Přejít na obsah

Kontrolka servořízení,ABS,brzdový systém-vše dohromydy

miki966

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Předem se omlouvám,že píšu extra.Vím,že problémy,které mám zde jsou více,méně popsány,ale u mé Fabie 1,4TDI r.v.2003 se zjevily tak nějak všechny najednou.

Tedy o co jde?Podotýkám,že problém se projeví,nebo doposud se projevil při vyšších venkovních teplotách(23°C a více).

Nejdříve šlo chvíli z tuha řízení.Pak se rozsvítila kontrolka ABS a cítil jsem klepnutí do brzdového pedálu.Během další jízdy se nic z toho neopakovalo.Přsto jsem navštívil servis.Auto napíchli na diagnostiku,ale žádnou závadu jim nenahlásila.Takže mi bylo řečeno:přijeďte až se závada opět projeví.

Pár dní klid.V pátek odjíždím s rodinou na chajdu(25km od Kladna) a po cestě opět chvíli těžké řízení.Zastavím,vypnu motor,znovu nastartuju a pokračuju bez problémů dál.Při dojíždění k chatě opět těžké řízení,pípání a rozsvítily se kontrolky servořízení,ABS a brzdový systém.Ztěžka tedy zaparkuji a auto nechávám stát.V sobotu ráno jedu pár km a nic se neděje. V neděli odjíždíme odpoledne domů a celou cestu trnu co se bude dít,ale řízení se chová normálně,auto brzdí a bez upozornění kontrolek dojedu až domů.Divné mi je jen to,že před nastartováním sešlápnu spojku a brzdu,ale auto couvá a nebrzdí.Musím zatáhnout tedy ruční brzdu(tohoto jevu jsem si dříve nevšiml).

Těch závad je na jednoho člověka laika a jedno auto docela dost.Koupil jsem ho v březnu a už začínám pomalu litovat.

Věděl by někdo čím mohou tyto závady být prosím?

Jinak všem přeju hodně bezproblémově ujetých km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Baterka nie ale nie dokonale dibijanie vodič DF ma vypadky klesne občas napatie vypadava servo lebo ma obrovsky odber. Zaroveň zvykne hlasiť vapadok ABS+brzdy (kontrolka ručnej). Od alternatoru ide vodič DF a pod štarterom je na tom vodiči konektor a ten oxiduje. Najlepšie je ten konektor vyradiť a vodiče (2kabliky) vodotesne spojiť. Rychlo to daj urobiť lebo často sa odpali servo.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Zdravím

Tak doufám,že problém je vyřešen.V servisu mi s autem nic neudělali,neb jak řekli musela by se závada projevit přímo u nich :aggressive: Dal jsem auto ke známému.Alternátor i baterka jsou v pohodě.Nejdřív mu zůstal v ruce uhnilý konektor někde od řízení.Ten opravil,ale stále hlášena chyba.Vyměnil senzor úhlu natočení kol(nějaké čidlo) a zatím musím zaklepat vše OK.

Tedy relativně.Teď mě zase začalo zlobit otevírání levých zadních dveří(centrál).Někdy se všechny dveře otevřou a někdy prostě ty levé zadní (LZ) stávkujou a táhlo zůstane dole.Tak znovu dálkovým zamknu,odemknu a LZ se odmknou také.Tak a co s tímhle?

Už mě ta Fabka začíná pěkně s..t. :kuk:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...