Elektrika
89 témat v tomto fóru
-
Zdravím, Bol som v bazári pozrieť si Octaviu IV 147kw 2021 170,000km a požiadal som predajcu ak ma diagnostiku aby napojil auto na diagnostiku a pozrel či ma nejaké chyby v jednotke motora a prevodovke. V motora bola tato chyba U105400 po zmazaní chyby sa znova objavila. Na googli je ťažko niečo nájsť presne na tuto chybu. Nevedel by niekto o čo by sa mohlo jednať? Nie je tam žiadna komunikácia medzi riadiacou jednotkou motora a týmto diagnostickým prístrojom? Je to chyba pre ktorú auto nebrať? Mňa zaskočilo to keď povedal že zmažeme chyby a ked sa nevráti tak to bolo v poriadku. Lenže po zmazaní tam ta chyba stále ostala. Čiže sa akože nedá vymazať? …
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
-
-
Ahojte,chcel by som sa opýtať. Mám Octaviu IV. r.v. 2021 110 kw Pred týždňom mi odišla baterka, no mám už druhú, všetko funguje ako má až na jeden problém. Po odomknutí auta pár sekúnd niekedy až kým nenastartujem sa rozsvieti červený výstražný trojuholník a vypisuje .. porucha park.brzdy, bezpečné zastavte a naštudujte palubnú dokumentaciu..vzápätí to zhasne a všetko ale funguje ako má aj brzda. Neviete poradiť čo s tým ? Ďakujem
-
- 1 odpověď
- 537 zobrazení
-
-
Zdravim, nevite nekdo jestli zasuvka 12V v kufru auta po zamceni auta vypina nebo je trvale zapnuta-pod napetim? Nikde se o tom nepise. A pokud by vypinala je nejaka moznost se dostat k napajeni 12V i pri zamknutem aute? Idealne v kufru? Dekuji za info.
-
-
- 9 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Mám nastaveno automatické zapnutí vyhřívání předního skla i volantu a sedačky.Volant i sedačka se zapnou.Ale mám pocit,že přední sklo se nezapne,když jdu pak do listy oblíbených ,tak nesvítí jako zapnuté ,musím ho prstem zmáčknout.Nemáte s tím nekdo zkušenost? Venku bylo i -8 a stejně nic .
-
-
- 27 odpovědí
- 20,8tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Mam v aute DMS volbu jazdneho profilu,bez DCC podvozku.Auto ma ambietne podsvietenie 30 farieb,ale pre mna nelogicky usporiadane farby. ECO rezim je modra ikona v MIBcku,modre podsvietenie vo dverach,aj vo virtualnom cocpite Comfort rezim je cervena ikona,v MIB a vo virtualnom cocpite,ale vo dverach je podsvietenie biele Sport rezim je vsetko komplet cervene Individual rezim je vsetko komplet zlte Viem,ze je to viazane na datovu sadu v aute a bude to treba upravit/kodovat,ale nema niekto napad,ako to spravit? Rezim SPORT a INDIVIDUAL je ok,ale chcel by som upravit rezim ECO komplet do zelenej/MIB,VC aj listy vo dverach/ a rezim COMFORT do kom…
-
- 1 odpověď
- 589 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám problém so svojou octáviou.. pri 50% naštartovaniach motora mi vybieha hláška Monitoring pri cúvani nie je k dispozicíi. Auto bolo včera (11.11.24) v servise nech updatnu software.. v podstate to nepomohlo, pred updatom som mal 4 hlásenia tejto poruchy, teraz mávam 2 hlásenia.. Ked táto hláška vybehne (vačsinou to býva ráno / teda keď auto stojí viac ako tých 6 hodín) tak motor vypnem a po chvilke ho zas naštartujem a hláška zmizne.. takze po opätovnom naštartovaní auta táto hláška zmizne. Avšak takéto štartovania nerobia dobre motoru.. vie mi niekto poradiť, čo môže byť zle? (diagnostika taktiež nič neukázala)
-
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, dnes nám na octavii 2021 začalo z ničeho nic dělat, že autohold při rozjezdu nepustí. Neodbrzdí. Diagnostika čistá. Buď musím přidat více plynu pak to půstí, ale jako hodně plynu. Nebo odbrzdit ručně. Nemáte někdo nějaký tip?
-
- 1 odpověď
- 843 zobrazení
- 2 sledující
-
-
U klasických halogenových žárovek docházelo časem k "vypálení" paraboly a tím ke snížení účinnosti svícení. Totéž prý (byť v menším měřítku) platí i pro xenony. Tušíte někdo jak je to s LED matrixovými?
-
-
- 377 odpovědí
- 130,1tis zobrazení
- 9 sledujících
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, koupil jsem O4RS 2021, po koupi auto hlásilo slabou baterii a ať ji nabiju delší jízdou. Občas se po startu objeví hláška o nefunkčním parkovacím asistentovi. Pak nefungují parkovací senzory. Je to tak každé druhé nastartování. Může to mít spojitost s tou baterii? Díky
-
-
- 24 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, existuje ofiko cesta, popř. neofiko bez ztráty záruky, kdy jde vůz rozšířit o klasický tempomat? Mám pouze adaptivní a ten je pro mě použitelný asi jen v popojíždění v koloně. Z druhého auta jsem zvyklý na klasický tempomat, který jsem používal hodně často.
