Přejít na obsah

bajerka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem bajerka

  1. Dělal jsem tu už dvakrát bez spuštění motoru na 1.4 MPI
  2. rok 2001 výměna první 150 000 km
  3. Díky Albín, nemohl jsem najít kudy to teče. A bylo to přesně u té příruby. Teklo to po polstru v mot. prostoru na zem. Ten polstr je potažen. hliníkovu fólií, takže se vlhkost dá nahmatat až pod ní. Jsem rád, že jsem nemusel nic kuchat. Zatím to drží. Něměl by někdo číslo těch kroužků. Zatím jsem to dorval, ale radši bych to vyměnil. díky.
  4. Zdravím, potřebuji poradit jak najít tepelný výměník na fábii. Ztrácí se mi voda z nádobky chl. kapaliny. Po dolití se objeví flek na zemi pod spolujezdcem, v místě lapače nečistot (teče to na silnici). Našel jsem, že by to mohl být přechod mezi výměníkem a gum. hadicí. Ale pokud to bude výměník, nevím kde ho hledat a co oddělat. Doufám, že ne celou palubku. Ale samotný výměník by tekl nejspíš do vnitřní části auta. Nebo ne? Fábia 1.4 MPI
  5. Zdravím! Omlouvám se, že je to mimo téma, ale nechtěl jsem zakládat nové. Nevíte prosím na jaký typ Škodovky je tento díl výfuku (NR 1JO 119 AL)? Dle mého laického hledání podle prvního obrázku je to na Octávii 1,4/44kW a 1,6/55kW. Koupil jsem to na Fábii 1,4 a nepasuje to.
  6. Mám fábii 1,4 MPi 44kW.Nevíte někdo, jaký je rozměr gufera na klikovku (víko rozvodů).
  7. Jo a závěs jsem dal nakonec ten natvrdo. Mylsím, že jsem se vešel do 3.000,- i s montáží. Závěs je CZ, někde z Náchoda myslím CVS nebo tak nějak. Rozhodl, jsem se pro něj po tom, co jsem viděl u tchána ten originál sundavací, ale na feldě. Po čase se v něm udělaly vůle a dělá to rachot při tažení vleku jako v traktoru. No třeba je to už dnes na fábii o něčem jiném.
  8. Tak dneska mi závěs zachránil nárazník, když dostala manželka "babu" ze zadu. Frajer si prorazil chladič a z místa ujel, prý na policajty čekat nebude protože jde stejně sedět. Chudák bude muset do basy vlakem.
  9. Já sklopné klíče nemám, mám přívěšek. Takže moc neporadím. Ale co jsem vyčetl tady na fóru nebo na stránkách výrobců DO, tak se imo. opatrně vyloupne a šoupne se do nového klíče (odlitku). Ten se pak nechá vybrousit podle originálu.
  10. Tak jsem kontaktoval prodejce jednotky DO a bylo mi řečeno, že další diody nejsou třeba. Ale asi je tam raději vrznu.Taky jsem se dozvěděl, že vývody na směrová světla musí být připojeny na bíločerný a zeleno černý drát svorkovnice XS6 o průřezu 1,5(silové vodiče) a né 0,35 takže mi to už chodí. Tak už mi zbývá jen dodělat to otvírání kufru. Tak jsem konečně dodělal i otvírání kufru, tak to sem ještě dodatečně dopíšu, třeba se to někomu bude hodit. Je k tomu potřeba "přepínací relé"(5 vývodů). Zapojení je následující: - kontakt č. 86 - růžový kabel z DO (kostra) - kontakt č. 85 - plus (např. nad CŘJ za pojistkama) - kontakt č. 30 - na přerušený zelenočervený vodič (ve směru od svorkovnice) svorkovnice XP1 (CŘJ první vlevo) pin 5 - kontakt č. 87a- na přerušený zelenočervený vodič (ve směru do svorkovnice) svorkovnice XP1 (CŘJ první vlevo) pin 5 - kontakt č. 87 - na červeno a asi modrý vodič svorkovnice XP1 pin 6(CŘJ první vlevo) A ještě něco: bacha na zabouchnuté klíče v kufru!!!
  11. Děkuji vyzkouším!!! Měl jsem to na tyhle piny již zapojeno, pouze s dvěma diodama od DO, což by ale také mělo fungovat. Tak nevim. Jo a s tím relé je to fakt. Jsem zase o něco chytřejší. Ještě musím zjistit kde napíchnout to otevírání kufru.
  12. Ahoj. Potřeboval bych poradit se zapojením DO - RJ CZ KEY. Problém mám se zapojením blinkrů. Dle návodu k DO se má fialový drát přes diody přivést na pin číslo 14 a 16 černé 18 ti. pinové svorkovnice řídící jednotky. To mi, ale nefunguje. Na potkávací světla je to funkční. Další problém mám se zapojením relé ovládaného růžovým drátem(jak se tu již řešilo). Bohužel nemám el. schémata a na schématu, které sem dal PROFOR to není moc zřetelné. Měl by to být zřejmě drát červeno/nevím jaký, číslo pinu 5 svorkovnice umístěné na řídící jednotce u levého sloupku? Sem se musí (dle mého úsudku) přivést krátkodobě kladné napětí, což zajišťuje již samotná jednotka DO, tak proč to relé? Také bych poprosil o el. schémata ke studování pokud někdo má. Na oplátku mohu poskytnout cokoli s DP, ovšem bez el. schémat, která tam nejsou. Díky
  13. Zdravim. Něco podobného jsem kdysi řešil výměnou čidla řízení (je to tu popsané, viz vyvěšená témata "problémy s řízením"nebo tak nějak).
