Igor Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Mal by som dotaz na majiteľov koženého volantu - čím a ako ho ošetrujete? Pozeral som múdru knihu dodanú k autu, tam sa spomína jedine vlhká handrička prípadne mydlová voda. Obe som skúšal, ale výsledok nie je veľmi presvedčivý - volant je rovnako "dochytaný" a po pár hodinovej jazde sa doslova lepí na prsty (a pritom si v aute nerobím reštauráciu ani nič podobné). Rád by som nejako vyčistil tú kožu a potom použil nejaký špeciálny prípravok na kožu. Kto máte skúsenosti s prípravkami na kožené sedadlá, neuškodí to volantu? Čo ja viem, či sa nebude moc šmýkať a podobne... Skúšal som google, našiel som jedine nejaké odkazy na americké stránky, tam majú veci, aké ale u nás nie sú. Takže, ako poriešiť v našich podmienkach? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Bobik Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 kozeny volant jsem jeste nicim neosetroval, snazim se na nej sahat cistyma rukama....... zatim se mi to dari..... bojim se rave toho, ze by mohl byt volant potom mastny (po cisteni)...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 17. Červenec 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 No hej, šahať čistými rukami, ale taká 6 hodinová jazda urobí svoje, nech máš akékoľvek čisté ruky... Už viem čo urobím - vymením ho za ten obyčajný plastový a bude pokoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Kozenemu volantu nejvice vadi lidsky pot, ktery je silne agresivni. Pro ostrejsi jizdy doporucuju rukavice pro ridice, dost pomahaj. Jinak volant osetruju kokpit sprayem od coyota. Je i na kozene doplnky interieru a jsem maximalne spokojen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Bobik Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Kozenemu volantu nejvice vadi lidsky pot, ktery je silne agresivni. Pro ostrejsi jizdy doporucuju rukavice pro ridice, dost pomahaj. Jinak volant osetruju kokpit sprayem od coyota. Je i na kozene doplnky interieru a jsem maximalne spokojen. ja mam jen takovy pleteny rukavice......bez prstů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 17. Červenec 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Martinoslav: Dík za tip! Skúsim to niekde u nás zohnať, to bude zasa fuška. A nie je potom volant nejak moc mastný, lesklý alebo niečo podobné? Ja na plastové diely používam origoš škodovácky zázrak, a ten si veru neviem predstaviť, že by som namazal aj na volant Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Neni, neboj Volant pak pretres hadrikem a ono to samo zmizi a pritom na volantu ucitis, ze je jako novy... Ja jsem s autokosmetikou od Coyote velmi spokojen. Neni draha a pritom je kvalitni. Kdybys nesehnal, tak rekni. Par km od baraku mam primo firmu, ktera to vyrabi. Sam planuju, ze si tam zajedu nakoupit neco do zasoby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Bobik Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 no z tech vasich chemicek na severu mam pekne naleptanou sliznici ze soboty....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 dobre ti tak, ty cíťo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Bobik Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 nejsem proste tak megahustej jako ty a ukazes mi zase nekdy masinky, myslim ten prejezd, kam jsme se jeli podivat a hned zase na zpatek..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Inu, proc ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Bobik Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 18. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2006 Já používám prostředek na ošetření kůže od Sonaxu. Myslím, že půjde koupit i v supermarketech, kde Sonax prodávají. Nebo se dá koupit přes e-shop - 291 141 SONAX Ošetření kůže - 250 ml. Aplikuje se celkem snadno za pomoci hadru a kůže je poté taková jemná-hladká. Používám to i na řadící páku a ruční brzdu. Klouzání a lepení se nekoná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 19. Červenec 2006 Autor Sdílet Vloženo 19. Červenec 2006 Bohužiaľ nezohnal som nič zo spomínaného - ani Coyote ani Sonax. Tak som nakoniec poriešil korytnačím prípravkom TurtleWas Leather Cleaner & Conditioner. Zabralo to, volant je pekne čistý, dobre sa drží a koža vyslovene ožila. Odporúčam! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harmm Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 Zatím jsem kožený volant taky nějak speciálně neošetřoval a přijde mi v poho,ale asi zkusím nějaký ten přípraveček na kůži. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camilo Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 nechcel som zakladat novu temu, snad to neva ze to dam sem - cim cistite bordel na strope zvnutra? ide o to ze sem tam bol niekto sikovny a zanechal mi tam zapatlany biely strop na zopar miestach...dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 Podle me pomuze nejaky cistic calouneni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 Cocpit spray na volant??já se picnu.Kupte si utěrky na Kůži-takové ty ubrousky-Sonax,Amorall a podobně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 No a proc ne?? Mas to na nem i napsany Miso Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bubi Vloženo 1. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2006 a taky je na nem napsane, ze povrch se pak muze klouzat, coz je na jisty cas nez se to trochu ochyta pravda..ale pouzivam ho taky, akorat ne na volant..ale na radicce v pohode..podle meho je to vec vkusu, kazdemu sedi neco jineho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píďa Vloženo 1. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2007 Zdravím chtěl bych tohle téma obnovit a zjistit zda někdo nepřišel na něco ještě účinějšího. Já to taky řeším protože nemám rád když je volant mastný a vypadá že se hodně brzo ošoupe že ta kůže nevydrží tak nevím čím prodloužit jeho životnost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 2. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2007 Já ho dvakrát do roka pěkně přetu čistým silikonovým olejem, nechám pěkně vsáknout, potom otřu ubrouskem. Vypadá jako nový, sice trošičku klouže, ale po pár dnech je o naprosto v poho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 3. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2007 používám ubrousky amorall na kuži a v poho a to stavím a hold mám občas ruce zaprasený a pak i volant po otření je chvilku jakoby mastnej,ale za chvíli ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cluck Vloženo 5. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 Zlatej obyč volant.... Můj koženej je už dost na levé straně věnce ošoupanej.... co na to asi záruka??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 5. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 Používám taky nějaké ubrousky na kůži, nicméně můj volant je po 140tis už docela lesklý a ošoupaný, holt se mi v létě moc potí ruce, ale za obyč bych nevyměnil ani náhodou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.