Přejít na obsah

flek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    47
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem flek

  1. flek

    Facelift Kodiaq

    Taky si to myslím popravdě. Biturbo pro nove euro nejspis nebude, audina misto nej ma sestivalec. Do kodiaqu se tezko vleze (uz u biturba musela baterka do kufru) ... a vw odborare by klepla pepka. Ale bylo by fajn to mit takto "oficialne" potvrzene
  2. Já mám RS a v techničáku sedumnáctky mám. Jen tam mám vyznačené, že na nich jde jezdit jen v zimě (netuším proč, asi kvůli konfiguraci tlumičů). Sám přemýšlím jak se s tím poprat. Jestli ty 17 fakt nejsou ideální z jízdních důvodů, tak možná zvolím 20ky zimáky a řetězy oželím.
  3. flek

    Ignite disky pro RS

    O kolik to protáhlo dobu dodání? Kdy máš termín?
  4. No určitě tam negativa jsou. Navíc je to (EU směrnice ISA) první krok. Později (10 let, až se to ověří) se fakt plánuje, že trvale to vypnout nepůjde (zrychlit nad limit půjde jen opakovaným šlápnutím na plyn a auto v tomto módu bude pípat jako když nemáte zaplé pásy). ISA bude fungovat (povinně od r. 2022) ne jako tempomat, ale jako omezovač ... tzn na plný plyn vám to v obci pojede 50. Myslím, že plynulosti to pomůže, protože lidi nepojedou 40 (pro jistotu) a nebudou furt koukat na budíky. Navíc pak přestanou vydělávat měřící kamery ... tak pro ty se starším autem bez těchle systémů by to mohlo mít i výhody. Vypnout to půjde podržením tlačítka ... musí se opakovat po každém startu. Komu toto připadne jako sci-fi tak ať si to srovná se start-stopem ... těch rozdílů zas tak moc není. Na druhé straně asi to půjde "hackovat". Když autu zamažete sensory tak vás těžko odmítne svézt.
  5. flek

    Dodací lhůta

    No tak to je hodně zvláštní co píšeš. Ve Škodovce nedělám. Ale co vím tak u výroby jsou tři fáze. První je před koupí ti řeknou jen úplně obecný termín čistě na základě statistik. Po koupi je auto zařazené na jakýsi pořadník a řeknou ti odhad kdy bude vyrobené +- 2 týdny. V této fázi se to může ještě hodně měnit. Cca tři měsíce před výrobou auto zaplánují na konkrétní výrobní týden ... a tento termín co vím už je prakticky konečný. Až do poslední chvíle se neví který den v týdnu to auto bude vyrobené, vyjímečně se to nejspíš může přesunout do následujícího týdne. Ve Škodovce mají celozávodní dovolenou 3 týdny co já vím. To že by ti měli auto vyrobit v neděli nebo v pondělí a když se to nestihne tak to bude až za 6 týdnů mi s tímto vůbec nesedí. Nevím, jestli jsem to správně pochopil, ale z toho co si napsal mi to připadá jako by když zjistil že to chceš rušit ti řekl že už je vlastně hotové (a odstoupit už prakticky nejde). To je servis někde v čechách? Jinak zas co já vím ... jestli to máš mít do těch tří měsíců tak už je to nejspíš napevno zaplánované (poznáš to podle toho, že servis by ti měl říct pevný výrobní týden) ... to už je skutečně pozdě na to něco měnit a to auto prostě bude vyrobené. Pokud si ho nevezmeš tak zbyde servisu jako skladovka ... a divil bych se kdyby ti něco vrátili ze zaplacené zálohy. Jinak toto jsou moje poznatky z toho co jsem tak pochytal. Budu jen rád, pokud mě někdo znalejší opraví.
  6. Nový Superb jako první má prediktivní tempomat ... zjistí max povolenou rychlost podle map a značek nasnímaných přes kameru a pak si umí i přibrzdit před ostřejší zatáčkou. Je to velmi zajímavá funkce, která má být od roku 2021 povinná ve všech nových autech (vypínaní bude možné jen před dlouhé podržení tlačítka po každém startu). Zajímá mě pár detailů o tom, jaké jsou možnosti nastavení. Ideální by byla možnost nastavení offsetu (např. jezdi 5km/h nad limitem) ... to ale těžko půjde. Vím, že v Superbu je toto vypnutelné ... resp. zaplé jen pokud je zapnutý tempomat. Je ale možné pořád používat stávající adaptivní tempomat? Tzn. můžu si nastavit rychlost 90km/h a můj sup zpomalí když před sebou uvidí auto ale jinak pojede 90 i když jede v zóně 70km/h? Resp. je někde k sehnání manuál k novému Superbu?
  7. Tak konečně jsou ke shlédnutí Ignite disky, dostupné od MR20 pro RS (jsou i v novém ceníku). https://az749841.vo.msecnd.net/sitesencom/alv1/ee69d370-e889-40e8-adda-e9ad744ad01e/Kodiaq_Accessories_EN_22_2019_low.efaf681a129bd25ac8c5bd520fb89c9a.pdf Co na ně říkáte? Bude posun z ET41 na ET38 znatelný? (nemám z porovnáním ETček žádné zkušenosti)
  8. flek

