Zvolavačka 1.2 TSI - rozvody - Stránka 5 - Motor 1.2 TSI / 1.4 TSI - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Zvolavačka 1.2 TSI - rozvody

Jikra

Doporučené příspěvky

V 14. 5. 2011 na 17:19, Manek88 napsal:

No ja mam jen stare MPI (v rodine mame 1.2 TSI - proto se o to zajimam), ale podle mne a doopravdy to tak vychazi, ze naklady na palivo jsou cca 1/3 (ne-li mene) nakladu na provoz,tudiz tvrzeni, ze je jiny motor lepsi "jen ve spolehlivosti" je velmi usmevne. Samozrejme se to tyka i zbytku auta, hlavne podvozku a karoserie, ale ja bych si urcite radeji vybral auto, ktere ma klidne i o 2L/100km vyssi spotrebu za cenu toho, ze mi v horizontu cca 5-7 let nevyvede nic necekaneho. Pokud nekdo meni auta casteji, tam potom jde o neco jineho, ale zase, pokud se nejaky motor "proslavi" jako nespolehlivy a poruchovy, tak o ojety kus asi bude o to mensi zajem.

Nerozebiram tady spolehlivost konkretne 1.2TSI, mozna se ji podari vychytat, ale kdybych nemohl cekat a musel si vybrat dnes, bral bych SAMOZREJME 1.4 16V. A predevsim, tohle byla reakce hlavne na tvrzeni, ze spolehlivost motoru je az nekde za jeho spotrebou nebo vykonem smile.gif

Jinak nam preju, at se nam vsechny poruchy vyhnou post-23-1156182784.gif

Asi tak. Mám 1,4 63kW. Již bych si tento motor nepořídil. Docela dost problémů. Ze spoda netáhne, když se zapne klima, horší jak u HTP (mohu porovnávat, mám obě motorizace). Vše vyřešíla až úprava a chip. Pak je ten motor schopný svižnější jízdy. Je to jen můj názor, ale jsem z toho motoru rozladěn. :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je zajímavé, mám ten stejný motor a jsem s ním velice spokojený. Jaký máš modelový rok, já 2010. Za sebe můžu říci, že motor mi docela slušně táhne a když se vytočí je docela svižný pro bezpečné předjetí. Nevím jak nastavuješ klímu. Já ji mám všeobecně na cca 22 st. a větrák cca 1-2 rychlost (střídavě) a nemám pocit, že by zde byl nějaký drastický úbytek výkonu, právě naopak se mě jeví, že v tomto režimu v podstatě ani nevím, že klíma běží. Průměrnou spotřebu mám 6 l dle pp - paměť 2 po ujetí cca 900 km. Pravdou je a to jsem tady už někde psal, že na firmě máme FII z roku cca 2008 (1,4 -63 kW) a když jsem s ní jel měl jsem stejné pocity jako uvádíš ty, tak nevím, jestli v průběhu změny modelových roků neprodělal motor nebo ŘJ nějaké kosmetické úpravy. Sám za sebe mohu říct, že jsem s motorem velice spokojený a kdybych se měl rozhodovat vzal bych ho znova.

Odkaz ke komentáři

V 18. 5. 2011 na 6:48, Celerjehnusnej napsal:

Asi tak. Mám 1,4 63kW. Již bych si tento motor nepořídil. Docela dost problémů. Ze spoda netáhne, když se zapne klima, horší jak u HTP (mohu porovnávat, mám obě motorizace). Vše vyřešíla až úprava a chip. Pak je ten motor schopný svižnější jízdy. Je to jen můj názor, ale jsem z toho motoru rozladěn. :feve:

Jen pro info - kde jsi nechával čipovat? Stačí do SZ - pokud nechceš dělat reklamu.

• Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři

Ono totiž čip na 1,4 16V 63kW s ŘJ Magnetti Marelli nedělá jen tak kde kdo - já osobně vím jen o dvou firmách, který seriózně čipujou tyhle agregáty... A kdyby byla nějaká další firma, bylo by víc možností na výběr :palec2: Firma Cimbu je tutově nedělá - Janda prý tvrdí, že se nevyplatí vyvíjet soft na motor, kterýho je málo kusů v provozu.