  14. Mám také SVC Náchod pod nárazník za podobné peníze a doporučuji.
  15. Vadné kosti se nejlépe poznají pokud je odmotuješ a projedeš auto. Pokud klepání zmizí jsou to kosti. Chystám se je měnit po cca 65 tis. na fabii 1.4 rok 2001.
  16. Zdravím. Nedávno jsem prodělal Emise s děravým výfukem a bylo mi řečeno, že je to potřeba vyměnit. Údajně pak chybně vyhodnocuje sonda na výfuku bohatost směsy a tím se zvyšuje spotřeba a ničí se katalyzátor. A také to nemusí emisema projít! Mám díru někde mezi předním a zadním dílem na trubce a auto má hlubší zvuk. Takže přemýšlím o novém origo výfuku. Aktuální cena na 1.4 je 4200,- (přední a zadní díl). Jo a vydržel tam necelých 6 let.
  17. Ja som tiez nedavno menil kost stabiku. (mal som vycesany zavit a uvolnovalo sa to). Ta cena origo dielu v skodovke je strasna. Kupil som za 250 Sk jednu kost - sice Made in CHINA ale za tu cenu no nekup to. Uvidime kolko vydrzi. Díky, ale čínu raději ne. Přecijenom je to moje auto. Docela by mě zajímalo, kdo to dělá pro škodovku. Neví někdo!
  18. Odpoj čidlo řízení na servu a projeď to. Autu se nic nestane (odzkoušeno, max. to napíše závadu čidla). Převážně na místě půjde hůř točit volantem, ale pokud se odstraní závady, které popisuješ bude to na 90% čidlo. U mě se to projevovalo poblikáváním a chaotickým spouštěním serava, i když bylo řízení v klidu.
  19. Přidávám se do klubu. Klepání "kosti" na fabii r.v. 2001 po cca 60 tis. km. Závadu jsem lokalizoval po odmontování kosti a projetí auta (jak tady již někdo radil). Auto sice nesedělo, ale podvozek již nebouchal. Po odmontování je znát citelná vůle na kloubu kosti. Takže nutná výměna. Šokovala mě ale cena ve škodovce a to 1000,-Kč za kus. Nevíte někdo, jestli se musí měnit obě, jestli se nedají originály sehnat levněji a jaké ji číslo or. dílu (myslím hlavně těch koncových písmen)?
  20. Napis kedy ides,ake diely mas a za aku cenu. A sakra. Já žádné díly nemám. Jen vím, že se dá čidlo sehnal levněji než ve škodovce cca za 2000,- a nějaké drobné. Ale to se dá prý i na Slovesku jak jsem se dozvěděl. Bylo to myšleno vtipem, takže se omlouvám, pokud to někdo pochopil jinak. To na vysvětlenou! Jirka
  21. Osobně jsem to rozebíral nasilím. Protože jinak to nejde. Tištěný spoj ze součástkami je v plastovém pouzdru zalitý v gumě. Něco podobného jsem viděl, když tady spadlo ruské letadlo s cigaretama. Elektronika uvnitř byla podobně řešená. Takže si myslím, že to opravit nelze, protože rozebrání = poškození. Chystám se do Tater, tak vám tam na Slovensko nějaká čidla vezmu! Tady jsou za babku! Chcete?
  22. Zdravím. Koukám, že TRW snímač je stále aktuální téma. Pro mě naštěstí již vyřešené, proto bych chtěl touto cestou poděkovat Romanu V. za kontakt na prodejce čidla. Velice vstřícné jednání a cena o 1.000,- Kč nižší než ve škodovce. Jedná se o originální díl!!! Jsou to již nová čidla s koncovým označením "DX", která by měla být kvalitnější (mají hliníkový třmen pro upevnění, místo původního plastového). Jinak do doby, než jsem ho sehnal jsem jezdil s odpojeným čidlem (horší chod převážně při stojícím autě, jakýsi nouzový režim) a to asi dva měsíce bez jakýchkoli problémů. Rozpojené konektory jsem zaslepil lep. páskou kvůli bordelu. Jinak konektory se rozpojují přímo na těle serva, které je za mlhovkou na straně řidiče. Konektory jsou tam dva, myslím že je to ten menší blíž k blatníku. Čidlo jsem osobně rozebral velmi drastickým způsobem, takže mohu potvrdit, že je nerozebiratelné, tudíž neopravitelné (vysoušení nepomáhá).
  23. Jestli má servo běžet hned po nastartování nevim, ale je to možné. Pokud ano tak by mělo běžet zřejmě konstatní rychlostí. Mě se, ale spínalo přerušovaně, proto jsem začal řešit čidlo úhlu.
  24. ale zvládneš Jen Ti nesměj ty šroubky spadnout do dveří, jinak budeš muset vykuchat celédveře!
  25. Nedávno jsem to mazal. Nejlepší je vyjmout celou vložku zámku ze dveří! Je potřeba promazat kroužky v zadní části zámku, kam se jinak nedá dostat. Práce je to tak na 15 minut. Vytáhnout madlo dveří, povolit dva šroubky(myslím 15 torx) ve falci dveří a vyjmout vložku společně s plastovým krytem.
×
×
  • Vytvořit nový...