Přejít na obsah

matess

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem matess

  1. Já jsem to řešil tak, že jsem si vzal konektory ze svých původních sedaček a vyměnil je na těch faceliftových. Nebo můžeš koupit nové konektory na hlavní kabeláž a vyměnit, jen si nejsem jistý, jestli neboudou potřeba i piny, ale to možná uvidíš při porovnání svorek.
  2. No dostal jsem i novou lištu, protože mám předface a ta je jiná. Mohu doporučit všem, protože si myslím, že lištou s gumou je problém v tomhle místě vyřešen. Na druhou stranu jsem viděl svoje dveře, po demontáži původní lišty a koroze tam nebyla, jen poškozený lak.
  3. Takhle to vypadá a sedí perfektně. Dávali mi jí ve škodovce při reklamaci puchýřů. Omlouvám se za špinavé auto, ale nemá cenu jezdit do myčky
  4. Už při prodeji jsem pánovi ukazoval kupní smlouvu a předávací protokol, protože jsem neměl co skrývat. Jen by mne zajímalo jak se toto dá ošetřit v kupní smlouvě, aby se podobná situace nemohla opakovat. Nebo jestli starší auto vždycky odvést na výkup do bazaru a mít po starostech? Bazar si to vyřeší?
  5. Souhlasím, že se toho asi zbytečně bojím. Smlouvu jsem měl myslím dobrou a nejspíš bych případnej spor vyhrál. Ale na druhou stranu mi stačila jedna probdělá noc kdy jsem o tom přemýšlel. Jestli nechceš stahovat tak dej někam do bazaru tam se o to zaručeně postarají a případnou reklamaci na ujeté km snadno vyřeší. Jinak v porovnání s nájezdy v ČR se bude těžko hledat kupec. Opravdu jen někdo kdo tomu rozumí a nekouká na stav budíku.
  6. Tak schůzka s pánem uz proběhla. Byl v autorizovaném servise a tam mu ukazovali historii, bohužel mu to nemohli dat do ruky. Zase ví, že to auto předtím mělo autorizovaný servis. Tak si zkusil nějaký zjišťování dle VIN na Cebii a z toho se zjistilo, že to auto už bylo stočený když to kupoval predchozí majitel a pak ještě jednou. Fakt mazec tady v ČR. Snad pokaždý když jde auto do bazaru, tak se automaticky mění stav tacho. Já jsem nakonec přeci jen volal právničce a ta mi doporučila, že jestli jde o 5.000kč, tak je radeji oželet a sepsat dohodu o narovnání. Říklala že by to bylo těžký dokazování a řešení a že to za to nestojí..... Udělal jsem jak mi poradila a je snad vyřešeno. Každopádně je to nepříjemný pro obě strany.
  7. No žádná schůzka zatím neproběhla, protože pánovi to servo přestalo fungovat úplně, prý je to ta jednotka. Koukal jsem tady na foru se to dá sehnat komplet za cca 4000,-Kč a že s tím má hodně Fabií problém. Dohodli jsme se, že až to pořeší, tak se domluvíme. Takže prozatím nic nového, ale sám jsem zvědavej. Taky jsem koukal na net a porovnával a je dost těžký tam najít stejně starou Fabii s více než 200t. km
  8. Po třech měsících ježdění pánovi občas problikla kontrolka serva (Fabia), tak zajel do servisu a tam mu řekli toto. Nevím kolik s tím najel, ale říkal že auto potřebuje denně. A taky ho trochu postrašili že servo stojí 15 tis. Jenže snad ani neříkal jaká zavada to je, jestli to třeba není jen snímač - musel bych pohledat na foru čo to způsobuje na druhou stranu je to ojetý auto a s nějakou investicí se musí počítat. Já o ničem takovém nevěděl ani to nemaskoval.
  9. ---to xkubik: Díky za zeptání. Já mám s pánem schůzku o víkendu. Sám jsem zvědavej co a jak. On tvrdí, že ti přede mnou ho nezajímají, protože on kupoval auto ode mne a já at si to reším dál. Ale má pravdu samurai, že zajít do bazaru, tak by mi to nejspíš vysvětlili.... Počkám, ale pokud pán bude jednat slušně (při prodeji se zdál solidní) tak jsem spíš pořád pro tu dohodu. Jen nevím co si z toho vzít pro příště. Na nové auto nemám a až budu někdy prodávat to co mám teď tak budu mít zase hrůzu co mne čeká
  10. Když já to právě s právníkem řešit nechci, nějáký čas mu to taky zabere a mu budu muset něco zaplatit. Myslím, že ta smlouva je v pořádku, ale jak jsi napsal, bude to dohadování a na to nemám ani čas ani energii. Jedině mám obavy aby se pán neozval třeba za další měsíc že to a to.... a nechtěl další peníze. Nevíte někdo do jaké doby bych mohl jít na bazar od kterého jsem auto koupil já? Ikdyž otázka je jak by to asi řešili tam.
