Srpen 11, 201114 r Má už někdo najeto s tímto motorem víc jak 50tkm ? Mam zatim něco přes 13tkm a zatím spokojenost . Kolik můžou mit naběhaný třeba testovací 1.2tsi od škodovky
Srpen 12, 201114 r Zkušebáci najíždějí 800 - 1500km za den (podle toho, jestli jezdí jedním autem 1 člověk, nebo 2). Aby měl normální uživatel najeto 50kkm+, musel by od zhruba května 2010, kdy se tyhle motory reálně dostaly mezi české řidiče, najíždět v průměru 120km denně včetně svátků a víkendů. Takže jedině snad nějakej pražskej taxikář... A ti jezdí s LPG nebo na dehet - 1,9TDI...
Srpen 12, 201114 r Zkušebáci najíždějí 800 - 1500km za den (podle toho, jestli jezdí jedním autem 1 člověk, nebo 2). Aby měl normální uživatel najeto 50kkm+, musel by od zhruba května 2010, kdy se tyhle motory reálně dostaly mezi české řidiče, najíždět v průměru 120km denně včetně svátků a víkendů. Takže jedině snad nějakej pražskej taxikář... A ti jezdí s LPG nebo na dehet - 1,9TDI... Testovací vozy najezdí denně kolem 500 km!! O 1500 km nemůže být naprosto řeč. Přecejen řidiči nejezdí 10 hodin v kuse a bez přestávky Jinak je už pár kousků co mají najeto přes sto tisíc km!
Srpen 13, 201114 r vidím že máš 1.2 a 1.4 jaký je rozdíl mezi nimi z pohledu uživatele ? Už jsme to spolu jednou řešili, koukni se do zpráv, určitě to tam najdeš
Srpen 13, 201114 r Testovací vozy najezdí denně kolem 500 km!! O 1500 km nemůže být naprosto řeč. Přecejen řidiči nejezdí 10 hodin v kuse a bez přestávky Jinak je už pár kousků co mají najeto přes sto tisíc km! Ono je rozdíl, JAKÉ testy se jezdí - jestli únavové na "likvidačním" polygonu, nebo dlouhodobé životnostní v běžném provozu - ty se dělají jízdou téměř non-stop stylem, po předem vytyčené trase, řidiči se střídají po několika hodinách jako ve vytrvalostních závodech, auto stojí jen minimální nutnou dobu pro "stažení dat" a provozní kontrolu + doplnění. Nemusíš mlžit, že se to tak nedělá - DĚLÁ TO TAK KAŽDÝ VÝROBCE. To jen některý výrobce si pro takové testy najme externí firmu a nedělá je "doma za bukem". Bohužel, ty nejdůležitější životnostní testy pro zjištění chování pohonu ve skutečném provozu neboli provoz stylem: "každodenní ranní studený start, popojet v městském provozu ne víc jak 5km, auto odstavit do schladnutí pohonu na okolní teplotu a znovu popojet ne více jak 5km" se na agregátu 1,2TSI kvůli obrovské časové náročnosti konaly ZATÍM pouze virtuálně - v simulaci. V reálu jak už tady několikrát padlo, je toto testování uskutečňováno na dosavadních uživatelích = TESTOVÁNO NA LIDECH...
Srpen 13, 201114 r Ono se v podstatě vychází z mnohaletých zkušeností konstruktérů, které navíc doplňují počítačové simulace jak pevnostní, tak i dynamické, teplotní apod. Potom se na motorech najede spousta kilometrů, dělají se úpravy... A pak jde motor do prodeje. Ale testováno na lidech tak, jak to podáváš, to bude asi trochu přehnané. Samozřejmě, v průběhu života produktu dochází ke změnám a vylepšením (které určitě vycházejí z praktických poznatků reálného provozu), aby se maximalizovala spolehlivost. To však platí u všech produktů (alespoň z odvětví strojírenství). Rozhodně bych však nesouhlasil s tvrzením TESTOVÁNO NA LIDECH - navrhlo se šmečko a ono se z toho časem vytvoří snad dobrý motor (aspoň takhle bych tvou verzi chápal já).. K tomu bych doplnil - mám tento motor (zatím krátce) a bez sebemenších vad funguje jak má, solidní průběh výkonové křivky, nízká spotřeba... Upraveno Srpen 13, 201114 r od froggy
Srpen 13, 201114 r Taky už to tady bylo - nejdřív se testuje a vylepšuje, aby se prodávané co nejvíc vylepšilo pro uvedení na trh - od uvedení na trh se jen odstraňují nejkřiklavější závady a pokud se inovuje v průběhu výroby, tak za účelem katování kostů...
