Přejít na obsah

Kovové částečky z posypové soli na autě


Clint

Doporučené příspěvky

Zdravím,

možná jste se s tím setkali, po každé zimě mám na autě vzadu a na každém blatníku nějaké částečky (zrnka) zřejmě z posypové soli, které se doslova nalepí na lak a vlhkostí na něm vyreznou. Udělá se kolem nich takovej červenej koláček, je to vidět i na plastovejch nárazníkách. Zajímalo by mě, čím tohle dostáváte dolů, pač leštěnkou mi to absolutně nejde, ani benzínem. Něco odstraní "odstraňovač asfaltu", ale ne ty vyrezlé flíčky po těch částečkách.

Mám toho po zimě vždy plné auto. Možná si někdo už všiml, zejména majitelé bílých aut, tam je to naprosto zřetelné.

Díky za postřehy... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, mě to tedy nehtem moc nejde...napadlo mě použití speciálních leštících past od 3M, třeba by stačila ta "soft" verze 9376 bez brusného účinku, ale nemám s tím moc zkušenností.

Tu jemnou brusnou jsem používal jen na škrábance, je naprosto špičková.

http://www.autolaky-eshop.cz/category/lesteni/5

tyto pasty používají přímo lakovny pro Škoda-auto.

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Známej, co je takovej pečlivka, nejezdí moc v zimě, z každého smítka mu vstávaj vlasy hrůzou a škrábanec z myčky by nepřežil....mi poradil toto:

http://www.mvservice.cz/autoglym-surface-detailing-clay-i171.html

Prej se to nalubrikuje a timhle sajrajtem setře, jde to prej výborně dolů. Nemám s tim také žádné zkušennosti, ale kdyby to fungovalo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to tvoje mrknu, pač máš pravdu, že je to docela pálka. Dotyčnej mi poslal seznam co bych měl potřebovat k údržbě laku a celkem za přípravky bych byl někde kolem 2,5 litru, což je opravdu hodně.

Teď jsem akorát domyl manželky Polo, samozřejmě po těch měsících je celé právě těhle černejch nalepenejch teček , co se normálně šamponem neumejou, jdou nehtem, ale takhle to nejde dělat že... Mám dojem, že leštěnka bez lehce brusného účinku to taky nevezme, ale zase na novej ak se mi nehce nic takového používat sakryš :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď na to koukám, možná jsi na to kápnul, myslím, že to zkusím koupit....mohlo by to fungovat :palec2:

Vím o čem mluvíš, už jsem to tu řešil před rokem, Máme v rodině kromě RS ještě Fabii I stříbrnou a na té to bylo minulý rok hodně (hlavně na všech dveřích a taky v blízkosti blátníků (byly to jak kdyby rezavé flíčky, nejdřív jsem si myslel, že je to koroze, ale to mě bylo divný). Můj táta na zánovním BMW X6 barva taková champagne to má taky.

Já jsem to zkoušel čistit jak píšeš leštěnkou, sprayem na asfalt...nepomáhalo, pak jsem zjistil, že to jde dostat z laku obyčejnou vodou (mokry jemný hadřík). Musí se sice trošku přitlačit, ale bylo to dole a samozřejmě bez škrábanců. Podivné ovšem je, že tento rok to zatím téměr na Fabce nepozoruji. Na RSe s tím problém nemám, není to tam ani minulou zimu, ani nyní.

Měj se a zdarec.

Editováno: , autor: Jendoslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě že tímto způsobem je s tím děsné "sraní" :), zkusím ten Sonax, na netu jsem našel, že to funguje, tak uvidím a dám postřehy. Tohle je doslova moje noční můra :D Asi jsem na lak dost choulostivej, řada lidí to vůbec nevidí (pochopím na černém autě), nebo to prostě neřeší. Ale stačí po tom přejet rukou a je cítit, jak je to drsné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...