  11. Když nejhorší je, že být na jeho místě a jako že spoustě lidí se to určitě stalo.... tak jsem taky pěkně naštvanej. 100t km je hodně, ale já už byl asi 3. majitel a auto bez servisky. Jezdilo se s ním fajn, vše bez problémů a ty km jsem neřešil, někdy možná lepší nevědět
  12. Když on volal s tím že by chtěl auto vrátit nebo 10 tisíc, to první nepřichází v úvahu, protože už mám jiné auto a to druhý je šílenost. Vždyť tohle se ale může stát komukoliv, aut s upraveným tacho je hodně....jaká je záruka že vyčtené km někde z jednotky jsou pravdivé? Myslíte že se to nedá změnit i tam a pak to vydávat za vyčtené?
  13. Jak byste se zachovali vy? Dnes mi volal člověk, kterému jsem asi před 3 měsíci prodával auto s tím že mu v servise řekli že má najeto asi o 100t km více než je na tachu. Já jsem auto koupil jako ojeté, bez servisky a mám fakturu se stavem km když jsem auto koupil (tu jsem mu ukazoval už při prodeji). Navíc ve smlouvě je uvedeno myslím stav tachometru. Docela dlouho jsme se dohadovali, nakonec jsem přistoupil na to, že mu dám 5000,-Kč, ale pořád mi to vrtá hlavou. Vždyť já už jsem auto takto koupil, ikdyž jsem si nikdy km zjišťovat nenechal, takže v době prodeje jsem o tom nevěděl.
  14. Taky jedna zkušenost s vyzkouseno.cz..... vybiral jsem fabii a taky jsem veril spis vyzkousenym vozum. Kdyz jsem jel asi 100km na prvni fabcu, tak serviska, prvni majitel, velmi dobry stav......po prijezdu se zjistilo ze serviska neni a spojka KO, koroze prahu, 5. dveri a zadnich blatniku a auto uz celkove dost ojete. Stav tachometru byl podle mne tak polovicni oproti skutecne najetym km. Tak jsem hledal dal. Dalsi byla Fabie combi se serviskou, pravidelnym servisem a tak. Rozvody pry najeto asi 5 tis (dle servisky), ze se nemusim bat a jenom jezdit. Auto se mi libilo, tak jsem ho tenkrat koupil. Doma jsem nastesti nechal auto zkontrolovat znamymu mechanikovi. Auto pry docela slusne, ale na rozvody pry nikdo uz pekne dlouho ani nesahnul...takze servisce u auta ani z vyzkouseno nejde verit. Nemluve o tom kolik mohlo mit to auto ve skutecnosti najeto. To je moje zkusenost se dvema bazary z vyzkouseno.cz, takze myslim ze je skoro jedno kde auto koupis, spis opravdu zalezi na stavu.
  15. Nemohl byste mi někdo prosím hodit obrázek předních park. senzorů na O2 2006 předface z ETKY. Nemám ji a potřeboval bych vědět originál čísla těch senzorů a co tam všechno má být. Mám auto kde původně byli a rád bych si je dodělal. Nikde jsem to tady nenašel. Díky moc. Už jsem vyřešil..... pro ostatní čísla předních předface senzorů 7H0919275C a konektor by měl být pod nárazníkem ;-)
  16. Zkus ho rozdělat....možná nebude potřeba vyměnit. Taky mi to dělalo a byl tam skříplej takovej O kroužek hned za pastorkem...skoro s tím nešlo otočit. Vyndal jsem ho a promazal trochu tu převodovku uvnitř a chodí perfektně. Náklady 0 a asi hodinka času.
  17. Aha no co se dá dělat. Jen mi přijde divný že by teplota motoru měla být 75? Koukal jsem do příručky a tam píšou že by teplota měla být 80 - 110. Co je teda špatně? Termostat nebo je to normální?
