Podvozek
66 témat v tomto fóru
-
Zdravím, u OCT 4 RS 2.0 TSI rok výroby 7/2022 při velmi pomalé jízdě (tak do 20 km) při zatáčení se ozývá cvakání (praskot) z oblasti řízení, nebo podvozku. Typicky při vyjíždění na parkovišti nebo na ulici. Není to od tření kol, vypadá to někde jako od řízení. Při rovné jízdě se neozývá, při vyšší rychlosti to zmizí (nebo není slyšet). Má někdo prosím podobný problém, nebo zkušenost?
-
-
- 6 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Daval niekto z vas rozsirovacie podlozky? Mam 19tky a je to dost utopene. Ked som da vodovahu na okraj blatnika, prilozil meter k pneu tak predok cca 20mm a zadok 25mm. Zvazujem 10 a 15 mm, na kraj to nechcem hrotit (15 a 20), mam predsa 7.5 sirku kolies
-
- 1 odpověď
- 785 zobrazení
-
-
Dobrý den, má někdo vyzkoušené sněhové řetězy na kolech s ráfky 7Jx17 a pneumatikami 205/55/r17? V manuálu u auta mám, že řetězy lze použít na kolech s ráfky pouze 6,5Jx17 a pneumatikami 205/55/r17. Díky moc za postřehy.
-
- 5 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den, má Octavii IV RS TSI 12/2020, manuál, kola 18" (zimní i letní), DCC tlumiče, najeto cca 67 tkm. Již tak od ledna pozoruji občas při dálniční jízdě (projevuje se mezi 120 až 140 km/h) čas od čas mírně vibrace do celé karoserie, které se lehce přenáší i do volantu, ale spíš je to cítít v sedačce, případně i vidět na drobných předmětech (např. krabička cigaret v přihráce pro nápoje u řadící páky prostě rezonuje). Není to závislé na otáčkách motoru, zařazené rychlosti (dělá i na neutrál) a ani naložení auto (prázdé vs. plné). Projevuje se to jak na zimních (2 sezóny) tak letních pneumatikách (3. sezóna). Je to znatelnější při jízdě po hezké rovné silnici …
-
-
- 19 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Tak jsem dnes nasel cas a zajel konecne otestovat tlumice, ktere se mi nezdaly uz v 11k km. Vyroba 10/22, combi, 2.0tdi dsg, nyni 25k km. Takze me ceka reklamace presne po roce uvedeni do provozu. Toto jsem u O3 resil po 250tis a 8letech. Asi nejaky spatny kusy nebo co 🤔 Neresil uz nekdo? Diky.
-
- 9 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Milí přátelé, potřeboval bych prosím nasměrovat. Mám O4 Scout 2.0 TSI. Velmi zřídka (někdy vůbec) se mi stane, že plynový pedál lehoučce zavibruje (cca 0,5 s). Je to pouze za specifické situace…najíždím do ostřejší zatáčky pomalou rychlostí (cca 40 km/hod), přibrzdím a v zatáčce lehce (fakt velmi lehce) držím plyn. Ve chvíli, kdy je auto “nadlehčené”, to maličko zavrní do pedálu. Občas se to stane i ve vyšší rychlosti. Během toho se nemění otáčky, automat neřadí. Je to fakt v pomalé rychlosti, velmi jemně a jen velmi zřídka. Na FB mi v diskuzi odpovídali lidi, že se jedná o funkci ESP čerpadla. Že se to v servise neřeší, protože není jak (je to běžný pr…
-
- 8 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čaute, hľadám nejake fotky v dobrom rozlíšení týchto diskov na autách, lebo na nete niesú skoro žiadne a tie čo sú, sú v takom rozlíšení, že tam nevidno ani ň.
-
-
- 11 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, muze mi nekdo poskytnout info k barevnemu znaceni pruzin u predni napravy. Mam variantu jeden prouzek modra a jeden asi zluta (viz foto). Existuj tuzsi varianta? Motor 2.0tdi, combi. Dekuji.
