Přejít na obsah

mxm1919

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mxm1919

  1. O1 ALH 66 KW, vyrobeno 3/2004... bez úprav... na klasických 16 195 65, v zimě 15" origo alu... aktuálně 322 tkm. Jezdím sám, denně do práce cca 100 km trasy, občas nějaká dálnice, závodění, spěchání nebo naopak kodrcání se. Ve městě dle palubáku 60 kmh, 5. stupeň, spotřeba kolem 2,5 - 3,3 l. Mimo obec dle palubáku 120 kmh, 5. stupeň, spotřeba kolem 4,5 - 4,9 l Dálnice dle palubáku 150 kmh, 5. stupeň, spotřeba kolem 6... Dlouhodobá na palubáku 4,3 - 4,8.... dle reálných zápisů (42 tisíc km) 4,65 l / 100 km. http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_47705.gif
  2. aktuálně 322 tis.km (vyrobeno 3/2004, ALH, 66 kw) a nepociťuju žádné problémy co se týče funkčnosti, pravidelně se mění olej, filtry, rozvody a ty další blbosti jednou padalo do nouzáku a byla to prasklá hadička někde u egr, jednou mi to napsalo nějakou červenou závadu, tak jsme radši odtáhli do servisu ale nakonec tomu nic nebylo. (víc si bohužel nepamatuju)
  3. Zdravím, v poslední době máme problém s naší Fobií (F1 2,0 MPi 85 kW bez jakýchkoliv úprav). Pokud otočím klíčkem, motor se nechce chytnout, ozývá se jakoby kovové bzučivé protáčení (přirovnal bych to asi k pilníku jedoucímu přes kov). Pokud přidám plyn, dostanu tak otáčky nahoru, chytne se. Nemyslím ale, že by dlouhodobě (dříve velmi sporadická závada, nyní téměř vždy se vyskytující se) bylo správné a hlavně neškodné startovat pomocí sešlápnutí plynu. Současně se teď kvůli výpadku jiného auta v rodině nemůžu dostat na diagnostiku abych věc řešil "od píky" nebo popsal závady dle vagu. Máte prosím někdo zkušenost s takovou situací, případně návod na vyřešení problému nebo jakýlikoliv tip či radu? Další projevy: - občasná nestabilita volnoběhu - občasné chvění motoru (nebo přenos chvění na kastli) - občasné "nakopnutí" při přeřazení - občasné pobláznění indikátoru aktuální spotřeby (volnoběh 3-5l/h) Nájezd 135 tis km, pravidelný servis (výměny dílů dle běžných intervalů).
  4. Tak v mém případě šlo o veeelmi špatné ložisko LP (6Q0 407 621 AH), po výměně hučení od nápravy přestalo, houpání vozu tam je stále, ale náprava je prý ok a péra taky ještě vydrží (přece jen to je Fabia a ne hothatch, tak to zatím přežijem ).
  5. Máme kolem 110 tkm (nestočených ). Kola origo Škoda R15, pneu teď nevím ale ty klasiky co jdou podle TP (asi opravdu 185/55) Tohle jsem si taky myslel, že by prostě jen chtěly vyměnit, proto jsem na úterý objednaný do servisu na kontrolu podvozku a tam se uvidí víc Ty silentbloky myslíš celovyplněné (tuším z Ibizy)?
  6. Tak ono jde spíš o ty nápravy než o motorovou část (není to jak někdo psal že bych drhnul nebo něco), ale prostě uložení, silentbloky, ramena atd. prostě dostávají zabrat. Samozřejmě vím, že za ten paket se hrozně platí (jen pružiny stojí cca o 1K víc než klasiky), proto jsem hledal alternativu. Právě bych nejradši našel někoho, kdo by mi řekl - "dal jsem to tam a NE/OPLATILO se to". Přeci jen na tom v rodině nejsme tak, abychom mohli dát na zkoušku 40K za nový spodek jestli to třeba nebude lepší Ale díky, viděl jsem, že se aktivně zapojuješ ve většině témat, oceňuju to.
  7. Máme problém s Fábkou 1 2,0 (85 kw), jezdíme po špatných cestách a náprava dostává dost zabrat (těžký motor to tlačí dolů). Má někdo odzkoušenou sadu pružin a tlumičů "na špatné cesty" origo Skoda/VW? Viděl jsem to na netu, nevím jestli se to za ty peníze vyplatí nebo zda doporučujete např. zmíněnou sadu z F1 RS nebo jiné (Bilstein) sady? A je nějaký problém mít na předku jiný typ jak na zadu nebo je to jedno (na předu třeba tvrdší kvůli motoru a na zadu normál)? Omlouvám se, pokud už to tady někde je, ale NEMOHL JSEM TO NAJÍT (ne, že bych nechtěl). Díky za jakékoliv rady, tipy nebo příspěvky.
  8. JE TO JEN FABIA, NEMŮŽEŠ ČEKAT ZÁZRAKY... třeba CHIP jsou vyhozené peníze, protože nárust je opravdu malý (je to benzín) a prakticky ti jen hrozí o něco vyšší riziko poškození. O ostatní úpravy jsem se nezajímal
  9. dnes mi F1 (2003), 2.0i taky začala svítít ABS + ASR při jízdě. po nastartování zhasnou, ale při jízdě svítí. F1 mi teď táhne doleva. Vidím to na stejný problém jako je tu uveden, ale momentálně se na VAG nedostanu. Je bezpečné v tom autě jezdit normálně nebo si dávat pozor?
  10. Reknes ze si neblikl a oni se naserou ze se s nema hadas a zacnou prolezat vsechny papiry a vybavu a kde co, jen aby neco nasli... Ono to je tezke. Ale taky budu blikat smerovkama, jak uz tu nekdo rekl. Dost chytry napad...
×
×
  • Vytvořit nový...