    Škoda Kodiaq

    Tady je celkem přesvědčivý seznam: https://www.briskoda.net/forums/topic/465966-week-22-updates/?do=findComment&comment=5230558 ... odpovídá informacím např ze světa motorů. Plnohodnotný side-assist místo blind spot sensoru Lepší zabezpečení KESSY (aktivní jen při pohybu) Jakési lepší prolinkování stmívání LED osvětlení Logo Škoda vzadu Víc umělé kůže k uspokojení pseudo ekologů
  9. To není o kapacitě, jen se už nevleze do motorového prostoru.
  10. Papírově to vše vypadá supr, hlavně že 140kw (resp. 150kW) konečně bude pořádně navržený (místo jen 110kw s jinýma vstřikovačema). Zkušenosti taky vypadají výborně (lepší výkon v nízkých otáčkách, znatelně menší spotřeba). Přesto jsem trochu paranoidní a zneklidňuje mě pár věcí: - Tyto motory jsou z navrhnuté hodně narychlo (nasazené všude už do 2021) - Hliníkový blok motoru není nejnovější vynález a nezdá se mi, že by neměl žádné nevýhody (pro mě primárně trvanlivost oproti litině) - Start/Stop řešený konečně pořádně, stejně ale nejsem přesvědčený, že opakované starty jsou pro motor dobré - Změn je tam opravdu hodně, a když vzpomenu jak dlouho VW trvalo vypilování k stávající EA288 .. Uvažuju teď jestli jít do aktuálního BiTDI nebo počkat až na upravenou verzi ... a je to pro mě fakt dilema. První priorita je pro mě spolehlivost a výdrž. Jak to vidíte?
  11. Bylo by taky divné kdybyste tyto hodnoty měl ... když měření probíhá při stojícím autě nejsou tedy započítané povětrnostní podmínky, vliv teploty, nebo odpor vzduchu. Dnes jsem jel cca 200 km po okreskách (mimo město) a měl jsem v Golf 2.0 TDI 110kW 4.1 l/100km ... papírově jsem měl mít 3.6. Pouze ale papírově, zatím to vypadá že auto žere o cca 0.2l/100km víc než hlásí.
  12. Omlouvám se, tohoto tématu sem si všiml až teď. Stejný problém jsem řešil já, ofic. vyjádření od VW: ----------- Dobrý den pane !@#$%^&^, děkujeme Vám za Váš dotaz. Dle dostupných informací mají všechny 2,0 TDI u modelu Volkswagen Golf VII. generace vyvažovací hřídele. Bližší informace Vám případne poskytne autorizovaný prodejce Volkswagen. ------------ Golfa jsem si koupil a můžu potvrdit že hřídele má a v porovnání s O2 2.0 TDI je rozdíl obrovský ... Octa byla klidná (bez dunění) až od min. 1600 ot/min. Golf je stejně klidný od 1100 ot/min. Bohužel se to moc neprojevilo na spotřebě ... ta mi připadne cca stejná. Je to tak klidné, že si až říkám jestli ten ukazatel otáček nelže ... ale zas sem si říkal proč by to dělali.
  13. flek

    Octavia III

    ale prece auta se nevybiraji podle toho co chteji zamestnanci (vetsinou) ale proto aby reprezentovali firmu - ze na to ma kdyby si v dane cenove relaci mohli vybirat sami zamestnanci myslim ze bychom videli uplne jina auta
  14. flek

    Octavia III

    myslim ze u flotil je uplne jina cena a pro flotily je vysoka cenikova cena spis vyhodna ... zvysuje odkupni cenu a tim snizuje tco
  15. flek