-
-
- 12 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahojte, rozmýšľal som o nejakých rozširovacích podložkách na kolesá (Sportline r18), nič extrémne, určite nie až za blatníky. Zaujímalo by ma, či viete odporučiť hrubosť resp. konkrétne podložky a nejaké fotky ako to vyzerá ? Ako je to so zárukou ? Ak dôjdem na servisnú a uvidia to na aute nebude s tým problém/nepadne tým záruka ?
-
-
- 4 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, podle fotek v konfigurátoru jsem si všiml, že Octavia s naftovým motorem s výkonem 147 kW má o něco větší koutouče oproti slabším verzím. Víte prosím někdo jednotlivé rozměry kotoučů? Pro úplnost můžete doplnit i velikost brzd u benzínových RS - ty je maj podle fotek největší...
-
-
- 9 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Škoda octavie 4 2020 Děje se mi, když rychleji projedu např. zatáčku, ozve se škrábající (skoro jak kdyby něco drhlo o silnici), ale četl jsem, že by to mohlo být nějaké automatické přibrždování pro lepší průjezd. Je to celkem hlasitý zvuk a děje se celkem často. Nemá s tím někdo zkusešenost? Díky PS: Nevím, do jakého tématu toto zařadit. tak se omlouvám adminům předem :)
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, Mám na O4 18" kola Luxon na zimu a z výroby 19" kola Becrux na léto. Za poslední měsíc na 18" kolech mi za jízdy uletěly 4 krytky šroubů, dokonce jsem asi slyšel bouchnutí jak odlétly. Zatímco na těch 19" za 9 měsíců mi neuletěla ani jedna. Jakto? Je to tvarem kol? Jde tomu nějak zabránit? Díky.
-
-
- 9 odpovědí
- 2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den, prosím o informaci, na koho se obrátit, popř. zda to již někdo z Vás neřešil. Reklamovali jsme novou škodu oktávii 4. generace. Jako novou jsme si ji převzali 11.3.21 a do servisu jsme ji dali 7.4.21 po najetí cca 500km. Po 20 dnech v servisu nám bylo (27.4.21) sděleno, že jde dle výrobce o běžné chování vozu a reklamace se zamítá. Reklamovaná závada byla tato: v některých zatáčkách se ozývá chrastivý zvuk, jako kdyby někde dřelo kolo nebo podvozek nebo chrastil špatně zařazený rychlostní stupeň. Zvuk prý vydává systém ABS, který díky senzorům vyhodnotí, že by mohl být brzy použit a připraví se k aktivaci. Na palubní desce se však nerozsvítí žádná ikona a …
-
-
- 22 odpovědí
- 10tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, máte někdo zkušenost se sportovními pružinami od výrobce Eibach, eventuálně jinými výrobci na O4 liftback s motorem 2.0 TDI nebo jinou motorizací v karoserii liftback a tuhou zadní nápravou? Děkuji za informace
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, plánuji si pořídit Octavii ve Sportline verzi s 1.5 TSI bez DCC podvozku, která by měla mít obyčejnou vlečnou nápravu vzadu. Můžete mi někdo říci z vlastní zkušenosti jak se podvozek projevuje na nerovnostech, nebo při občasné jízdě s naloženým autem s 18" koly? Neočekávám plavnou jízdu jak v Superbu, ale aby to bylo snesitelné například na výlet s rodinou. Díky.
-
-
- 13 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahoj autíčkáři, začíná mě zlobit spodní kryt motoru. Před nějakou dobou schytal kámen, naštěstí zbytek podvozku je cajk. A nějak se nalomil a dělá rachot a občas škrtne o cestu. A tak se chci zeptat, jestli někdo nevíte jak ho sundat? Koukal jsem na to a nevím jak. Předem moc děkuji za tipy. Oprava: Mám Octavii 4 RS 2.0 TSI.