  18. Nevíte někdo čím to je, že mi ukazuje jinou teplotu kapaliny VAG a ručička na přístrojích? Na vagu mi to ukazuje okolo 75 na ohřátém motoru a na přístrojích polovinu (90). Čidlo teploty jsem už měnil a chová se stejně jako to předtím (to bylo originál), tohle je nějáká německá náhrada. Je mi divný že by byly obě čidla KO. Setkal se s tím někdo. Dík.
  19. Poraď te, jestli máte někdo zkušenost s čištěním interieru OCT LaK. Myslím ty prostředky sedaček - je to kombinace s kůží. Ani nevím jestli je to taky kůže nebo látka. Bojím se to vzít něčím aby ten přípravek nějak neponičil tů kůži. A co vyhřívání sedaček? Přežije nějáké mokré čištění? Díky.
  20. Bohužel žádného vhodného známého nemám.... Jsem dost omezený pěnězi, chci auto do 250 a musi mit klimatizaci a metalizu a clasic nevadi - pokud už má černý int. Tak nezbývá než vybírat. A s tou servisní knížkou to asi příště nebudu řešit, protože take jsem tady kdysi na foru videl inzerat na prodej servisni knížky. Ty stránky skoda-auto sleduju, tak uvidim....zatím jsem nevybral. Myslim ze aut. prodejcum by se snad dalo verit. Nebo mate nekdo nejake spatne zkusenosti? Jo a bydliště cca 15km od prahy :-)
  21. Auto jsem bohužel nekoupil, říká se že když má člověk nějáké pochybnosti tak jít raději dál. Aut je hodně...ale je to hodně těžké, když už člověku padne něco do oka. Nevíte náhodou někdo jak jsou na tom fabie z nějákého škoda leasingu? Jsou to většinou combi 1,2 s klimatizaci a v metalize, provoz 04/05... cena se mi nezdá špatná (ptal jsem se a říkali asi 225-230) je tam jistota, že to nebylo nějak poškozeno a mají najeto do 20tis. km. Docela by se mi to líbilo. Jestli někdo máte nějáké info tak sem s nima. Díky.
  22. Je to tak, bohužel dnešní prodejci mají určitě nějáká školení na psychologii lidí a dokážou divy... pro mě je to zkušenost ikdyž poměrně drahá. Pro ostatní jen tolik že pokud budete kupovat auto tak zálohu až když budete mít k dispozici veškeré dokady a budete mít auto důkladně prověřené.
  23. Díky, už jsem tam tu prodejnu našel, sice se asi přejmenovala ale sídlo je stejné.... Pod tím původním názvem jsem ji ve vyhledavači nenašel, tak jsem to bral jako úplnou blbost. Možná se na to ještě zítra tam zeptám, protože jsem se mi to auto jinak fakt líbilo.....
  24. Docela by mě zajímal také názor někoho jiného, tak budu rád když se vyjádříte. Vyhlédl jsem si v autobazaru jednu poměrně pěknou Fabii combi TDi (nehavarované, servisní kn, 1.majitel, 80t km), byl už večer tak prodejce navrhl ať složím zálohu a že mi auto rezervuje do druhého dne... byl už večer prodejce zjevně spěchal, tak byla záloha složena, přece si nenechám auto utéct. Druhý den jsem se opět vypravil do autobazaru, kde jsem chtěl před koupí vidět servisní knížku a TP. V TP uveden jako první majitel leasingová společnost. Proč ne, říkám si...někdo doplatil leasing a dal auto do bazaru, ale serviska nebyla k dispozici....prodejce navrhl že zavolá na LS a do druhého dne bude knížka v autobazaru. Dal jsem tedy další zálohu (2000Kč). Dnes když jsem si už rozhodnut jel auto koupit, prohlédl jsem si tu servisku a tam bylo uvedeno že prodej a první servis v AS Klokočka a další servisní prohlídky byly provedeny někde na Slovensku (ale nikoliv autorizovaný prodejce, ale pouze nějáká autorizovaná opravna). Rozhodl jsem se auto ještě nekupovat, protože mám trochu pochybnosti. Jen mě s... ta záloha o kterou asi přijdu, ale nemůžu si pomoct - prostě tomu moc nevěřím. Pokud se někdo dočetl až sem, gratuluji a jaký na to máte názor? Platí na auto dál záruka na karoserii? Přijde vám to věrohodné? Koupili byste takové auto? Dík za názory.
  25. Ne však jsem nepsal běžně - bylo to jen chvilku - když se toto stalo, tak jsem raději přeřadil. Jen jsem to zkusil a toto mě dost překvapilo.
×
×
  • Vytvořit nový...