Odkaz ke komentáři

OK, tenhle motor neznam a zadny tu neobhajuju, jen jsem se pozastavil nad tim, ze nekdo tvrdi, ze jeden motor je lepsi ve spotrebe a dynamice a je "jenom" horsi ve spolehlivosti nez druhy motor _icon_smich.gif

Odkaz ke komentáři

Tahle "jednačtyřka" je nešťastně fabricky utažená omezovačem otáček - slabší zátah "odspoda" je daný tím, že je to šestnáctiventil bez natáčivé sací vačky (což naopak má 1,6 16V - a rozhodně by to prospělo i jednačtyřce - holt "katování kostů"...) a dalších aktivních prostředků, zvyšujících krouticí moment v nízkých otáčkách - přívěry výfuku nebo sání atd (známe ze silničních 4válcových motorek), takže opravdu začíná přiměřeně silně táhnout poměrně vysoko, kolem 2000 - 2200 otáček, pod touto oblastí se chová znatelně lenivěji. Továrně nastavený omezovač ji pak utne na 5500rpm a fertig - i když by bez znatelných problémů šla výš... Pokud vím, při čipu to jde bez problémů zrušit nebo jen zvednout až na 6000-6500rpm. Ale rozhodně si nemyslím, že by se zapnutou klimou byl tenhle motor horší než "hatátitla" - je prostě JINEJ než haťapka, takže se s ním taky musí jinak zacházet...

Odkaz ke komentáři

V 18. 5. 2011 na 15:07, Manek88 napsal:

OK, tenhle motor neznam a zadny tu neobhajuju, jen jsem se pozastavil nad tim, ze nekdo tvrdi, ze jeden motor je lepsi ve spotrebe a dynamice a je "jenom" horsi ve spolehlivosti nez druhy motor _icon_smich.gif

Asi tak mam octavku1 s 1.6 super motor na spolehlivost asi nedostižný( oproti 1.2 )mam najeto kolem 230TKm bez poruchy teda pokud nepočitám problem s klapkou , labda sondou a vlnovcem to jsou prkotiny , ale mam i 1.2TSI v octavce2 ale ta radost z jizdy je uplně někde jinde 1.2 je tichá krasně chodi za plynem a relativně malo žere . To je jako koupit si radši kolo než motorku , protože kolo je spolehlivější

Odkaz ke komentáři

Občas jezdím s firemním Yetim 1.2 TSI a po zkušenostech s ním bych tento motor nechtěl. Na tak malý objem nejede špatně, ale táhne je v úzkém spektru otáček. V nízkých otáčkách je to tragédie a ve vysokých také žádný zázrak. Při trochu svižnější jízdě dost vysoká spotřeba, ale s tím se musí počítat. Navíc spolehlivost je také dost mizerná. Poprvé byl v servisu cca v 10tis. km kde mu přehrávali SW řídící jednotky a měnili katalizátor, který odešel právě vinou chybného SW. Momentálně je opět v servisu ( má asi 50.tis km ), nevím přesně s čím, ale kolega s ním zůstal někde viset.

EDIT: opravuji, teď má najeto 33.tis km

Editováno: , autor: DEER
Odkaz ke komentáři

DEER : "Na tak malý objem nejede špatně, ale táhne je v úzkém spektru otáček. V nízkých otáčkách je to tragédie a ve vysokých také žádný zázrak."

To si myslel vážne ? :smich:

Editováno: , autor: galeo
Odkaz ke komentáři

V 23. 5. 2011 na 13:44, galeo napsal:

DEER : "Na tak malý objem nejede špatně, ale táhne je v úzkém spektru otáček. V nízkých otáčkách je to tragédie a ve vysokých také žádný zázrak."

To si myslel vážne ? :smich:

Sorry, mělo tam být JEN v úzkém spektru ...