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, nedávno jsem svoji Octavii 4 RS přezouval na zimní kola. Všiml jsem si, že zakoupené, obuté disky jsou jen na jednu stranu auta. U disků mi to nevadí, a myslím, že tak je to správně. Proč by Škoda vyráběla disky na levou a pravou stranu auta... Ale co mě zarazilo byly obuté pneumatiky. Podle mého usouzení (dle směru vzorku a nápisů) jsou pouze 2 z nich obuté správně, na pravé straně. Na levé straně vlastně jezdí pořád na "zpátečku". Ať jsem hledal, jak jsem hledal, šipku, která určuje směr rotace jsem nenašel. Na mém předešlém autě jsem to neřešil, vzorek byl stejný jak na pravé a levé straně. Docela se bojím o to, jakou budou mít ty dvě, na druhou str…
-
-
- 23 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Při 150 a výše začne něco vibrovat, jakoby uvolněný plast. Je to jen zvuk, s autem se nic neděje. Vychází to zepředu, spíše bych řekl zprava. Myslel jsem, že by to mohl být stěrač. Tak jsem zkusil při té vibraci ostříknout okno a nepřestalo to. A nedělá to úplně vždy. Asi jak auto nasaje vzduch, tedy i ze směru větru, tak se to spustí. Chci to reklamovat, ale pochybuji, že něco najdou. A určitě to nebudou testovat na 150 (to by museli jet do Německa). Tak se ptám, jestli to náhodou někdo už neměl a netuší tedy, kde je zakopaný pes. Dík.
-
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Riesili by ste troska mastny diferak jak je spojeny s prevodovkou?
-
- 0 odpovědí
- 918 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pozdravujem všetkých! Po cca roku čakania by som sa mal čoskoro dostať k objednanej Octavii… Myslíte, že pri kúpe auta na cca 10 rokov má zmysel zainvestovať do DODATOČNÉHO NÁSTREKU DUTÍN A PODVOZKA?
-
-
- 3 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den. Chcel by som sa Vas popytat, ci pneumatiky z Octavie 3 (liftback 2013 2tdi) s diskami golus 225/40/ZR18 pasuju alebo budu pasovat na octaviu 4 (liftback)? Ci je tam nejaky iny problem? Podla technickeho preukazu, 225/40/18 su pre auto octavia 3 su napisane. A disky mam golus skoda original. Dakujem.
-
-
- 22 odpovědí
- 15,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, mám chvilku octavii 4 Kombíka 1.5Tsi 110kw, kupoval jsem auto jetý, na letních Bridgestonchách 205/55R17 super podvozkově, je tam vlečná zadní náprava, pak jsem koupil originál disky 17 se zimíma 17 Bridgestona 205/55r17, auto od těch časů je od zadku takové uklepané, víc jsou cejtit nerovnosti, je to normální, nebo je na octě něco špatně? Na letních to auto bylo neskkutečně příjemný, teďka je od zadku cítit skoro úplně všechno, každý hrbolek pomalu. Přijde mi divné, že po přehození kol se chování auta úplně změnilo co se týče komfortu, mám najeto 16 tisíc.
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prodejce ani oficiální Škoda linka mi nejsou schopni říct, jaké pneu a disky koupit na novou Octavii, kterou dostanu v únoru. Že potřebuju techničák. Ten nemám, protože je teď vůz ve výrobě, ale dojede na letních kolech, abych odjel, potřebuju přezout na zimní. Ze současné trojkové tam nepůjdou. Nemáte někdo Octavia Combi Style 1.5 TSI 110 kW 6MP techničák? Ani ten mi nejsou schopni sehnat :)
-
-
- 37 odpovědí
- 15,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdarec. Starý hever na přezouvání dosloužil, tak budu kupovat nový. Doporučíte nějaký, který něco vydrží a nespadne? Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-