to ma v ramci front assist a adaptivniho tempomatu, takze snad nutny hardware v aute je...
-
-
- 195 odpovědí
- 68,7tis zobrazení
- 11 sledujících
-
-
-
Ahoj,sháněl jsem kabel na propojení kamery a USB C a bohužel nic.Tak jsem to vyřešil takto,viz.foto.
-
-
- 26 odpovědí
- 21,5tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Ahoj všichni, mam teď nově ojetého kamiqa a všiml jsem si, ze nesviti mlhovky na prave straně - nekde jsem četl ze to je schválně ze svítí jen vlevo, tak jestli to mate taky tak? Diky
-
-
- 10 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, Kamiq 2024, 1.0 TSI, 85kw, najeto 30tkm, včera nastartoval asi napotřetí a dnes už vůbec. Baterii jsem ještě nedobíjel. Jezdim pravidelně Jak 20km denně a cca 300km týdně. Zajimá mě, jak často dobíjíte vy, případně po jak dlouhé době se vám baterie vybila tak, že jste nenastartovali?
-
-
- 20 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, koukám po kamýkách v automatu a některým chybí u řadící páky tlačítko MODE. Jak pak funguje přepínání jízdních režimů? Přes display? Nebo nejde měnit režim vůbec? A jak se pak bez toho jezdí? Jde to tlačítko případně za nějakou rozumnou cenu dodělat? Díky za odpovědi. P.S. A ví někdo smysl těch dvou nejširších tlačítek vlevo? Nikde jsem je neviděl ničím osazené.
-
-
- 1 odpověď
- 452 zobrazení
-
-
Panove jsem bud slepy, nebo jsem nenasel temu na Kamiqa/Scalu ohledne dodelani padel pod volant... mam moznost poridit padla, je to tady jenom o namontovani, potazmo nakodovani, nebo je i nejaka jina zrada? prodejce tvrdi ze si k nim musim vzit i tlacitka, ze to je sparovane. Zda se mi to blbost. diky
-
-
- 3 odpovědi
- 598 zobrazení
-
-
Zdravim. Je moznost, aby ma Kamiq upozornil, ked zamknem a nechal som otvorene niektore okno? Jedine o com viem je, ze ked dlho podrzim zamok na ovladaci, ze sa zatvoria vsetky okna, ale to mi nepride ako fajn riesenie. Je skoda, ze ovládanie okien nie je (dostatocne) zakomponovane v mobilnej aplikaci... Vdaka za odpoved.
-
- 6 odpovědí
- 784 zobrazení
-
-
Ahoj, mám dotaz ohledně dokodování sledování dopravních značek. Je to možné dokódovat na Kamiqu MC 2020, když nemám virtuální kokpit? Jinak z asistentů mám skoro vše. Předem díky za info. Roman
-
- 0 odpovědí
- 563 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosím o radu, když zapnu dálkové světlo, objeví se šedivá ikona s A, ale už se automaticky nepřepne do modré ikony. Dálkové světlo se automaticky nerozsvítí, musí se zapnout páčkou. Netuším zda by to mohla být vada softwaru, před přehráním softwaru na virtuální pedál a airbag, automatické dálkové světlo fungovalo. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď.
-
-
- 5 odpovědí
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, je u tohoto auta nějaká zvláštní logika ve funkci klimatizace? Kontrolka na tlačítku je zhaslá, ale stále fouká studený vzduch z mřížek. Myslel jsem, že se mi to zdá, ale trubky od klimy jsou opravdu studený.
-
- 0 odpovědí
- 529 zobrazení
-
-
-
Kamiq 6/2020, první závada, hlášení "závada SOS - navštivte servis". Radio Bolero plně funkční, nedalo mi a tlačítko SOS jsem použil, z červeného začalo blikat zeleně a bez problémů navázáno spojení, paní jsem se omluvil, asi jsem nebyl první. Ve Škoda Connect závadu nehlásí. Co radíte? Nechce se mi úplně do toho nechat vrtat, nějaký restart by nepomohl, zkušenosti? Děkuji za nasměrování.
