alentino Vloženo 24. Březen 2010 Sdílet Vloženo 24. Březen 2010 Po přečteni koment k parkovacím,respektive k obrysovym zarovkam usuzuji,ze na to jeste nikdo nepřišel(jak to prepsat v jednotce) a co takhle u mlhovek? nevedel by nekdo? O moznosti rezistoru vím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 25. Březen 2010 Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 Pro mlhovky u O2 jsou k dispozici perfektni extremne zlute zarovky (H8-Nokya Hyper Yellow) s vybornou intezitou a dobrou zivotnosti, takze zde si myslim, ze na rozdil od potkavacich (obrysovych) svetel by to bylo samoucelne, az nefunkcni reseni, i vzhledem k pozadovane berevne teplote svetelnych zdroju do mlhovych svetel... Tak jedovate žluté a intenzivně svítící LED zdroje (a cenově dostupné) jsem zatím neviděl. Takze zakladni otazka pro "LED do mlhovek" zni PROČ ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alentino Vloženo 25. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 pro vyuziti mlhovek jako denniho sviceni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 25. Březen 2010 Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 pro vyuziti mlhovek jako denniho sviceni Ale ja napr. mam sdruzene svitilny, ve kterych mlhova zarovka, a zarovka pro denni sviceni, mel jsi na mysli tuto zarovku pro denni sviceni ? Pokud ano, to se zde resilo (a resi v jinem threadu) jiz mnohokrat. Pokud mas na mysli (pouze) mlhovky u predFL verzi O2, ktere jsou skutecne jen mlhovky, tak ty jako denni svetla asi pouzivat nemuzes... Mlhove svetlo (reflektor) slouzi skutecne k osvetleni prostoru pred autem, svetla pro denni sviceni naopak VUBEC neslouzi k osvetleni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThisisMartin Vloženo 27. Duben 2011 Sdílet Vloženo 27. Duben 2011 Ahoj všem, prosím o radu. Mám denní svícení LED diodama na OII v mlhovkách a na přístrojovce to hlásí chybu že jsou mlhovky vadné. Nemáte někdo zkušenost jak toto oblbnout? Díky Martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 28. Duben 2011 Sdílet Vloženo 28. Duben 2011 dodělat odporem odpovídající zátěž Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThisisMartin Vloženo 28. Duben 2011 Sdílet Vloženo 28. Duben 2011 Určitě to stačí? A jak to změřím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 29. Duben 2011 Sdílet Vloženo 29. Duben 2011 Zpočítej, kolik Wattů maj LED a kolik žárovky, pak proud a napětí a z toho určíš-zpočítáš odpor žárovek a LEDek. Odpor žárovek - odpor LED = odpor kterej tam musíš dát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbek Vloženo 1. Květen 2011 Sdílet Vloženo 1. Květen 2011 no ale to si vubec nepomuže elektřinu kterou ušetři že ma led tak protopí na odporu a odpor bude hřat to snad nechat tam žarovku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sumeragi Subaru Vloženo 2. Květen 2011 Sdílet Vloženo 2. Květen 2011 ono taky tady nejde o nějaké šetření.. ale o to, že LED ti tam vydrží prakticky nafurt a navíc to vypadá hezky.. Palubní PC je proste naprogramovaný na určitou zátěž, leda bys chtěl přeprogramovat software v autě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThisisMartin Vloženo 2. Květen 2011 Sdílet Vloženo 2. Květen 2011 Takže pokud led mají 1.4W a žárovka 35W tak z toho to spočítat? Chápu to dobre, a nebude se to nejak extremne hrat aby to nevyhorelo nebo tak neco, moc tomu nerozumím. Díky Martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThisisMartin Vloženo 5. Květen 2011 Sdílet Vloženo 5. Květen 2011 Takže nikdo nic neví? Jak to mám spočítat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 5. Květen 2011 Sdílet Vloženo 5. Květen 2011 A nejde někde v BCM odkódovat hlídání žárovek deního svícění. Slyšel jsem, že to někdo dělal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomcat007 Vloženo 5. Květen 2011 Sdílet Vloženo 5. Květen 2011 pár vzorečků a dej se do počítání...el. výkon P=U x I (U-napětí, I-proud - Ampéry/volty), pak ohmův zákon...tzn. R=U/I (R-odpor - ohmy, zbytek znáš) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbek Vloženo 5. Květen 2011 Sdílet Vloženo 5. Květen 2011 (editace) Takže pokud led mají 1.4W a žárovka 35W tak z toho to spočítat? Chápu to dobre, a nebude se to nejak extremne hrat aby to nevyhorelo nebo tak neco, moc tomu nerozumím. Díky Martin Protopit 35W je dost problem , zkus tam několik žarovek ruznej wataži kolik ti bude stačit , při 35W máš proud cca 3A , Nezdá se mě že by led 1.4W měla stejnou svitivost jako 35W žarovka Editováno: 5. Květen 2011, autor: zbek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThisisMartin Vloženo 5. Květen 2011 Sdílet Vloženo 5. Květen 2011 Tak ted jsem z toho jelen. Toto svícení tam bylo když jsem to koupil a ta chyba na přistrojovce mě štve. Kdyby to šlo odkodoavt tak řekněte, přijedu a zapltaím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThisisMartin Vloženo 10. Květen 2011 Sdílet Vloženo 10. Květen 2011 Nikdo nic? Jak říkám, za opravu zaplatím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty8 Vloženo 11. Květen 2011 Sdílet Vloženo 11. Květen 2011 a co to zkusit prekodovat na led denni svetla jako ma RS? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThisisMartin Vloženo 11. Květen 2011 Sdílet Vloženo 11. Květen 2011 V toms e právě nevyznám tak nevím jak to udělat. Diagnostiku má kámoš ale taky neví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sirradek Vloženo 4. Červen 2011 Sdílet Vloženo 4. Červen 2011 Máte zkušenost, jakou LED žárovku umístnit místo standardní do denního svícení OII facelift? Moje pokusy vždy selhaly na kontrolce žárovky na přístrojové desce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feela Vloženo 4. Červen 2011 Sdílet Vloženo 4. Červen 2011 http://tuning-centrum.cz/product/63950-can-bus-zarovka-parkovaci---ba9s---bila-4xsmd-1ks- Něco takového potřebuješ, co má CAN-BUS modul, to označení patice z hlavy nevím, ale to už by sis bez problému dohledal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajdo Vloženo 6. Červen 2011 Sdílet Vloženo 6. Červen 2011 http://tuning-centrum.cz/product/63950-can-bus-zarovka-parkovaci---ba9s---bila-4xsmd-1ks- Něco takového potřebuješ, co má CAN-BUS modul, to označení patice z hlavy nevím, ale to už by sis bez problému dohledal Akože si mám kupit LED (driahšiu ako žiarovka) ktorá má v sebe Rezistor, aby RJ nehlásila chybu žiarovky. Takže keď odíde LED a Rezistor bude dobrý, tak je všetko OK. Toto mi nejako nejde do hlavy! Veď od 2011/02 je povinnosťou nových vozidiel mať denné svietenie so zníženou spotrebou ... to riešia tiež takto (Odporom) alebo rozumne konfiguráiou riadiacej jednotky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.