Přejít na obsah

kartarhk

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem kartarhk

  1. Muze to byt brzdy, kryci plech brzdy, klouby poloosy, lozisko, chtělo by to vědět nájezd. Az vyloucis vse ostatni tak ti zbyde pouze to lozisko. U zvedleho kola muzes zkusit jeho vuli kvrdláním kola v horizontální a vertikální rovině. K nalisování noveho loziska je potreba pripravek, jinak se nové lozisko zničí. Pokud mas podezreni na prevodovku/poloosu tak nejjednodussi je odsroubovat poloosu od prevodovky a zavesit na provázek, popř. ji vyndat a do ložiska zašroubovat starý homokineták. Pohybovat s ložiskem bez poloosy pod zatéží se všeobecně moc nedoporučuje.
  2. A měřil vůbec někdo tlak oleje, jestli je chyba v tlaku oleje nebo v elektronice? Připadá mi to jako měnění dílů naslepo, takže nejlépe najít někoho kdo dělá paralelní diagnostiku a umí změřit vstupní veličiny (lak oleje).
  3. kartarhk

    Zámek dveří

    Tipuju na vadný mikrospínač v zámku dveří. Jestli si pamatuji dobře, je možné jejich aktuální stav vyčíst přes VAG. Asi nejlepší vyměnit celý zámek, ptž. samotné spínače se špatně shání.
  4. kartarhk

    Autobateria

    Kolik to má najeto? Alternátor má životnost kolem 250tkm pak je nutná výměna nebo repas.
  5. Zdravím všechny milovníky jedničkových fábií, dnes jsem při výměně motorového oleje objevil ve vypuštěném oleji drobné kovové šupinky. Průměr tak do 1 mm, stříbrná barva, nemagnetické, takže nejspíše slitina hliníku. Nějaké nápady co by to mohlo být? Pokud by byly magnetické, tipoval bych to na hydroštely, ale takto mě napadají jen samé hororové scénaře 🤫 Auto má najeto něco málo přes 300 tkm. Děkuji za odpovědi
  6. Ahoj, mohlo by se jednat o odsávání klikové škříně. Ale samozřejmě záleží kam to vede. Edit: Pokud to vede k Trubka topná Škoda 036121188B (skoda-dily.cz), nejspíš se jedná o předehřev motoru
  7. Asi to není odpověď co chceš slyšet, ale doporučuji si sehnat schémata nebo zajet za někým kdo tomu rozumí, protože bude potřeba proměřit kabely a napětí. Jinak pokud nemáš fabii s rozpoznáváním prasklých žárovek, tak zadní světlo je na každé straně propojené s předním parkovacím. Takže příklad kontroly pro levou stranu bude: Kontrala funkce předního parkovacího světla, kontrola koster (ty budou asi vpořádku když ostatní světla fungují), měření napětí v paticích žárovek, pojistce, výstupu z vypínače světel. Pokud je napětí v pořádku pak proměřit odpor vedení.
  8. Ovalitu může mít pouze buben, myšlena je asi boční házivost. Důsledkem je kopáni popř. vibrace brzd. Výměně kotouče a desek se nevyhneš. Před montáží nových kotoučů by bylo ideální úchylkoměrem zkontrolovat házivost náboje viz. scheibenbremsenposter-kotoucove-cz-a1-2018.pdf (skoleniaabosch.cz) body 5 a 9.
  9. Co říká paměť závad? Jinak s tou baterii zkontrolovat klidový proud a zkontrolovat zda dobíjí. Fabie mají jednu specifickou závadu, že nesvítí kontrolka dobíjení, ani když auto nedobíjí.
  10. Kdysi ve světě motorů testovaly vzduchové filtry a jestli si to pamatuji dobře, tak sportovní filtry z logiky věci totálně propadly, u číny pak nebyl problém v kvalitě filtračního papíru ale v provedení těsnění po obvodu filtru. I když v tomto případě to je asi jedno tak Viku ani Meyle bych si do auta už nedal. Když už tak Mann, Bosch, Hengst, Mahle nebo Purflux (Patentované skládání filtračního papíru) 😉
  11. Tipuji, že se auto domnívá, že jsou dveře otevřené. Odpovídá tomu rozsvícená lampička a nefunkční safelock. V zámku dveří jsou nějaké mikrospínače, tak bych doporučil začít elektrickýma schémata. Ideálně proměřit, popř. vyčíst hodnoty diagnostikou, popř. zkusit jiný zámek dveří, ale to se musí zase celé dveře rozebrat takže nic moc. Většinou bývá problém opačný, že mikrospínač zoxiduje a ztratí kontakt a auto nedetekuje otevření dveří. To mám třeba já, ale jsem líný to řešit 😀
  12. Stačí zkontrolovat kompatibilitu dílu na skoda-dily.cz a zjisťíš, že M16 je na motory MPI. DP říká 30 Nm.
  13. Šroub M14x1,5: N0160276 Těsněni 14x20: N0138492 Výměnu musí každý zvážit sám. Já nikdy neměnil a nikdy nic neteklo. Optická kontrola těsnícího kroužku před opětovnou montáží ovšem není od věci.
  14. kartarhk

    Ruční brzda

    Zvládneš to sám. Jestli to brzdí, tak hurá na STK a na dva roky je klid. Pokud zabírá moc nahoře přitáhneš lanovody viz. foto o 9 příspěvků výše.
  15. Existuje test přítomnosti CO2 v chladící soustavě (např. Tester těsnost hlavy motoru a úniku CO2 | Prima Dilna - e-shop s nářadím, mazivy, soustruhy atd.).
  16. Děkuji za odpovědi, nakonec jsem to našel v DP. Sice jsem to tam nějak narval, původní umístění v podběhu přesto nejsem schopný reprodukovat. Takže kdyby to někdo mohl vyfotit přímo na autě pomohlo by ;-)
  17. Ahoj, dneska na mě z levého předního podběhu vypadl šedý molitan viz. foto. Víte někdo kam ta věc přesně patří? Předem děkuji za odpovědi
×
×
  • Vytvořit nový...