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

tak jsem byl s autem v servise, před tím mě požádali o číslo motoru a dva dny na to mně zdělili ať jedu s autem do nejbližšího servisu. Mam najeto 13000 byly mi měněny komplet rozvody. Nechci vyvolávat paniku, před tím i ted šlape motor jako novej, ale nadšen z toho zrovna nejsem. Ještě že je to v záruce.

Odkaz ke komentáři

V 23. 5. 2011 na 16:20, DEER napsal:

Sorry, mělo tam být JEN v úzkém spektru ...

UZKY SPEKTRUM ? :DDD ... ty woe, tak to sem se zasmal ...

od 1,5 do 3,8tis otacek ti prijde uzky????

co turbodisel zatah ... od 1,5 do 2,5tis otacek a koncis i s linou 2litrovou mrchou :D

jezis ja se ted zasmal :) ... lameri ;)

Odkaz ke komentáři

V 26. 5. 2011 na 13:10, MajklMajkl napsal:

Zdravím,

tak jsem byl s autem v servise, před tím mě požádali o číslo motoru a dva dny na to mně zdělili ať jedu s autem do nejbližšího servisu. Mam najeto 13000 byly mi měněny komplet rozvody. Nechci vyvolávat paniku, před tím i ted šlape motor jako novej, ale nadšen z toho zrovna nejsem. Ještě že je to v záruce.

Kedy bolo vyrobené auto, keď sa smiem opýtať ?

Odkaz ke komentáři

V 26. 5. 2011 na 13:10, MajklMajkl napsal:

Zdravím,

Pomohla tato výměna rozvodů k odstranění drnčení po startu motoru?

Dík za odpověď

Odkaz ke komentáři

Ekkar : A taky občas obrousil prsa ale držel :palec2: a nevytáh se v 15T ale po desetinásobném nájezdu km, na druhou stranu neměl šílenejch 63 kW a neskutečnejch 160 NM který ukroutěj uplně všechno :smich:

Já jsem jen zvědav co bude dál až nan nás vybalí EURO 6ky :feve:

Odkaz ke komentáři

No co, dají za motor třetí lambdu a do vejfucku další kat, ještě víc omezí okamžitou spotřebu tím, že prodlouží a zpomalí odezvu ŘJ na plynový pedál, takže auta už nebudou vůbec chtít akcelerovat a budou zrychlovat jako posraná vydlabaná betonová tvárnice, naopak kvůli ohřevu třetího katu na provozní teplotu se zavede dodatečný přívstřik paliva mezi druhý a třetí katalyzátor - výsledkem budou auta, která budou žrát víc jako 1,4MPI Euro4 a pojedou hůř než 1,0MPI Euro 2... Přesně podle vzorečku že Euro 4 plus Euro 2 rovná se Euro 6... Jo a aby toho nebylo málo, tak ke každýmu motoru se bude povinně montovat turbo s životností ne víc jak 10kkm - a bude elektronicky zajištěný, že bez něj to nepojede - leda tak na podvalu do servisu...

Odkaz ke komentáři

To máš z Česany ???? :smich::smich::smich: Ale vše k tomu spěje, když jsem psal ten předchozí, tak jsem si vzpoměl na motor z legendární 130RS plastik bomby- 1.3l OHV 8kanál 3x uložená klika 2x WEBER DCOE 45 = 100 kW pure power, ale jedna soutěž a repase, pokud ne tak riziko nedokončení soutěže značné :palec2:

Zdá se to být trošku OT ale určité znaky se s TSI shodují lol

Odkaz ke komentáři

Je reálné, že modelová řada TSI 63kW 2012, která se začne za chvíli vyrábět, bude již proti prvním prototypům z roku 2010 ( kol100 ) značně vylepšena.

Místo drahého testování výdrže v různých podmínkách a situacích bude motor bude osazován ve stylu " Hot Plug " - motor bude v základně uchycen dvěma západkami stejně jako toner v tiskárně - po ujetí normovaných 15 000 km prostě otevřete kapotu, uvolníte dvě západky :fakac: vytáhnete starý motor a zaklapnete nový TSíčko, které jste si koupili před chvílí za výhodnou cenu v nákupním centru :kol-74:

Editováno: , autor: Komodor
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...