Přejít na obsah

Nemohu odemknout auto DO

sosna

Doporučené příspěvky

Octavia combi 2003, originální alarm, mechanické zámky nefunkční - klíčem nelze odemknout.

Zdravím,

mám veliký problém. Zjistil jsem, že mi v pátých dveřích zřejmě nefunguje mikrospínač - na palubce bylo signalizováno otevřené dveře a osvětlení v kufru nezhaslo po uzavření.

Jelikož jsem neměl čas to rozdělat a nějak to opravit, rozhodl jsem se, že vyndám žárovky co osvětlují prostor kufru a do opravy se pustím až příští víkend. Odemkl jsem DO auto a začal jsem rozdělávat krytku a následně žárovku. Při tomto úkonu se auto samo zamklo - vysvětluji si to tím, že otevření pátých dveří nebylo rozpoznáno (mikrospínač) a jiné dveře jsem neotvíral tak se automaticky uzavřelo.

Bohužel jsem si neuvědomil, že se tím aktivoval i alarm a jak jsem vyndal žárovku došlo k poklesu napětí alarm se aktivoval, nastal trochu zmatek :huh: ,nemohl jsem najít klíče a tak jsem v tom zmatku uzavřel i páté dveře. Po chvilce jsem je nalezl. ale auto na DO nijak nereaguje - nejde odemknout, je zamknuté. Červená dioda ve dveřích bliká.

Co se s tím dá dělat - jak dlouho si alarm pamatuje "vniknutí" do vozidla ?

Nějaká rada ?

Mechanické zámky nefunkční - klíčem nelze odemknou, používal jsem jen DO.

Předem díky za odpověď.

EDIT:

Tak problém téměř vyřešen (kromě toho mikrospínače).

Přemohl jsem zatuhlý zámek dveří, podařilo se mi odemknout a dostat se do vozu. Byla vypálená pojistka centrálu (pozice 14), takže po výměně začalo fungovat DO a osvětlení kufru. Pokud bych nerozhýbal ten zámek, tak jediná cesta by byla asi kladivo - a okno.

Editováno: , autor: Wojnar
Proč needituješ příspěvek? Už vůbec nechápu proč cituješ poslední a k tomu svůj vlastní.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 měsíce později...

Mam octaviu elegance zrejme zo seriovym alarmom, zaslepene vsetky zamky. Dnes som testoval zo spustenymi oknami ako by sa dalo dostat do auta pri nefunkcnom DO, no neprisiel som na to. Nepomoze rozbitie okna..ked je auto zamknute nefunguje ani jedna vnutorna klucka a ani ovladace okien. Aky je vtedy postup a aky ak by sa napr. vybila bateria?

Odkaz ke komentáři

Téhle fci se říká Safe Lock a má ho každá okta. Není závislá na přítomnosti alarmu.

Už víš proč je blbost zaslepit úplně všechny zámky?

Zkrz to otevřené okno otevřít kapotu motoru jsi zkoušel?

Takže rozbít okno pomůže.

Ale to jen v případě, že půjde pouze o vybitou baterii.

Ono ani to okno není třeba rozbíjet. Zloději co kradou světla to umí a aní nepoškodí auto. Já to vím taky, ale není třeba šířit návod dál.

Kdyby to pak tou baterkou nebylo, pak se rozebírá tapec dveří.

Takže zase, rozbít okno.

Jak se ten tapec při zavřených dveřích dveřích rozebírá, na to pár návodů tady je, ale absolutně netuším jak se to dělá v reálu.

Odkaz ke komentáři

Ja mam tie zamky zaslepene origo z obchodu takymi liatinovymi zaslepkami. Pred dvoma mesiacmi mi chceli ukradnut auto, najprv sa snazili vylupnut zaslepky z dveri, ale to sa neda pretoze su tam zaistene srobmi ktore ide povolit len na otvorenych dverach, no nakoniec to aj tak nejako otvorili lebo som mal rano vsetky okna dolu ale auto bolo zamknute, nefungovali klucky vnutri ani vonku a ani ovladace okien. Soferovca klucka vylomena mam vsak zeder a construct, auto mi ostalo. A keby aj nemam zaslepene zamky na aute, ak zamknem dialkovym pri odomknuti klucom sa deaktivuje aj fabricky alarm? Na byvalom aute som mal nezavislo domontovany META alarm a ten ked som aktivoval ovladacom ovladacom sa musel aj deaktivovat.

Odkaz ke komentáři

Ja mam tie zamky zaslepene origo z obchodu takymi liatinovymi zaslepkami.

Je to opravdu origo?

Vždyť ani nevíš jaký alarm tam máš: "...Mam octaviu elegance zrejme zo seriovym alarmom,..."

Někde jsem četl (snad v DP), že auta mají zámky v obou dveřích.

Auta s centrálem jen v řidičových.

Ale, že není v ani jedněch nic.

A keby aj nemam zaslepene zamky na aute, ak zamknem dialkovym pri odomknuti klucom sa deaktivuje aj fabricky alarm?

"Když něco nefunguje napoprvé, přečtěte si návod." ;)

post-57881-0-94529900-1313134816_thumb.j

Odkaz ke komentáři

Dakujem zq vysvetlenie..cital som si dlho do rana a toto som nenasiel. Nasiel som informacie ako sa da vyradit alarm ak pri zamknuti stlacim do 2 sekund zamknutie este raz..dioda vo dverach ma prestat blikat a auto ma byt zamknute ako by bolo len klucom (bez alarmu) Testoval som to a mne to tak nefunguje, mam spravene ovladanie okien dialkovym, moze to mat na to vplyv? Mam seriovy alarm pretoze mam ovladanie v origo vystrelovaku a ochranu interieru, pricom ziadne ultrazvukove cidla nemam. Wojnar posli pls link na cely manual k alarmu..

Odkaz ke komentáři

Alarm komplet neodstavíš.

Odstavíš jen SafeLock a s ním jen hlídání prostoru. Na autě bez alarmu to indikuje NEblikající LED-ka. Na autě s alarmem to neindikuje nijak.

post-57881-0-14505300-1313147469_thumb.j

Já nevím jak je s ultrazvukovými čidly, ale myslím, že normálně vidět nejsou. Alespoň podle ETKY mi přijde, že jsou schované někde ve panelu pod rádiem. Ale jak přesně pak fungují, nevím.

Dokonce i ve Škoda sevisu mi kámoš nebyl pohledem schopen říct, jestli v autě alarm je nebo není (to jsem se s autem teprve seznamoval).

Kde jinde, než na stránkách výrobce, hledat manuál, že?

http://www.skoda-auto.cz/cze/service/documentation/tour/pages/do_06-2009.aspx

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...