    Octavia III

    No tak soudím tak podle obavy že nasazené zástěrky by zničily ten epický feeling kvůli kterému máme naši Octavii tak rádi. Mě by toto teda u takového auta v situaci kdy mám problém že si špiním ruce o kliky řešit nenapadlo.
  16. flek

    Octavia III

    Lidi vy mě bavíte. Octavii mám rád (proto sem chodím), měl jsem dvojku a byl sem maximálně spokojený. Nebýt kliky a předraženosti tak dnes jezdím i trojkou. Je to kvalitní a poctivé auto. Ale kdokoli si to kupuje jako něco jiného než jako auto s batohem je mimo. Když se podíváte na recenze Golfu v zahraničí tak na čem se všichni shodnou je že Golf je koncernově nudný, z velké části svou dokonalostí ale nudný. A Octavia je jeho nudnější varianta - pro ty kteří upřednostní větší kapacitu kufru (a český původ) nad jízdními vlastnostmi a komfortnějším zpracováním. To že si kupujete příplatkovou výbavu snad znamená že chcete aby se to auto líbilo Vám. Podobně jako u dítěte má dané auto nejradši jeho majitel a je pochopitelné že si svého "miláčka" vylepšujete, dáte mu metlu atd ... aby se Vám líbil. Pokud čekáte že se z Octavie posadí nazadek všichni co vás uvidí se mihnout u křižovatky nebo že všichni sousedi puknou závistí jaký jste si koupili fáro ... nevím no. Tím že si namlouváme jak sou naše auta krásná a jedinečná jenom dál podporujeme maloměštáctví a provinčnost které je v tomto státu už tak dost. @Hravec: jako jihomoravák se za tvé výstupy dost často stydím
  17. Jenom si ujasním ... ty obaly jsou dobré jenom abych se v garáži nezasvinil, popř. je mohl převážet v autě že? Jenom jestli mi něco neuniká :-)
  18. Když chcete uvádět příklady šetření tak prosím vynechte nápravu a sedačky. Náprava je evidentně low-cost řešení a kdo ji kupuje ten ví do čeho jde - má možnost si připlatit za lepší. A sedačky nevěřím že jsou příklady šetření - nepovedené výrobky tu byly vždycky a vždycky tu budou, ty sedačky se prostě nepovedli a je lepší se jim určitě vyhnout v aktuální podobě. Co textilní sedačky? Přece při low-cost řešení by byly krámy hlavně ony a už by jich kupa byla prodřených a oktávky by jezdili jenom s potahy ne? Určitě by nešetřili zrovna na tak drahé výbavě.
  19. flek