-
-
- 34 odpovědí
- 45tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den, od 7.10.2020 vlastním Škodu Kamiq 1.0 TS 85kW. Za tři měsíce provozu jsem najezdil 2.500 km. Poslední jízda byla 1.1.2021 a od té doby auto nejelo (hlavně z klimatických důvodů-bydlím na horách a sněhu je letos opravu hodně). Auto stojí v garáži rodinného domu. Garáž je větraná a je temperovaná na cca 8 stupňů Celsia rozvodem ústředního topení. Auto má STOP-START systém a předpokládám, že má i inteligentní dobíjení akumulátoru. Nevím, jestli je nutné před další jízdou akumulátor nabíjet a ani nevím, jestli je toto možné provádět svépomocí vzhledem k elektronickým systémům auta. Prosím o zkušenosti v této oblasti a o informace jakou nabíje…
-
-
- 30 odpovědí
- 24tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý deň, stretol sa niekto s nasledovným problémom? Neviete v čom môže byť chyba? Po naštartovaní počuť z oblasti prístrojovej dosky tenký pískací zvuk stabilného tónu (taký ultrazvuk vysokej frekvencie, akoby Vám pískalo v ušiach), ktorý prestane po stlačení brzdového pedálu (akoukoľvek silou, aj veľmi malou). Stačí trochu zo strany buchnúť do brzdového pedálu a zvuk prestane. O sekundu-dve sa však vráti späť a opäť stabilný tón. Príde mi to ako nejaký snímač polohy, alebo chyba v nejakom tom piestiku za pedálom, máte skúsenosti s niečím takým? Zvuk je poriadne otravný, keď dáte nahlas rádio tak to nepočuť, ale auto má 1 rok... Pozorujem…
-
- 3 odpovědi
- 1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj Koupil jsem Kamiqa a zjistil jsem ze má jen normální blinkry. Da se nakodovat aby blikaly dynamicky nebo je tam zapotřebí jiné světla jednotky či tak a jak je to s zadními světly aby svitila i ta část světel na kufru momentálně svítí jen zpatecka . nikde jsem nic podobného nenašel tak proto zakládám pokud to vadí tak tak to smažu díky .
-
- 12 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosím. Kupil som kamiq 2020 a neviem čo je pri cuvani problém, že nemôžem dosiahnuť aby mi auto nudzovo zabrzdilo ak nezastavim pred prekážkou. Skúšal som rozne rýchlosti max do 8km/h ako píšu v navode. Senzory reagujú spravne, ale problém je že to "tlacidlo" na displeji na deaktivaciu tejto funkcie je hneď po zaradení spiatocky oranžové, čiže deaktivovane . Viem to prepnúť na biele ale aj tak to nebrzdi. Ďakujem za rady. Štefan
-
- 0 odpovědí
- 588 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, žene sme kúpili nový Kamiq po FL, výbava first edition plus, má to elektrické otváranie kufra, ale virtual pedál nefunguje. Od predajcu mám info, že to škoda softwarovo vypla, lebo to robilo nejaké problémy a po doladení to znova na diaľku zapnú. Nemáte k tom u niekto aktuálne info?
-
-
- 30 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, asi budu trochu za vola, ale nějak mi není jasný, jak to Kamiq má s předníma mlhovkama 🙂 Koupil jsem ženě jako druhé auto do rodiny roční kus, moc jsem ho nezkoumal a teď jsem zjistil že nemá přední mlhovky (jedná se o Ambition s paketem extra: Zimní paket I (vyhřívaná přední sedadla a trysky ostřikovačů) Elektrické ovládání oken vzadu s pojistkou proti sevření 8 reproduktorů (pasivní) Multifunkční kožený volant Mechanické výškové seřizování obou předních sedadel Kola z lehké slitiny Orion 6J x 16" Smartlink Top LED zadní světla, animovaný ukazatel směru jízdy Parkovací senzory vzadu a ve předu To že tam mlhovky nejsou mi ně…
-
-
- 8 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj. Na pravé straně v ,, kufru '' je světlo s obyčejnou žárovkou. Kolem žárovky je objimka i kolem skla, tudíž není moc místa na výměnu žárovky za LED. Nemáte někdo tušení zda by šlo použít celé světlo s LED z jiného auta ?