Srpen 13, 201114 r Taky už to tady bylo - nejdřív se testuje a vylepšuje, aby se prodávané co nejvíc vylepšilo pro uvedení na trh - od uvedení na trh se jen odstraňují nejkřiklavější závady a pokud se inovuje v průběhu výroby, tak za účelem katování kostů... Co si prosím představuješ pod takovým pojmem KATOVÁNÍ KOSTŮ ?
Srpen 13, 201114 r Co si prosím představuješ pod takovým pojmem KATOVÁNÍ KOSTŮ ? cost cutting = snížení nákladů na výrobu => "optimalizace" ceny produktu Upraveno Srpen 13, 201114 r od froggy
Srpen 13, 201114 r Ještě Froggyho doplním - není to "optimalizace ceny" pro koncového zákazníka, ale "optimalizace za účelem snížení výrobních nákladů na možné minimum" - jinak (lidštěji řečeno) jde o to, jak vyrobit za co možná nejmíň, kam až dodavatel povolí s cenou a přitom prodat (samozřejmě) co nejdráž trh unese. Neboli stlačí se výrobní náklady co možná nejníž je to ještě únosné, ale soudruzi z Vlkohradu se nakapsujou o to víc = koncový zákazník celkové snížení ceny pozná jen v řádu zlomků %... Upraveno Srpen 13, 201114 r od Ekkar_z_Bastlírny
Srpen 14, 201114 r Ono je rozdíl, JAKÉ testy se jezdí - jestli únavové na "likvidačním" polygonu, nebo dlouhodobé životnostní v běžném provozu - ty se dělají jízdou téměř non-stop stylem, po předem vytyčené trase, řidiči se střídají po několika hodinách jako ve vytrvalostních závodech, auto stojí jen minimální nutnou dobu pro "stažení dat" a provozní kontrolu + doplnění. Nemusíš mlžit, že se to tak nedělá - DĚLÁ TO TAK KAŽDÝ VÝROBCE. To jen některý výrobce si pro takové testy najme externí firmu a nedělá je "doma za bukem". Bohužel, ty nejdůležitější životnostní testy pro zjištění chování pohonu ve skutečném provozu neboli provoz stylem: "každodenní ranní studený start, popojet v městském provozu ne víc jak 5km, auto odstavit do schladnutí pohonu na okolní teplotu a znovu popojet ne více jak 5km" se na agregátu 1,2TSI kvůli obrovské časové náročnosti konaly ZATÍM pouze virtuálně - v simulaci. V reálu jak už tady několikrát padlo, je toto testování uskutečňováno na dosavadních uživatelích = TESTOVÁNO NA LIDECH... Plně s tebou bohužel musím souhlasit, protože zrovna já jsem ten testovaný člověk. Dvakrát přehrávaný soft a nakonec výměna rozvodů. V servise jsem už jako doma. Naštěstí snaha servisu vyřešit závadu byla obrovská. To samé se nedá říci o automobilce. Nefunkční on line aktualizace softu. V další fázi jsem čekal týden na šrouby do hlavy motoru neměli na centrálním skladu. Za mě škodovka v oblasti kvality udělala obrovský krok vzad na úkor snížení nákladů.
Srpen 27, 201114 r Díval jsem se na stránkách http://www.sportmotor.cz/fabia.html na čipování motoru 1.2 TSi a narazil jsem na zajímavou věc. U tohoto motoru Škoda uvádějí, že z důvodu konstrukčních problémů neprovádí úpravy. Kdežto u motorů 1.2 TSi Volkswagen, Seat a Audi čipování provádějí. Je tedy mezi těmito motory rozdíl, pokud se jedná o Škoda vs. VW ??? Např. jiné použité díly, od jiného dodavatele, jiné materiály, ... ?????
Srpen 27, 201114 r Mám najeto cca 24.000 km (1.2 TSI 63 kW) Občas se ozve divný zvuk při startování, ale celkem zřídka. Při prohlídce 30.000 km budu reklamovat klepání z nitra přístrojové desky na volnoběh, jinak nic. Jinak pro zajímavost jsem v květnu zkoušel jet EKO jízdu a tak na služební cestě Praha - Mikulov jsem měl po cca 208 km průměrnou spotřebu 4.4 l/100 km s dojezdem 1180 km. Tato spotřeba je podle mě maximum možného, i tak jsem jel - Angličan by řekl - "nanejvýš defenzivně", no prostě jako šnek. Převčírem jsem na trase Praha Libuš - Stará Živohošť (Slapy) dosáhl 4.6 l/100 km, ale tam jsem brzdou provozu nebyl, neboť většina trasy vede po rovině vedle Vltavy a rychlost je omezená na 70 km/h.
