Přejít na obsah

(OI) Xenony- špatně svítí

suchos

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mam na autě xenony a příjde mi, že takřka nesvítí. Světla auta za mnou vrhají můj stín, který ani nepřesvítím.

To tam jsou original nové výbojky. Koukal jsem na vnitřek čoček a ten "chrom" je celkem v pořádku...

Je tam udělaný naklápění na kolečko...

Už mě to celkem točí... Nevíte co s tim?

Zvažuju, že bych to vyměnil za normální světla a dal bych tam nějaký night brikery, nebo podobný žárovky... (I OII mi příjde, že svítí s normálníma žárovkama na prd)

Je nějakej problém s výměnou? Nebo se jen vyndají světla a konektory na elektriku jsou stejný?

Jakou cenu mají takový starší xenonový světla, kdybych to chtěl prodat? Mam k tomu ještě jedny čočky - komplet a nějaký starší výbojky.

To celodenní svícení dává těm světlům pěkně zabrat. Zvažoval jsem denní svícení, ale to mi příjde takovej tuning a tomu nějak neholduju. Muselo by to být nějak pěkně udělaný.

A pak nevim, za kolik a jakou sadu koupit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi by byl vyjímka kdo by to dělal. Spíš se dávají xenony za normální světla...Starší xenonový světla, který nesvítí těžko prodáš, a nebo ti je potom někdo ofláká o hlavu. Dodělání ledkovýho svícení není žádnej tuning(tuzing), ale normální úprava auta, takže bych se toho nebál. Na foru i na netu najdeš přehršle inspirací na LED svícení. A v noci stejně něčím svítit musíš...

Odkaz ke komentáři

Jo, asi by to vyjímka byla, ale fakt mě ty světla už štvou. Sice to vypadá pěkně, ale na to se mě asi nikdo ptát nebude, až někoho přejedu. Asi by ty světla šly repasovat, ale nerozumim tomu... Zkusim ještě vyměnit ty čočky. Pak je dám na aukro od 1,- at si je někdo veme na pokusy... Ale jde mi o to, jak je to s tou elektrikou. Jestli jen vyměnim světlo za světlo?

Příjde mi, že všechno co neni origo od škodovky je tuning - tuzing :) Ale ty světla dostávaj takovou čočku, když se svítí pořád, že nad tim přemýšlím.

Pak když vidim nějaký auto co má denní světla někde z lidlu a svítí každá druhá dioda, tak je to fakt děsný... Výběr je fakt velkej, tak si musim někde něco přečíst, aby to mělo správnou homologaci atd...

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři

Pokud chceš nějaký kvalitní denní svícení, tak použij Hella, nebo třeba DRL, tam je vždycky záruka dobrý svítivosti, případně snadná reklamace, než světla z Aukra, co nesvítí. Jinak když koukneš třeba na Autohfiiclub myslím, tak člen xenonman se tawm zabývá čištěním jakýchkoliv světel...

Odkaz ke komentáři

Pokud máš nový výbojky, tak je to 100% špatnýma parabolama. Nový stojí kolem 4000, starý prodáš kolem 1000. Je X lidí, co s nimi bude chtít experimentovat. Dej to na aukro od koruny a uvidíš to tóčo. Já je prodal i snad kolem 2000+. A za halogeny to prosím neměň, to bys udělal velkou chybu. Ty světlomety nesvítí s ničím krom HID sady.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...