-
-
- 16 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravím neví někdo jestli lze do škoda kamiq 1.5 tsi namontovat nezavislé topení děkuji za informaci
-
-
- 10 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, jaké jsou prosím z vlastních zkušeností okrajové podmínky pro přepnutí světel z denních na tlumená ve dne za deště? V manuálu se píše "spínač světel v poloze AUTO, funkce aktivovaná, stěrače zapnuté déle než 30 s". U Kamiq 10/22 toto nefunguje. Aktivace/deaktivace funkce, o které se v manuálu také píše, v infotainmentu není. Údajně má být nakódována od někdy už napevno bez možnosti deaktivace uživatelem. Díky za reakce...
-
-
- 23 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Prosím, řešil někdo přidání zásuvky do kufru? Mám tam záslepku. Pro letní provoz když jezdím i s lednicí mám dvě možnosti. Za prvé natáhnout prodlužovák od područky zepředu a nějak ho zafixovat, aby mi ho děti neutrhly. Za druhé koupit zásuvku místo záslepky a připojit na pojistkovku. Otázkou pak je kudy a jak natáhnout plusový kabel. Zem předpokládám půjde připojit k plechu u zásuvky, tedy ukostřit. Druhá otázka je na jakou pojistku. Díky za případnou radu.
-
- 9 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahojte, Vždy keď mám pri sebe kľúč od auta keď idem do obchodu kde majú pri vchodoch a východoch tie alarmy čo detekujú ukradnutý tovar tak v 80 % prípadoch spustím alarm. Je to zrejme spôsobené tým, že ten kľúč vysiela na rovnakej alebo podobnej frekvencii ako tie tagy proti krádeži čo dávajú na tovar. Je to nepríjemné pretože vždy musím vysvetľovať a upozorňovať že nie som zlodej a alarm spustili kľúče od auta. Moja otázka znie, či sa dajú kľúče popr. riadiaca jednotka pre programovať na inú frekvenciu tak aby to nepúšťali alarmy v obchodoch alebo jediným riešením je nejaké RFID puzdro. Jedná sa FL Kamiq FE+ Ďakujem vopred.
-
-
- 3 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám kamiq 2 mesiace a dnes počas jazdy mi vyhodilo nejaku kontrolku aj so zvukovou signalizáciou, ale nie klasicku malú kontrolku, ale velkú na celu plochu medzi otačkomer a tachometer, bola to červená kontrolka na ktorej bolo auto a k nemu viedli akoby šípky. Svietilo to asi 5 sekund, nebol k tomu žiadny iny popis. Nikde nemôžem najst, čo to bolo. Dakujem za radu
-
-
- 4 odpovědi
- 16,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Měnil už někdo žárovku ? PWY24W, kod N10776302 stojí 750,- Kč a je to oranžová halogenová žárovka, žádná led. Tak mne docela zarazilo, že nejde tak jednoduše vyměnit. Musí se udělat díra do světla, ale nejvetší sranda je, že není záslepka pro tu vzniklou díru. To je Simply Clever, že to jeden nepochopí.
-
- 4 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám právě nově koupeného Kamiqa ve Stylu se zpětnou parkovací kamerou a moc nerozumím jejímu chování. Problém je v tom, že někdy se mi kamera zapne tak jak je na screenu nahoře: https://i.imgur.com/FHl0XsX.png Tedy že v pravém sloupci mám jen nastavení jasu/kontrastu a někdy tam mám navíc i jiné pohledy tak jak na screenu vespod. Ikonkama si mužu měnit pohledy (standard, fish eye, pohled dolů apod. Je nějaká logika v tom kdy se mi co zapíná? Dá se to nějak ovládat? V manuálu jsem totiž nenašel k tomuto ovládání žádnou zmínku. Nevím tedy ani jak má fungovat ten druhý pohled shora (ikonka podílného parkování). Na kameře se mi pak v každém rohu obje…
-
-
- 12 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-