shadow2410 Vloženo 1. Duben 2011 Vloženo 1. Duben 2011 šouby jsem ke kolum nedostal ale díky za odpovědi Citovat
Fabie00 Vloženo 4. Srpen 2024 Vloženo 4. Srpen 2024 Ahoj, nedávno jsem koupil nové pneu včetně originálních hliníkových disků na fabii z bazaru (pán k nim šrouby neměl) a přehodil je za staré plecháče. Zkusil jsem tam dát stejné šrouby, jenže se za jízdy povolují. Jsou na ně asi krátké, ale jaké tam dát? Moje otázky jsou: 1)Jsou stejné šrouby na kola plechová i hliníková u Fabie 1.4 MPI, rok výroby 2000? 2)Jak tedy vybrat správný šroub? Četl jsem, že na alu kola se používají většinou kuželové, ale nějaká auta mají stejný šroub na alu i plechová kola. Můžu dát stejný šroub ale jen o trochu delší? Jsem docela neznalec, tak se omlouvám jestli je odpověď jasná. Nikde jsem ji ve fórech ani na internetu nenašel. Předem díky za odpověď! Citovat
ben06 Vloženo 4. Srpen 2024 Vloženo 4. Srpen 2024 (editace) U origo plechů i opravdu origo AL kol jsou šrouby stejné, takže něco je špatně. Koupil bych asi ové origo šrouby, kdoví co tam máte. Editováno: 4. Srpen 2024, autor: ben06 Citovat
Pawouk Vloženo 4. Srpen 2024 Vloženo 4. Srpen 2024 @Fabie00 Kdyby sis dal trochu poráci s hledáním, našel bys toto téma a v něm i odpověď. Témata sloučena. V 1. 3. 2009 na 23:00, mikl napsal: Octavia,Fabia,Superb používají šrouby M14x1,5x28 Na orig plechy i alu s dosedací plochou kulovou. Většina výrobců litých kol používá šrouby s dosedací plochou kuželovou. Podívej se na kola,kulový sedlo od kuželovýho bezpečně poznáš. http://www.kola-srouby.cz/detail/index.php?id=146 Citace z dílenské příručky Fabia I: Používat šrouby s kulovou dosedací plochou a závitem M14 x 1,5 - utahovací moment: 120 Nm. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.