Srpen 27, 201114 r Dělají i škodovu http://www.sportmotor.cz/motor/b12tsi77.htm . Tak tu fabku nechapu
Srpen 27, 201114 r Přidám taky trochu do mlýna. Mám služební Octavii 77kW, 19900km - chovám se k ní jako ke své. Doposud bez jediného problému. S motorem jsem zatím velice spokojen, spotřeba dlouhodobá 6,05l/100km. Na dálnici trochu chlastá, ale klidným provozem se na na 200km cestě dostanu (když se snažím) i na průměr 4,6 (palubní počítač !!) Výkon je pro normální jízdu naprosto dostačující, ale pokud naložíte tři stopaře i s báglama, tak je třeba pro dosažení dynamiky řádně šlapat na pedál (plynový ) a spotřeba jde nahoru - 7,5. Avšak i dlouhá stoupání je reálné v pohodě čudit na 5-6kvalt. Motor se chová pocitově jak 2litr - trvale jezdím od 1800-2700 toček. Víc točit není většinou třeba. Důsledně, ale velmi důsledně dodržuji odpočinek motoru před chcípnutím - toto si myslím, že je to nejdůležitější (krom netrápení motoru za studena), co lze pro spolehlivost a dlouhodobou životnost motoru udělat. Prostě jsem si zvykl vyřazovat na volnoběh před dojezdem a vždy ponechávám motor na volnoběh alespoň 10 sekund vydechnout. Po ostré jízdě i minutu !! Tento zvyk doporučuji všem k osvojení !! A ještě k Fabii HTP 47kW. S touto jsem najezdil (nikoliv jako prase !) 89.000km bez jediného problému s motorem, či podvozkem. Ostatních 39 much záměrně nezmiňuji. Na motor svým způsobem též nedám dopustit. Je nutno upozornit, že průběh točivého momentu a výkonu 3-válce se vymyká běžným zvyklostem, ale pokud se s vozem naučíte jezdit a využijete úzká pásma jeho výkonu a předností, je to celkem v pohodě. Těm, co nejezdí jako prase a dlouhodobě nepřekračují nad 110km/h (přehřívání oleje) bych koupi HTP nerozmlouval.
Srpen 28, 201114 r Včera jsem se dostal k tomu abych si pročetl témata o spolehlivosti resp. nespolehlivosti tohodle motůrku a nestačím koukat jak některým se tu mění motory, turba, rozvody atd. a někteří jezdí dodnes bez jediného problému. Sem rád, že se mezi ně zatím řadím i já ale s 9000km najeto a 7 měs. starým vozem. Uvidíme jak to půjde dále. Vyjímečně si po startu "zařve" asi než se natlakuje olej a jinak krom pravidelného prokluzu zatím nevím přesně čeho na drážkovým řemenu (chystám se reklamovat) se do teď na autě nic neobjevilo. to froggy: Včera sem jim psal mail a odpověděli, že v současné době nenabízí úpravy na žádný 1.2 TSI tudíž ani na Golfa VI.
Srpen 28, 201114 r viz. obr to co je za blbost,ved motory su tam rovnake akurat ina prevodovka tamje...ci??...
Srpen 28, 201114 r Mám takovej velmi neblahej dojem, že se škodofky 1,2TSI nečipujou z nějakých podobných spirituálních příčin, který způsobujou nemožnost osadit do FII/R manuální převodovku se 6Q (i když například poloauto ji má) nebo který zabraňujou vyrábět Supa s 6-válcovým motorem...
Srpen 28, 201114 r A 3,6FSI/191kW je co? čtyřválec? smiřte se jednou provždy s tím, že němec z boleslavi neudělal daciu a dopustil se toho, že škoda fakt není premiová značka v rámci koncernu..
Srpen 29, 201114 r Netvrdím, že Škoda by měla být nějakou extra-marke, ale pokud má 6Q "malé auto" v rámci jiné značky téhož koncernu, už jen z důvodu stejných požadavků na ekologii provozu by tu samou převodovku měl být koncern ochotný instalovat i do výrobku ne-preferované dceřinky. Klidně na spešl objednávku a za příplatek - obzvlášť když jsou použité stejné motory a téměř totožné podvozkové platformy.
Srpen 29, 201114 r Odpověděl sis vlastně sám. Šestku dostaneš za příplatek u koncernového kolegy. Mimochodem, Ibiza má šestku pouze u 2.0TDI a Polo pak u nejsilnějšího TSI.
Říjen 24, 201113 r Autor Dnes vyšel závěr dlouhodobého testu (20 000 km) na výše zmíněnou Ibizu 1.2 TSI 77 kW. Zde je nejzajímavější část článku:
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.