-
-
- 5 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
-
Ahoj chci se na vás obrátit s prosbou o pomoc, mám škodu octavii IV 2.0 TDI 85kw při nastartovaní začne hučet elektromoturek (myslím si že to bude elektro) a pak při volnoběhu to hučí furt, i když šlápnu na plyn tak to začne hučet intenzivněji nevíte co by to mohlo být ? díky
-
- 0 odpovědí
- 675 zobrazení
-
-
Zdravím, prosím někoho, kdo by poradil na jaké PINy v ŘJ ve dveřích řidiče a spolujezdce zapojit dodatečné osvětlení nástupního prostoru. Díky
-
- 1 odpověď
- 774 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, nedávno se nám stalo, že mladej přijel do práce a nechal si klíče v autě ( auto nemá odemykání kessy) za tři hodiny zjistil, že se mu klíče v autě zamkly! Nemá někdo tušení jak se to mohlo stát, když otevřel dveře u řidiče? Mě se to nikdy nestalo i když jsem tam klíče měl a nebo ne.
-
-
- 31 odpovědí
- 15,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím páni neviem či sa nájde niekto čo bude vedieť odpoveď na moju otázku. Zaoberám sa montážou monitorovacích systémov GPS do vozidiel a potrebné info berieme z CAN BUS z budíkov. Octavia 4 pred FL tj tuším do 05/2024 informácie poskytovala ale už face-lift informácie neposkytuje neviete mi poradiť čo sa na komunikácii zmenilo? je tam presne také isté káblovanie ako v octávii pred FL príde mi to ako by zmenili úplne komunikačný protokol.
-
- 2 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čaute som tu nový mám zakúpenú Octaviu 4 generácie rok výroby 2020 11 mesiac .. zakúpil som z Aliexpressu Hex V2 klon .. nainštaloval som české verziu . Z cd čo mi poslal sikmooky.kábel ok ale keď dám vybrať motor nič nenacitá automatickú prevodovku ok a ďalej možnosti nechcem s tou diagnostikou robiť nejaké veľké veci mám predošlý kábel a Octaviu 3 generácie a dajú sa tam aj akčné cleny vybrať a merané hodnoty napr. ale tu to nie je vôbec na výber budu robiť do budúcna možno napr. filter zapnúť čerpadlo v nádrži ..atď Anglickú verziu čo mi poslal sikmoky na cd mám skúsiť tu vie niekto poradiť prikladám obrázky ďakujem.
-
- 5 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, koupili jsme Octávku ale nejde nám druhý klíček, klíček bliká když se mačká, klíček uvnitř pasuje do zámků, ale auto na nej nereaguje. Auto má Kessy odemykání. Auto není nové, vím že tam byla měněna na záruku před rokem nějaká řídící jednotka, nevím která, ale asi to může na to mít vliv. Je možno klíček nějak přiřadit k vozidlu nebo musím do servisu aby ho přidali? Děkuji, nikde jsme o tom nic nenašel tady ani na googlu.
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chci se zeptat / poradit, nedávno jsem zakoupil dva roky starou škoda octavia 4 abiente ale bohužel nedisponuje osvětlením nohou , led svícením palubní lišty a dveří, a podsvícením dveří při otevření. jak nejlépe finančně a dostupností se to dá sehnad kde a jak to instalovat včetně zrpovoznění??? Děkuji vám.
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, po natankování octavie 4 facelift mi stále ukazuje palivoměr plnou nádrž. Jestli se s tím tady někdo setkal ... Auto 2 měsíce nové, tankuji už asi po 4, vždy v pořádku, až teď.
-
-
- 13 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Zdar hoši. Mám novou octu IV v nové výbavě fresh. Nevím jestli jsem úplný jelito, ale chtěl jsem si vyzkoušet parkovacího asistenta. Když jedu podél parkovacích míst, tak stisknu tlačítko "P" pro parkovacího asistenta, ale rozsvítí se akorát zadní parkovací kamera a žádné volné místo k parkování mi to ani nenabídne. Dle manuálu mám všechny potřebné asistenty zaplé. Nevíte, čím by to mohlo být?
-
- 9 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, nemám rád automatické zamykání po rozjezdu. Uvědomuji si, že někdy může být užitečné, ale někdy zase na škodu. U O4 se mi ale nepodařilo přijít na to, jak jej vypnout. Tušíte někdo, kde je tato volba ukrytá? Co hledám špatně? Díky
-
-
- 22 odpovědí
- 24tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahojte, dnes sa mi stalo, že si dieťa sediace vzadu otvorilo dvere, hoci som mal aktívnu elektrickú detskú poistku. Viete mi prosím niekto potvrdiť, že vám pri aktivovanej poistke nie je možné otvoriť dvere zvnútra? Chcem silno veriť, že ide o závadu a nie o “vlastnosť”. Ovládanie okna pri aktívnej poistke nefunguje, ale dvere ide otvoriť či už za jazdy alebo pri státí. Samozrejme, stále viem otvorenie dverí deaktivovať manuálne na dverách, ale to beriem iba ako núdzovú možnosť.
-
-
- 15 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, Dnes jsem přicházel k autu, a zdálky vidím jak svíttí zadní světla. Světla po chvíli zhasla. Po příchodu k autu, bylo zamčené. Auto stálo na parkovišti cca 2 hodiny s naplánováným odjezdem a zapnutým alarmem. Setkal jste se někdo s takovým chováním? Díky.
-
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak to vypadá, že v základu je i pro STYLE v blinkrech jen obyčejná žárovka
-
- 3 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat zda někdo neřešil problém se světlem pod stínítkem. Světlo pod stínítkem na straně spolujezdce svítí pořad a nezhasíná se.
-
- 2 odpovědi
- 1tis zobrazení
-