    Octavia III

    Tahle debata mi připadne dost obecná ... mohl bych poprosit o pár konkrétních "kurvítek"? ... tyhle řeči o tom jak se všude šetří a jak to už "není co bývalo" poslouchám už dvacet let. Když se podívám zpětně na Favorita co si uchovávám tak se kvalita ale i trvanlivost neskutečně protáhla ... dřív ty "poctivá" auta chodila po 100kkm na generálku ... a nikdo je jako spotřebku nebral. To co přišlo s Octavii - pozink - zvedlo z mé zkušenosti životnost značně - auto 14 let staré dnes vypadá jako dřív po 4ech letech. Děda po 10ti letech na Škoda 100L kupoval novou kastli protože ta původní byla totálně zrezivělá. Máte pravdu že dnes jsou ty auta daleko složitejší a tím určitě náchylnější na problémy - ale já sám když bych si měl vybrat tak beru O3 místo O1 to se na mě nezlobte. Asi to víc žere a víc věcí se může rozbít ale to dovedu pochopit pokud pak po 100k budu mít výfuk čistý jako nový - tam chápu že za tu složitost dostávám hodnotu. A euro 6 a spol neřeší primárně CO2 (to by klesala spotřeba) ale řeší prasárny jako NOx - to je prostě nutná daň za to že chceme supr auta. Jenom pro neustálé nadávače na EU bych rád dodal že v USA mají samozřejmě taky limity jako u nás ... akorát jsou tam daleko tvrdší - tak tvrdá že tam VW zakázali prodávat jeho předchozí diesely protože limity nesplnil ... i dnes ty diesely od VW mají v US řadu dalších prvků protože ty co se prodávají u nás (euro 5 ani euro 6 verze) by v dnešní americe neprošli. Konkrétně pro normu ULEV musí mít EA 288 motor oproti EU6 verzi močovinu (adblue), nebo 3 další snímače tlaku ve válcích. Je pravda že TSI motorům ve výdrži nad 300kkm moc nevěřím a je vidět že tady hodně experimentují pro snížení spotřeby, ale regulérně by mě zajímalo jestli víte kde konkrétně Škoda/VW šetří finance na úkor životnosti. A nepočítám věci jako náprava nebo kvalita materiálů ... tam je škoda bita aby neměla ten "premium feeling" to je jasné. Hlavní změnu oproti dřívějšku vidím v tom že cena lidské práce šla hodně nahoru, navíc kvůli tomu výkonu který si užíváme (ne ani tak kvůli EUx) je řada fakt drahých dílů (turbo, vstřiky). Akorát sem pořád nepochopil proč je tak drahý DPF, už aby byla druhovýroba, pak si myslím že cena bude přežitelná.
  20. Nechci benzín, vybírám jenom naftu - brácha má 1.8 TSI a je to strašný žrout. Tu RS bych si dovedl zddůvodnit, za ten "nekomfort" tam dostávám jinou hodnotu. Uvažoval jsem jestli nebudu litovat, RS bohužel vyšlo až poté co jsem měl objednáno. Ale asi bych stejně bral golfa kvůli ceně. Zajímavé je že u nás je octa dražší o 20K jak Golf, v zahraničí je Golf o 60K dražší jak Octavia ... ale i to bych asi překousnul, ale ne si takto připlácet za horší nápravu. Máte pravdu že je to možná tvrdšíma tlumičema, to netuším. Vím že superb byl o třídu výš než Golf i Octa, ten tlumil naprosto neskutečně, i ta cena vycházela hezky ... bohužel tam už jsem nepřekousl tu délku no.
  21. Svou O2 FL jsem koupil čistě kvůli testovací jízdě při výběru auta mého bratra ... po cestě po které jsem jezdil do práce a která je na řadě míst v hrozném stavu přejela ladně jak baletka - to jsem pochopil že rozdíly ve třídách nejsou jen ve velikosti kufru a zadních sedaček. Když jsem o ni přišel a zkoušel O3 1.2 TSI na stejné trase u stejného dealera tak pro mě osobně rozdíl nemohl být větší ... zase jsem cítil každý výmol. Pro mě to byla jasná stopka a jako milovník škodovek který si před půl rokem nedovedl představit že by neměl škodovku - tak čekám až mi vyrobí Golfa s multilinkem. Uvažoval jsem i o Superbu ale musel jsem ho oželet, většinou jezdím jen do města a parkování bylo na hraně už s O2. To že (snad) vylepšili tlumiče je sice hezké ale jedna věc je jak to jezdí nové a jak to pojede po 80k, to auto si plánuju nějakou dobu nechat a nechci riskovat abych za pár let litoval. Nemluvě o tom že zásadně odmítám připlácet si za horší produkt (Škoda vs VW, 2.0 TDI) Komfort jízdy je pro mě klíčový a toto je čistě subjektivní zkušenost. Je možné že se to takto chová jenom na specifických cestách.
  22. Můžete sem prosím někdo napsat zkušenosti s rychlostí zahřívání motoru? Ideálně v porovnání s předchozí generací TDI. Dle marketingových materiálů by mělo být rychlejší jak dřív ale nevím jestli to vůbec půjde poznat. Díky moc
  23. A jsou to originály nebo repliky? Máš konkrétní linky na kusy co si koupil a co ti pasovali? a můžeš popsat náročnost jednotlivých částí? ... předpokládám třeba u těch zrcátek by to nemuselo být tak těžké
  24. Sedačky mi sedí o dost víc než ty bráchovy v L&K. Koženou řadící páku jsem dostal od ježíška a rád bych si koupil originál 4-ramený kožený volant bez ovládání rádia - ale bojím se že ten už bych si tam sám nenainstaloval a nechcu rozdělávat půlku auta kvůli takové drobnosti. Jinak od začátku toužím po nějakém navýšení výkonu na 103kW ... ale to napřed budu muset věřit tomu že to tomu autu neublíží a nejspíš je to reálné až po záruce. No a poslední věc co mi chybí je nějaké rádio a androidem (GPS, Bluetooth, ...) .... dál už mě nenapadá nic co bych chtěl změnit ... možná lakovaný zrcátka no.
  25. Nene, Active 2.0 TDI 88kW. Ceny jsem počítal oproti benzínové verzi. Vím že diesely sou jinde, o dvoulitrech nemluvě.
×
×
  • Vytvořit nový...