Přejít na obsah

brzdy

ppetak

Doporučené příspěvky

Dobrý den. Mám problém s brzdami a zatím se nepodařilo tento problém, i v několika servisech vyřešit. Proto se obracím na fórum, snad mi někdo poradí.

Mám octavii combi, rok výroby je 2002. Někdy se mi stává při brždění to, že ze předu se ozývají silné zvuky, jako by dřel kov na kov, silně to kope do pedálu a moc to nebrzdí. Toto se nestává pravidelně, ale náhodně. V létě nikdy, ale vžy zatím v zimě. Brzdové obložení, i s kotouče jsou vyměněny. děkuji o radu. PPetak

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslí HanyZ nahodou, to, že ABS zasahuje do bzdění? Zcele regulérně?

Ono to fakt se zdá, že to moc nebrzdí, když to klouže.

Ono i ty příznaky tomu napovídají. V létě nikdy, v zimě někdy (když je kluzko?).

A kdyby to přeci jen bylo ŠPATNÝM ABS, co chceš po nás? Abysme se Ti na to složili?

Vyměnít ABSko, to jedost velká pálka.

Odkaz ke komentáři

Ikdyž je fakt, že ABS je slyšet, tak zas to nejsou žádné strašidelné zvuky.

My bohužel nevíme jak ty zvuky u Tebe zní.

Podle přízanků to ABS bude, ale můžeš tam mít něco na odchodu a třeba to tak rachotí.

Nejlíp bude, když vemeš někoho do auta kdo ví jak ABS "rachotí" a řekne Ti, jestli je to OK nebo KO.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři

Zní to přerušovaně, jako by dřel kov o kov při otáčivém pohybu. Dnes se mi to také stalo. Sice bylo pod nulou, ale bylo to na suché vozovce. Nejhorší je to, že se to nestává pravidelně, ale občas. Už jsem jezdil s automechanikem a neprojevilo se to ani jednou. Bylo to i na diagnostice a vše vpořádku, takže fakt nevím.

Možná to nemá s tím nic společného, ale muže mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl funkčnosti mezi nábojem kola bez ABS a nábojem kola s vroubkovaným rotorem pro ABS?

Odkaz ke komentáři

A nemůže to být EDS (elektronická uzávěrka diferenciálu) ?! To pokud sepne tak to vydává takový pazvuky jako když kov cinká o zuby(nevim jak to přesně popsat),řešili jsme to OC.Napíchni auto na VAG a vyhledej ABS a dej test akčních členů,po zablokování kola by se měl ozvat ten samý zvuk.

Odkaz ke komentáři

Já nevím jestli test bude to samé co reálná situace.

Přeci jenom při testu auto stojí, kdežto v reálu to přibrzďuje jak potřebuje. EDS není nic jiného, než přibrzďování prokluzujícího kola při rozjezdu, žádná uzávěrka v diferáku, jak ji známe z traktoru, není. Nic NEspíná.

A ano, vydává divné pazvuky, ale zasahuje při rozjezdu a ppetak píše:

"... Někdy se mi stává při brždění to, že ze předu se ozývají silné zvuky, jako by dřel kov na kov, silně to kope do pedálu a moc to nebrzdí..."

Odkaz ke komentáři

Mně se při testu ozve ten samý zvuk jako při jízdě a ten samý zvuk se ozývá při prokluzu kola jak při rozjezdu tak při brzdění.Ptal jsem se na to u prodejce Škodovek a bylo mi řečeno že to dělá EDS.Tohle jsem našel na netu:

Elektronická závěra diferenciálu

(Elektonische-Differenzial-Sperre - EDS nebo také Electronic diferencial lock - EDL )

umožňuje stabilní a pohodlné rozjíždění na různě kvalitním povrchu vozovky. V momentě, kdy se některé z kol začne protáčet, EDS je cíleně přibrzdí a zajistí tak, že hnací síla se převede na kolo, které lépe zabírá. EDS snižuje opotřebení pneumatik a pracuje až do cca 40 km/h (Quattro : Až do 80 km/h). EDS je součástí elektronického stabilizačního systému ESP a protiprokluzového zařízení ASR .

Náhrada za manuálně uzavíratelný diferenciál, používaná cca od roku 1996-97 např. v modelu Audi A6/S6 C4. Nejedná se o uzávěrku v pravém slova smyslu, funguje tak, že detekuje prokluz kol z ABS aktivuje brzdy na kole, které se protáčí a tak se přenese točivý moment přes otevřený diferenciál na jiné kolo, které má více trakce.

EDS samočinně přibrzďuje protáčející se kolo hnací nápravy s cílem vyrovnat silový poměr na obou kolech. Řídicí jednotka pomocí snímačů systému ABS kontinuálně sleduje a vyhodnocuje otáčení hnacích kol. Pokud rozdíl hodnot odpovídá prokluzu kol, vyšle signál a systém ABS/EDS protáčející se kolo přibrzdí. Tím vyrovná momenty na obou kolech a výsledný účinek je podobný jako u mechanického uzávěru diferenciálu.

Necituj poslední příspěvek !!!
Odkaz ke komentáři

No, v každém z těch tři odstavců kterými jsi popsal to co já jednou větou, je napsáno, že EDS zajistí přibrzdění prokluzujícího kola při rozjíždění.

Při brzdění kola neprokluzují, ale zastavují a tomu má zabránit ABS.

Ještě jednou zopakuji fakta, které známe:

- při brždění

- silně to kope do pedálu

- moc to nebrzdí

- v létě nikdy (umím si představit styl jízdy, kdy opravdu ABS nezasáhne)

Tak do toho nepleť EDS.

@ppetak:

Nalož ještě jednou mechanika do auta, zajeď někde na kluzkou/zledovatělou cestu a zabrzdi. Zcela určitě zasáhne ABS, prostě "závada" se projeví a mechanik Ti řekne jestli zvuky, které vydává jsou OK, nebo tam fakt je něco špatně.

Já říkám, že to je na 99% ABS, podle příznaků, jenže Ty na to nejsi zvyklý a vyděsilo Tě to.

Zvuky, které to vyluzuje, nikdo tady neslyšel, takže těžko říct jestli jsou OK.

PS:

Znám ve svém okolí dva lidi, kterým zasáhlo ABS poprvé v jejich řidičské kariéře.

Jeden si vážně myslel, že zničil jemu půjčené auto.

Druhý hledal pod autem nějakou větev.

Odkaz ke komentáři

Tak ten zvuk si představit teda neumím :smich:

Jestli si chtěl říct, že to má mít nějaké kovové zvuky, tak to ani náhodou.

Chci teda říct, že mně to vydává docela kultivované tlumené zvuky.

Ještě se mi nastalo na žádném autě aby to bylo jinak.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...