Přejít na obsah

taha v pravo


Papek

Doporučené příspěvky

Zdravim,

mam problem s tahanim do strany a to aj potom co sa na prednej naprave vymenili ramena,capy,tycky stabylizatoru.spravila sa geometria a auto stale bezi vyrazne v pravo a je to vidiet aj na drati pneumatik.

neviete poradit cim to moze byt?v zime som si vsimol ze pri jazde na snehu a zoalapnuti plynu ked zacnu kolesa pretacat tak auto potiahne v pravo.

dakujem vopred za rady.

EDIT:

a este pre doplnenie, pneu vyvazene robilo to aj na zimnych aj na letnych.dva krat geometria aj s tym ze nastavoval volant na stred a znova je ten volant mimo

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

vyzkousej jednoduchy test: zvedni predni napravu do vzduchu a nastartuj, pokud se stoci kola tak je zavada v posilovaci

tak dnes som skusil ten test a kolesa stoja nestocia sa v com by to mohlo este byt?

Editováno: , autor: Papek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak, me to na letnich jelo rovne. Ted jak jsem prezul na zimni tak me to taky malinko tahne doprava. Je to proste jasne, ty zini gumy jsou uz sezonu jezdene, takze asi to nejak spatne sjelo a tahne to. Meril jsem vzorek na obou prednich kolech a rovnomerne sjety. Ovsem asi staci malo a uz to tahne :kuk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dakujem za odpovede a teraz k nim, tlmice ulozenie a vsetko s tym max rok co som dal nelupe nevrzga vsetko ok.teraz som prezul z letnych na zimne taha stale rovnako disky vyvazene setcko ok zimne gumy mam jednu zimu jazdene.mam s tym uz dlhsi problem vsetko pomenene postupne a stale je to tam uz neviem cim to moze byt aj po novej geometrii ked som robil tak stale taha

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Já mám úplně stejnej problém jako Papek. Letní mám 205/55 R16, tuhle sezónu byly nové. Měnil jsem na jaře silentbloky předních ramen a čepy, taky kosti stabilizátoru. Pak jsem nechal udělat geometrii a jezdilo to víceméně v pohodě. Možná to malinko táhlo na stranu, ale u tý mý bačkory s tim laboruju pořád, takže jsem to bral všechno v normě. Teď jsem přehodil zimní gumy 195/65 R15, dvě zimní sezóny jetý, dvojici co byla loni vpředu jsem dal dozadu a naopak ... a jízda hlavně po dálnici je utrpení - nechal jsem udělat po výměně kol zase geometrii, ale auto táhne doleva jako kráva a když chci jet rovně, musim mít volant vpravo a překonávat jeho odpor. Na pěst to je. Chci se zeptat, je možný, že je to tim, že mám teď vepředu ty kola ze zadní nápravy, kde mám na pravym zadnim kole větší odklon kola ??? Zítra sem snad přihodím výsledky geometrie kde jsem dneska byl. Vše je v normě, jenom odklon pravýho zadního kola je větší než by měl být...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

To nevím. Říkal jsem si, že když jsou ty gumy jetý vzadu kde je na jedné z nich větší odklon, tak se sjíždí jedna zadní guma víc z tý vnitřní strany a teď když jsem dal ty gumy dopředu, tak to táhne kvůli tomu. Abych potvrdil že je to gumama, tak se chystám přehodit pravou stranu za levou a otestovat to. Jestli to potáhne na druhou stranu než teď tak to bude fakt pneumatikama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

zdravím pánové,

asi před měsícem jsem dával octavku combi do servisu na kontrolu před STK měl jsem prasklej výfuk a ve předu něco bouchalo.Po chvíli mě volali že mám ramena v katastrofálním stavu a že potřebujou vyměnit.Měnili se ramena jeden čep nevím jestli levý nebo pravý a tyčky stabilizátoru.další den večer mě volali že je hotovo.když jsem auto projel tak mě táhlo na pravo,tak jsem tam jel na druhý den znovu ať mi udělají geometrii.večer jsem si šel pro auto a zdálo se mi to v pořádku.Od té doby jsem ujel max. 500km ale při naloženém autě mě to zase tahne když jedu sám tak to není tak hrozné ale přece jenom to není jako na starých ramenech sice to bouchalo ale jelo rovně teď musím kontrovat volant na levo aby jakoby chytil stopu a při brždění se točí bud nalevo nebo na pravo.nevíte co s tím nemám od té opravy žádný dokument jen protokol z STK.bylo mi řečeno že musím počkat na šéfa než se vrátí z dovolené nevím jestli to můžu reklamovat nebo mám jet jinam a jestli to nemůže být třeba zadní náprava.díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím,

také se přidávám. Taky mi auto po vyměně spodního pravého čepu a kostí stabilizátoru auto začalo tahat do stran.

Záleží, jak je silnice skloněná. Pokud jedu po rovné silnici, tak auto jede rovně. Pokud je silnice skloněná doprava, tak to táhne doprava. Pokud je skloněná doleva, tak auto táhne doleva.

Bohužel většina silnic je skloněna doprava, kvůli odtoku vody.

Zjistil jsem, že když více nafouknu kola, tak se to zlepší, ale nechci mít nafoukáno na 2,5

Geometrie by měla být OK.

Napadají mě špatný přední silentbloky, který jsou ještě originál (1997, 230tis km)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Jasně z principu fyziky by to tak mělo být, ale podle mě jsou auta dělaný tak, aby to eliminovaly.

Moje auto to do 220 tis km nedělalo. Jelo vždy rovně.

Začalo mi to dělat až po výměně pravýho spodního čepu a kostí stabilizátoru.

Zkusím ještě jednou zajet na geometrii ale moc tomu nevěřím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

zmydlil jsem vloni disk i s gumou o obrubník. Protože to kolo stojí asi 27 t., vyřešil jsem to v autorizáku přes pojišťovnu. Objednali mi teda nový kolo a abych měl na jedný ose dvě nový gumy, kopil jsem si ještě jednu a nazul na volnej disk (mám jich 6). Dám to na předek, to funglový napravo. A táhne to vpravo jak prase. Tak kontrola geometrie a nic. Úplně perfektní. Tak ty kola prohodím mezi sebou a táhne to vlevo. Rozměr je 235/40 R18 a to jsou válce, který zpravidla drží perfektně směr. Tak tohle mi někdo vysvětlete.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

U mě po nasazený zimních kol už je to v pohodě. Ťuk ťuk :kol-28:

Přitom letní kola jsem přehazoval levá pravá přední zadní a pořád to táhlo trochu to doprava nebo doleva viz výše. Přitom letňáky jsou Pirelli P6.

Letní i zimní kola jsou  195/65 R15.

Tak jsem zvědav na léto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...