Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Kluci, kde to čidlo je? Kde ho mám hledat? Máte někdo foto umístění? Prej jich je více druhů - 3 a 4 pinový.

Manželce totiž špatně startuje Audinka za tepla, respektive když je motor rozpálenej. Jak trošku ochladne, tak je to O.K.

Čím studenější, tím lepší start.

Host Opilý chorvat
Vloženo
Primo na nadrzce chladici kapaliny, odpojis a vis. Aspon u me to tak je ;) Aby nemela nacatej starter... :(

Přímo na nádobce chladící kapaliny je tak akorát čidlo množství kapaliny, čidlo teploty kapaliny je poněkud jinde, už se prober z těch halucinací... :smich:

Vloženo
Primo na nadrzce chladici kapaliny, odpojis a vis. Aspon u me to tak je ;)  Aby nemela nacatej starter... :(

Přímo na nádobce chladící kapaliny je tak akorát čidlo množství kapaliny, čidlo teploty kapaliny je poněkud jinde, už se prober z těch halucinací... :smich:

A ty prestan chlastat, ja ho tam mam :t Jedno z nich urcite ::'

Vloženo

Tak na nádobce jsem žádné čidlo neviděl. A bude tam maximálně to na hladinu. Copak jste ho nikdo neměnili, že nevíte? Dneska to ještě projedu VAGem, tak uvidím, jestli něco bude hlásit kolem čidla.

Vloženo
tady asi - dole vpravo - cidlo

Týý krááávo, co to tam je za hustej implantát zasilikonovanej... :o:o:o:smich::smich::smich:

Tak to sem eště nežráááááál... lollollol

U 1.6 74 kW je čidlo chladící kapaliny na pravé straně (myšleno pohledem opravujícího jedince před vozidlem) zhruba v úrovni podélné osy válců...

post-26-1152891695.jpg

Vloženo

U 1.8 to bude hooodně podobný, výměna jednoduchá , odpojíš dvouokruhový konektor, vycvakneš plastovou sponu, která ho drží na potrubí, dáš tam nový, zacvakneš sponu a nasadíš konektor...

post-26-1152891881.jpg

Vloženo

Týý krááávo, co to tam je za hustej implantát zasilikonovanej... :o:o:o:smich::smich::smich:

Tak to sem eště nežráááááál... lollollol

U 1.6 74 kW je čidlo chladící kapaliny na pravé straně (myšleno pohledem opravujícího jedince před vozidlem) zhruba v úrovni podélné osy válců...

uz jsem to takhle koupil no , ja zato nemuzu a az se podela tak to potom pozlatim

Vloženo

Jinak VAG nahlásil jen nějaké sporadické chyby, jinak je dle VAGu vše O.K. Akorát nevím proč, nepustilo nás to do nulování servisních intervalů. Hlásilo to něco se smyslu, že služba není dostupná nebo tak něco.A pomocí čudlů na palubce se to taky nepvedlo.

• o 8 let později...
Vloženo

Po letech si dovolim reagovat. To oslizle vpravo dole na hadici z motoru do chladice mam ve svem aute taky.

Co jsem vycetl, tak v mem pripade to je termostat blokujici dodatecne dodelavanou klimatizaci Diavia, pokud teplota chladici kapaliny prekroci cca 110 °C.

Jde o to, ze pred chladicem (nekdo tomu rika "sahara") je jeste jeden chladic klimatizace a pokud bezi klimatizace, tak je nejspis chladic od klimy teply a tim padem chladic od chlazeni nema takovou ucinnost. Takze kdyz hrozi prehrati chlazeni ("uvareni motoru"), tak se radsi klima vypne.

Tenhle termostat je v klidu rozepnuty a az pri prekroceni kriticke teploty sepne.

Me odesel, nasel jsem nekde nejaky za asi 2 tisice, coz za to nedam, tak jsem ho rozpojil a klimatiuzuju dal.

• o 10 let později...
Vloženo

Zdravím všechny, omlouvám se pokud tu již tohle téma je, ale bohužel jsem nenašla. Potřebovala bych koupit Snímáč teploty chladící kapaliny pro Škoda Octavia I 75kw, ale jsem nemoudrá z 2 a 4 přípojek a nevím, které z nich koupit. Dá se zjistit bez toho aniž bych čidlo musela vyndat, zda má 2 nebo 4 přípojky? 

Děkuju moc. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...