Přejít na obsah

milososka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem milososka

  1. Neříkal prodejce, kdy zhruba půjdou TSI do prodeje?
  2. Borci, mám trochu netradiční dotaz. Jde udělat chip opačným směrem, tzn. výkon dolů místo nahoru? Považuji za hloupé, že je pohon 4x4 u Passata a Superba pouze v nejsilnějších motorizacích. Já osobně bych bral Passat/Superb 2.0 TSI 140kW se 4x4 (stejně jako to má Octavia), proto se filozofuju, jestli jde 2.0 TSI 206kW 4x4 podladit, aby jel hezky, ale spotřeba se přiblížila slabšímu dvoulitru.
  3. Mluvil jsem s ním a řešíme to. Z DSG je nešťastný, protože těch případů, kdy to nefunguje jak má, je nejspíš spousta. Co se motoru týče, tak navrhuje ubrat výkonu a DPF by mělo regenerovat v rozumnějších intervalech - toto beru jako pochybení úpravce. Osobně mě to docela štve, protože jsem nečekal, že budu podobné patálie řešit, přece jen to mám ze Zlína do Třebotova trochu z ruky.
  4. Ahojte, v 10/2023 jsem byl v Motorpower a měl jsem požadavek, aby DSG nepodtáčelo motor a zlepšily se reakce na plyn + upravit software motoru. Software DSG byl přehrán za nějaký sportovnější a motor po údajně ideální úpravě parametrů ukázal výkon 197,7 PS a 436,9Nm. Po 5 měsících a 11 tis. km se mi zdá, že si zase DSG dělá co chce, sice motor nepodtáčí, ale neřadí tak hladce, jako ze začátku - když plachtí a ťuknu do brzdy nebo pádla, tak při zařazení rychlosti cukne, při řazení z 2 na 3 řadí dost znatelně (v podstatě tak, jak v režimu S) a v situaci, kdy přidám plyn a hned v zápětí nohu z plynu sundám (kruhový objezd), tak se chová taky cukavě a neplynule. Poslední věcí je, že mi poslední dobou DPF vypaluje na můj vkus dost často (250-300 km), denně jezdím 33km okresky, 9km město a 14km dálnice. Tankoval jsem vždy Verva diesel a poslední dobou EuroOil + každou 2. nádrž přidávám celou lahvičku Liqui Moly čistič dieslového systému motoru, aktuálně mám najeto 111 tis. km. Máte prosím někdo podobné zkušenosti po úpravě?
  5. Absolutně souhlasím, úprava D bylo to nejlepší, do čeho jsem investoval..
  6. Neplánuji, přiznám, že je auto upravené. Od prvního auta si vedu Excel, kde si zapisuji tankování, servis a přezouvání pneu, tak budu věřit, že to bude dostatečný důkaz toho, že mám auta rád, chovám se k nim slušně a dbám na servis.
  7. Super, taky gratuluju. Bude to příjemná změna. Mám to stejně, většinu času jedu v klidu, ale když potřebuju, tak to jede hezky. Manželka mi dokonce říkala, že to jede úplně stejně, že necítí rozdíl, ale bylo to tím, že jsem jel svým stylem, takže na pohodu, ale při nájezdu na dálnici zhodnotila, že to opravdu stejné není Nevím, jak dlouho si plánujete auta nechat, ale chci se vás zeptat, jak to budete řešit při prodeji, necháte to přechipovat na sérii a tvářit se, že to nebylo chipované nebo přiznáte barvu a budete doufat, že se najde kupující, který bude věřit tomu, že jsme s tím opravdu jezdili na pohodu a netočili to furt do omezovače?
  8. Cha, tak to je vlastně úplně stejný případ, jako máš ty Byl jsem u Motorpower.
  9. Změna je to opravdu velká. Taky jsem z toho trochu nervózní, ale jak píše JSvoboda, tak opravdu záleží jak jezdíš. Já jezdím poměrně klidně, ale občas potřebuju předjet, tak tomu prostě šlápnu a pak zase v klidu pokračuju. Mám DQ381, takže 7stupňové. Myslím, že silnější dvoulitr TDI s výkonem 140kW má stejnou převodovku jako 110kW, takže DQ381 a vím o Passatovi, co měl z původních cca 140kW a 400Nm po úpravě cca 170kW a 460Nm a najezdil bez problému 117tis. km a poté auto ve 190tis. km prodal.
  10. Ahojte, taky se podělím se svou čerstvou zkušeností s chipem - akorát mám teda Passata B8, ale motor stejný jako v S3, kód DSRB - 110kW, DSG. Poté co jsem vyměnil S2 125kW s manuální převodovkou za Passata s DSG, tak jsem byl zklamaný. Vadilo mi podtáčení a hlavně prodleva na DSG, tak jsem začal uvažovat nad úpravou. Byl jsem minulý týden u Motorpowera a provní dojmy jsou velmi pozitivní, splnilo to má očekávání, kdy se konečně nemusím rozčilovat nad podtáčením motoru a pečlivě plánovat předjíždění s ohledem na prodlevu plynu. Sériový výkon 156 PS (115 kW), 331,8 Nm Výkon po úpravě 198 koní (145 kW), 437 Nm
  11. Ahoj, prosím tě, co tě vedlo k přechodu z 4x4 140Kw dieselu na 4x2 110kW benzín? Mám S2 125kW 4x2 a přemýšlím, zda-li jít do dieselu 140kW 4x4 nebo benzínu 110kW 4x2, tak budu rád za tvůj pohled na věc.
  12. Ahojte, příští rok chci vyměnit Superba 2 za novou Octavii 4 a zvažuji obě možnosti (nová, lehce ojetá). Po nakonfigurování v českém konfigurátoru, jsem si pro zajímavost jsem si rozjel konfigurátor pro Polsko a nestačil jsem se divit. Nejen, že nabízel možnosti (např. Dynamic paket), které konfigurátor pro Česko nenabízí, ale zarazila mě cena. Konfiguroval jsem Combi 1.5 TSI manuál + nějaké ty příplatky (matrix, tažné atp.) a výsledná cena v Polsku byla 148.700 PLN (akt. kurzem cca 760.000,- CZK), kdežto výsledná cena v českém konfigurátoru 874.000,- CZK a podotýkám, že česká verze obsahovala méně, než nakonfigurovaná polská verze. Další výhodou pro pořízení v Polsku, je nepatrně vyšší DPH (23 % vs. tuzemských 21 %). Máte prosím někdo zkušenost s pořízením nové Škodovky v zahraničí? Zajímá mě, jestli mají možnost dát slevu nějaké to procento, tak, jako jsme zvyklí u nás v ČR, jestli jsou ochotni a vůbec schopni objednat auto "cizákovi".
  13. milososka

    Vibrace volantu

    Zdravím, tak se mi po roce vlastnictví Superba II, 2.0 TDI 125kW, rok 2013, aktuálně najeto 239tis. km objevily silné vibrace volantu při rychlostech nad 140km/h. Servisák mi vyměnil pravou poloosu, protože byl načatý kloub. Po výměně sice při vyšších rychlostech volat nevibruje, ale zase vždy a pouze při 2tis. otáčkách začne něco rezonovat do kabiny a cítím to lehce i v plynovém pedálu + při velkém zatočení slyším lupání od levého kola, takže příští týden jde na výměnu i levá poloosa. Snad to problémy vyřeší a zase bude klid.
  14. Ahojte, pokud je to jen u studeného motoru, tak mně napadají vstřiky. Měl jsem sám stejný problém a byl špatný 1. vstřik.
  15. Zdravím všechny, mám Superba, 2.0 TDI, kW, CFGB, rok výroby/ 04/2012, aktuálně najeto 220tis. km, vstřiky jsou původní a 1. z nich vykazuje hodnoty na hraně. Po studených/mrazivých startech jdou při akceleraci cítit vibrace, dělá to jen krátce po startu, jakmile se motor maličko zahřeje, tak vibrace ustanou. Může být na vině 1. vstřik, který už má nejlepší léta za sebou nebo to může být EGR o kterém psali kolegové výše? Díky za názory, Mila
  16. Zdar chlapi, mám možná úplně blbý dotaz, tak se předem omlouvám. Otevírání a zavírání 5. dveří pomocí klíčku lze nakódovat pouze u aut s elektricky ovládanými 5. dveřmi je tak? Lze to nějak udělat i u Superba, který nemá 5. dveře v elektrice?
  17. Trochu tuším, že mimo motor tě potkaly nějaké problémy.. můžeš říct jaké?
  18. Zdravím zdejší komunitu, přemýšlím nad koupí ojetého Superbu III v motorizaci 1.4 TSI. Chci se zeptat hlavně těch, kteří mají s tímto motorem zkušenosti a zvládli s ním najet nějakou větší porci kilometrů, jak jsou spokojeni se spolehlivostí a co řešili za neduhy a problémy. Díky za odpovědi, Miloslav
  19. Zdravím všechny majitele Octavií III. Aktuálně jezdím na Octavii I (1.9 TDI, 66kW, najeto 334xxx) a uvažuji nad pořízením ojeté Octavie III. Jezdím denně 30km okrsky a cca 10km město, každých 14 dní cesta cca 200km - okrsky, na dálnici se dostanu 5x do roka, roční nájezd je 20-25tis. km, nikdy jsem neměl benzín, takže jsem nad ním ze začátku vůbec neuvažoval, ale po tom co si tu pročítám různé diskuze a Vaše poznatky, tak si říkám, jestli by místo 2.0 TDI pro mě nebyl vhodnější motor 1.4 TSI. Budu rád za každou normální reakci a radu. Předem děkuji.
×
×
  • Vytvořit nový...